Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szófogadatlan prókátor

0 bejegyzést írt és 143 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az első balatoni gőzhajót, a Kisfaludyt, 1846. szeptember 21-én bocsátották vízre Balatonfürednél. A 200 tonna teherbírású, 50 méter hosszú, 300 férőhelyes Kisfaludyt, Széchenyi István kezdeményezésére építették. A hajótest az Óbudai Hajógyárban készült, a 40 lóerős gőzgépet Angliából, a Penn…..
szófogadatlan prókátor 2021.04.13 11:28:25
@hebebe: pedig olybá tűnik. Érdemes elolvasni, kicsivel karakterdúsabb:

hajozas.hu/magazin/balaton/kisfaludy-az-eslo-balatoni-gozhajo-vizre-bocsatasa/
Nem olyan régen, amikor egy étteremben találkoztam egy barátommal, teljes mértékben fel voltam rá készülve, hogy bizony pezsgőt bontunk és ünnepelni fogunk. Elvégezte ugyanis eddig életének egy nagyon lényeges és fontos projektjét : megírta az első, saját könyvét. 1 éven át keresztül semmi mással…..
szófogadatlan prókátor 2020.08.30 10:29:34
Ha a férfiember elég hosszú ideig kénytelen hallás után vizelni, tekintve, hogy a mellékhelyiségben nincs világítás, két dolog történhet. Megszokja a dolgot és többet takarítja a wc környékét, vagy elege lesz és csinál villanyt az illemhelyre. Velem az utóbbi történt. A feladat mindössze annyi volt,…..
szófogadatlan prókátor 2020.06.23 15:56:06
@Frisco27: én forrasztottam az összes kötést. Voltam olyan perverz, hogy a szigetelő szalagot is színre-szín alapon használtam, tehát pl. a nullás kék vezeték kötését kék színű szalaggal szigeteltem - forrasztani macerás volt, de megérte. Hallottam olyat, hogy rossz forrasztás és nagy áram találkozása nem szerencsés, de jól forrasztottam:)
Nem volt olyan jóképű, mint Jávor, és a pénzét is mindig elverte, mégis nők ezreit hódította meg a nagyhasú, lekezelő modorú komédiás. Csortos Gyula fiatalon - forrás: Wikipedia ..
Karácsonyra lepd meg a szeretteid egy közös pillanatot ábrázoló fotóval, amit saját készítésű kerettel koronázol meg!..
Hofi Gézáról nehéz eldönteni, hogy a korábbi rendszer kegyeltje avagy bátor kritikusa volt-e. Íme néhány dolog, amit kevesen tudnak róla...
szófogadatlan prókátor 2019.05.24 12:53:36
@Terézágyú: elég csak a Honfoglalásra gondolni, az is csak a Rock lexikon köntösbe juttatva jelenhetett meg, hosszú idő után.
Jó reggelt! Egy kiváló Bored Panda-cikk részbeni átvétele következik, mert annyira érdekesnek találtam, hogy úgy éreztem, ezt mindenképp meg kell osszam veletek. Olyan történelmi (jellegű) tényekre döbbent rá, amikre álmunkban sem gondoltunk volna. Kezdjük! A Star Wars első (sorszám szerint…..
Péntek délután. Araszolás a Balaton felé. Jön a hír, hogy Martonvásárnál baleset, torlódás. Na, így legyen lottó ötösöm! Minden nyári péntek délután Martonvásár térségében van valami baleset. Vasárnap kora este pedig Budapest felé Szabadbattyánnál. Ez a két helyszín az M7-es Bermuda háromszöge.…..
szófogadatlan prókátor 2018.07.27 15:30:46
@Jehuda: szívemből szóltál. Ne legyen már bűn betartani a 130-at.
A natúr, vakolat nélküli téglafal évek óta divatos és mutatós lakásdekorációs elem. Egyformán jól mutat egy elegáns Chippendale komód mögött, mint egy letisztult, modern acél/üveg térben, de akár egy tarka és szedett-vedett bútorokkal berendezett romkocsmás közegben…..
szófogadatlan prókátor 2018.05.03 15:06:13
Örökzöld vitatéma, hogy mennyire egészséges dolog kutyát tartani a „panelban”, illetve sokszor elhangzik, hogy csak annak kéne kutyát tartania, aki kertesházban él. Mennyire határozza meg az élettér a kutya egészségét? Hol lehet úgy tartani egy kutyát, hogy biztosítva legyen a jóléte? Hol a legjobb…..
Ha még nem unják rettenetesen a Demcsák-ügyet, íme egy újabb adalék. A Bors iparági pletykákra hivatkozva azt írja, hogy idén több százmilliót költött az ATV az őszi műsoraik indulása előtt reklámra. Ezt bárki láthatja, aki szétnéz Budapesten, tele van minden a csatorna óriásplakátjaival. Ezeken…..
Tudod mi a szabadság? Hogy nem hazudsz és hogy nem félsz. Hogy vállalod, hogy kicsi a farkad vagy hogy lóg a melled, vállalod, hogy nincs PHD-d, hogy nem tudsz jól angolul, hogy nincs pénzed felújítani lerobbant fürdőszobád. Hogy a VIP Stage-ben sem tagadod meg szülőfalud, hogy vállalod, hogy fél…..
szófogadatlan prókátor 2017.07.21 16:49:26
@Taurusz: "Szabadság? A szabadság illúzió." ez pontosan így van. (És amikor ezt megtanultad, akkor jössz rá, hogy mennyi mindent nem tudsz még, és bár próbálod, sosem fogsz mindent megtanulni.)
Kora reggel van. Ülök a teraszomon, és hallgatom az ébredező város zaját. Szeretem a levegő illatát. George kutyusom rohangál a kertben, élénken őrzi otthonát. Néha odarohan a kerítéshez, ugat kettőt, körbenéz, majd rohan tovább.  Csak iszom a kávém, nem gondolok semmire. Nézem George-t és…..
szófogadatlan prókátor 2017.07.21 15:51:46
1970-et írunk, ez a Brezsnyevi pangás időszaka a Szovjetunióban. Minden épkézláb mérnök a hadiipari komplexumban dolgozik, és a magasabb minőségű alkatrész meg a technológia is oda áramlik. Az átlagembernek csak átlag alatti termékek jutnak, de csak ha szerencséje van. Az ipar nem sok gondot fordít…..
szófogadatlan prókátor 2017.07.21 15:18:39
@nyisztor: :))))))))ez bearanyozta a napomat! :D
Mindennap látom őt. Mindennap pontban 12-kor megjelenik egy szál virággal a kezében. Leül a padra... mindig ugyanarra a padra. Üldögél hol több, hol kevesebb időt, majd feláll, és elmegy. Hét éve figyelem őt a parkra néző ablakból. Hét éve mindennap eljön.    Emlékszem az első pár alkalommal nem…..
Egy aranyos kicsi-kocsi hosszú évek óta áll egy elhagyatott ház udvarán. Bemászok és megnézem...
szófogadatlan prókátor 2017.03.02 16:32:40
@Hurrá Torpedó: hát persze, sőt lehet, hogy 952000 vagy még egy százassal több, és még sincs "az egyetlen cuclista autó, ami" múzeumban, hanem itt, hogy valaki felébressze álmából:))
Meglepve olvastam a médiát és a közösség oldalakat is megjáró hírt, miszerint egy, a kemoterápiás kezelése miatt legyengült immunrendszerű gyermekét a kórházba szállító apukát büntettek meg rendőrök. A szmogriadó időszaka alatt ugyanis nem használhatta volna húsz éves személygépjárművét Budapesten.…..
szófogadatlan prókátor 2017.01.29 11:21:41
@MAC-Ka: igen, sajnos igazad van. És itt mi mindannyian észérvekkel próbáltuk meggyőzni. Na jó, nem mindannyian. És nekik volt igazuk:)))
szófogadatlan prókátor 2017.01.29 11:27:21
@Zsuzsi25: :)))))))))))) a zárójeleden felnyerítettem:))))))
szófogadatlan prókátor 2017.01.29 11:36:06
@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: a nagy népszerűséget a többes számmal szerezted, miszerint "Mártírt akarUNK csinálni". Miközben senki nem akar mártírt csinálni senkiből.
Lazarbibi Magyar kazettás magnók 2017.01.21 09:22:52
Az első magyar kazettás magnó egy szalagos volt. Na nem egészen, hanem úgy hogy egy orsós géppel volt egybeépítve. A Budapesti Rádiótechnikai Gyár mérnökei úgy gondolták így könnyebb lesz az átmenet a kazettás korszakba. A kazettába zárt magnószalaggal már az ötvenes évek végén is próbálkoztak, de…..
Ilyen sem nagyon volt még, legalábbis nem erről szóltak a hírek és nem ezzel volt tele a sajtó: Bochkor Gábor, miután tegnap a rádióban elég durván alázta a kolléganőjét, ma reggel, élő adásban kért bocsánatot tőle. Igaz, nem simán, kellett hozzá Friderikusz Sándor, aki nem a mikrofon mögé beülő,…..
szófogadatlan prókátor 2016.12.02 11:28:26
@Serivor: ""Boros meg a Voga még régen tudta a szakmát."...bocs, de nem tudod miről beszélsz.
HamPLÓ A kis mozdony nagy napja 2016.10.24 19:00:00
A C-50-es mozdonyokat a MÁV Északi Járműjavító építette az ötvenes-hatvanas években, nagyjából abból, ami épp rendelkezésre állt. Bár nekem elsősorban a Csepel motor jellegzetes kerregése tűnik fel, biztos vagyok benne, hogy aki traktorokkal, munkagépekkel vagy teherautókkal foglalkozott akkoriban,…..
szófogadatlan prókátor 2016.10.28 20:33:11
@¿Qué tapas hay?: Nem-nem, én az elejére, az orrára gondolok. Pl. a videón 1:10-kor ezüst, 1:50-kor fekete. Vagy túl fáradt vagyok?
szófogadatlan prókátor 2016.10.29 12:29:35
@¿Qué tapas hay?: Basszus, tényleg:))) Ez eszembe sem jutott, köszi:)
Egy eltemetett teherautó, vagy egyszerűen csak építési törmelék? Sokféle legenda kering arról, hogy vajon mi lehet a kelenföldi Bikás domb alatt, mint ahogy arról is, vajon hova tűntek az egyébként három szürke marhát ábrázoló szoborról a marhák szarvai közt álló nap, hold és csillagok. ..
Igazán nem kell sok fantázia a díszítéshez, ha a vendéglőd udvarán keresztülcsobog egy hűs patak. Maradhattak volna ennyiben is a veszprémi Fricska bisztró tulajdonosai, de szerencsére nem voltak restek, és ötletes berendezéssel, laza dekorációval adták meg a hely egyedi jellegét. A kertben az…..
Emlékeznek a lépcsőházi világításkapcsolóra? A sötét helyiség lámpáit a kívül elhelyezett vagy sötétben tapogatózva megkeresett kapcsolóval felkapcsoltuk, majd iszkoltunk, hogy gyorsabbak legyünk a takarékosan beállított időkeretnél. A szerkezet elektromechanikus elemeket…..
Ha már sem Áder János, sem Orbán Viktor különgépére nem fértünk fel, kénytelenek voltunk a köztévé csilingelő adófizetői milliárdokból kipofozott sportcsatornáját választani, amennyiben szurkolni akartunk a sportolóinknak a riói olimpiai játékokon. Nos, sok köszönet nem volt benne. Azt már egy ideje…..
szófogadatlan prókátor 2016.08.22 11:57:14
@leves(z): @Mercyful Fate: Ne haragudj, de az utolsó mondatod baromság. ===> "Ha már sem Áder János, sem Orbán Viktor különgépére nem fértünk fel..."
Igazi hangulatos kikapcsolódást ígért a Joskar-Ola napok 2016. Ismert és kedvelt előadók hozták el a legnagyobb slágereket, valódi ízorgiában volt részünk és felpattanhattunk a legmenőbb körhintákra... Nekem azért maradt egy kis hiányérzetem! Tiniként az év eseményének számított egy Szentivánéji…..