Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nprobe

0 bejegyzést írt és 96 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Onlinemarketing blog Meta-morfózis 2022.02.10 10:19:10
Rágódnék még kicsit ezen a Facebook-Instagram nélküli életen, mert szerintem több fontos kérdést is felvet ez a probléma. Persze most is elsősorban marketinges szemmel foglalkoznék ezzel. Első lépésben érdemes végiggondolni, miért használjuk marketingre ezeket a felületeket! Az a helyzet, hogy…..
Nemegyszer hallom ezt a mondatot olvasni szerető emberek szájából. Nem szeretnék amúgy ezzel a cikkel senkit sem megbántani, és legfőképp nem szeretnék senkinek a pénztárcájában turkálni, hiszen mindenki a saját anyagi lehetőségeihez mérten tudja, hogy mi drága és mi olcsó. Mivel író vagyok, aki…..
A szárazföldi szélerőműveknél régóta elvárás, hogy olyan helyre telepítsék őket, ahol nem zavarják a vadon élő állatokat, leginkább a kiemelt veszélynek kitett madarakat. A Norvég Természetkutató Intézet (Norwegian Institute for Nature Research, NINA) nemrég napvilágot látott kutatása szerint…..
A "legjobb filmek" vagy különböző műfajú filmes alkotások listái többnyire tízes felsorolások szoktak lenni, ám a mi blogunk ars poetikája az ötös számkörbe tartozik, ahogy erről bemutatkozásunkban írtunk, így jelentős rövidítéssel élve mi ezúttal a legjobb ötre fókuszáltunk! Persze ezzel saját…..
Nprobe 2020.07.09 00:56:11
@Jerico: Kb mindenki (persze a saját nyelvén) :) Még maguk a németek is: Bundesrepublik Deutschland
Ha már így bekényszerültünk a négy fal közé, gondoltam itt a nagy alkalom, felderítem a terepet, és megnézem, hogy mi az a lakásban a takarításon és selejtezésen kívül, ami már hónapok óta várat magára. Eszembe jutott, hogy már egy ideje tervezem, hogy megragasztok néhány gyerekjátékot…..
Mentegetőzés Sok bűnöm van, meggyónok előre: Egy UX blogon viszonylag idegen műfaj a szótárkritika. Mentségemre szolgál, hogy szögrül-végrül informatikai téma ez is, ráadásul a blog címéhez is illeszkedik a kritika tárgya. Úgy írok egy könyvről, hogy a könyvszakmához közöm nincs. Dolgoztam már…..
Veled is előfordult már, hogy a háttérben lévő film újraindult, az elküldött megrendelés duplázódott, csak mert a fülre kattintva újratöltődött az oldal?   Váratlanul hasznos információk rovatunkban ma: lapújratöltés kikapcsolása a Chrome-ban.   1. Nyiss egy új fület!   2. Írd a címsorba,…..
Nprobe 2016.03.25 21:57:29
Szerző: Kanyó Ferenc Árnyékszéken meghalni nem tartozik a szokványos halálnemek közé. Sőt, a legmegalázóbb halálok egyikeként tartjuk számon, ezért nem véletlen, hogy a világszerte ismert Tűz és jég dala ciklus (vagy sorozatos nevén Trónok harca) írója, George R. R. Martin…..
Mai kérdésünkben nem a legjobb és legnépszerűbb termékek, vagy szolgáltatások egyikét kutatjuk, ennek ellenére pontosan beleillik blogunk profiljába, hiszen ezúttal is egy nagy döntést kell hoznotok. Az igazság az, hogy a végeredményt előre borítékolni mernénk, valójában az…..
Nprobe 2015.03.12 11:18:19
@wmiki:
Melyik fejlett nyugatra gondolsz? A narancspropaganda ellenére az összes ott felsorolt országban VAN vasárnapi nyitvatartás. Nem mindenhol (egész országra kiterjedően), de van.
Ahol nem általános, ott vagy az alkalmak számát növelik a közeljövőben, vagy eltörlik a törvényi tiltást (vagy min. tömegek apellálnak érte).
Mondj példákat, mely országokban tiltott szerinted, én pedig majd sorra megcáfolom, hogy azon országban hol és mikor lehet vasárnap vásárolni.
Sok olyan törvényt írt a Fidesz, ami egyetlen konkrét ember, cég vagy szervezet ellen irányul. Ezek őse volt a Lex BKV-per, vagyis az a törvény, amivel Orbánék lehetővé tették, hogy az évtized koncepciós pere a politikailag elfogult Kecskeméti bíróságra kerüljön. Kétszer…..
Nprobe 2015.02.20 18:16:07
@A demokrácia leszakadó függönye: Te magadtól vagy ilyen hülye, vagy gyógyszert szedsz?
Már hogy a fenébe ne számítana, hogy hol zajlik a peres eljárás!
Miért is örülök, hogy a kedvenc tech cégeim elbuktak? Hát mert megérdemelték. Rosszul konfigurálták a termékeiket, nem gondoltak a jövőre, nem figyeltek a felhasználóik igényeire, konzervatívak, gyávák és zsugoriak voltak. No, akkor kidolgozom ezt a tételt; kicsit pontatlan…..
Nprobe 2015.02.09 23:50:46
Ó, a régi Amiga partik otthon nálatok!
toucharcade.com/wp-content/uploads/2010/10/Fumes_Screenshot_iPad_2010_09_27_03.png
Meg a öcséd "Close Windows" bekiabálása - ami után gyorsan menekült...
Kitalálod ki vagyok?
Hogyan lehet tematizálni a közbeszédet? Mondjuk bedobni a havi 400 forint ötletét, az 5000 forintos matrica megvásárlásának nehézségeit. És lehet máris beszélni pár Budapest vonzáskörzetéhez tartozó településről, az egyenlő feltételekről. És tegyük hozzá, a sok helyen…..
Nprobe 2015.01.02 19:35:10
@monddazigazatmar: Örs vezér tere idén? Nem rémlik valami?
Pedig az elég forgalmas hely, mégis elalvás okozta a halálos balesetet...
Bő egy évtizeddel ezelőtt Robert Scople három év erejéig a Microsoft technológiai  evangélistája volt. Aztán 2006-ban távozott egy másik project kedvéért, majd végül a Rackspace-nél kötött ki, ahol jelenleg a startupokkal való kapcsolatokért felelős, de azóta is árgus…..
Nprobe 2014.07.31 17:05:45
@BaT2: Híváslista, megfelelő sor kiválaszt, ujjad rajta tart, részletek. Ennyi
   Ha számítógépes vírusok kerülnek szóba, elsőre a spam-ek jutnak eszembe! Naponta töménytelen mennyiségű e-mailt kapok, amelyet a munkahelyi levelezőrendszerünk "Junk mail" -ként "Spam" -nek minősít. Ezek a kéretlen levelek bizonyos kiterjesztéssel rendelkező csatolt…..
2010. január 2-án volt egy balesete Erőss Zsoltnak a Magas-Tátrában, ami után egy héttel gondolkodás nélkül vállalta, hogy amputálják a sérült lábát. Azért tette, hogy mászhasson. A hétköznapi ember ezt nem értheti, de ha belegondolunk, nem került volna ilyen helyzetbe, ha nem…..
Nprobe 2013.05.23 16:06:03
@Távmunka blog:
Serpa nélkül nem lehet hegyet mászni.
Cirka 4 tonna felszerelés kell fejenként egy 8000 m feletti csúcs megmászásához (alaptáborok felépítése, fenntartása, stb.). Azt nem ő vitte fel.
A serpákról meg még csak annyit, hogy felmentek, körülnéztek, visszajöttek töredék idő alatt, mint amennyi idő alatt Zsolték csak az odautat tették meg...
Ki a jobb hegymászó?
Tisztelt Munkahelyi terror. Idén januárban kezdem el dolgozni egy irodában, viszont amint jött a nyári meleg nálunk is beizzították a légkondikat. Tudom, hogy sok embernek nagyobb problémája is van ennél de nálunk ez totális elviselhetetlen módon tették ezt. Ahol én dolgozom,…..
E blogon korábban többször írtunk az önvédelemről és a jogos védelemről. Mert az ugye mégiscsak abszurd, hogy ha a 80 éves Mariska néni éjszaka arra ébred, hogy a szobájában motoz egy betörő, és halálra veri a Horthy Miklós bevonulása idején nászajándékba kapott kristályvázával, akkor a szervek az…..
Nprobe 2012.06.19 17:11:42
@tükörfúró:
OK, elfogadom és bocs, hogy máshogy értettelek.
Nprobe 2012.06.19 17:30:03
@Liquid_Night:
Hát, lakásvédelemre a gázspré és -pisztoly teljesen alkalmatlan. Gyakorlatilag a védekező pont annyi időre esik ki a forgalomból, mint a támadó.
A sokkolók (ide értve a kézi sokkolókat és a Tasereket) szintén nem hatékonyak. A kéziekhez túl közel kell engedni a támadót. A Taser nem ad elegendő lehetőséget a hibázásra (hiába van belőle már háromlövetű is).
A traumatikus fegyvereket tökéletesnek tartom erre a célra, de nagyon kevés megbízhatót lehet kapni és/vagy árban egy élessel vetekszik.
Mellesleg ezt (amennyiben "elöltöltős") jelenleg is szabályosan tarthatod otthon, nem is kell elzárva tartani. A gond, hogy a normális, ténylegesen lakásvédelemre kitalált ilyen fegyvereket nem engedélyezik kis, elmaradott hazánkban.

Valóban nem kell feltétlenül megölni az ellent, de amennyiben véletlenül meghal a védekezésem következtében, akkor azért engem ne ítéljenek el. Ez irányba fog most elmenni a jog (reméljük) azzal, hogy a mérlegelési kötelezettséget még lejjebb veszi.
Aki hozzám hívatlanul (ad absurdum éjszaka) bejön, ott hadd feltételezzem, hogy nem jó szándékkal tette. Ha pedig én azt feltételezem, hogy meg akar támadni, akkor ne kelljen mérlegelnem, hogy csak meg akar verni, vagy meg akar ölni. Ne kelljen táblázatokat felidézni, hogy
- ha bottal jön, akkor bot vagy maximum kés lehet nálam
- ha késsel jön, akkor kés, balta vagy akár pisztoly is lehet a válasz
és így tovább.
Ha szerintem támad az én "váramban", akkor amim van, azzal védekezek, a felelősség az övé, hiszen az ő választása volt, hogy idejött.

És igen, én fegyverb..i vagyok. Alapvető emberi jogomnak tartom, hogy megvédhessem magam, pontosabban "meg legyek valaki által védve". Ha ezt a "valaki" funkciót az állam és annak szervezetei képtelenek betölteni, akkor alkotmányos jogom legyen arra, hogy én lépjek fel az én teljes szigorommal. Ha kell, le is lőhessem.
Igen, meg kell teremteni ennek a jogi szabályozását és korlátozását. Olyan biztonsággal és tágassággal, hogy könnyen megérthető, és alkalmazható legyen, viszont ne legyen kihasználható.

Bár azért valljuk be, nehezen lesz védhető az, amit korábban többen említettek, hogy "áthívom a haragosom és lelövöm". Egyrészt minden ilyen esetet ki fognak és ki is kell vizsgálni (persze ne a megtámadott vádlotti feltételezésével, mint jelenleg folyik pl. egy rendőti fegyverhasználatnál). Ott meg úgyis kiderül, hogy a haragosommal haragban voltunk, az életviteléből feltételezhető, hogy nem betörési szándékkal jött, stb.
Nprobe 2012.06.19 17:50:20
@Laciii:
Olvass vissza - tudom, sőt azt is írtam, hogy a Keserű fegyverek nem a legjobb választások.
Ha már traumatikus, akkor én azt választanám, amit most nem lehet, az egybeszerelt lőszeres verziót.
Egy olyan fegyver, mint a Keserű Home Defender nagyon jó, csak a törvényalkotóinknak rá kellene jönnie, hogy nem a joghézag felhasználása és évek óta történő elnézése a jó megoldás.
Hanem lehessen nekem otthon önvédelmi fegyverem (rendes minőségben - és ezzel vannak gondok Keserűéknél), amit ha akarok, tölthessek traumatikus lőszerrel. Ismétlem, lőszerrel!
Hogy miért? Mert akkor:
- más célra is tudom használni, nem csak az udvaron lőni párat (azért párat, mert a Keserű és hasonló fegyverek 1-200 lövésnél nemigen bírnak többet)
- ha más célra is tudom használni és/vagy nem riaszt el a nehézkes és piszkos töltés, többet gyakorlok, értelme is van annak, hogy van otthon ilyen fegyver
Februárban országos reprezentatív kutatást végzett (1000 fő megkérdezésével) a Szegedi Tudományegyetem szociológiai és vallástudományi tanszéke és az Ipsos arról, hogy hogyan is döntenének a választók az egyházi státusz odaítéléséről. A kutatás eredménye itt…..
Nprobe 2012.03.13 21:30:36
@dr. birca max:
Ember, láttad a forrásmegjelölést?
Ráadásul abban vallástörténeti tények szerepelnek, nem pedig egy "történész" által kitalált mítoszelmélet.
Nézd meg, hogyan vélekednek erről a történészről Amerikában, utána ítéld meg a munkáit.
Nprobe 2012.03.13 21:31:15
@dr. birca max:
Ezt a válaszodat nem értem.
Péter 69-cel ment a 70-es táblánál, 30 000 forintra büntették. És ez csak a kezdet. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Nprobe 2012.03.12 14:25:14
@Gomulka Béla:
A külföldi nem Ferihegyre megy, hanem a budapesti repülőtérre...
Gábor nem bírta kivárni, amíg élelmes felhasználók kijavították az Asus Transformer Prime táblagépeket sújtó szoftverhibát, úgyhogy elküldte a gépet a cseh szervizbe. Azóta is várja, hogy mi van, mert csak az angol vásárlóknak ígérte az Asus a teljes vételár…..
Nprobe 2012.02.27 20:27:36
@igazságos:
Kipróbáltam, nem a Mac-et választanám (HP tabletet használok).
iPad2 is van, mégis a Transformer jobban tetszik.
Nem tetszik a bezártságérzet :-)
Nprobe 2012.03.12 13:41:15
@turulpina:
Kicserélik. 5 hónap múlva is.
Egy a fontos, nem kell hagynod magad, tudnod kell a jogszabályokat és tudnod kell az eljárás menetét. A szervizben hiába veszekedsz, nekik semmi közük a cseréhez.
Tapasztalat, nem egy eszközt intéztem már.
Nprobe 2012.03.12 13:52:00
@turulpina:
Azért nem cseréltek másik gépre, mert arra tényleg nincs jogi előírás. És hülyék lennének...
Van egy szarul tervezett X autód és szeretnél egy Y-t? Ugyan már, ezt te sem gondolod komolyan :-)
Eredetileg torkos csütörtöki raliadagnak indult a poszt, de miután kissé megcsúszott, így javában a böjti időszakra jutott. Viszont ezen kisfilmeknek hála, raliból a nagyböjtben sem kell hiányt szenvednünk! Akik ismernek, jól tudják, hogy a kedvenc versenyeim közé tartoznak a…..
Teljesen elvesztünk a Brabus standján, ahol több volt a nyolcszáz lóerős autó, mint a szép arcú hoszteszlány. Egyrészt bemutatták a CLS-re épülő Rocket 800-at, másrészt ugyanezzel a motorral, elérhető az E- és az S- és a G-osztály egy-egy alaposan átépített változata is. Mi…..