Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bvr

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gretta A világ 10 legszebb hegye 2018.01.12 12:12:09
Minden hegy a maga nemében szemet gyönyörködtető - ezek az égigérő csodák viszont a Föld legszebb pontjain állnak, olyan panorámában, melyekről még álmodozni is fantasztikus! Következzenek a világ legszebb hegyei - a teljesség igénye nélkül. © Lonely Planet Fudzsi, Japán A japánok szent helye…..
bvr 2018.01.13 22:55:53
Szuper lista!
A Kirkjufellhez volt szerencsém élőben is, sőt az egyik legfőbb célom volt Izlandon. A helyszínen is csodálatos volt, itt egy fotóm róla instáról:
www.instagram.com/p/BNMLZfLhIzh/?taken-by=viktor.bodnaar
Persze Izland amúgy is tele van fantasztikus helyekkel, láttunk is belőle sokat, de a Kirkjufell még ezek között is meg tudott maradni az egyik legnagyobb kedvencemnek! :)

A cikk többi hegye is nagyon tetszik, több közülük rajta is van már egy ideje a bakancslistámon, remélem majd időről időre felkereshetek egyet (mondjuk Patagónia elég komoly vállalás lenne, de szerencsére például az Alpok azért máris nincs annyira messze :) ) Talán a magam szempontjából egyet változtatnék, mert Skye szigetét is nézegetem már egy ideje, és szerintem ott a Kirkjufellhez hasonló ikonikus helyszín az a The Storr, az Old Man sziklaformációival, meg hát a teljes látképpel, amire ha a fények is úgy akarják, hát az "epic" tinyurl.com/ycgxk42h
(egyébként ez ugyanaz a hegyvonulat mint a cikkben említett Quiraing, nincsenek is messze egymástól. De hát tényleg bármelyik joggal lenne a listán Skye sem szűkölködik a látnivalókban)

Ha lesz második rész, én is tennék egy javaslatot, az Etnát. Már ahogy közeledett a repülő Szicíliához ott is roppant hatásos, de "lent a földön" is nagyon tetszett hogy még egész távolról is képes uralni a látképet.
bvr 2018.01.15 14:23:45
A leendő második cikknél az Etnához (és Szicíliához) írnék még pár sort. Egyrészt hogy van Budapestről közvetlen repülőjárat, alapból sem drága, de lehet nagyon olcsó jegyeket is kifogni. Aztán maga Szicília sem veszett drága (ellenben pl. Korzikával), és vannak jó szállások korrekt áron, valamint jókat lehet enni nem túl drágán. Mi (két éve) november elején voltunk, és még akkor is nagyon szép volt az idő.
Ha már szép idő, az valami hihetetlen "feelgood" volt ahogy ott ülünk a szinte nyári naplementében Taorminában a görög színházban, ahonnan egyaránt lehet látni a tengert, a csodás várost a naplementében, háttérben a behavazott, füstölgő csúcsával az Etna.
Viszont annyi hogy szezonon kívül nem működnek a felvonók így a csúcsra nem tudtunk felmenni,viszont hajnalban felmenni az Etnára és onnan bámulni a tenger felőli naplementét, az gyönyörű. Meg akkor még nem voltam Izlandon, szóval a vulkanikus, földöntúli táj az teljes újdonság volt számomra (tényleg mintha a Marson lennénk)
Erről nincsenek fent képeim az instagramon (akkor még nem használtam), de kedvcsinálónak belinkelem dropboxról.
www.dropbox.com/sh/7rl8tlaglmv73ow/AAAqGHToC6KQeLQnosXJOnrWa?dl=0

(és egy kis trükk a repülőn a helyfoglaláshoz: bal oldalra érdemes ülni, azon az oldalon lesz az Etna, és már a közeledésnél uralja a tájat, szóval már a repülőn el lehet kezdeni a ráhangolódást :) Fel is tettem elsőnek egy repülőgépablakon keresztüli képet.
Felszállásnál is a bal oldal a jó, de visszafelé sajna a másik oldalon ültem)
Az HBO a közép-kelet európai régióban is bemutatta az Aranyélet című sorozatát, a sajtóban megjelent írások alapján úgy tűnik, hogy a szomszédos országokban is megszólította az embereket az ügyeskedő Miklósi család története. A horvát kritikában az olvasható, hogy az Aranyélet első ránézésre a…..
          Kedves állampolgár, kérjük töltse ki az alábbi kérdőívet.            1. Mostanában sokat lehet hallani arról, hogy a miniszterelnök egy közönséges gazember, aki eladta Magyarországot az oroszoknak. Ön mennyire tartja fontosnak azt, hogy az országot ne…..
Vigyázat, extrém spoilerveszély! Azt hiszem kicsit túl magas elvárásokat teremtettem magamnak azzal, hogy alig pár héttel a Black Sails első része előtt vittem végig az Assassin's Creed 4-et, ami valószínűleg minden idők egyik legjobb kalózos videojátéka. Pedig én tökéletesnek…..
bvr 2014.03.17 12:10:24
Hehe, egész hasonlókat írtam tegnap:

"Azzal nekem semmi bajom nem volt hogy sokat volt a sztory a szárazföldön mert tetszett (mondjuk Eleonore karaktere egy kissé hiteltelen ebben a világban de ezen simán túltettem magam) Nekem alapvetően bejöttek a karakterek, a hangulat, ez a világ, úgyhogy hétről hétre vártam az új részeket, az 1x7 pedig nekem nagyon tetszett ahogy egyszerre megágyazott több konfliktusnak is amire majd a finálét ki lehet futtatni. Ehhez képest, és innentől *** SPOILER ***
a szezonzáró nekem kissé csalódás. Azzal semmi bajom hogy a terv zátonyra futott (hehe) Az is oké hogy Flint és Gates között eldurvulnak a dolgok, bár szerintem ebben óriási potenciál lett volna, simán fontos része lehetett volna a következő évadnak. Gates nélkül azért ez olyan lesz mint a Karib tenger kalózai Mr. Gibbs nélkül... hát ehhez még erősen szoktatnom kell magamat.
Ami nekem most érthetetlen hogy szétlövik őket de aztán nem mennek a túlélők után a partra befejezni a kalózmentesítést... hát erre kíváncsi leszek a következő évadban.
Ami pedig eléggé zavart, az Mr. Dufresne a kényelmesen elképzelhetőnél nem kicsit gyorsabb karakterfejlődése és karrierútja (nekem örök kedvenc marad a West Wing, de (Toby hazaárulásán túl) azt sosem emésztettem meg hogy egyszercsak C.J. a szóvivőségből egy epizód alatt White House Chief of Staff-á katapultálódott (satöbbi, mert aztán volt még pár ilyen)
Itt meg Dufresne egy kvázi könyvelő aki pár napja vett részt élete első csatájában aktív harcban, aztán hirtelen quartermaster, majd lényegében kapitány (ráadásul egy csatát kellene levezényelnie) Szóval ez picit nekem sok.
*** SPOILER VÉGE ***

Mindenesetre várom a következő évadot (bár több volt ebben, sokkal jobban is meg lehetett volna ezt csinálni, de az ötlet jó, nemcsak hogy kalózvilág, hanem hogy csináljunk előzményfilmet a kincses szigethez)

Amit meg még jobban várok, az a Crossbones, ugyanez a kor, ugyanez a helyszín, ugyanez a világ (még a karakterekben is lesz átfedés) kíváncsi leszek ők mit tudnak ebből kihozni."
„Ha ebben az országban semmi sem szent, ha semmiben sem lehet megbízni, ha állandóan be akarjuk bizonyítani, hogy semmi értelme semminek, akkor nihillisták és cinikusok leszünk, és az ilyen országnak nincs jövője.” Orbán Viktor mondatai ezek tavaly nyárról.…..
„Próbálják elképzelni, hogy mégis lehet másként, erre teszünk kísérletet” – mondta ma az ellenzéktől szurkolást és támogatást kérve egy ismételten rettentően tanulságos parlamenti vita végén Orbán Viktor. A kormányfő megtalálta a helyes kifejezést, igen,…..
Be kell ismernem, a szabadba csalogató szép idő és a tévé elé vonzó jégkorong világbajnokság csökkentette valamelyest a blogírási lelkesedésemet. Mindenesetre a politikusok sem igazán segítenek: amennyire meg tudom ítélni, 1990 óta nem volt még olyan választás Magyarországon,…..
bvr 2010.04.19 14:41:54
@[nev]: Nézd, az egész abból indult ki, hogy szerinted egyáltalán nem kell gazdaságpolitika, azóta viszont egyre részletesebben fejted ki a saját gazdaságpolitikai elképzeléseidet.
bvr 2010.04.19 16:09:57
@panelburzsuj: És hol beszél Róna Péter búboskemence-gyárról meg virágkötészeti tanfolyamról? Ne komolytalankodjunk már! Akkor kár az időért és karakterekért.
bvr 2010.04.19 16:23:30
@[nev]: Szerintem egy kicsit félre kéne tolni a szemellenzőt és megpróbálni megérteni amit a másik ír, úgy talán jutni is lehet valamire.
Hogy a gazdaságpolitika egyenlő lenne az országos tervhivatallal, ezt fogalmam sincs honnan veszed de másodszor írod le.
Nekem semmi bajom a gazdasági liberalizmussal, és ne haragudj meg de hogy olyan szélsőségesen komoly ember nem képviseli mint Te az egészen biztos. Pl. egy isten háta mögötti kis faluba ahová csak földút vezet ha hipotetikusan el is törölnéd az összes céges adót attól még egyetlen komoly befektető sem menne oda, mert nincs infrastuktúra, autópálya, vasút, nem tudja az áruit és alkatrészeit mozgatni, nem lenne képzett munkaerő, nem tudnának távolsról sem bejárni, stb, stb. Az államnak sok stratégiai befektetést kell megtennie.
(És még mielőtt továbbra is félreértenéd, ettől nem kéne a magyar újraelosztásnak 50% fölött lennie, sőt)

De én ebből kiszálltam, nem látom hogy előre vinne ez a vita.
A Népszava mai számában az ismert publicista a sokat mondó „Tudatlanok” címmel írta meg véleményét. Bár a gyávaságról értekező Mészáros Tamás neveket nem említ, nem volt nehéz magamra ismernem egyik példájában. A kioktató hangnem és a lekezelő érvelés több…..
bvr 2010.04.18 12:54:04
@jjulie: bár nem engem kérdeztél, de amennyire én tudom, még mindig ez volt eddig a legígéretesebb próbálkozás. És az ejtéséhez nem feltétlenül szakmai szempontok vezettek, de én ebben nem igazán vagyok bennfentes.
bvr 2010.04.18 13:11:47
@jjulie: Dehogy 22 év :) Kb. 2005ben állították le a modellkísérletet, ami 5-6 éve tartott, de a neten rá kell keresni pontosabban.
bvr 2010.04.18 16:50:10
@clownfish: Ez nem így működik. Tettél egy fajsúlyos állítást, mégpedig ezt:

"ha belegondolsz, akkor egy elemzőnek nem a párt filozófiai-ideológiai nézeteit kell vizsgálnia, hanem a szavazótáborának az összetételét"

Most pedig kérlek bizonyítsd! (ideje elkezdened, ha továbbra is ezen kívánsz pörögni)

Mindenesetre (mivel ez a Fideszre mint leendő kormánypártra is vonatkoztatható) engem addig is a Fidesz vezetőinek és háttérembereinek a megnyilatkozásai fognak érdekelni, aztán a kormánynévsor, a kormányprogram, aztán amilyen irányba elkezdődnek az akciók, mit kezdenek az az önkormányzati rendszerrel, a közigazgatással, milyen irányba mozdul a gazdaságpolitika, mit tárgyalnak az IMFfel, hogy fogadják ezt a hazai és nemzetközi gazdasági erőcsoportok, milyen irányba nyit a külpolitika, mi lesz az adórendszerrel, hogyan nyúlnak hozzá az oktatáshoz, az egészségügyhöz, a nagy állami vállalatokhoz, mit szólnak ehhez majd a szakszervezetek, a rektorok, a kórházigazgatók, az önkormányzatok erős emberei, és persze mindeközben hogyan alakul a társadalmi és média-támogatottság.
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
bvr 2010.04.11 22:10:36
@Aries2010:
"4. Minden szimpátiánk azoké, akik a hosszú sorokban kitartanak!"

Hát itt felmerül (és ezt már tévében is hallhattad) hogy nem annyira biztos az, hogy ez egy hősies önfeláldozás ám! Nem elképzelhetetlen ugyanis (figyelitek milyen óvatosan fogalmazok? :) hogy itt valamiféle szervezés/szervezések is szerephez juthattak, hogy "motiválják" azt a kitartást.

Ez persze nem mindenkire vonatkozik- de az biztos, hogy az eredmények megismerése után nagyon részletesen lesznek ezek a választókörzetek boncolgatva és kielemezve!
bvr 2010.04.11 22:14:03
@Aries2010:
"4. Minden szimpátiánk azoké, akik a hosszú sorokban kitartanak!"

Hát itt felmerül (és ezt már tévében is hallhattad) hogy nem annyira biztos az, hogy ez egy hősies önfeláldozás ám! Nem elképzelhetetlen ugyanis (figyelitek milyen óvatosan fogalmazok? :) hogy itt valamiféle szervezés/szervezések is szerephez juthattak, hogy "motiválják" azt a kitartást.

Ez persze nem mindenkire vonatkozik- de az biztos, hogy az eredmények megismerése után nagyon részletesen lesznek ezek a választókörzetek boncolgatva és kielemezve!
bvr 2010.04.11 22:22:31
@Aries2010:
"4. Minden szimpátiánk azoké, akik a hosszú sorokban kitartanak!"

Hát itt felmerül (és ezt már tévében is hallhattad) hogy nem annyira biztos az, hogy ez egy hősies önfeláldozás ám! Nem elképzelhetetlen ugyanis (figyelitek milyen óvatosan fogalmazok? :) hogy itt valamiféle szervezés/szervezések is szerephez juthattak, hogy "motiválják" azt a kitartást.

Ez persze nem mindenkire vonatkozik- de az biztos, hogy az eredmények megismerése után nagyon részletesen lesznek ezek a választókörzetek boncolgatva és kielemezve!