Regisztráció Blogot indítok
Adatok
New_wave

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sorsdöntő napok jöhetnek. Barroso levele után nem tűnik légből kapott feltételezésnek, hogy az ország minden bizonnyal nem kap pénzügyi segítséget, ha a rohamtempóra kapcsolt parlamenti többség megszavazza azt a két törvényjavaslatot, amelynek visszavonását az EU a…..
New_wave 2011.12.21 07:50:11
Sziasztok!

Nagyon sokan előttem már elemezték a kérdést különféle aspektusokból, és nagyon jó hozzászólások voltak.

Valóban elgondolkodtató, hogy az EU ellenségünk-e, vagy az elmúlt 22 év politikáját, politikusait nézve lehet jobban járna az
ország, ha a kapitalista EU fogja a kezünket. A magyar megélhetési politikusok (tisztelet a kivételnek) arra mennek amerre mondják nekik, a mai többségi frakció erre a legékesebb bizonyíték.

Az IMF megállapodás miatt szerintem nem kell aggódni azért vannak alternatívák, illetve egy-egy tétel, amiről nagy a csend, de a kisajátítása már megkezdődött:

- A magánnyugdíj járulékokat az állam lenyúlta mostmár végérvényesen, ezzel kikényszerít a maradék 100 ezer ember visszalépését az állami pénztárba. Ez az említett 2x48 millió forint (mert ugye visszamenőleg is ki kellett volna fizetni, nem csak 2012-ben!) felett tovább 300 milliárd forint ami megtakarításként ezeknek az embereknek a számláján van MÉG. (Gondolom visszavásároljuk majd belőle a Richtert -sicc!!)
- Ha ez nem lenne elég, akkor beintünk az IMF-nek, az MNB-t összeolvasztjuk a PSZÁF-fel, és rögtön hozzáférünk az ország 40mrd EUR devizatartalékához (12000mrd HUF!!!). Mielőtt valaki jó ötletnek tartaná ezt az lássa, hogy ezzel a pénzzel játszik az MNB azért, hogy ha a forint 320 körül mozog, akkor visszamenjen 300-310 forint közé..
- De ha esetleg ez sem lenne elég akkor még mindig ott van a végső megoldás... MI!!! Jöhet a bankbetétek adóztatása (mert az még nem államosítás), vagy bármi más, ami még ennél is durvább.. átirányítása államkötvényekbe, zárolása, akármi. (nem kell azt hinni, hogy ezen utolsó pont elrugaszkodott... pénzügyi körökben már számolnak ilyen jellegű megoldásokkal amennyiben nem egyezünk meg az IMF-fel.. hogy ezt országunk nemzeti kormánya nem tenné meg? olvasson bele bárki az elmúlt 3 nap híreibe... pontosan ugyanezt tette azzal a szerencsétlen 100 ezer emberrel, csakhát ők még csak az ország 1%-a)

Folytatván... kapitális hibákat követett el az előző kormány ez tény, de hogy a mostani legalább ekkorákat húz rá.. az 100%.

És csak egy utolsó kérdés: elvett a kormány 3000! mrd magánnyugdíj vagyont tavaly.. ez kb. a magyar GDP 10-12%-a, az államadósságot 3-4%-kal sikerült csökkenteni. Vajon hova lett a maradék 2000!!! mrd forint? Aki tudja erre a kérdésre a választ... na az vezesse az IMF tárgyalásokat..
A világban korszakváltás zajlik, melynek a magyar kétharmados forradalom az egyik következménye – állította Orbán Viktor a Bálványosi Szabadegyetemen tartott beszédében. A miniszterelnök szerint a régi nyugati életmód fenntarthatatlan, rövidesen összeomlás…..
törökgáborelemez 373. Halott hal 2011.06.14 02:12:00
Orbán Viktor egy osztrák bulvárlapnak adott interjúja (fordítás itt) – ahogy ez a nemzetközi sajtóban megjelent miniszterelnöki megszólalások esetében nem szokatlan - sokaknál és sokadszorra kivágta a biztosítékot. Egy ilyen szöveget számos ponton érhet kritika: a Heti…..
Nem szeretem a felsőfokot, mert állandó alkalmazásával megöljük a különbségeket. Most mégis szükségét érzem: a második Orbán-kormány eddigi legsúlyosabb, legtöbb vitára esélyes és egyben legkockázatosabb döntését jelentette ma be Matolcsy György. Az elmúlt húsz év…..
New_wave 2010.11.25 03:00:17
@freehckr: vonatkoztassunk el számoktól. amit leírtál értem, és ki is tudom számolni. de mi van akkor, ha valahol van egy a függvény (az állami nyugdíjba csak 15% lép át pl.) hiba a 2011. és 2012. évi excelben? akkor jövő nyáron 5 évre visszamenőleg megemeljük az SZJA-t? na akkor mi lesz?

nekem ilyen elvi problémáim vannak ezzel.

a keresztény részét csak kiemeltem példának, mert arról legalább már hallottunk valamit. a többi még ködben van...
"A 40 évnyi kádárizmussal és 20 évnyi posztkádárizmussal szakítva létrejöhet a negyedik Magyar Köztársaság" - jelentette ki tavaly Fricz Tamás politológus, a Civil Összefogás Fórum szóvivője a szervezet 1956-os ünnepségén a Hősök terén. A felvetés egyre…..
New_wave 2010.11.24 23:37:54
@Malachi: jól látod.. én is így gondolom... ha bent maradok, ha nem... 30 év múlva megyek nyugdíjba, addig úgyis visszaállítják ezt a törvényt, ha meg nem... akkor egyébként sem kapnék nyugdíjt... akkor legalább ennyi megmaradt.. :)
New_wave 2010.11.24 23:24:58
@AkarkiJ: nem kell izgulni. nem kell átlépni.. :) a következő kormány, ha nem narancs színű lesz majd kárpótolja azokat, akik bent maradtak a magánnyugdíj pénztárban.

Tökéletes kampányígéret a következő választáson.. :)
New_wave 2010.11.24 23:34:55
@AkarkiJ: ahogy feljebb írtam... és az új alkotmányunk még csak most van készülőben... :) lesz itt még móka-kacagás.. :)

egyébként.. ha mind a 3 millió ember, de akár csak 2 úgy döntene, hogy nem megy át az államiba, akkor lenne itt nagy csodálkozás... azt nem tehetik meg, hogy 2 millió embernek nem adnak majd nyugdíjat.. :)
Végighallgattam az Alkotmánybíróság jogköreinek korlátozásáról szóló ma esti  általános vita első két óráját. Különös parlamenti esemény volt, nagy kár, hogy feltehetően csak néhány száz, esetleg néhány ezer választópolgár követhette. Ha valaki kizárólag ezt…..
New_wave 2010.11.03 00:58:37
@Balt: Félreértettél, lehet mások is. Az alkotmányban az új alkotmány létrehozása 4/5-höz volt kötve. Azonban az alkotmány módosítása csak 2/3-hoz. A Fidesz lemódosította az alkotmányt úgy, hogy 2/3-addal lehessen új alkotmányt létrehozni. És rögtön lehet is csinálni az új alkotmányt.
New_wave 2010.11.03 01:06:26
@igyirnankmi.blog.hu: akkor ha jól értem egy normál polgári peres úton az a két álláspont feszülnie egymásnak, hogy:
1. tiltott visszaható hatályú a jogalkotás, ezért utólag nem adóztatható ami végkielégítésként járt..
2. mivel a pénz nagysága esetleg a jó erkölcsbe ütközik, ezért a szerződés azon passzusa semmis
Különös választási este előtt állunk: kevés igazi izgalommal és (a térképeken) rengeteg narancssárgával. Süveges Gergővel és Giró-Szász Andrással ezúttal is az MTV-ben próbáljuk meg követni és értelmezni az eseményeket, miután azonban több mint háromezer önálló…..
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..