Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Boka Roy

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
hollandiary Stul-stul, ajtóstul 2010.07.12 14:24:00
Ittlétem során több alkalommal élvezhettem a hollandok kritikáját. Legutoljára egész megdöbbentő volt.A múlt hétvégén bejelentettem E papának a döntésemet, ami mellesleg elég nehezen született meg. Augusztusi hazautazásom nem vakáció lesz. Nem jövök vissza, legalábbis…..
Boka Roy 2010.07.18 16:12:53
Ági, muszáj valamit írni a legutóbbi képeidről. Itt teszem meg. Egészen csodás fotóanyag, finom érzéked van a különleges értékekhez. Engem a felvételeid lenyűgöztek.

Az amszterdami Nieuwe kerk, a templomnak épült múzeum Michiel de Ruyter sírjával tényleg unikum annak, akit a rövid (másfél évszázadnál semmiképpen sem hosszabb) holland világhatalmi státusz története érdekel. Maga a katolikusnak épült reneszánsz templom is ebben az időben válik reformátussá. Később csak különleges alkalmakkor (pl. koronázás) használják. Egyébként a 15. századtól minden atlanti vagy az óceánra könnyen kijutni képes ország gyarmati világbirodalommá vált (pl. Portugália is). Kivéve természetesen Németországot (hiszen ekkor még nem is létezett, csak német fejedelemségek, hercegségek léteztek) - de ez már egy külön történet.

Aki a "pornografikus" japán ikonfestészetet egy kicsit is ismeri, aligha csodálkozik a szexmúzeumon. Legfeljebb azon, hogy ez a gyűjtemény mennyire egyéni. Ilyet máshol nem látni. Igazi posztmodern, amely sokféle értéket rendez egybe, amit a mai szemlélet számon tart és elfogad: az ősi, keleti, nomád, törzsi fallikus kultuszokat, a népi, expresszionista, popart művészet rusztikus humorát, vaskos ötleteit - és persze mindazokat a művészeket (akár régiek, akár maiak), akik ezt elfogadják vagy utánozzák.

Nagy élmény, hogy milyen könnyen döntöttél arról, mit fényképezz le. Nekem az egészet adod vissza a témáidról szinte minden színükben, amire egyáltalán kíváncsi lehetek.
hollandiary Ha jó a vége, Almere 2010.05.26 22:00:00
Május 7-én költöztem Almere-be. Mielőtt végleg döntöttem volna, még váltottam pár levelet E-vel, akit mostantól E papának hívok. (Nem csak az ő nevét változtatom meg. A kezdőbetű-nevek most már túl sokan vannak, összetéveszthetők és fantáziátlanok is...) E papa magától…..
Isten hozott engem Houtenben (ejtsd: háuten), még élek. Rázós volt az indulás, de nem volt időm kiborulni. Ez volt az első repülőutam, úgyhogy eleinte leginkább csak ezen izgultam. Mindenen a maga idejében. Mint mindig, utólag jöttem rá, hogy nem olyan nagy kihívás…..