Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kútásó

0 bejegyzést írt és 133 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy korábbi írásunkban már foglalkozunk a Mérték a kereskedelmi és a közszolgálati média politikai-közéleti híradásairól szóló átfogó kutatásáról. Ezt most folytatjuk, mert meglehetősen tanulságos. Az előző részben megtudtunk, hogy a közéleti hírek arányaiban és a…..
kútásó 2012.11.08 19:49:11
Szerintem a masodik grafikonon az latszik, h a bal-lib oldal gatlastalanabbul el vissza az erofolenyevel a mediaban mint a jobb. Ha ugyanis egy marslakotol kulonbozo elolenynek mutatjuk ezt az abrat akkor az tudja, h 2008ban az szdsz ugyan mar nem tagja a kormanynak, de hivatalosan is tamogatja az mszp-s kormanyt, az mdf pedig bar elvileg jobb oldali part, de a fidesszel csatazik (almassy ugy, ud zrt) es az mszp-vel szavaz, david ibolya pedig a gatlastalan fidesz aldozatainak elo szimboluma lett. No lassuk a szamokat:

2008:
bal-lib: kormany+mszp+szdsz(+mdf)=105.5(123.3)%
jobb: fidesz+kdnp+jobbik = 42%
-> 2.5(2.9)x-es bal oldali tulsuly

2011:
bal-lib: mszp+lmp+dk = 45%
jobb: kormany+fidesz+kdnp+jobbik = 87.1%
-> 1.9x-es jobb oldali tulsuly

De mitol fugg, h mennyi ido jar egy-egy partnak? Az h hany embere ul a parlamentben, vagy h mekkora adott pillanatban a nepszerusege?
Ha megnezitek a partok tarsadalmi tamogatottsagat 2008-ban (median adat: 42 fidesz, 20 mszp, 3 mdf, 2 szdsz es a jobbikot itt nem is mertek, amely aztan 15%ot szerzett fel evvel kesobb), akkor vilagos h az osszes fidesszel ellentetes ero felul, mig a kormannyal ellentetes erok alul vannak reprezentalva a mediaban (itt megjegyeznem h kormanypart es a kormany szetvalasztasa teljesen ertelmetlen tehat ne jojjon senki azzal, h milyen szereny ez az mszp 2008ban csak 16%ban szerepeltek a tv-ben)
Viszont 2011 okt-ben (median adat: 31 fidesz, 17 mszp, 11 jobbik, 5 lmp), csak annyi a valtozas, h a fidesz (+ fidesz kormany) reprezentaltsaga felkuszik, viszont a jobbikot leszamitva az osszes ellenzeki part is aranyaiban tobb helyet kap a mediaban mint ami a kozvelemnykutatsaok alapjan (vagy akar a 2010es valasztasok alapjan) "jarna" nekik.

Szoval ezek az adatok azt valoban alatamasztjak, h fidesz keze maga fele hajlik a mediaban hiszen ha a jobbikot is attesszuk az ellenzekhez meg akkor is 1.4x-es kormanytulsuly van a mediaban, azt viszont nem h romlott volna a helyzet a korabbi ciklushoz kepest, hanem ellenkezoleg, javult.

En elhiszem h a szerzo percepciojaval ez ellentetes, aminek lehet az oka a diolgok nem kozeprol torteno szemlelese, vagy pl az, h ezek az adatok alkalmatlanok arra, h megiteljuk a kiegyensulyozatlansag merteket.
Akarhogyis van, ha egy meres az ember benyomasaival ellentetes kovetkeztetseket sugall, akkor azt szerintem inkabb jobb nem mutogatni, mint h vallalhatatlan hulyesegeket osszehordjunk rola (ld. legerosebb ellenzeki part szereplesenek osszehasonlitasa. ugye itt illene az adatokat normalizalni az osszes megjeleneshez, 2011ben ugyanis ez kevesebb (errol szol pl az elso abrad is), de ami fontosabb, h 2008ban lenyegeben a fidesz volt az egyetlen ellenzeki part a parlamentban, ma meg van negy. A fidesznek akkor volt 42.5%-a az orszaggyulesben, az mszp-nek meg most van 15,3%-a.)
kútásó 2012.11.09 00:23:03
@makronom: nem hanem azt h 100 hirmusorban oket egyuttesen 123x emlitik
Örülünk, Vincent? Pofa 2012.04.21 12:35:00
„…uti lingua nuncupassit, ita ius esto.” („…ahogy a nyelv szólott, úgy álljon fenn a jog.”) XII. táblás törvények, (6, 1) „A’ Száj Büdössége nehezebb másnak, mint magának, a’ kin vagyon.” Pápai Páriz Ferenc: Pax Corporis,…..
kútásó 2012.04.22 09:31:34
@szabodenesnk: En emiatt nem aggodnek, a hallgatok nem fognak rakerdezni, mert az iq-juk valszeg meghaladja a 70-t (szemben a blog szerzojevel es a kommentelo felmajmokkal), igy kepesek kulonbseget tenni akozott, h valaki egy birosagi dontessel nem ert egyet es akozott, h nem tekinti magara kotelezonek. A hatarozati javaslat ui. azt tartalmazza, h a dontest
1. tudomasul vesszuk (=kotelezonek tartjuk magunkra)
2. de nem ertunk vele egyet(= jo nagy faszok vagytok ti ott starssburgban)

sztem egyebkent mindenki hordhasson olyan jelkepet, amilyet csak akar, tehat en pl. egyet ertek a dontessel, bar tudom, h pl. horogkereszt ugyeben nem igy dontottek volna, ezert azzal is egyet ertek, h a kormany nem ert veluk egyet.
kútásó 2012.04.22 11:00:07
@maroz: @jotunder: na jo igazatok van, ezt beneztem tobb helyen is.
A Jobbik úgy látszik mindenáron be akarja bizonyítani, hogy valóban egy náci párt: a múlt héten egy heveny tiszaeszlározással csaptak bele a lecsóba, most pedig nemes egyszerűséggel megbüntetnék a melegeket, ha élni kívánnának a szólás- és a gyülekezés jogával, mert az…..
kútásó 2012.04.12 09:55:33
A KARD Bajnai Godot-ra várva? 2012.03.16 08:36:00
A 15-i napra vonatkozó baljós forgatókönyv, amelyet e blogon is felvetettünk, szerencsére nem vált valóra. Bár a Kossuth téri gyűlésen nyilvánvalóan többen voltak, mint a Milla erzsébethídi összejövetelén, a Két tömeg uralta az ünnepet üzenetet azért sikerült elérni. Arra…..
kútásó 2012.03.16 14:21:23
@Brendel Mátyás: egyetelen nepet sem lehet vastag ideologiai baromsagok nelkul kormanyozni. ha ezt nem latod az csak annyit jelent h sok fajta baromsagot magad is benyelsz.
Semmilyen költsége nincs a békemenet második felvonásának március 15-én- mondta Bayer Zsolt főmenetelő a hvg.hu-nak, a kormány melletti kiállásra több ezren érkezhetnek csak Lengyelországból. Mindenki a saját pénzén utazott, így jön most is.Mit tudom én miért, de…..
kútásó 2012.03.13 16:44:06
@dr lecsekkoltam: igen ez lehet h gond, bar sztem azzal is gondod lenne, ha a magyarokat etetne, ti. a lengyeleknek legalabb nincs valasztojoga mo-n, tehat igy legalabb a kozpenzt, ha ugy tetszik turizmusba fekteti a kormany, mintsem szavazatvasarlasba. Gondolom, h a bajereknek nem ez jar a fejeben, de lassuk be par ezer lengyel idecuccolasa es megetetese sokkal jobb befektetes az orszagnak, mint ugyanennyi magyar ember megetetese, vagy barmilyen egyeb kampany baszakodas.
Hasonlo megfontolasokbol ad az allam a kulfoldi audinak penzt, es nem magyar embereknek arra, h audit vegyenek.
Es hat ugye errol az egeszrol csak akkor van ertelme beszelni, ha valoban kozpenzbol van, ami viszont spekulacio. Persze igen valoszinu spekulacio, hiszen 20 ev ota minden politikai rendezveny koltsegei kozpenzbol, ellopott kozpenzbol vagy a kozeljovoben ellopando kozpenzbol lett finanszirozva, de igy meg ugye, hol van a hirertek?
A helyzet az h nincs itt semmi latnivalo.
kútásó 2012.03.13 16:46:31
@Dr. Kismac Ph.D - Puccsistapista: az mindegy h milyen celbol hozzak ide oket, a kerdes h van-e haszon abbol h itt vannak. Ugyanannyi hasznuk van mint barmely turistanak. Ezert irtam, h nem a legertelkmetlenebb penzkoltes.
kútásó 2012.03.13 17:45:22
@dr lecsekkoltam: nem azt mondtam h bajerek turisztikai cellal utaztatjak oket, hanem h ez a politikai celoktol fuggetlenul megiscsak turizmus, ami meg nem rossz. Meg azt sem allitom h ez megeri, csak azt h jobban megeri (kevesbe veszteseges) mint ugyanennyiert belfoldon magyarokat utaztatni.
Annyira uncsi már, hogy folyamatosan hülyének nézik az embert...  A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint az ellenzék és holdudvara "gyűlölködő csetepatét kíván csinálni" a március 15-i nemzeti ünnepből. Kovács Zoltán így reagált arra,…..
kútásó 2012.03.13 17:28:00
@Mária: baszki, mekkora egy szanalomgyar vagy h minden blogban tenyfeltaroi munkassagod reszleteit ecseteled. jol gondolom, h branerbol kisse szuken jutott neked az utobbi idoben?
gondolom az index most szivja a fogat, hogy huuu a maris beragott rank, mivel tehetnenk jova? hatha kuldenek neked egy mubrokit engesztelesul, ki tudja...
Selmeczi alá valami elképesztően zseniális szöveget tolt az írnok, mert ugye Gabikáról nagy teljesítményeket sosem feltételezünk. Egy rövid MTI-sajtóközleménybe belezsúfolni a teljes "elmúltnyolcévet" tényleg példát mutat minden közleményíró pártállami (vagy állampárti)…..
kútásó 2012.03.12 19:57:34
@Dr. GGG77:
"Persze. Kb 1500 forintnyi zlotyjukba kerülhet az út.. A többit a te meg az én adóforintomból fizetik."

kik, a lengyelek? ugy erted az eu altal lengyeleknek adott kohezios alapokbol, ami vegulis reszben a magyar befizetesekbol is van? Latszik h te nem veszel el a reszletekben, hanem mindig rendszerben probalsz gondolkodni. Ez derek, igen derek.
kútásó 2012.03.12 20:39:05
@Virág et.: kedves, ha fontosnak tartod, az igenyes komment-kornyezetet, akkor ezert ugy tehetsz a legtobbet h te magad nem szolsz hozza. De ha megis olthatatlan benned a vagy a kommentelsre, nyilvan talasz egy kis zugot a blogterben, ahol a magadfajtak kiverhetik nyugodtan egymasnak, anelkul h masok roppant sulyos ervekkel megzavarnak meghitt kis almodozasodat .
A KARD Minden kényszer nélkül 2012.03.12 19:41:00
A mai nap megszólalása nálam Hoffmann Rózsáé. A hallgatói szerződéssel kapcsolatban annyit közölt, hogy az "szabad döntés alapján megkötött polgári jogi szerződés, amelynek az aláírásáról a fiatal mindenféle kényszer nélkül dönt".Azt azért még hozzáteszi,…..
kútásó 2012.03.12 20:13:43
@Dr. Táskás Tóni: @nandras01: bamulatos milyen parhuzamokat vesztek eszre. De nem olvastatok ezt mar valahol?
INTERJÚ A család csakis egy férfi és egy nő közötti kapcsolat lehet, amelyben a felek potenciális szülők is egyben. Az egyik legtekintélyesebb német alkotmányjogász nyilatkozott nekünk. Paul Kirchhof az Andrássy Egyetemen - kas.de     Paul Kirchhof a német…..
kútásó 2012.03.08 00:55:45
@flugi_: egy olyan vilagban, ahol az emberek tobbsege ellensznvvel fordul a meleg kapcsolatok fele, hatalmas elmeny lehet buzi par gyermekenek lenni. en azt mondom varjuk ki a holland, kanadai stb. kiserletet, aztan ha ott bejon akkor nalunk is lehet, nem hajt a tatar.
kútásó 2012.03.08 03:27:16
@sárkányfő: Sztem te azt nem erted h mi itt tobbnyire a hazassagrol mint intezmenyrol vitatkozunk, te pedig hetkoznapi ertelemben vett hazassgrol, ami fokent ket ember meghitt egyutteleset jelenti, par felejtheto jogositvannyal megspekelve. Nos, az egyutteles (hazassagban vagy azon kivul) az amihez valoban nincs kozod, ez az ami intim. Ezt mindenki ugy es azzal eli meg, a melegeket is beleertve akivel akarja. A hazassag mint intezmeny viszont pont az a paranyi felejtheto resz, amihez nagyon is koze van az allamnak es ezaltal kozvetve mindenkinek. Ez nem a lagzi, nem a menyasszonyi ruha, nem a meleg almaspite, amit a feleseg a ferje ele rak este, es nem szerelmes suttogas a naplementeben, hanem lakastamogatas,orokles,masik neveben ugyintezes, valoper, gyerektartas, ilyenek. A hazassaghoz mint intezmenyhez csupa olyan dolog van rendelve az allam altal, amit reszben a te adoforintjaidbol fizetnek (mint minden allami intezmeny eseten) es egyetlen dolgot celoz meg, h biztassa a parok gyermekvallalasat es segitse a folnevelesuket pl ugy h segit lakashoz jutni, v megneheziti a szetvalast.
Egy heterosexualis parnak, nem azert jar a hazassag intezmenye, mert az allam tobb pontot ad a vaginalis sexre az analisnal, hanem azert mert a heterosexualis kapcsolatbol szuletnek a gyermekek. Az h te imersz olyanokat akiknek nincs gyermekuk, mert nem akarnak, vagy meddok, ez nem erv az ellen, h a hazassag intezmenyenek a celja a reprodukcio. Ez pont olyan, mintha te azt mondanad h a korhazak celja az h az embereket meggyogyitsak, mire en meg azt felelnem h biztos nem lehet igaz, mert ismerek olyat aki rosszabbul lett a korhazban, sot olyat is, aki orvosi hiba miatt halt meg. Egyetlen allami intezmeny se latja el tokeletesen a feladatat es mindig lesznek olyanok, akik bar jogosan de erdemtelenul hasznaljak, es olyanok, akiknek nincs joguk pedig erdemesek lennenek ra. A melegek es leszbikusok mint csoport akkor valnanak erdemesse a hazassag intezmenyere, ha gyermekeket nevelhetnenek, azt viszont ne neveljenek, mert kevesse tudni, h ennek milyen hatasai vannak, es egy gyereknek is van legalabb annyi joga nem kiserleti nyulnak lenni, mint amennyi egy meleg parnak arra, h gyermekuk legyen. Sztem a mai vilagban egy meleg parnak olyasmi felelotlenseg lenne gyermeket vallalnia, mint egy olyan szulonek aki tudja h hamarosan meghal.
kútásó 2012.03.08 11:42:51
@sárkányfő: asszem az ilyen magadfajtakra szoktak mondani, h jo buta de legalabb lelkes.
A Kocsis Máté józsefvárosi polgármester és országgyűlési képviselő Baross utcai irodáját elfoglaló tüntetők a szabálysértési törvény ma szavazásra elfogadásra kerülő, hajléktalanokat inkrimináló módosítása ellen tiltakoztak. Az ülősztrájkolókat a rendőrség…..
kútásó 2011.11.15 15:16:57
@Gerilgfx: dehat pont azt kapnak, egy 3x4m-es beton akarmit. Ugy hivjak h cella.
Hétfő kora este olyat láthatott a hazai műértő közönség, ami utoljára a Gyurcsány kormány végnapjaiban fordult elő: 317,72 forintot kellett fizetni egy euróért. Illetve nem egészen, mert ilyet még akkor sem láttunk. A kormány gyorsnaszádja unortodox módon búvárharanggá…..
Kivételesen gyors leszek. Egy szerdai OVB-határozatban a következő beadványt minősítettek népi kezdeményezésre alkalmasnak:  „Kezdeményezzük: az Országgyűlés tárgyalja meg, hogy a 70. életévét betöltött választópolgár választójogának gyakorlását közjegyzői…..
kútásó 2011.11.10 19:17:48
@Szalai Ervin: mozgourna? aki meghalt az mar nem szavazhat, hiaba viszed el a nagyi hamvait a szavazofulkebe, te nagyokos
kútásó 2011.11.10 19:25:39
@butus: koszonom.
kútásó 2011.11.10 23:08:43
@Balangó: Es olyan gazdanak adnal-e szavazati jogot, aki egy csapat sertesnek a kukorica termesztes modern technologiajarol ertekezik? Csak mert te valami ilyesmivel probalkozol itt.
Nezd, a disznot a kukoricaban egyetlen dolog erdekli, jelesen az h megzabalhassa. Az ilyenfajta duhongokben osszesereglett lelkes allampolgarokat szinten csak egyetelen kerdes izgatja, az h az altala gyulolt partnak (kinek az mszp kinek a fidesz) egy adott dontese vajon a part erdekeben all-e? (hat meg szep, de ez most mellekes) Tarsadalmi hasznossagon toprengeni ezek utan szamukra nem egyszeruen erthetlen, hanem bun, hiszen vegtere is a Gonosz szekeret tolod. (vo. vizitdij annakidejen)
Apropo gonosz. Van ennek a dolognak egy fontos vallasi vetulete is. Ezeknek az embereknek vilagaban az aktualisan mukodo politikai rendszer valamifele elvont istenseget jelent. (Nem csoda, h a regi istenektol elfordult ballib vilagban sokkal mohobban ragadnak a rendszerimadathoz) Amikor megkerdojelezd az egyetemes es altalanos valasztojog helyesseget, az olyan mintha egy keresztenynek azt fejtegetned, h talan Jezusnak ebben v abban nem volt igaza. Ezek a joemberek nem eszkozkent tekintenek a demokraciara, amely bizonyos peremfeltetelek mellett joletet, beket, fenntarthatosagot adhat a tarsadalomnak, hanem egy megkerdojelezhetetlen Eszmenyt latnak benne.Az isten istensege garancia a mindenhatosagra. Nem feltetelekhez kotott. Ha felveted, h a jelenlegi szabalyok szerint mukodo parlamentaris demokracia ugyan egy olyan tarsadalomban, ahol a legtobb ember dolgozik es gyermeket nevel torvenyszeruen a novekedes fele segit, viszont egy eloregedett, inaktiv tarsadalomban a fenntarthatalnasag iranyaba fognak mutatni a politikai dontesek, ezzel feltetelekhez kotod az istenseguk mindenhatosagat. Vagyis karomkodsz. Es ha meg azt is hozzateszed, hogy a szavazati rendszer ujragondolasaval esetleg korrigalni lehetne ezt az elbaszott rendszert, akkor vegkepp eszkozze silanyitod az Eszmenyt. Ne csodalkozz hat, ha a plepsz maglyara kuld.
Köpni-nyelni nem tudok, teljes mértékben osztom a Hírszerző véleményét: "Őszintén szólva alábecsültük ezt a történelmi festmény-történetet. Azt gondoltuk, hogy komolykodó, modoros historizáló festmények készülnek majd. Ezzel szemben tanácstalanul állunk ezek előtt a…..
Baj van. Dicsőségesen győzött a forradalom, de amint az egy hazug narratívában törvényszerű, ez nem a háború lezárása volt, nem az olyannyira várt boldog békeévek kezdete, nem. A Nagy Győzelem óta szinte másból sem állunk, mint újabb és újabb furcsa háborúkból. Hadat…..
kútásó 2011.11.05 20:19:52
@sárkányfő: figyelj, ez a maroz egy beepitett fidesznyik en mar regota figyelem. Pontosan tudja o, h amit a nepszabadsagban irnak az mindig IGAZ, es hogyha egy a hirt atvevo medium finomitgatni probal az IGAZSAGon, akkor fideszberencseg tenyallasa forog fenn, amit a Te ebersegednek koszonhetoen le is lepleztunk. Csak tudod nem akar lemaradni az index cimlapjarol ez a gyava besugo, mert akkor meg a kutya sem olvasna, meg a csodalatos Oszko peter sem. Ez pedig ugy osszetorne, mint scott tenormant a greenday fikazasa.
Eberseged azonban nem lankadhat elvtarsam! Lehetnek olyanok, akik azzal jonnek majd elo, h jo lenne latni egy videot v hallani egy hangfelvetetlt, arrol a bizonyos sajtotajekoztatorol, h pontosan mire is mondott mit az a narancsboros szipirtyo. Masok elohozakodnak majd azzal, h a csutortoki bizottsagi ulesnek a jegyzokonyve meg nem erheto el a parlament honlapjan, vagyis pont annyira lehet igaz a bizottsagi uleses sztori, mint amennyire nem. Persze, baratom, mi tudjuk, h a hir egy komoly nevtelen bejelentesen alapul, de hidd el, kar lenne ilyen sulyos ervekkel eloallni, mert aki a nepszabadsagban nem bizik az fasiszta. Fasisztakkal pedig nem vitatkozunk, hanem utjuk oket!
kútásó 2011.11.05 21:22:15
@Interlock: sajnos vitatkoznom kell, mivel amit a nepszabadsagban leirnak, legyen az velemeny, feltetelezes, fikcio, teljesen mindegy h mi, az TENY. Az UGY VAN, tehat semmi ertelme, h te magad vagy masok ertelmezzek latolgassak annak valosagtartalmat. Sot, nemcsak hogy ertelmetlen de karos es veszelyes is, mert minden, ami a nepszabadsagban leirtaktol elter, az az igazsagtol ter el. Ami az igazsagtol elter az pedig hazugsag. A hazugsag pedig a melegagya az orbani diktaturanak. Ha ezt nem erted, nem lehetsz igazi demokrata sem.
  Középtávú elképzelés, hogy minden iskolának, vagy akár osztálynak önálló zenekara legyen, hogy a gyerekek „a közös muzsikálásban örömet találjanak, megtanulják az egymásra figyelést” – közölte Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár pénteken…..
Dél-Korea fővárosa, Szöul nyüzsgő nagyváros, üzleti központ - és egyre inkább népszerű úti cél a turisták körében. Legújabb látványossága a három elemből álló, mesterséges, úszó szigetcsoport, melynek első eleme, a Viva már májusban megnyílt.A szigetcsoport a Han…..
kútásó 2011.08.26 20:31:02
Ezek az uszoszigetek azert nem annyira lenyugozoek, mert pont olyanok, mint egy lehorgonyzott hajo. Ennek a szigetnek a mereteit barmelyik nagyobb tengerjaro eleri (oszt azok meg mozogni is tudnak), de ha legnagyobbakhoz hasonlitod akkor meg nevetseges. pl ez:

en.wikipedia.org/wiki/Seawise_Giant

Ennek a fedelzete kb. 30,000 nm2, csak a propellere 50t. Az 500t-as betontombol, amihez a vivat lelancoltak, el tud vinni bo 1000 darabot a raktereben. De ha jol szamolom, akkor a 3 sziget egyuttes sulya olyan 10 ezer tonna lehet, vagyis (suly alapjan) kb 50 db komplet szigetegyuttest lehetne elszallitani a seawise giant raktereben.
 Számtalan oka van - elmondom.A borravaló korrupció, (mint már mondottam volt) az Oszmán birodalom és a kereskedőnépek idejéből ittmaradt csökevény: baksis. A bakshish perzsa szó, ajándékot jelentett eredetileg - de ma szinte az összes közel-keleti államban elvárt még olyan…..
kútásó 2011.08.23 14:37:03
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: bocs szerintem elirtal valamit. Nem az istvan dolgozott az anyadban veletlenul?
w A Nemzeti Ügyek Bolygója 2011.08.10 05:30:00
A következő bolygón a Nemzeti Ügyek Kormánya lakott. - Lám, lám! Meglátogat egy csodálóm! – kiabálta messziről a Nemzeti Ügyek Kormánya. Ahogy a kis herceg közelebb vitorlázott, már azt kurjongatta: Hohó, itt egy alattvaló! A kis herceg óvatosan leszállt. Körülnézett,…..
kútásó 2011.08.11 23:02:43
A következő bolygón a Nemzeti Ügyek Kormánya lakott.

A kis herceg óvatosan leszállt, de a Nemzeti Ügyek Kormánya rá sem hederitett, ezért a kis herceg türelmetlen lett.

- Te vagy a legnagyobb faszfej, az összes bolygólakó közül, akivel valaha találkoztam! - kiáltotta

-Miért? - kérdezte a Nemzeti Ügyek Kormánya zavarodott pillantással fürkészve a kis herceg arcát.

-Azért, mert zsarnok vagy! Azért, mert gőgös vagy! És azért, mert vascsővel arconbaszod azt, aki mindezt a fejedre olvassa! - orditotta magából kikelve a kis herceg, akinek angyali arcát egészen eltorzitotta a harag és a gyűlölet.
A Nemzeti Ügyek Kormánya levette szemüvegét, komótosan letörölgette róla a kis herceg ráfröccsent nyálát és megkerdezte:

-És te ezt miből gondolod? Találkoztunk már talán és ilyennek ismertél meg?

-Nem, - válaszolta határozottan a kis herceg -, de most jövök a Baloldali Értelmiségiek Bolygójáról, és ők MINDENT elmondtak rólad.

-Vagy úgy... – mondta a Nemzeti Ügyek Kormánya mosolyogva – szóval a Baloldali Értelmiségiek... Nos, ha megint arra jársz, akkor mondd meg nekik, hogy nyugodtan abbahagyhatják az ”Akkora a cenzúra, hogy nem merem bevállalni a kommenteket a posztom alatt” durca-hadjáratukat, mert szemmel láthatóan a kutya se szarja le azt, hogy kit hogyan kritizálnak, vizsont elveszitik az olvasóikat.

-És az miért zavarna téged, hogy elveszitik az olvasóikat? - kérdezte gyanakodva a kis herceg.

-Ha elveszitik az olvasóikat, akkor elveszitik a munkájukat, ha pedig elveszitik a munkájukat, akkor nem fognak másikat találni, mert nem értenek semmihez. Ezért vált belőlük ugyanis értelmiségi és nem, mondjuk hidraulika mérnök. Az ő munkanélküliségük problémája pedig végső soron az én nyakamba szakad, hiszen a munkanélküliség kezelése kétségkivül nemzeti ügy. Érted már? Most pedig, ha megbocsátasz, számos halaszthatatlan nemzeti ügy vár még megoldásra. Például kell egy új verda a Janinak, amivel alázhat az M5ösön – bár ezen utóbbi megjegyzést csak magában tette hozzá.

A Nemzeti Ügyek Kormánya újra belemélyedt a könyvébe, a kis herceg pedig az átvertség érzésétől letaglózva visszaindult a Baloldali Értelmiségiek bolygójára, hogy átadja a Nemzeti Ügyek Kormányának üzenetét. Nem akart ott sok időt tölteni, ezért az első bloggernek, akivel összefutott, gyorsan előadta, hogy mit tudott meg. A blogger, aki éppen valami játékmackós logójú blogot szerkesztett folyamatosan forgatta a szemét kerek szemüvege mögött, miközben a kis herceget hallgatta. Mikor az befejezte, csak ennyit mondott:

-Márpedig cenzúra akkor is van.

A kis herceg látta, hogy a blogger szája széle kicsit megremeg.

-Én semmitől sem félve, bátran harcolok a zsarnokság ellen. Én vagyok a fáklya, amely bevilágitja az igaz utat ebben az orbanokratikus-klerikopedofil-horthystafasiszta-semjéniszta éjszakában! - fejezte be eltökélten. A blogger visszafodult a laptopjához, és tovább dolgozott a lázadó bejegyzésen, amelyet félbehagyott. A kis herceg még látni vélte, ahogy a blogger bosszúsan újra megnyitja a kommentelést a blogjában, de igazándiból már egyáltalán nem érdekelte ez a szinjáték.
Útnak indult, s miközben azon morfondirozott, hogy hova picsába lehet kiosztva egy US klaviaturán a hosszú i betű, meglátott egy planétát, amiről úgy gondolta, alkalmas lehet arra, hogy véget vessen utazásának, mely során szánalmasabbnál szánalmasabb bolondokkal találkozott.
Az önmaga és a világ által generált adósságválságban lassan fulladásos jeleket mutató Orbán-kormány szánalmas kísérleteket tesz arra, hogy befeketítse, a nyomor, a pusztulás időszakának tüntesse fel Magyarország 2002 és 2010 közötti történelmét. Ezért az aláíbbiakban…..