Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Marianer

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy megosztó reakciós   Az alkotmánnyal kapcsolatban felzúgott a fordításvita. Annyit sikerült összeraknunk a történetből, hogy Brüsszelben eleinte egy hevenyészett szívességi fordítás keringett, a hivatalos változatot csak ezek után kapták meg a…..
Marianer 2011.03.31 14:37:36
Részlet a görög alkotmányból:
SECTION II RELATIONS OF CHURCH AND STATE

Article 3
1. The prevailing religion in Greece is that of the Eastern Orthodox Church of Christ. The Orthodox Church of Greece, acknowledging our Lord Jesus Christ as its head, is inseparably united in doctrine with the Great Church of Christ in Constantinople and with every other Church of Christ of the same doctrine, observing unwaveringly, as they do, the holy apostolic and syn- odal canons and sacred traditions. It is autocephalous and is administered by the Holy Synod of serving Bishops and the Permanent Holy Synod originating thereof and assembled as specified by the Statutory Charter of the Church in compliance with the provisions of the Patriarchal Tome of June 29, 1850 and the Synodal Act of September 4, 1928.
2. The ecclesiastical regime existing in certain districts of the State shall not be deemed contrary to the provisions of the preceding paragraph.
3. The text of the Holy Scripture shall be maintained unaltered. Official translation of the text into any other form of language, without prior sanction by the Autocephalous Church of Greece and the Great Church of Christ in Constantinople, is prohibited.

PART TWO INDIVIDUAL AND SOCIAL RIGHTS

Article 4
1. All Greeks are equal before the law.
2. Greek men and women have equal rights and equal obligations.
3. All persons possessing the qualifications for citizenship as specified by law are Greek citizens. Withdrawal of Greek citizenship shall be permitted only in case of voluntary acquisition of another citizenship or of undertaking service contrary to national interests in a foreign country, under the conditions and procedures more specifically provided by law.
4. Only Greek citizens shall be eligible for public service, except as otherwise provided by special laws.
5. Greek citizens contribute without distinction to public charges in proportion to their means.
6. Every Greek capable of bearing arms is obliged to contribute to the defence of the Fatherland as provided by law.
7. Titles of nobility or distinction are neither conferred upon nor recognized in Greek citizens.
40 év alatt 33 várost, 53 gyárat, egy autópályát, 60 kilométer hosszú hajózható csatornát finanszírozott saját zsebéből a paraszti sorból feltörő, ám jó üzleti érzékkel rendelkező "csehszlovák" testvérpár. Míg kezdetben csak 50 embernek adtak munkát, addig 1963-ra már több 800 ezer ember kereste meg…..
Modorosblog A Renyhe Ember 2010.12.06 07:00:00
A Renyhe, Rendetlen, Igénytelen az maga a szabad ember, a saját maga ura, a függetlenség élő szobra. Nem hódol be a konvencióknak, hamis kispolgári hagyományoknak. Ő élni akar, nem megfelelni - így érzi jól magát, de nagyon. Illetve... életét a Rendmániásokkal folytatott…..
Pontosabban "A sorozat", hiszen a The Pacific egy 10 részes minisorozat volt. Vagyis hát valamikor annak tervezhették, de a végeredmény véleményem szerint közel sem egy sorozat lett, inkább egyfajta dokumentumfilm, vagy nem tudom. Túlságosan epizódikus volt, na.…..
Marianer 2010.05.18 10:40:18
@chr(27): Igaz. Aki ezt bóvlinak nevezi, az a valós életet nevezi bóvlinak. Ha valaki veszi a fáradtságot és utánaolvas a neten, rájön, hogy szinte a legrövidebb jelenet is valós történéseken alapul. A bóvli az lenne, ha a nézők szája íze szerint megírt, kitalált történeteket adnának, lehetetlen és valószínűtlen karakterekkel.
Az életnél nincs izgalmasabb és az a sorozat azt mutatta. Bóvli, hogy Basilone a karjára fekteti az izzó csövű géppuskát és lelő háromezer (!!) japánt? Így történt. Ezért tüntették ki. Bóvli, hogy miután visszakérte magát a frontra, a halála előtt röviddel elintéz egy japán bunkert úgy, hogy felmászik a tetejére? Így történt. Ezért tüntették ki. Bóvli, hogy az egyik szereplő hazatérve egy galambot sem tud már lelőni? Így történt. Stb. stb.
Nekem inkább az a bajom a sorozattal, hogy nincs meg a magyar párja. Szép dolog Amerika hőseit látni, de még szebb lenne a mi hőseinket, az ő tetteiket látni.
Egy ország  nemzetközi megítélését, divatosabban „puha erejét” igenis befolyásolják a róla megjelenő külföldi vélemények. Leszűkíthetik mozgásterét, ronthatják alkupozícióit. A bécsi Kurierban Paul Lendvai arra figyelmeztette az osztrák olvasót -…..
Ha a MÁV-csoportban pontosan betartják a karbantartási, vizsgálati előírásokat, valószínűleg nem engedhették volna pályára a súlyos, bár szerencsés kimenetelű balesetet okozó személykocsit. Talán a sors fintorának is tekinthető, hogy a hegyeshalmi vasúti fővonalon hétfő…..
w Nagy-Magyarország nem ország 2007.07.04 04:30:00
Ismerjük őket, találkozunk velük minden nap. Polgártársak, akik autójukon, szimatszatyrukon, ízeltlábú-dzsekijükön vagy péküzletükön térképet viselnek: az úgynevezett Nagy-Magyarország körvonalait. Az illetők nyilván ilyen alakú Magyarországot szeretnének a mostani helyett.…..