Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egy kicsit karcos

0 bejegyzést írt és 402 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csütörtökön bombaként robbant a 2 milliót elrakó Wieszt Jánost ábrázoló videó. A felvétel másik szereplője, a boríték átadója ezekben a percekben tart sajtótájékoztatót. Ennek szövegét nekünk már korábban elküldte, két exkluzív videóval együtt. "Gálfi István…..
Egy kicsit karcos 2010.05.24 21:20:22
@Lone Wolf: nem számíthat büntetőjogi következményekre, mert ő jelezte a hatóságnak az esetet.

Így van, jól tette, hogy előjött az árnyékból, és azzal is egyetértek, hogy jó lenne, ha végigcsinálná. Azt sem bánnám, ha mások is előjönnének.
Egy kicsit karcos 2010.05.25 09:52:27
Örömmel olvasom, hogy Wieszt elvtársat mindenki a gályán vagy a sitten szeretné látni, ez helyes értékítéletre utal.

Az viszont furcsa, de nem meglepő nekem, mennyien és milyen elánnal védik Gálfit. Nem lep meg, mert már itt is többször olvastam olyan véleményeket, miszerint aki a seggét akarja menteni, az nem baj, ha korrupt vagy elvtelen.

Nos, én meg azt mondom, hogy az ilyen seggüket védő illetők kétmillióin hízott fel Wieszt is meg a többi korrupt zsírdisznó is, akik az így szerzett hátterükkel tovább visszaélve szopatnak engem, Téged, minket, plusz az ilyen csalárdul szerzett előnyökkel szorítják ki a piacról azokat a vállalkozásokat, akik csak azért is betartják a törvényes utat. Meg lehet kövezni engem, hogy nagyokos vagyok, és én mit tennék; én tudom, mit szoktam ilyenkor tenni, meg is ütöttem már párszor a bokámat az igazságérzetem miatt, de leszarom, éhen nem halok, megtehetem, legalábbis megtehettem eddig.

Bizony, keményebb, rögösebb, drágább a törvényes út, az élet már csak ilyen. Érdekes, arra senki nem reagált semmit, hogy a lopott autó is olcsóbb, senki nem ajánlotta fel, hogy lopassam el az autóját, ha egyszer ez kell az én, a családom elfogadható életszínvonalához. Pedig mennyivel olcsóbb a lopott autó! És mennyi macera lenne, míg teljesen legálisan megvenném! Hát tönkre akarnak engem tenni?!

A hozzászólásokat elolvasva, továbbra is állítom, hogy Gálfinak 2 választása volt:

1) piaci alapon venni egy üzlethelyiséget
2) okosba, az illetékes elvtársat megkenve lemutyizni egy kedvezőbbet

Ő a 2.-at választotta, de mivel ő jelentette a dolgot a hatóságnak, nem büntethető. Azért a szimpátiatüntetést túlzásnak tartom a 3 év hallgatás után. Én nem szeretem, na, ha valaki ilyen felvételeket őrizget, hogy fedezze a saját disznóságait, és sakkban tartson másokat. Nem voltak elég erősek a lapjai, kénytelen volt virítani. Racionális eljárás, de az erkölcsösségtől azért nálam messze van. Persze még mindig jobb így, mintha most is a széf mélyén lenne a felvétel.
Egy kicsit karcos 2010.05.25 22:50:49
@pszicho pete: nos.

Nem vagy hülye, és ezt szerintem nem is mondta senki. Ha az ötletedet hülyeségnek is tartom (annak tartom), ennek semmi köze ahhoz, hogy hülye vagy vagy nem, ami amúgy mint rosszindulatú személyeskedés nem is túl hasznos egy társalgás során.

Lehet, hogy a társalgás iránya folytán kevesebb szót vesztegettem a Gálfi melletti érvekre, de kétségkívül helyesen cselekedett, amikor végre előállt a farbával. Hogy ezért miért nem magasztalom, azt leírtam. Igazából nem is tartom fontosnak a személyét az országban dúló korrupció témakörében, egy erről szóló kézikönyv első kötetébe alighanem bele sem férne, sajnos.

Wiesztet már érdekesebbnek látom, hiszen ő egy igazi kiskirály lehet, 10 állással, számtalan nála is nagyobb geci számával a telefonkönyvében és a határidőnaplójában. Az ő kicsinálása már országos érdekként is felfogható, hiszen, mint tudjuk, a statuálás fontos dolog. Na de ha ő egyedül eltűnik, akkor lesz helyette más, egy Kővágóné a közgyűlésben, meg 3 másik zsírdisznó a többi posztján. Ez önmagában nem old meg semmit, ettől még nem lesz lefejezve a polip.

Demszky elszámoltatását is felejtősnek gondolom, az ő politikáját, városirányítási "szakértelmét" 4x legitimálták Budapest polgárai, ha eddig nem volt vele semmi baj, akkor őt már basszus hagyni kell a francba, nemsoká úgyis elhúzza a belét. Hány tüntetés volt 20 év alatt Demszky ellen? 0? Na, erről beszélek.

Én valami olyasmit látnék megoldásnak a polip lefejezésére, hogy menjen ki egy "választási" bizottság a Kossuth térre egy napra, vigyenek egy urnát, és fogadják oda a feljelentéseket korrupcióval kapcsolatban. Ha összegyűlik egy előre meghatározott számú feljelentés (pl. 1000 db.), akkor a bizottság szépen vigye el a rendőrségre az egészet, különben adja vissza annak, aki adta. Egy ilyesmi dologban látnék fantáziát, és bár feljelenteni valóm nincs ez ügyben, de ezt tudnám támogatni.

Tüntetést olyan dolog kapcsán tartok jó eszköznek, amire fel kell hívni a társadalom figyelmét. Azt, hogy a politikusaink egy jó része korrupt disznó, az nem újdonság senkinek, ezért felesleges tüntetni.
Múltkor átpörgettük a Fidesz első, tetszetős törvényjavaslatait, most következzen egy sokkal kevésbé szimpatikus. A Matolcsy György és Fónagy János által beterjesztett indítvány az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvényhez benyújtott módosítás. Tulajdonképpen…..
Egy kicsit karcos 2010.05.25 19:25:36
@dr. Grünwald Ottó: lehet, hogy így van, de akkor miért kellett eldugni? És pláne, hol találom azokat a passzusokat, amik a helyieket tolják előtérbe a közbeszerzések esetén?

@ColT: oké, legyen magas az áfa. Na de a 25%-ot már hová emeled (inkább csökkenteném, még mielőtt a tejet is argentin webshopból rendeljük...)? Mert hogy a távfűtés kedvezményes áfáját eltörlik, az oké. Az élelmiszereké is oké, legyen csak egyszerűbb az adórendszer, legyen mindenen ugyanannyi az áfakulcs, de az élelmiszerek megemelendő áfáját már valahogy kompenzálni kellene. Ez így összesen van vagy évi 100 milliárd forint megtakarítás. Ez lenne a fedezete a munkát terhelő adók sökkentésének? De akkor hol az az elv, amivel a Fidesz hitegette az embereket, és amivel én is egyetértek, hogy a munkát terhelő adók radikális csökkentése maga lenne a hosszútávú fedezete a rövid távon kieső bevételeknek?
Egy kicsit karcos 2010.05.25 20:33:04
@El Topo (Sgt. Elias): guglkrómot-e használsz, bátyja?

dirtywindows.ucoz.ru/publ/cikkek/google_chrome_magyar_helyesiras_ellenorzo/2-1-0-112

Nagyon profi helyesírás-ellenőrzőt lehet belehegggeszteni, azt hiszem, pont a Te szakmádba is vág;)) De hogy a hegggesztést miért húzza alá?

Zagyvát már kitárgyaltuk, nekem ő is tetszett, na ő pont egy rossz szónok, na de hát ő a csapat szíve és ökle egy személyben; Simon Tibit sem a nyilatkozataiért szerettük.
Csömödér egy kis falu Zala megyében, durván 650 lakosa van. Hiller István oktatási miniszter az itteni Gárdonyi Géza Általános Iskolában nyitotta meg a 2006/2007-es tanévet 2006 szeptember 1-én, ekkor adták át a falu iskolájának új szárnyát is. A hatvan százalékban uniós,…..
Egy kicsit karcos 2010.05.24 14:41:44
@laspalmas: de bizony, hogy milyen szép. Szemet gyönyörködtető.

@csernaja obca: az EU-s pénz is közpénz. Ugyanúgy a Te pénzedet osztja vissza az EU, mint a magyar költségvetés vagy az önkormányzat, ahol laksz. Annyi a különbség, hogy amit az EU oszt vissza, arra mindig ráírják szép nagy betűkkel, hogy "az EU pénzéből".
A Fidesz PR-gépezete egy újabb csodálatos kifejezést ajándékozott nekünk: Nemzeti Együttműködés Rendszere, alias "NER". Kétharmad ide, történelmi győzelem oda, nekem ez egy picit túl öntömjénező: "Az emberek azt várják el az Országgyűléstől, hogy ismerje el…..
Egy kicsit karcos 2010.05.18 21:33:41
@Conv: ez nekem is jobban tetszik. Ugyanakkor ez a nyilatkozat csak az állampolgárság kiterjesztése után lenne vállalható a HT magyarokért is felelősséget érző képviselők számára (elvileg mind az, az Alkotmány szerint).

"Mi, a Magyar Országgyűlés képviselői kinyilvánítjuk szándékunkat a Magyar Állam és állampolgárai érdekében pártállástól függetlenül a Magyar Állam mindennemű vagyonát, nemzeti értékeit, történelmi és szellemi örökségét egyként fogjuk védelmezni, állampolgárainak jólétét, a Magyar Állam állampolgárainak kulturális és gazdasági fejlődését tartva szem előtt."

Ez tetszett legjobban. Ez alatt különösen szívesen látnám az összes képviselő aláírását. Egyben vállalva, hogy ha megsérti ezeket a pontokat, akkor méltatlanság miatt önként visszaadja a mandátumát.
Egy kicsit karcos 2010.05.22 20:44:58
@Egy kicsit karcos: kb. mint az eredeti. Ha ezt különösebb belemagyarázásokat nem igénylő módon megvalósítanák, akkor rájuk fogok szavazni legközelebb. Lényegében újraírták a Jobbik választási programját, és kormányprogrammá emelték, ahogy átfuftottam. A számokat viszont kezdem hiányolni, pl. az adócsökkentés sarokszámait, míg az adórendőrség tervezett létszáma már közismert.
Bemutatkozik egy újabb becsületes ember az értékalapú közösségből: Wieszt János "1954-ben születtem Budapesten. Feleségemmel 1986 óta élünk a kerületben, a Bartók Béla úton. Két gyermekem van, mindketten közgazdászok. Én villamosmérnöki végzettségem mellé először…..
Egy kicsit karcos 2010.05.20 23:32:10
@Rwindx:

A cég tevékenységi körei:

5170'92 Termelőgépek és -berendezések nagykereskedelme Hatályos: 1999/04/26 -
5180'92 Közvetítő nagykereskedelem Hatályos: 1999/04/26 -
2211'92 Könyv- és zeneműkiadás Hatályos: 1999/04/26 -
5140'92 Vegyes cikk nagykereskedelem Hatályos: 1999/04/26 -
8042'03 Máshova nem sorolt felnőtt- és egyéb oktatás
8514'03 Egyéb humán-egészségügyi ellátás
7414'98 Üzletviteli tanácsadás
5523'03 Egyéb szálláshely-szolgáltatás
7140'03 Fogyasztási cikk kölcsönzése
9262'03 Egyéb sport tevékenység
7481'03 Fényképészet Hatályos: 2000/05/12 -
7420'03 Mérnöki tevékenység, tanácsadás Hatályos: 2000/05/12 -
4531'03 Villanyszerelés Hatályos: 2000/05/12 -
7487'03 Máshova nem sorolt, egyéb gazdasági szolgáltatás
8030'03 Felsőoktatás
7481'03 Fényképészet
4531'03 Villanyszerelés
7420'03 Mérnöki tevékenység, tanácsadás

Phű, ennél a cégnél azért nem kevés szakember dolgozhat...
Egy kicsit karcos 2010.05.20 23:33:09
Boldva 2500 lakosú kistelepülés Borsodban, a Bódva folyó bal partján, Edelény közelében. A szombati hírek szerint 150 embert kellett kitelepíteni a faluból az áradás miatt. Az Index kiment a helyi cigánysorra riportot készíteni, ami jó "objektívre" sikerült, pedig…..
Egy kicsit karcos 2010.05.20 20:28:20
@laspalmas: beindult a sakálturizmus az árvíz helyszínein. Statáriumot kellene hirdetni az érintett területeket a lopásra, fosztogatásra. Ez nem "gyerekcsíny", ez a legalja a műfajnak.
Egy kicsit karcos 2010.05.20 20:34:47
@Conv: statárium idején azt is érdemes deresre húzni, aki mentegeti az ilyeneket... a családtagjaikon meg az ügyvédjükön kívül.
Számtalan település került iszonyú nehéz helyzetbe az árvíz, belvíz, lezúduló esővíz miatt. Mind eszközökben, mind emberi erőben hiány mutatkozik, az emberek átfázva, átfagyva éjjel-nappal dolgoznak a gátakon, hogy mentsék, ami menthető. Minden elismerésem azoknak, akik ezt…..
Egy kicsit karcos 2010.05.19 19:54:14
@csíz:

Kedves csíz!

Egy élmény volt elolvasni a hozzászólásod. Imádom ezt a fajta alaposságot, egy Moldova veszett el benned.

Sajnos a hepiend ma is elmaradt. Remélem, csak azért, hogy legközelebb is megvegyék a "könyved". Várom!

És köszönöm!

Kicsit Karcos
Borítékolható módon sokan lekomcsiztak, mikor szóvá tettem, hogy a Fidesz eltörölné a miniszteri fizetések 15%-os csökkentésének lehetőségét, ezzel kvázi visszaemelnék azokat a 2009. júniusa előtti szintre, és ez mennyire szemben áll a Répássy Róbert által eddig…..
Egy kicsit karcos 2010.05.18 22:26:11
Egy kicsit karcos 2010.05.18 22:30:35
@Conv: nem szavazta meg a Fidesz a holotörvényt, tartózkodtak (lapítottak). Egy képviselő állta csak Zoltai Gusztáv szúrós tekintetét, az SZDSZ-es (!) Gulyás József.
Egy kicsit karcos 2010.05.18 23:00:33
@Félkupica_Fehér_Főnök: a Pintérrel kapcsolatos hozzászólásomat félreérted. Én azt gondolom, Pintér _kinevezése_ már önmagában a 2006-os áldozatok elárulása.

Az világos, hogy a Fidesznek valamit tennie kell a 2006-os "sajnálatos események" apropóján. Nézzük, mit tettek Pintér jelölésén kívül: kinevezték Balsait, ha vele kapcsolatban van bármilyen elvárásod, beszélhetünk róla, ha nincs, hagyjuk. A másik, hogy kárpótlást akarnak adni az egyik első rendelkezéssel az áldozatoknak. Az állam nevében kért bocsánatot helyeslem, de az nekem ellenszenves, hogy bármiféle vizsgálat lezárulta előtt kárpótoljanak bárkit is. Több okból is kifogásolom ezt: egyrészt előbb legyen ítélet, utána lehet kárpótolni. Másrészt ha előbb kárpótlunk, akkor abból már nem lesz semmi. Harmadrészt a bűnzők ma is kártérítési kötelezettséggel tartoznak, már ha nem balfasz a bíróság. Nem nekik kéne állni a számlát, a ez megoldható?

Gaudival kapcsolatban nemcsak nyakatekertnek, hanem méltatlannak is éreztem azt az érvet, hogy miért fogadta el 2007-ben a kitüntetést, ha szerinte 2007 óta nem tett semmit a Fidesz az áldozatokért. Nekem ez úgy jött le, hogy leintette őt Balog Zoltán, hiszen ő már megkapta a pénzét. Pedig szerintem nagyon ül a Fidesz-kritika ebben a témában: félretéve Pintért, milyen együttműködésre törekszik a NER ürügyén a Fidesz az MSZP-vel? Te is tudod, én is tudom, milyen párt az MSZP. A parlamenti képviseletül legitim, mert a szavazóik megválasztották őket, joguk van ahhoz, amit a törvények adnak nekik, de mit is akar velük együttműködni a Fidesz? Nem fér a fejembe.
Szívből gratulálunk drága Fidesz, ez így elsők közti törvényjavaslatnak egyszerűen csodás! Mi is lehetne ösztönzőbb a vadiúj miniszterek számára, mint a fizetés(vissza)emelés... A történet röviden: 2009.május 18-án fogadta el az Országgyűlés a Bajnai-kormány első…..
Egy kicsit karcos 2010.05.17 20:53:31
Gaudi nem akar AVH-t:

www.youtube.com/watch?v=eEOJ6uNvRz8 4:42

Veres fejét viszont érdemes figyelni:) Főleg onnantól, miután Gaudi megemlíti a miniszteri felelősséget:)
Egy kicsit karcos 2010.05.18 08:40:38
@laspalmas: van most 51 szakállamtitkárunk. Ha ők maradnak (csak átnevezik őket), akkor szó nincs kormányzsugorításról. Ha viszont ők jogutód nélkül repülnek, az elég jelentős karcsúsítás, ezesetben nem értem, miért nem propagálják.

Melyik az igazság?
Egy kicsit karcos 2010.05.18 13:23:36
@Conv: így van, nekem is lesújtó a véleményem a kommunista partizán elvtársakról, de a választóik mellettük döntöttek, és ezt tiszteletben kell tartani (na és persze fel kell őket világosítani, miért is faszság a komcsikra szavazni).

Visszataszító politikájuk ugyanúgy legitim, mint azoké, akik az én támogatásomat bírják. Nem lehet ignorálni a véleményüket csak azért, mert ők mondják. Még akkor sem, ha hazudnak, vagy olyat mondanak, aminek köze nincs kormányzati tetteikhez. Ha ez így van, akkor emiatt kell őket ekézni, nem pedig felmentést adni nekik is az elszámolás alól az ignorálással, és a többiekkel is így kell bánni, nem pedig a komcsik se jobbak alapon.
Két tarnabodi uzsorás 10-50 ezer forintos kölcsönöket adott elképesztő kamatra. (az uzsora már csak ilyen ugye) Volt, akitől a kölcsönadott összeg ötvenszeresét zsarolták ki több hónap alatt. Aki nem akart fizetni, azt életveszélyesen megfenyegették. A sértettek…..
Egy kicsit karcos 2010.05.06 21:03:02
@smps: egy ilyen akció nemcsak arról a pártucat bankjegyről szól, amit lefoglalnak, hanem egyrészt egy világos, egyértelmű üzenet a rohadék uzsorásoknak, másrészt üzenet azoknak is, akiknek a vérét szívják, hogy érdemes volt, végre érdemes volt a rendőrséghez fordulniuk a gondjukkal, nem rázták le őket, hanem nagyon korrektül a tökére léptek a szemétládáknak.
Egy kicsit karcos 2010.05.06 21:04:41
@arlequin: persze, ítélettel és önfenntartó börtönnel kiegészítve lesz kerek a történet.
Az hagyján, hogy a hétvégék 80%-án rossz idő van, de most különösen kitett magáért az időjárás, állítólag 40 éve nem volt ilyen vihar, pláne nem májusban. A mérleg: - ketten meghaltak (nyugodjanak békében) - Boldván 150 embert kellett kitelepíteni, Sátoraljaújhelyen…..
Egy kicsit karcos 2010.05.17 13:49:09
@Egy kicsit karcos: itt van pl. a gátépítés: lehet várni a kurmányra, EU-ra, Srí Lankára, Romániára meg az ENSZ-re, aztán utána búslakodni, hogy miattuk öntött el minket az ár, vagy lehet menni gátat építeni. Szerinted melyik működik?
Egy kicsit karcos 2010.05.17 13:50:39
@Krikri: hát majd tetszünk mi is olyan kormányt választani, amelyik azonnali nagyarányú adócsökkentést hajt végre, és akkor nálunk is lesz 7%-os ÁFA.
Vastagbőr Mellény-dal 2010.05.16 14:01:00
Vissza a rendes kerékvágásba, vasárnapi móka és kacagás. Varga B.Tamás, az IGEN 3.0 szerzője dalt írt az ország legnagyobb problémájáról:   ..
Egy kicsit karcos 2010.05.17 16:50:42
@arlequin: szinte látom lelki szemeimmel Sólyom elvtárst Meine Ehre heißt keine Traue pólóban masírozni:)
Egy kicsit karcos 2010.05.17 17:07:26
@arlequin: szerencséd, hogy időben szóltál, 'fonálok gyorsan a Pobeda sofőrjének, hogy eggyel arrébb álljon meg:))

Sólyom László, turulosat álmodtam,
Mellénybe bújt nyilas voltam álmomban,
Elnök Uram, Te meg jó elvtárs voltál,
Napkeltétől napnyugtáig aggódtál.
Ti mit csináltatok 2007.december 20-án? .... Nos, amíg a köznép bejglit sütött és/vagy ajándékot vásárolt, Gyurcsányék adtak pár közpénzmilliárdot a Mazsihisznak és a Mazsöknek. Egy csontváz a szekrényből ... nem az első, és nem is az utolsó: Ezen a napon kötött a…..
Egy kicsit karcos 2010.05.11 19:52:51
OFF

@arlequin: számomra a kuruc.info a leghitelesebb hírportál, mivel az adatokhoz a legnagyobb arányban mellékelik a forrást is, és - ha megszólalt - sosem mulasztják el az ellenérdekű felek álláspontját is közölni az adott témákban. Ennek ellenére nekik sem hiszek el mindent bemondásra, hanem hajlamos vagyok utánamenni az eseményeknek, de nem emlékszem olyanra, hogy hírt hamisítottak volna (sajnos ez is kiemeli őket a mezőnyből). A jelzőket persze lehet vitatni, de az már egy másik történet, a hitelességhez nem sok köze van.

A magyar hírportálok közül még az Index meg a Hírszerző (Isten nyugosztalja), ami ér még valamit, de utóbbit inkább csak egy-két esszé (pl. Papp László Tamáséi) emeli ki az átlagos trutymóból, ők hajlamosak a hírhamisításra is. Az Indexet inkább bulvárnak mondanám, abban a kategóriában elég jó, és mindig frissek a hírei, de ezt az arculatot jól ötvözik a szennylapokra jellemző motívumokkal is. Ők inkább videókban erősek (pl. Tamás Bence Gáspár). Utóbbi kettő simán képes féloldalasan lehozni egy hírt.

A nyomtatott napisajtó online felületei kivétel nélkül hulladékok.

Tényfeltárás meg gyakorlatilag egyedül a Vastagbőrön van jó minőségben és folyamatosan, ezért is ragadtam itt. Nekem ez a műfajom:) Nekem nem sok hír kell, hanem jól körüljárt témák - a hitelességnek valahol ez lehet a mércéje. Aki telenyomja releváns linkekkel a cikkeit, az tőlem kamanista is lehet vagy a sátán maga, az jó újságíró.
Egy kicsit karcos 2010.05.16 23:14:50
@Donna (Cara)mba: ööö nekem nem tetszik a dolog...

Olyan, mintha a vizsgálatok szigorú lefolytatása / újrajátszása előtt pénzzel akarná megoldani a rendőri brutalitás kérdését, és ezzel teljesen kiherélné az elszámoltatást a Fidesz.

Hiszen ha egy törvényes eljárásban bebizonyosodik, hogy XY rendőrállat kilőtte ZZs szemét, akkor a törvények szerint most is jár kártérítés ZZs-nek XY-tól.

Nem tudom másképp értelmezni ezt a dolgot a jelenlegi infóim alapján, hogy gyorsan pénzzel le akarja zárni a Fidesz ezt a kínos dolgot, Keller-Balsai elvtárs meg majd ír egy szép jelentést, hogy a 2010/x. törvény alapján a 2006. október 23-i események miatti kárpótlások lezajlottak. A felelősök meg megússzák az egészet, erre Pintér a garancia, ugyanis nem a - hatáskörét átlépő - politikus a fő felelős, aki rendet rendelt a főrendőrtől, hanem amelyik rendőr elrendelte az azonosító nélkül, nem rendszeresített eszközökkel való vadállati brutalitást az utcán lévő emberekkel szemben.

Adjon jogsegélyt a kormány az áldozatoknak, rendezze az állami "hibák" miatti kártérítésének rendszerét, alakítsa át úgy a rendőrséget, hogy ilyen esetek ne ismétlődhessenek meg, de ez a gyors kifizetés ez nekem nagyon baßßa a csőröm...
Komolyan, egyszerűen szánalmas ez a bohózat. Úgy izgulnak a gárdamellényre, mint Stohl a jófajta Viagrára. A szocik amúgy szépen alakítják az új imázsukat, természetesen a megújulás mentén,  tegnap lazán átpasszolták a Jobbiknak a nemzetbiztonsági bizottság elnöki…..
Egy kicsit karcos 2010.05.14 22:50:54
@El Topo (Sgt. Elias): :)) Baszki, Te vagy a legjobb arc itt a "komcsik" közül, tényleg.
Egy kicsit karcos 2010.05.16 22:55:52
@Meleardil Eressea Iluvadan: így van, tanár uras húzás volt a Fidesztől, amikor bedobta a cukorkákat a homokozóba, ezt már akkor is írtam itt.

Én viszont nagyon óvatos vagyok, amikor pármiféle párhuzam merül fel aközött, hogy milyen eredményesen szolgálja a saját céljait egy párt, és aközött, amikor az ország érdekeinek képviseletéről van szó. Megkockáztatom, alig van kapcsolat a kettő között,

Például a pártnál vélhetőleg korszerű infrastruktúra, vállalatirányítási rendszer van, jól illeszkedő nyílászárók, remek tanácsadók és kiváló médiaszakemberek, addig az ugyanezen párt által irányított államban a mindenféle spekulációk és fejlesztések beleszarás miatti elmaradása miatt ócska infrastruktúra, papírhegyek, fűtött utcák, hatalmas szivarszakértések az uralkodók, és talán a féldebil szóvivő jelenti az egyetlen hasonlóságot a két szervezet között.
Egy kicsit karcos 2010.05.16 23:02:03
@Egy kicsit karcos: ON

a mellényhez: hallom, Forgács kénytelen lesz ráduplázni eddigi "sikereire" egy újabb feljelentéssel.

Most éppen azt gondolom, hogy valahol ott fog elcsúszni a feljelentése, hogy rendezvénynek számít-e egy nyílt nap Vona új munkahelyén.
Megalakult az új Országgyűlés, letelt a régiek mentelmi joga, lehet vinni őket szépen sorban, ahogy Mikivel már meg is történt. Ezen kéne ma a hangsúlynak lenni, hogy lezárult egy korszak, megy a Gyurcsány/Bajnai/Lendvai-kormány. Ezen kéne, de nem....véletlenül sem. Az a nyamvadt…..
Egy kicsit karcos 2010.05.15 23:33:17
@biboldó: kik és mit spiláznak túl? Horváth Csaba és Steiner Pál izraeli kötődésüket? Vagy az ántiszemiták, akik sokallják egy ázsiai ország képviselőinek a számát egy közép-európai parlamentben?
Egy kicsit karcos 2010.05.15 23:56:51
@biboldó: szerinted akkor nem gáz, hogy két képviselő vette magának a bátorságot, és demonstratívan megjelent egy idegen ország zászlajába öltözve az eskütételre?
Egy kicsit karcos 2010.05.16 00:36:31
@biboldó: hát én látok összefüggést az idegen színek alatt masírozó, Internacionálét danolászó, Szent Korona- és Székely Himnusz-gyalázó társaság és az ország mélyrepülése, brutális vagyonvesztése és eladósítása között. Lehet, hogy valami ánteiszemita szemellenző teszi ezt a látásmódot, nem tudom.
Vastagbőr Köszönjük! 2010.05.15 09:31:00
Csak a tegnapi saját magamat tudom idézni: "Azt is mondhatjuk, hogy beszoptad, mert sok ember számára a te arrogáns busafejed testesíti meg az elmúlt 4 évet... nem szar érzés Miklós, hogy nagyobb elégtételt okozna az embereknek a rabszíjon vezetett bálnatested látványa,…..
Egy kicsit karcos 2010.05.15 17:33:12
@Noname Cowboy: mit szeretnél jobban: 10 begyűjtést, vagy 1 ítéletet?
Egy kicsit karcos 2010.05.15 19:18:50
@megitális rózsa:

A Fidesz tegnap három törvényt benyújtott. Az egyik, a kormányzati átalakításról szóló törvényjavaslat eredményeként a miniszterek és az államtitkári fizetések 15 százalékkal emelkednek. Pedig pont a Fidesz az, aki a legjobban felemelte a szavát a nagyobb és drágább bürokrácia ellen. Korábban azt ígérték: az állami vezetők fizetését a 2002-es, vagyis a nyolc évvel ezelőtti szintre csökkentik vissza.

www.blikk.hu/blikk_aktualis/vona-gardemellenyben-tett-eskut-2018558/

Itt ezt írják.

Elég csúnya üzenet lenne. Máshol nem talátam rá forrást, és bár nem sok ígéretét hiszem el a Fidesznek, de ezzel azért megvárnék még egy forrást.
Egy kicsit karcos 2010.05.15 19:27:34
@Egy kicsit karcos:

"A miniszter alapilletménye a köztisztviselői illetményalap 15,6-szorosa. (602.940,- Ft)"

www.kozszolga.hu/hirek/olvashat%C3%B3k-t%C3%B6rv%C3%A9nytervezetek

Ez eddig is ennyi volt. Azt hiszem, a Blikk is ennyi volt. Csúsztatásokkal, hazugságokkal megsépkelve basszameg az igazságot sem érdemes leírni, mégis mit hittek? El tudom képzelni, hogy valamilyen módon növelt a Fidesz, de akkor miért nem hoznak rá egy rohadt forrást meg egy számítást, miért kell ekkora blöffel tematizálni?
A Nokiadobozok Legnagyobb Magyarországi Rajongója számára elérkezett a Nagy Nap! Miklós nézegeti,  görgeti le és fel a délutáni menetrendet ... de mindig visszaugrik középre, ahol a számára legfontosabb rész található: No, nem csak Miki fókuszál erre a részre nagyon,…..
Egy kicsit karcos 2010.05.14 20:11:58
@Mitmondjakmagának:

www.rtlklub.hu/video/90379

Csillan a karperec.

És ma már másodszor állnék ki amellett, hogy tisztességes eljárásban basszák be a börtönbe, ha már nem szökött el Izraelbe. Semmi szükség nem volt a bilincsre, nyilván nem akart se megszökni, se verekedni.

Felette még mindig volt egy főpolgármesteri, meg vagy két országos szint.

Nem szeretném, ha a max büntetést nem lenne kinek kiosztani.

Zuschlaggal kapcsolatban ugyanez a véleményem.

Nem megalázni kellene meg "statuálni" pár emberen, hanem leszámolni ezekkel a hálózatokkal. Ebben pedig pont nem segít a statuálás.
Vastagbőr Kenjük a MOL-ra 2010.05.13 13:31:00
"A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a Mol Magyar Olaj-és Gázipari Nyrt. ellen gazdasági erőfölénnyel való visszaélés tilalmának feltételezett megsértése miatt. Azt gyanítják, hogy a Mol 2006 óta a piaci helyzetét kihasználva indokolatlanul emelte…..
Proszektúra Középszerű műdal? 2010.05.10 17:49:00
Egy söralátétre tutira ráférnének azok a dicsérő szavak, amiket ez a Dessewffy Tibor nevű alak kaphatott, amikor a székely-himnuszt - bocsánat: a Székely-himnuszt! – egy tévéműsorban úgy minősítette, hogy egy középszerű műdal.Középszerű! Műdal! A SZÉKELY-HIMNUSZ!!!…..
Nagy érdeklődéssel várjuk, hogy a 71 éves anatómia professzor (csúcsminiszter), kiegészítve a jó Pintér Sándorral hogyan oldja meg, számolja fel az iskolai erőszakot, védi meg a tanárokat. Mert ez így sokáig már nem mehet. Erőszak a  tanárok ellen, az szülők menekülnek a…..
Egy kicsit karcos 2010.05.10 14:30:49
Egy kicsit karcos 2010.05.10 14:32:48
@Ásómaci: most azért nem lehet őket kirúgni, mert ahhoz találni kell befogadó iskolát, azok meg nem akarnak tolongani a bűnözőgyerekekért. Internátus meg nincs, mert az maga a Weimar, szemben ezekkel az állapotokkal, hogy népes családok fenyegetik a tisztességes tanárokat, diákokat, szülőket.
Egy kicsit karcos 2010.05.10 18:37:16
@Conv: voltak már ilyen projektek, amikor felkínálták az ántirasszista élharcosoknak, hogy vegyenek részt a harcban rendesen, éles terepen.

Egy szép példa rá: forum.index.hu/EditArticle/ReplayEditArticle?a=70625709&t=9005529
Egy történet, amely kísértetiesen hasonlít a sukoróihoz. Csak még nem forrott ki annyira... A dunakeszi külterületén, Alagon lévő versenyló-tréningtelepről hallottunk már sokszor Overdose révén, hisz "őt" is itt készítik fel a versenyekre. Miközben a külvilág csak a…..
Egy kicsit karcos 2010.05.10 17:29:54
@minimalista: a lényeget biztos nem kavarták össze, ugyanis a Magyar Feltalálók Szövetségének főtitkára tényleg azt mondta, amit idéztek tőle: www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-352027

Az MFSZ pedig nem gittegylet, még ha tré is a honlapjuk: www.inventor.hu/index2_h.htm Nem kevés versenyt szerveztek az elmúlt 20 évben.

Ettől persze van saját véleményem is, ami ezek szerint különbözik a Tiédtől. Én nem a mélymagyarkodást hiányoltam, de azt igenis, hogy a pavilonról könnyen azonosítható legyen, hogy magyar. Ehhez többnyire legalább egy sztereotípiát el kell lőni, pl. a huszárosat.

Aztán ez a Gömböc szerintem nem erre a világkiállításra való, semmi köze az expó témájához (fenntartható fejlődés), amikor legalább 2 kiváló újdonságunk témába vágna, az üvegbeton és a napelemes tetőcserép. Másrészt a Gömböc a célközönség számára totálisan érthetetlen és érdektelen, ez látatlanban ordít róla.

A teszkós csarnok helyett azért megeredhetett volna a fantázia, vagy legalább egy sztereotip magyaros épület lehetett volna belőle. Nézd meg pl. a nepáli pavilont.

A kínai hosztesszeket már kommentálni sem tudom, helyettük (lehetőleg népviseletbe öltözött) szép magyar lányok kellettek volna, oszt jónapot.

Fentiekből lehetett volna egy jó iparos bemutatót tartani. Ahhoz egy csipet fűszer, valami egyedi, eredeti, esetleg meghökkentő dolog, és sikeres lehet egy ilyen kiállítás. De ez véleményem szerint egy nagy nudli így, ezzel kár volt elmenni Sanghajba, ennek semmi köze nem volt a világszínvonalhoz.
Egy kicsit karcos 2010.05.10 18:32:40
@minimalista:

Nem áll szándékomban ekézni a Gömböcöt, pláne a számokat és számításokat tisztelő emberként, sőt még azt is el tudom fogadni, hogy szimbolikusan oké a dolog. Csak szerintem mi nem vagyunk abban a helyzetben egy ilyen expón, hogy rábízzuk a bölcs látogatók fantáziájára az efféle összefüggések megtalálását, vagy egyáltalán keresését. Pláne, ha van üvegbetonunk is.

A teszkós csarnok nekem lehangoló, és csodálkozom, hogy ennyi fért bele a költségvetésbe. Ennyi pénzből konferenciaközpontokat, gyárakat szoktak építeni, nem igénytelen hangárokat. Ha pedig tényleg csak ilyen vacakra futja, akkor építsünk egy kisebbet, de szépet.

Kicsit Karcos = Egy kicsit karcos, csak az egyik az egyik gépemről megy, a másik meg a másikról, plusz néha az egyik gépről lépek be a másikra:)
Nem is hétvége a szombat-vasárnap pihenés, kirándulás, séta nélkül, két kiállításra hívnám fel hát a figyelmet. 1, Egyházüldözés és egyházüldözők a Kádár-korszakban (Párbeszéd Háza) A tárlat a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a…..
Egy kicsit karcos 2010.05.09 20:50:43
@csernaja obca:

Gyönyörű Teszkó csarnokot sikerült kiállítanunk, éppen csak a szélben lobogó teszkós szatyor.hiányzott a tetejiről.

Azok a világító karók meg egyszerűen fantasztikusak a homlokzatán.

Ha jól láttam, nem csak én hiányoltam a Losonczi Áron-féle üvegbetont, vagy a Tóth Miklós-féle napelemes tetőcserepeket.

www.uvegbeton.hu/

ideassolar.hu/

Ezeket felfogja bármelyik látogató, Gömböcöt nem.

Galambos Ivánt meg én nem fogom fel, és hány ilyen univerzális szakemberünk van még... Ld. vastagbor.blog.hu/2009/06/08/remelem_nem_lovik_le_a_lovakat#c9756414
Egy kicsit karcos 2010.05.10 10:13:04
@Ásómaci: igen, láttam, dícséretes, ahogy megfagyott a levegő a himnuszgyalázó antimagyarista körül... látszott, hogy nem történt még ilyen vele, amikor korábban az asztalra szart.

A másikhoz: Halmai csak a sztenderd Tito Ortiz-ellenes paneleket lökte, nincs ebben semmi újdonság, szerinte a buzerancia nem elég erős támogatása nagyobb bűn, mint az ipari szintű rokkantosítás iparosainak védelme, hiába, no, nem lehet összemosni az ántirasszistákat sem.
Egy kicsit karcos 2010.05.10 17:37:17
@no-night:

Fiatalkorú bűnözők a gyermekeink iskolájában?

Csak annyit mondok, hogy:

Alkotmány, 16. §

Nem csak Travoltát hívják Johnnynak!
Az [origo] végigautózott az új M6-os autópályán. Mivel még mindig nem tudok betelni vele, egy kicsit megvágtam a videójukat ...   A "Betonlobbi stúdió" bemutatja ...  ..
Egy kicsit karcos 2010.05.09 22:06:30
@El Topo (Sgt. Elias):

"A helyszínen nézve az alagutak teljesen indokoltnak néznek ki."

Mennyi földet hordtak rájuk a poszt keltezése óta?:)