Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vzsozso

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma is jelölik a térképek a fantomtavat, mely fele akkora lett volna, mint a Balaton. Rejtői történet a hatvanas évekből. Így néz ki ma a "tó"   A kommunizmus egyik alap tétele – ahogy világszerte, úgy nálunk is – az volt, hogy az ország és annak minden java a munkás/paraszt osztályé. Persze…..
Behívtak a frontvonalra. A kórházból telefonáltak reggel, hogy van most szabad időpont a CT-re. Nem is értem. Most? Április végére adtak időpontot februárban, csak akkor kikönyörögtem, hogy tegyenek inkább várólistára és szóljanak ha van üresedés, de mostanában már igazán nem számítottam rá, hogy…..
Úgy érzem eljött az ideje, hogy összehasonlítsam a lakástakarékpénztárakat a 2016.04.19-es hivatalos adatok alapján. Nagyon sokan szeretnétek ilyen terméket kötni, de nem tudjátok átlátni a rendszert. Elvakítanak a reklámok? Ma 10-ből 9 ember a Fundamentához köti a lakástakarékpénztárat, miközben…..
vzsozso 2016.04.21 10:08:05
@penumbra1984: Szerintem a konstrukciót felesleges úgy kritizálni, hogy "ha nem lenne állami támogatás", mert az van. Ajánlod az állampapírokat, az meg, ha nem lenne a kedvezményes számlavezetési díj, meg a viszonylag magas kamat, akkor ez se érné meg. Érted, mire gondolok?
vzsozso 2016.04.21 14:31:54
@penumbra1984: Abban igazad van, hogy a feltételek viszonylag szigorúak, de még mindig nem gondolom úgy, hogy ez egy rossz konstrukció. Ha ismered a szabályokat és nem vállalod magad túl, akkor szerintem jól jöhetsz ki belőle. Mi a jelenlegi házunk vásárlásánál két 4 éves LTP-t használtunk fel és igazán jól jött, amikor kellett. Most is fut egy szerződésünk, jövőre fog lejárni, fejben már el is költöttük. A lényeg, hogy nem váltja meg a világot, de ha tudod, hogy mire szerződsz, akkor nem lehet gond. És itt is érvényes, hogy mindenkinek mérlegelni kell, hogy valóban erre van-e szüksége vagy sem.
  Évek óta hívnak, évek óta tervezgetjük, végre eljött az idő. Megrendezzük az első szegedi Főzdefesztet október 17-19-ig, a Széchenyi téren. Szeged, a napfény és a fesztiválok városa, legalább olyan nyitott és nyüzsgő környezet, mint a pesti belváros, melynek…..
Persze nem olyan nehéz a legmenőbbnek lenni ebben a kategóriában, hiszen Budapesten kívül nincs túl sok 5 csillagos szállodánk. Ám a tarcali Andrássy Rezidencia tényleg a legjobbak közé tartozik. A Gault&Millau listáján még fél éve is simán az élen végzett a Dunától…..
vzsozso 2014.06.29 11:48:30
@maisel: Mád, Vizsoly, Sárospatak, Regéc, Boldogkőváralja, túrák a Zemplénben, borpincék, csak néhány dolog, ami eszembe jutott. Ezek mind nagyon szépen elérhetők Tarcalról.
A budapesti Vajdahunyadvár hivatalos neve nem véletlenül Történelmi Épületcsoport. Ugyanis a magyar építészet múltjából válogatott bele össze egy csomót Alpár Ignác (lenyúlva Schickedanz Albert ötletét - mint arról a szép emlékű Városképp blogon olvasható egy két…..
Hogy mi a kastély, azt épp olyan nehéz meghatározni, mint hogy mi a régi.  Kicsit önkényesen fektettem le a szabályokat: háború előtti, különálló épületeket kerestem saját parkkal, melyek egyetlen családnak épültek. Kirostáltam a városi palotákat és villákat, a…..
A Plakát- és Kisnyomtatványtárban sok más dokumentum mellett képeslapokat is gyűjtünk. A több mint 100 ezer darabos képeslapgyűjteményünk egyik része László Mihály piarista szerzetes kb. 10 ezer darabos gyűjtése.   A Piarista gyűjtemény egy része már böngészhető volt,…..
Sokszor érezzük, hogy a globalizáció csúnyán kibabrált a sörkultúrával, amikor letarolta a sokféleséget és egynemüsítette a világ söreit, de félre a borongással! A globalizáció mostantól nekünk dolgozik! A komlószüret világméretű ünneppé vált, és ma már a hazai…..
Ezt az interjút a HVG Sör Plusz kiadványába írtam, de végül fennakadt a cenzúrán, és nem kerülhetett be a kiadványba, amit teljes mértékben a magyar multik és a Sörszövetség finanszírozott - és cenzúrázott. Helyesbítés: valójában nem a Sörszövetség tiltatta le a cikket,…..
Mi, a Főzdefeszt évek óta építgetjük képzeletben a kocsmánkat, és most végre kulcsszerepet kaptunk egy valóságos kocsmában. Megnyitottuk a Léhűtőt a Gozsdu-udvarban, a Madách sétány és a Holló utca sarkán. Természetesen csak kézműves söröket árulunk, csapoltat és…..
Pillanatkép a gyorsulva táguló magyar kézművessör-univerzumról. Egy évvel ezelőtt fele ekkora sem volt, jövő ilyenkor ki tudja mekkora lesz. Mivel az eddigi Google-térképet már lusta voltam folyton frissítgetni, ráadásul egy idő óta mellnövesztési tanácsokkal bünteti az…..
Kontár Komlókutató Dreher 2012.07.25 23:31:00
magyar világos sör Valahol meglepő tulajdonképpen, hogy hat év és legalább háromszáz cikk után sem esett még szó a blogon Magyarország egyik alapsöréről. Persze akad ellenérv bőven: például a túl széles körben ismert söröket annyi előfeltevés és sztereotípia veszi…..
Némi szerencséje van a Jobbiknak, hogy éppen azokban a napokban éli meg legnagyobb eddigi válságát, amikor az ország egyik fele nyaral, a másik pedig az olimpiát nézi (a két halmaz metszetében lévőkről nem is beszélve). Pedig érdemes figyelni: a Szegedi-ügy és a tiszavasvári…..
vzsozso 2012.08.02 09:23:31
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Természetesen nem erre gondoltam, a jelöltállítás NE a regisztráció befejezése után történjen. Egy előzetes szűrést viszont mindenképpen el tudnék képzelni: gyakorlatilag a tudatos (értsd: előre tervező) polgárok voksolhassanak csak, a hobbiszavazókat inkább tartsák távol az urnáktól. Tudom, hogy ennek a megvalósítása sok veszélyt rejt magában és félek tőle, hogy a jogalkotók nem lesznek eléggé körültekintőek a jogszabály megalkotásakor, de ettől függetlenül az alapgondolattal egyetértek.
vzsozso 2012.08.02 09:50:37
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Szerintem az előzetes regisztráció, ha jól van kitalálva, nem korlátozás. Persze ez filozófiai kérdés is, ha úgy vesszük, én nem tartom demokráciaellenesnek. Véleményem szerint sokkal nagyobb bajt jelentenek a könnyen befolyásolható hobbiszavazók (sör + virsli).
Régen sokszor szóba került, hogy a sörital mennyire érzékeny a reá vonatkozó hozzáállásokra. A gyanútlan fogyasztót gyerekjáték megvezetni sörtémában, bármit elhisz bármiről és tényleg az ízlik neki, amire azt mondják, finom, friss, stb. Ezt a játékot világszerte…..
Folyékony Kenyér Gömöri IPA 2012.02.01 11:40:00
Az IPA a Kaltenecker egyik legfontosabb söre. Végül is még mindig csak három IPA (Grabanc, Serforrás, Kaltenecker) van a Kárpát medencében, pedig már évek óta lehet tudni, mennyire fontos műfaj. Viszont nem könnyű előállítani.A Kaltenecker IPA általában csapon van a Piritósban,…..
Az AMC kiváló zombis sorozata családi drámája, amiben néha van pár széjjelrohadt élőhalott is, a legutóbbi epizódjában egy kézenfekvő, de az apokaliptikus állapotokat elnézve annál érdekesebb kérdést boncolgatott: mi van, ha a zombikra vadászó túlélők közül valaki bekapja…..
A szlovák hómbreverek sokat fejlődtek a májusi rozsnyói házisörverseny óta. Ott benne voltam az pale ale kategória zsűrijében, és kevés iható sört kóstolhattam. Azóta Peter Bognar, a kamnapivo.sk szerkesztője, egyben díjnyertes kassai házi sörfőző, hozott nekem egy olyan…..
A legfrissebb adatok szerint az októberi Főzdefeszten 20 magyar kézműves sörfőzde 59 féle sörét kóstolhatjátok majd meg, hozzá jön 4 külföldi kézműves sörfőzde 14 féle söre, és a Főzdefesztet támogató Soproni Sörgyár 4 féle söre. Sörnevek, csapolási helyszínek…..
vzsozso 2011.09.29 18:54:05
Folytatódik a világváros egy nap alatt sorozatunk. London, Dublin, München, Amszterdam és Lisszabon után most Párizst nézzük meg.Az egyik legjobb város. Amíg nem jártam New Yorkban, el sem tudtam képzelni, hogy lehet valami Párizsnál lenyűgözőbb, vagy szerethetőbb. Azóta persze…..
Jövő hét csütörtökön kezdődik a Budavári Sörfesztivál, nemsokára jön a térkép és a különlegességek listája! >>>Végre valami új a sörreklámozás álmosítóan hónaljszagú világában. >>>A söripari nagytőke világszerte koncentrálódik, de azért ez sem…..