Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MCock

0 bejegyzést írt és 140 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rascasse F1 Blog Elmosott gyereknap 2015.07.06 10:55:36
Nem az idei Brit Nagydíj volt minden idők legizgalmasabbja, de messze túlszárnyalt minden más 2015-ös állomást, köszönhetően a tipikusan brit időjárásnak.  A rajt pillanatában még száraz pálya fogadta a mezőnyt, bár jó tíz fokkal hűvösebb volt, mint szombaton. Fel lehetett…..
Megkezdődött Kína Yulin nevű városában az éves kutya és macskahús fesztivál, így ezrével viszik a nyerészkedők a ketrecekbe zsúfolt élő kutyákat és macskákat a húspiacra.   Brutális tradíció az, ami minden nyáron júniusban ismétlődik Délkelet–Kína Guangxi nevű tartományában Yulin városában,…..
MCock 2015.06.23 14:54:13
Kedves hozzászólók!

A cikknek valóban hibája, hogy a híradás után egyből támadólag lép fel a vegyes étkezésűekkel szemben, ez ugyanis ellenségeskedést vált ki. De meg kell, hogy mondjam: sok vitának és arroganciának van kitéve egy vegetáriánus/vegán ember, és könnyebben belecsúszhat egy ilyen hibába.

A magam részéről a következőket szeretném hozzátenni:

Ha valaki felveti a hús vagy az állati termékek mellőzését, a következő típusú érvekkel találkozhatunk (én legalábbis ilyenekkel találkoztam):

1. Racionálizáló érv:
„A hús/állati eredetű étel ilyen vagy olyan okból elengedhetetlen az ember számára.”
„Az ember mindenevő/ragadozó, ezért eszik húst”
„Az állat nem szenved úgy, mint az ember”
az előző fordítottja: „a növény is érez.”

2. Ideologikus érv:
„Az állat alsóbbrendű az embernél, ezért megehetjük.”
„A háziállat arra van, hogy megegyük”
„Az állatok az ember céljaira szolgálnak”

3. Szubjektív érv:
„Én sajnos nem bírnék hús nélkül élni.”
„Én tolerálom a vegákat, de ők is toleráljanak engem.”
„Azt csinálok, amit akarok”
„Nézd csak meg az oroszlánt, az is megeszi a zebrát, én miért ne tehetném meg ugyanezt?”
„Nincs jobb egy jó pörköltnél”

4. Kikerülő érv
„A húsevés az élet, a kultúra része”
„A morális megfontolások az étkezésre nem alkalmazhatóak”
„Mennyi ember szenved, előbb velük kellene foglalkozni”
„A vegák naivak, gyengeelméjűek vagy erőszakosak”

A helyzet az, hogy aki a húsevéshez ragaszkodik, az nem is keresi a vegetáriánus/vegán életmód lehetőségeit, hanem ellenkezőleg: kifogást talál ellene. Valójában mindegyik érvelés egyfajta kifogásként szolgál annak érdekében, hogy az eddigi szokásunkat megtarthassuk.

Nem kívánom itt az összes kifogást megcáfolni, mert arrogánsnak tűnnék. De ha valamelyik hozzászóló megkér rá, szívesen kitérek valamelyikre.
Azt szeretném, ha az emberek ezek helyett a kifogások helyett a bennük meglevő empátiára, és jószívűségre hallgatnának, "emberi" mivoltuk szerint. Ha érdeklődéssel, jó szándékkal fordulnának a vegetáriánus/vegán életmód felé és tájékozódnának.

Nagyon jó lenne, ha aki elolvassa ezt a cikket, arra ébredne rá, hogy: "Te jó ég, ha embert, kutyát vagy macskát kínozni szörnyű, akkor malacot, tehenet, stb. kínozni is az!

Tudom, hogy minden jóérzésű ember sajnálja az értelmetlenül lemészárolt állatokat - például az elefántokat, akiket egy babonaság miatt, az agyarukért ölnek halomra, vagy az orángutánokat, akikre a pálmaolaj-"gazdálkodás" körében gyújtják rá az erdőt. És tudom, hogy ha rájönne, hogy ő maga is egy csomó értelmetlen szenvedést okoz, akkor boldogan változtatna a szokásain.
MCock 2015.06.23 23:42:30
@eßemfaßom meg áII:

Azért gyilkosozik, mert próbálja felnyitni a szemed. Mellesleg gerinces állat "elfogadható ok nélküli" megölése az állatkínzás nevű bűncselekménynek minősül, tehát valóban nem gyilkosságnak hívják. Az is le van írva, hogy elfogadható oknak minősül pl. az élelmezési cél vágóállat esetében, a prém termelése.

Az állat számára mindegy, hogy milyen célból vágják le. Hiába van benne a törvényben, a prémtermelés nyilvánvalóan fölösleges. És - bár a közvélemény nem egyöntetű ebben a kérdésben, tehát óvatosan leírom, hogy szerintem - az étkezési célért is fölösleges ölni. De a szokásokkal nem mehet szembe a törvény.

"te is egyből finoman gecized a húsevőket, az fel sem merül benned, hogy a húsevőnek eszébe se jut kifogást keresni"

Azért kifogás, mert nem érdemben néz szembe a kérdéssel, ehelyett egy másik felvetést tesz, és ezzel a maga részéről lezárja a dolot.

" egyszerűen ugy él ahogy az emberiség döntő része él és élt az elmult párezer évben"

- ez kikerülő érv

"ti meg neikálltok sértegetni öket/minket és csodálkoztok, ha nem buzgó bólogatás a válasz"

- ez személyeskedő érv

"Miért akarnám én keresni a nyúlélet lehetőségét mikor szeretem a rántotthúst?"

- ez szubjektív érv.

Arról nincsen szó, hogy tényleg szenved-e az állat és védhető-e az állatkínzás. Erről beszélek.

"egyrészt nem is tudnád megcáfolni"

Nyugodtan válassz egyet, bár előre látom, hogy akkor jön egy másik érv és így tovább...

Kérlek, olvasd el az első hozzászólásom végét is, amiben a lelkiismeretre és a jószándékra appellálok. Enélkül nem megy a dolog...
Elérkeztünk a mindennapi Kína utálat egy jelentős toposzához. Mert az általános közvélekedés szerint Kínában kutyát esznek ebédre és vacsorára. (Tegyük hozzá a kutyahús evés más ázsiai országokban is létezik, sőt  dél-amerikai országokban is.) A dolog több oldalról…..
Amikor az emberek megtudják, hogy vegán vagyok szinte minden egyes alkalommal felteszik a kérdést, "hogy akkor mit eszel"? A válaszom pedig, hogy mindent, ami nem hús, tejtermék, tojás vagy méz. Növényeket eszem, zöldségeket, gyümölcsöket, gabonákat és magvakat. Ha csak a hazai terményeket nézzük…..
MCock 2014.06.27 21:58:18
@Emmanuel Goldstein: Vettem, de kérlek ne menjünk le az őskorral kapcsolatos meg bibliai legendák szintjére, azok ugyanis a nem ellenőrizhető tartományba esnek, és valójában illuzórikusak. Egyébként szerintem nincs olyan, hogy "ti" öltetek, hogy "minekünk" ne kelljen.
MCock 2014.06.27 22:04:47
@Emmanuel Goldstein: Hogy továbbgondoljam a mondatodat: nem azért vagyunk ember, hogy úgy viselkedjünk, mint egy ragadozó.

(Mellesleg: minden kérődző növényevő, de nem minden növényevő kérődző)
  Jó, oké tisztázzuk az elején, hogy aljas voltam a címadással, bár egy szót sem hazudtam. Tényleg Orbán nevét vésték épp a Tisza-emlékmű kőtáblájára hétfő délelőtt, mikor ott jártam, de nem a miniszterelnökét, hanem Orbán Antalét. Ő volt ugyanis a Tisza-emlékmű…..
MCock 2014.06.03 22:10:12
@édeslajos: Nem köll ahhoz a Nyugat, hogy lássuk, hogy ez milyen gagyi és ciki

De álljon csak, Orbánék meg csak szégyenkezzenek a parterre-es, térkő-szindrómás, stabilizált murvás, elbarmolt, gagyi Kossuth terük miatt. Róluk tanúskodik.
Bénítópisztollyal vetettek véget a 18 hónapos zsiráf életének vasárnap reggel a koppenhágai állatkertben.  Mariusnak azért kellett elpusztulnia, mert nem volt elég jó a génállománya.   Az állatkert döntésével a szigorú európai szabályozás követte, mely a…..
MCock 2014.02.15 11:00:05
@hetyke81:
1. A te általad felsorolt önző érvekre válaszoltam. Aki meg szereti az állatokat, az ellentmondásba kerül önmagával ha megeszi őket. Csak nem jut el az agyáig a dolog.

2. Világszerte a mezőgazdasági területeknek kb. a felét vagy a harmadát (nem tudom egész pontosan) kizárólag állati takarmány termesztésére használják (pedig a világ szegényebb részein korántsem esznek annyi húst, mint itt). Ez nem gazdaságos, sokkal gazdaságosabb lenne a növényeket közvetlenül elfogyasztanunk. Ezen nem változtat az, hogy az emberi fogyasztásra alkalmatlan "selejtet" IS a haszonállatoknak adják. De adhatnák a vadon élőknek is, ami azt illeti. Értelmezés: a zsákmányállat az, amit a ragadozó zsákmányol. Ez nem azt jelenti, hogy "arra szolgál". Te nem ragadozó vagy, hanem egy civilizáció által elkapatott főemlős.

3. A húsevés rossz. Szerinted milyen lenne, ha valaki a te húsodat enné? Jó lenne???

4. Nem szimpatikus nekem, hogy állatokat egyszerűen selejtnek nevezzenek. Az emberi "selejtet" pedig inkább az erkölcsi minősége (annak hiánya) miatt nevezik annak. A ragadozók a saját élőhelyükön maradnak, az emberi településekre csak akkor jönnek, ha az élőhelyükre behatol az ember. Nem kell őket kiirtani. A Kárpátokban élnek farkasok, medvék, és furcsamód emberek is! Idetéved egy farkas vagy egy aranysakál, lelövik, aztán szelfiznek egyet vele. Valójában nem ő, hanem az ember veszélyezteti a vadat. Kiirtjuk a ragadozót, kiirtjuk a növényevőt, kiirtjuk a növényzetet. Se kecske, se káposzta! Ez nem egyensúly, ez nettó pusztítás.

5. Én nem sajnálom az állattól a növényt. Én azt a pusztítást hibáztatom, amit az ember végez (az állatokban és a természetben) az állattenyésztéssel. Igen, írtam, hogy én is veszek el erőforrást mások elől, és a mezőgazdaság miatt is pusztulnak el állatok. Én ettől nem vagyok boldog, de ezt nem tetézem azzal, hogy mégtöbb állatot pusztísak el! A lehető legkevesebb ártalomra törekszem.! EZ a normális. Nem élvezetből, hanem csak szükségből, minél kevesebbet pusztítani. Élni és élni hagyni. Ismerős? Ezt a tudománytalan paleo-szarságot meg hagyjad, ez csupán divat, hogy a gabona az nem való az embernek. Nem minden ősember volt alkalmas a gabona fogyasztására, de a mai ember egy genetikai mutáció miatt már általában igen. Szóval bármit eszem, nem leszek egészséges, oké, de az állat, amelyiket az étkezéssel elpusztítom, az végképp nem lesz "egészséges".

6. De, neked is kedves az életed, csak ebben a kényelmes világban ezzel nem szembesülsz. Én egyáltalán nem a halálodat kívántam, csak példát hoztam arra, hogy saját magadon megtapasztald, hogy mi a rossz: mit kívánsz magadnak, és mit nem. Az állatok, akiket megszel, is úgyéreznek, mint te. "Ne tedd mással azt, amit magadnak nem kívánsz." Ismered ezt? Ez az empátia. Ez a normális erkölcs alapja is, hogy univerzális szabályokban gondolkodunk, nem pedig egocentrikus szabályokban.

7. A húsevés nem velünk született dolog, azt szociális átörökléssel sajátítjuk el. Lehet ellene tenni: abbahagyjuk a húsevést. A hús társadalmi-vallási szerepe meg egy rakás szar. Volt, pl. az inkáknál, ahol az emberáldozatnak volt szerepe. Ázsiában több helyen nőket köveznek meg, kislányokat ölnek meg, ennek is van társadalmi-vallási szerepe. Ettől ez jó lesz???? NEM! És Lehet rajta változtatni? Lehet! Nem egyik napról a másikra, hanem egy folyamat során.
MCock 2014.02.15 15:42:44
1. Ami eddig - a te szemedben - ellentmondásnak tűnt, azt elmagyaráztam. Jogokról egy büdös szót nem szóltam, ezt is te képzeled bele a mondanivalómba. A jog sem független létező, csak az csak egy konstrukció arra, hogy az együttélésre vonatkozó elvárásainkat érvényesítsük.

2. Ragaszkodsz ahhoz az elképzeléshez, hogy a haszonállatok a mezőgazdasági selejtet eszik. Ez nem igaz. Tőlem aztán lehet a selejtből komposzt is, vagy adhatjuk a szegény embereknek is, nem mérgező az. Ez egy olyan részkérdés, ami a vitánk egészét nem érinti.

3. Bármit írhatok, nem vérted meg, hogy én arról beszélek, hogy NEKED milyen lenne a szenvedés és a halál, hát pont ugyanolyan, mint bárki másnak, beleértve az állatokat. De továbbra is egocentrikus vagy, kizárólag azt látod, hogy más állat/ember halála neked miért jó vagy rossz. Képzeld magad a szopott f@sz másik végére!

4. Nagyon szereted ezt a selejt szót. Igazából nem tudom, miért hoztad ide. A törzsfejlődésben a "selejt" ugyanis magától kiszelektálódik, nem kell ehhez emberi beavatkozás. Épp fordítva, a beavatkozás, a leszűkített populációk miatt alakul ki a beltenyészet, ha erre gondolsz. Örülj neki, hogy te nem vagy pl. tolószékhez kötött "selejt". De biztos nem reklamálnál, ha le akarnának lökni a Taigetoszról, nem?

5. Nem, nem autózom. A lakásomban házközponti fűtés van, így is, úgy is ugyanannyit fizetek, de nem fűtök ki az ablakon, hanem a fölösleges fűtőtestet elzárom. A messzemenőkig szelektálom a szemetet. Másét is képes vagyok szelektálni. Ha megtehetem, nem járok lifttel. Ha valamit nem használok, áramtalanítom. Ha tehetem, kerékpárral, vagy gyalog közlekedem. Évekkel ezelőtt ültem repülőgépen (a jövőben nem tervezem), akkor is megvettem a megfelelő mennyiségű szén-dioxid-kvótát az interneten. Nem vásárolok, nem fogyasztok semmit, ami állati eredetű. Pedig ez a mindennapokban nehéz. Adakozni is szoktam. Gondolkozom azon, hogy a folyószámlámat egy olyan bankba teszem át, ami fenntartható dolgokba fekteti a pénzt. De még ennél is lehetne jobban. lehetnék aktívabb ennél is, és talán leszek is. Hát te? Te mindenre szarsz és megideologizálod, azzal, hogy selejt, úgyis elpusztul, ez a rendje, erre van teremtve, te nem bírod másképp, legyenek veled toleránsak stb... És én vagyok a képmutató???

6. Nem a konvencionális a helyes. A konvencionális csak az, ami a közmegegyezésnek megfelel. A konvenciónak semmi köze nincsen a tartalmi kérdésekhez (mivel ártok, mivel használok). Erre példákat is hoztam. A rossz konvenciót pedig egy jobbal kell lecserélni, akkor pedig az lesz a konvenció. Mint erre került már sor a történelemben, és kerülhet sor a személyes életedben is.

7. Szociális átöröklés=szüleidtől, a környezetedtől tanulod az egyéni életedben, nem genetikai adottság. Egyes társadalmakban nem esznek húst, ott ezt örökítik át, és nem nyomják oda a sonkát a baba kezébe, hogy azon nyammogjon. A majmok jellemzően nem húsevők. A gorilla, az orángután, törpecsimpánz (bonobó) egyáltalán nem eszik húst, a csimpánz ritkán igen. Mi egy önálló faj vagyunk, azt eszünk, amit. Ki ezt, ki azt. A civilizáció számos lehetőséget kínál. A farkasnak azért nincs lelkiismeret-furdalása (ha vadászott), mert nincs meg benne ez a lelki funkció. Ő csak így tud túlélni. Jelzem, te nem vagy farkas, és képes vagy a lelkiismeret-furdalásra, tudsz választani, hogy mit egyél. Nem tudom, milyen szelekciós folyamatról beszélsz, a növényevő állatfajok is sikeres túlélők, és törvényszerűen sokkal több van belőlük, mint a ragadozókból.
MCock 2014.02.25 19:06:22
1. Hülyeséget írsz, sem arról nem írtam, kinek mit enni "természetes", sem arról, hogy egészségesebb vegetáriánusnak lenni. Egy büdös szóval sem.

2. Megint nem tudsz olvasni, én a takarmány hasznosítására írtam példákat, és továbbra is fenntartom, hogy ez csak részkérdés, és hogy a mezőgazdasági területeknek kb. a fele vagy egyharmada CSAK haszonállatok takarmányozására termel, ami gazdaságtalan, és jóformán állatkínzásra megy.

3. Te összekevered a realitást a közmegegyezésről alkotott szubjektív képeddel.

4. Normális ember nem akar öngyilkos lenni, maradjunk ebben.

5. Bagoly mondja verébnek, hogy nagy a feje.

6. Magadról beszélsz, nem a témáról. Te is láttad a kóservágásos videót. Az az állat ugyanúgy szenved, mint te szenvednél hasonló helyzetben.

7. Összekevered a lelkiismeret-furdalást a "lélekkel" (mint a szubjektív élményekre való képességgel). A veresegyházi farkas történetének nézz csak utána jobban, az egy kézhez szokott, nagyon szelíd állat volt, akit hirtelen beraktak egy falkába és megrémült.

Továbbra sem vagyok biztos benne, mi nálad a "selejt". Gondolom tetszőlegesen bármilyen állat, ami a tányérodon végzi.

Nem tudom azt sem, mi nálad az a makroszintű egyensúly, ami így is-úgy is megvan, ha eszünk állatot, ha nem. Gondolom, az élővilág tetszőleges állapota nálad egyensúly, beleértve évente teljes fajok százainak kihalását. Egyensúly van továbbá az élő és a holt között, az anyagmegmaradás törvénye szerint, ugye?
Putyin, Kim Dzsongun, Mugabe, Asszad és Alijev. Elég beszédes névsor, ha a világ legkeményebb kezű diktátoait kell felsorolni, egyikük sem maradhat ki. Meglepő, vagy ha akarom felháborító, ítélje meg ki-ki vérmérséklete szerint, de vannak, aki szerint ebben a névsorban…..
MCock 2013.12.23 22:37:12
@Larry Silverstein:

média ~ sajtó

médium ~ sajtószerv

médiák/sajtók = helytelen

médiumok/sajtószervek = helyes

Orbán = diktátor = önkényúr.

Bár az

m1/m2/Duna/Duna world/Duna II. Autonómia/HírTV/EchoTV/Magyar Hírlap/Magyar Nemzet/Demokrata/Heti Válasz/Helyi téma/Lánchíd Rádió/Mária Rádió/Katolikus Rádió/Kossuth Rádió/Bartók Rádió/Klassz FM/Publimont/Mahir/Cityposter stb

erről hazudik, a kereskedelmi tévék nem politizálnak, a maradék pedig alig ér el valaikhez.

Én pedig örülök, ha akként mutatják, rászolgált.
Alföldi Róbert az RTL Klub Fókusz című műsorának nyilatkozva mondta el, hogy az augusztus végén, Szentendrén bemutatott Bánk bán junior című előadása után (melyet ő rendezett) hárman is rátámadtak, és egy közeli múzeumba kellett berohannia. Alföldi elmondta, hogy nagyon…..
MCock 2013.09.02 23:17:17
@szombuda: @lutra1: @röf:

Annyira örülök, hogy hirtelen mindenkinek van véleménye az István, a királyról!

Már csak arra lennék kíváncsi, hogy mi volt "provokatív" a rendezésben!

Mellesleg a Jézus Krisztus szupersztárt láttátok, ti neofita esztéták?
A Heti Válasz cikke egy amerikai magyar templom megszüntetéséről ismét rávilágít az amerikai magyarság sorsára. Bár a Kárpát-medence magyarsága is súlyos mértékben fogy, a Kárpát-medencén kívüli magyarságé még drasztikusabban. Antall József 15 millió magyar…..
MCock 2013.08.26 12:18:39
@Mária: A magyar ember és a magyar nyelv ugyanannak a rendszernek a két vetülete. Miszerint egy TÉNYLEGES közösségről (hálózatról) van szó, amely - szükségszerűen - egyazon anyanyelvben osztozik. Ez egy évezredek óta önmagát újratermelő rendszer (ld. történeti nyelvészet).
Ennek a genetikához, meg az identitáshisztihez semmi köze: Mindenkinek van ugye származása, különben nem létezne. Még azok is valakitől származnak, akikre "származásunk" igazolásaként hivatkozni kívánnánk. Jelzem, hogy a mai népek legfeljebb pár ezer évesek, az emberi faj (=őseink és mi magunk) meg kb. 200.000 éve létezik. És maga az ember is származik valahonnan, mégsem azzal egyenlő, ahonnan származik. Pl. nem hüllő, nem hal, nem is gerinctelen, hanem főemlős, azon belül ember. Én is azért vagyok magyar, mert ebben az anyanyelvi~társadalmi rendszerben nőttem fel. Akikre esetleg magyar ősként hivatkoznánk, ők is ettől voltak magyarok, erről lehet őket felismerni. Nem a vérükről, hahaha...

Egy Amerikában felnőtt, (amerikai) angol anyanyelvű ember nem magyar, még ha azt is állítja magáról. És magyar a "zsidó", a "cigány", stb. is.

És én teszek rá, hogy az amerikai magyarok fogynak.
Valamikor a 90-es években, ha valaki felvetette, hogy a hunoktól származunk, kiválasztott ázsiai nép vagyunk, szelíd sajnálattal átitatott megértéssel néztünk rá, mint egy injekciós királypártira, sejtettük: a közelben MIÉP-gyűlést tartanak. Manapság a szittyák a Kurultájon…..
  A Médiatanács napirendjén nemrégiben szerepelt egy ügy, amivel kapcsolatban most az Önök véleményét kérdezzünk. Egy országos kereskedelmi rádió reggeli élő adása a kihaló vagy veszélyeztetett állatfajokról szólt, meglehetősen vitatható formában. A műsorral kapcsolatban…..
Sorban állnak a bloggerek Gyurcsány Ferenc politikai temetésére. Egyre-másra jelennek meg a posztok arról, hogy „ha beigazolódna a gyanú”, akkor minek kéne történnie, mekkora béna, balfasz, szemétláda lenne a volt miniszterelnök, és mindenki, aki körülötte van.…..
MCock 2012.05.01 16:43:31
Mindkét Célpont-adást rögzítettem, figyelmesen megnéztem.

Az nyilvánvaló, hogy a műsor készítői dramatizálják a kutatás során történteket, de a forgatókönyv rossz lett.
Pl. miért mennek le "szakirodalmat kutatni" Pécsre, miért furcsa, hogy Gyurcsány a Balaton-felvidékről ír pápai létére, miért emelik ki előre, hogy annyit tudni abból az időből, hogy Gyurcsánynak volt egy Rozs Beatrix nevű felesége. A dolgozatkeresés az évkönyvből nem a legéletszerűbb.
Arra lehet következtetni ezért, hogy a célpontosok tudták, mit "keresnek": már megvoltak az adatok, de nem olyan úton jutottak hozzájuk, ahogyan bemutatják.

A BÍRÁLATKÉNT BEMUTATOTT IRAT CSAK LÁTSZÓLAG PASSZOL:

I. a 35. oldalon Rozs - a műsorkészítők elmondása szerint, és láthatóan is - MÁR a borászattal foglalkozik, ellenben GyF-nek állítólag ez az utolsó oldala - amely viszont a szőlészetről szól.
II. Az 1978-at követő évekről VAN adat - de kevesli a bírálat.
III. Hogy Gyurcsány nem ír az erózió elleni védelemről, és Rozs sem, nos ez nem bizonyíték semmire.
IV. Az időjárásról szóló részt részletesen nem láthatjuk, de annyi látszik, hogy a 11-12. oldalon az éghajlatról van szó, a 13-on a csapadékmennyiséget említik. Kérdés, hogy a Technika-tanszéken mit értenek a földrajzhoz.

Aki jobban figyel, találhat mást is.

A "nyomozás" kamus megfilmesítését most hagyjuk.

Aki nézett már Célpontot, feltűnhetett neki, hogy a narrációt csak érintőleg támasztják alá a látottak.
A pörgős képsorokat állandóan duruzsoló szövegeléssel, akciózenével támogatják meg, így a gyanútlan néző figyelme megoszlik, és meg lehet vezetni.

Pl. az ügyészségnél a Jókai utcában rátapadtak egy fazonra, aki megfordult, és a kezében levő papírlapok súrolták a "riporternő" hasát. A szöveg pedig az volt, hogy: "riporternőnket megütötték".

Ettől még sajnos lehet, hogy megáll a történet, és az igen kellemetlen.
MCock 2012.05.01 18:08:21
@sárkányfő:

Egy lefényképezett, gépeltnek tűnő lapot mutattak, ugyanazt, amit a neten lehet látni. Rá van írva, hogy GyF dolgozatának bírálata, van rajta egy aláírás, melynek színe a betűk színével egyezik (tán fénymásolat). Az aláíró adjunktus a neve után valóban a technika tanszéken dolgozott.

A dolgozat, amit lobogtatnak, és bele is lapoznak, kívülről (a kötése) réginek tűnik. Fekete kötés arany betűkkel, nem az, amit a mama mutogatott a Híradóban. Bele-bele lapoznak, sorokat mutatnak belőle. Pecsétet, számot nem látni, van egy technika tanszékes fejléc. Azt talán nem mondják, honnan van.
sorok között Ülj le Feri, egyes 2012.05.01 12:25:00
Őszintén szólva egyre jobban szórakoztat a nagy magyar szakdolgozat-háború, és kíváncsian várom, hogy ki lesz a következő bukó. Balegyenes-Jobbhorog. A helyzet viszonylag egyértelműnek tűnik. A KISZ-es megbizatása miatt elfoglalt Gyurcsány Ferencnek nem volt ideje holmi…..
Azért írom ezt le, mert biztosan nem így lesz. (Ha le sem írnám, egyáltalán nem lenne. Csak a fejemben, mint egy gondolat-játék, és ugyan az is a létezés egy formája, de mivel nem manifesztálódik, azaz a láthatatlanban marad, olyan, mintha nem is lenne.)Szóval, ha én lennék a…..
Orbán Viktor, aki korábban az országgyűlésben az európai ügyekért felelős bizottsági elnök volt, húsvéti üzenetében bejelentette, hogy a Föld kocka alakú, a tudományos felfedezések fabatkát sem lendítettek a zemberiségen. Kimondta a tutit: vagy fundemantalista kereszténység,…..
MCock 2012.04.09 13:49:16
@pánpéter:

1. Gréczy Zsolt Orbán képmutatására, hazudozására mutat rá, és Húsvét alkalmából meg is állapítja, hogy nem keresztényien viselkedik, hanem ellenkezőleg.

2. Megemlékezések voltak ugyan 2006 okt. 23-án, de egyik sem lett szétveretve. Az utcai randalírozókkal, gyújtogatókkal szemben, habár esetenként hibásan is, valóban fellépett - a rendőrség.
  Az elmúlt hetekben a közvélemény egy részében  vita bontakozott ki arról, hogy a Corvinus Egyetem szervezésében megrendezett Tárcatükör rendezvénysorozaton kormánypárti politikusok ülnek le a Jobbik képviselőivel, ráadásul teszik mindezt a kiegyensúlyozottságáról ismert…..
Jogszerűnek tartja a megyei rendőr-főkapitányság, hogy négy sajókazai tizenévest közvetlenül a tanításról kihívva, megbilincselve vittek el kihallgatásra egy iskolai inzultálásba torkolló féltékenységi ügy miatt. Az intézkedést rögzítő biztonsági kamera felvételein…..
MCock 2012.02.25 15:19:10
@Vu, de ja vu:

Érteni kéne, amit olvasol. A sok barom meg bólogat, mert ő is hatalmaskodna valami képzeletbeli ellenségen. Nostehát:

48. § A rendőr bilincset alkalmazhat a személyi szabadságában korlátozni kívánt vagy korlátozott személy

a) önkárosításának megakadályozására,
b) támadásának megakadályozására,
c) szökésének megakadályozására,
d) ellenszegülésének megtörésére.

A szökésnek, támadásnak, stb. fel kell merülnie.
Ha "általában, megelőzésre" lehetne a bilincset használni, akkor bizony fölösleges volna egyenként felsorolni az alkalmazás egyes eseteit.

54. § (1)178 A rendőr lőfegyvert használhat
...
g) az emberi élet kioltását szándékosan elkövető elfogására, szökésének MEGAKADÁLYOZÁSÁRA

Ha neked volna igazad és nem nekem, akkor a fenti szakasz szerint a rendőr "megelőzési céllal" lelőhetné az illető gyanúsítottat.
Mint tudjuk, ez nem lehetséges.
MCock 2012.02.25 16:52:12
@Vu, de ja vu:

Nem ugrottam át elegánsan semmit. Azt sem lehet "elővigyázatosságból" meglőni, aki embert ölt. Ahhoz az is kell, hogy meneküljön éppen.

A többit is fenntartom: miért lenne kimerítően felsorolva, hogy mely esetekben lehet, ha általában lehetne bilincselni?

Nem vagyok jogvédő provokatőr, csak azt nem szeretem, mikor két szó alapján leállnak jogászkodni.
MCock 2012.02.25 16:54:22
@Ica a fekete cica: Gyurcsány meg sincs bilincselve. Nem volt rá ok ugyanis.
sorok között Titkos záradék 2012.02.12 10:57:00
A Malév csődjének számtalan vesztese lesz, a több mint 2000 munkavállalón túl azok is akik a Balkánra, Odesszába, Damaszkuszba esetleg Bejrútba készültek a közeljövőben. Azonban nyertesek is lesznek, talán azok az utasok akik olcsóbban utazhatnak az élénkülő verseny miatt, de a…..
Az Európai Parlament csütörtöki, állampolgári jogokról szóló bizottsági meghallgatásán Járóka Lívia fideszes európai néppárti EP-képviselő egy hosszabb felszólalás részeként a következőket mondta:"Az utolsó nyolc évben 120 milliárd forintot költöttek a magyar…..
Taposóaknák a kapcsolatban: feltűnik az ex az úszóbajnok életében. Event a FácsénTaposóaknák a kapcsolatban Lehet, nem túl érdekfeszítő, ami velem (is) történt, mindenesetre megélni merően fájdalmas volt. A múlt sebeinek szerepen a jelenlegi kapcsolatban lehetne a munkacíme a…..