Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gada00

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Deutsch Tamás egész képernyős mosollyal jelentette be tavaly áprilisban, hogy a Digitális Jólét Program keretében Magyarországon idén januárjától az internet áfája 18 százalékra mérséklődik a korábbi 27 százalékról. A kormányzati szándék egyértelmű: a magyar nemzet legyen internet nagyhatalom,…..
gada00 2017.01.19 09:33:07
Lakásunk ugyan erősen kezd hasonlítani az Égig érő fű című film Berta nénijének kuckójára, de hát nincs az a zsúfolt hajlék, amelybe még egy fésülködőszekrényke ne férne el. Ebből az alkalomból a Jysk nevű bolthálózatot tiszteltük meg vásárlási szándékunkkal. Minden rendben lévőnek tűnt, a…..
Ülünk a társasággal a teraszon, várjuk a megrendelt sört, közben a haver rágyújt egy cigire, a másik meg megy ki wc-re. Fél füllel hallom, ahogy a két asztallal arrébb ülő csajpáros egymásra nézve nyugtázza, hogy "tuti buzi". Majd sokat sejtetően bólogatnak hozzá. Közben a mellettünk lévő asztalnál…..
gada00 2016.09.17 19:58:16
A BKK – persze az utazóközönség, tehát szigorúan mindannyiunk védelmében – akképp „utasította" automatáit, hogy húszezresből kizárólag abban az esetben adjon vissza, ha a kedves vásárló cehhe meghaladja a tizenötezer forintot. Tette mindezt titkosítva, nem kötve a gépet használók orrára. Olvasói…..
Sokan elfelejtik, de bizony a mosogatógépet sem árt néha kitakarítani. Ehhez is vásárolhatnánk a boltban különféle drága tisztítószereket, de minek? Amikor van egy sokkal olcsóbb módja, hogy kitakarítsuk a mosogatógépünket. Ideje újra elővenni a két leghűségesebb…..
gada00 2016.09.09 09:48:04
A konyhai praktikákból sosem elég, itt van 5 újabb szuper ötlet: A sütemények készítésekor a gépi habverő gyakran összekoszolja az egész konyhát. Ha azonban egy papírtányért sikerül ráhúznunk a habverők tetejére, akkor megspórolhatunk magunknak egy takarítást. Valahogy így (Kép: Crónicas…..
gada00 2016.09.05 10:30:50
Péter ült a kanapén és a plafont bámulta bambán. A szobában félhomály volt, még a sötétítő függönyöket sem húzta el, amióta hazaérkezett. Ólmos fáradtságot érzett, mintha egy duplaműszak és némi túlóra után még lenyomott volna egy Gavid Guetta-koncertet de nem csak úgy szimplán, hogy Hello,…..
A Solaris nyerte az M3 metrópótlására beszerzendő 75+75 darab komplett csuklós busz szállítására kiírt BKV tendert...
A Városi levegő blog sorozatában tesztelheted, hogy mennyit ismersz fel Budapest legszebb épületeiből, apró szépségeiből. Az eddigi részekben a legszebb tetők, tornyok, homlokzatok, szecessziós házak, illetve Budapest eltűnt tornyai kerültek bemutatásra. A legszebb brazil modern épületeket pedig itt…..
Amilyen szopás Budapestről tömegközlekedve kijutni a hajnalban induló fapados járatokhoz Ferihegyre, annyira egyszerű lesz hamarosan Kecskemétről, sőt még Szegedről is. Egy új buszjárat ugyanis a két alföldi nagyvárosból úgy jut el a fővárosba, hogy érinti a repteret és a…..
gada00 2015.12.07 07:02:20
@AirFrance KLM:
Okos, itt egy kockacukor.
Fapados dhl ez igen.
Jah, tenyleg én a XVI csömöri végén lakom.
A dhl-t pont lenemérdekel, amúgy meg hogy gondolod ezt?
Nem azt írtam, hogy ne repüljenek , hanem hogy ne hajnalban repüljenek hétvégén.
Remélem te a reptéren laksz, ha ekkora rajongó vagy.
A szerencsésebbek már tölthetik a Microsoft legújabb operációs rendszerét, az index pedig összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a Windows 10-ről. Állítólag tényleg sikerült egész jól összekalapálni, még gamer szemmel is megállja a helyét és természetesen…..
gada00 2015.07.30 19:07:51
Az Apollo 11 program sikere azon a 3 percen múlott, amikor a landolás előtt bekövetkezett hibát a 32 éves programozó Margaret Hamilton elhárította. Ezért Neil Armstrong elhíresült mondata, amikor 1969 július 20-án a Holdra lépett „ Egy kis lépés egy embernek, de hatalmas…..
gada00 2015.07.29 12:28:27
@ColT: na igen, pont ezeket akartam én is írni.
Nem csak itt hanem a cikkekben is van bőven.

Megírom mailba, de még vissza sem írnak, csak kijavítják.
Egyre gagyibb az oldal.
Elég magas nemhiszemel-faktorral dolgozik a cég.  Kedves Homár! Telenor továbbra is, csak kis érdekességnek, ki hitte volna, hogy pont 30-án MUNKAIDŐBEN frissítik az online rendszert mikor az istenadta nép esetleg felszólal, hogy a szerződésben két fél van :). Üdv:…..
Marianna meglehetősen provokatív hangvételű és erősen rendpárti levelet eresztett ránk, ami a Homár territóriumán messze túlmutató témákat vet fel. Ezekkel nem is foglalkoznánk, de BKK-BKV vonalon azért azt szögezzük le, hogy: 1. Bliccelni egyáltalán nem menő.…..
gada00 2015.06.26 20:29:15
Már régóta bennem van a megfogalmazódott késztetés, hogy leírjam nektek a nem túl finomkodó véleményemet a magyar marketingesek csapatával szemben. Nem célom magamra haragítani egy marketingest sem, hiszen rendkívül értékesnek találom egyébként ezt a szakmát. Számomra a…..
AKIK 1990 ELŐTT SZÜLETTEK, AZOKNAK KÖTELEZŐ VÉGIGOLVASNI – NAGYON IGAZ!!! (A közösségi oldalakon időnként felbukkanó, a "régen minden jobb volt" közhelyes nosztalgia-érvelésekkel teletűzdelt írás paródiája.) Mi még tudjuk, milyen az, hogy trágyás talicskával menni a…..
gada00 2015.03.28 06:47:34
A Lawrence Berkley laboratórium adatai szerint egy átlagos telefon töltés közben 3,68W energiát fogyaszt, és amikor már feltöltött, ez az érték 2,24W-ra csökken.  Tehát amikor éjszaka a töltőn marad (véletlenül) a mobilunk, akkor 8 óra alatt összesen 018kWh elektromosságot…..
Amiért évtizedeken át hiába harcoltak önkormányzatok és civil szervezetek, azt a világ egyik legbefolyásosabb óriáscége önhatalmúlag megcsinálta. Nem azért, mert annyira érzékenyek lennének a nemzeti kisebbségek jogaira, hanem mert – szemben a környező országok vezető…..
A főpolgármesternek nincs elképzelése Budapest közlekedéséről. A dugódíj csupán egy eszköz, ami nem helyettesíti a jó döntéseket.  Az elmúlt napokban több cikk is megjelent arról, hogy a Budapesti Közlekedési Központ javaslatokat dolgoz ki a behajtási díj bevezetésére.…..
Kíváncsi vagyok, hogy mennyi idő alatt jönnek rá a megyei matrica rendszer kiagya(tlan)lói, hogy Budapest nem része Pest megyének. (Jó, mondjuk arról sincs fingjuk, hogy Szászhalombatta nevű település sincs hazánkban, de hát ahol Schmitt doktor álamfő lehet, ott ez még simán…..
A Nemzeti Útdíjfizetési Szoltáltató Zrt. közzétette, hogy 2015. január 1-jével hogyan bővül a fizetős utak száma. A mindenféle szakmai és társadalmi egyeztetés nélküli, dilettáns, elmebeteg kormánydöntésnek a XI. kerület is vesztese. A térkép szerint az M1-M7 közös…..
A halakjelleme blog (most már) nem igen politizál, ezért az aktuális változásokat nem kommentáljuk. Az internetadót sem, és azt sem, hogy a dübörgő 'jobbanteljesítés' hogyan is összeegyeztethető ezzel. De azt már többször hangoztattam, hogy van bennem némi nosztalgia a korábbi…..
A Gentlemen's cipher, azaz "az úriemberek rejtjele" 1748 áprilisában jelent meg nyomtatásban egy angol lapban, melynek The Gentlemen’s Magazine volt a címe. A bevezető szerint egy nemrégen elhunyt úriember (gentleman) hagyatékában maradt fenn, és az "Úriemberek magazinja" szerkesztői…..
gada00 2014.10.05 21:54:35