Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cs1 (törölt)

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elég érdekes munkaügyi jogvitát tartalmaz az alábbi levél. Egy rasszista megjegyzés elleni tiltakozás miatt mondvacsinált okkal kirúgni valakit bátor munkáltatói húzás. Persze csak az egyik oldal történetét ismerhetjük meg, de ha tényleg táppénz alatt történt a felmondás, az…..
A FigyelőNet egyik március 10-i cikke ( 160 milliárdba is kerülhet a népszavazás) elég nyilvánvalóvá teszi a választ.  "Rövid távon akár 160 milliárd forintjába kerülhet az országnak a „sikeres és eredményes” népszavazás – nyilatkozta a…..
cs1 (törölt) 2008.03.17 21:14:12
Nekem ott nem stimmelt a dolog, hogy anno nem engedték, hogy tömbösítve IS lehessen "vizitdíjjegyet" venni, hogy évente egyszer egy összegben lehessen a 6e Ft-ot kifizetni stb. Mert akkor az emberek megint úgy éreznék, hogy ingyen van. (Az anyjuk van ingyen... iszonyú sok a TB elvonás... csak nyakon kéne csípni a TB csalókat és a cigányokat is munkára fogni).

Pedig úgy mi is befizettük volna a 6e-t akár fejenként is csak, hogy megússzuk a macerát - mialatt én pl. évente jó ha 1 alkalommal megyek orvoshoz akkor is az influenza elleni védőoltást adatom be (a férjem más tészta de ő ami miatt rendszeresen jár arra amúgy is mentességet kapott de az is 3 havonta egy alkalom). Egyszóval sokkal több pénz folyt volna be az egészségügybe (a jegyeket meg szépen beváltották volna az orvosok a TB-nél... akár egy online rendszeren keresztül sorszám alapján)... nem kellett volna a sok sorbanállás, stb. Az öreg nénikék akik beszélgetni járnak meg ugyanúgy feladták volna a dolgot.

Ja, és az is necces volt, hogy egy bizonyos probléma miatt ha az ember orvoshoz ment akkor 300* is kifizettették vele a 300 Ft-ot... (ld. sima éves vérvétel ami mindenkinek kéne... 1. háziorvos - beutaló arra a rendelésre ahol képesek azt a vérvételt előírni -nagyon sok olyan van amit háziorvos nem ír ki- 2. szakrendelés - beutaló vérvételre. 3. vérvétel (na itt nem értem mire fel szedtek de szedtek) 4. vissza a dokihoz a leletért mert azt nem adják ki csak neki. 4*300= 1200 Ft EGY vérvétel. Vazze... volt, hogy én azért nem mentem el mert ennyiért már egy magánlaborban is levetethetem.

(Plusz terhesen vesegörccsel kórházba kerültem... és IGEN, kifizettették velem... mert az, hogy a gyerek szétrúgta a vesém az nem tartozik a terhesgondozás kategóriába, fizessem csak ki az 1200 Ft-ot a kórházért... plusz persze a napi 3000 Ft extrát az elviselhető szobáért ahol nem csak cigányok voltak a szobatársaim)

Igen, ezzel spórolt a TB... de akkor ÉN MIÉRT fizetek????

Szerintem az volt még a gubanc, hogy úgy nem tudták volna eladni az automatáikat és a hozzá tartozó szoftvereket.

Itt minden erről szól. Ha kell az egész országot hazavágják néhány millió Ft kenőpénzért vagy zsebpénzért. Persze, mert nem az övék, ha nekik bajuk lesz akkor úgyis VIP kezelést kapnak vagy külföldre mennek gyógyíttatni magukat.

Az egész politikájuk logikátlan és egyértelműen csak a pillanatnyi hasznot nézi.

(egy ugyancsak közgazdász)
cs1 (törölt) 2008.03.18 11:19:40
dArKhAlF: szerintem te hazudsz mint a vízfolyás és hülye érveket hozol fel.(ld. elég sok orvos ismerőssel beszéltem és ők örülnek a vizitdíj eltörlése miatt csak azért anyázódnak mert a kormány előbb jól elvonta tőlük a pénzt. Egyébként rühellték az egészet, megalázónak érezték. Az én házidokimnál meg ugyanúgy órákat kellett várni mert mindig tele volt a rendelő (ld. hozzá azok járnak akik tényleg betegek - és korábban is azok jártak). A nyugdíjasok elrettentését meg nem úgy kéne megoldani, hogy mindenki szívjon - plusz HONNAN tudod, hogy tényleg nincs semmi bajuk? Az összes öreg rokonnak van egy csomó baja ami miatt gyógyszert kell szednie (és igen, pusztán az öregedés ténye miatt). Szerintem az orvostól függ, hogy hogy kezeli ezeket az embereket (ld. a miénkhez nem járnak a nyugdíjasok trécselni mert 10mp alatt lerázza őket.. az előző háziokitól meg pont azért jöttem el mert vonzotta őket a hülye beszélgetős stílusával... orvosnak viszont csapnivaló volt)

Megjegyzem már ezer éve az van, hogy ha nem végzed el 5 (6) év alatt az egyetemet akkor FIZETSZ!!! Nem is keveset. A kredittúllépésért is fizettetnek, van egy (nagyon alacsony) százalék amit ha túllépsz akkor NAGYON SOKAT fizetsz. Plusz csak egy egyetem van "ingyen".

Az mondjuk tény, hogy az eredeti TF postban van olyan hülyeség, hogy azon már én is csak röhögtem (ld. miért gazdagok a gazdagok).
cs1 (törölt) 2008.03.18 21:14:14
"aki feléli a teljes keresetét, sőt adósságokat halmoz fel, vagyis állandóan szórakozik, mozizik, utazik, síel, vendéglőbe jár, strandol, diszkózik, megvesz minden zenei, és irodalmi sikerkiadást, az gyakorlatilag nem fog soha anyagilag gyarapodni, soha nem fog kiköltözni a bérlakásból, soha nem fog saját lakást vásárolni, vagy saját házat építeni, sőt talán el sem hiszi, hogy ha a szórakozásait visszafogná, akkor simán megalapozhatná a maga, és leszármazottjai anyagi jólétét."

Fú... ez most megint fájt. Az fel se merült, hogy a szegényebb megyék többek között azért szegényebbek (így az ott élők is) mert pl. nincs munkalehetőség, sok a kisebbségi aki csak segélyből él (ezért nem jut a fejlesztésekre... plusz lezüllik a falu és csak a kocsma marad életben) stb. Ezek az emberek pedig bizonyítottan betegebbek is stb. ?

Plusz: MI nem járunk szórakozni, moziba évente egyszer-kétszer akciós jeggyel, utazás kocsival kempingezve főzicskélve. Ja, van egy bazi nagy luxuskiadásunk minden hónapban amit lakáshitelnek hívnak (és az összege kb. annyi mint amennyi a bérleti díj lenne... ha albérletből startolnánk akkor esélyünk se lenne lakásra gyűjteni ahogy Te javasoltad, tök logikátlan az érvelésed...)

Szórakozásra viszont minden keményen dolgozó embernek szüksége van (tudod.. lelki táplálék) különben az élet puszta vegetálás, harc a túlélésért.

Az meg simán lesokkolt, hogy szerinted akinek nincs saját lakása, aki nem jut egyről a kettőre az azért van mert elherdálja a vagyonát SZÓRAKOZÁSRA. Ennél nagyobb hülyeséget régen olvastam a neten.A rezsi mond neked valamit? Az élelmiszer mond valamit? A bérlet mond valamit? A gyerekekkel járó kiadás mond neked valamit?

"Az sem egészen alaptalan feltevés, hogy aki a saját magánéletében jól gazdálkodik a saját javaival, az feltehetőleg a munkahelyén sem viselkedik másként, és megbecsült munkaerőként jó esélye van felsőbb osztályba lépni. "

... ez meg a másik. Tudod te hány olyan embert ismerek aki otthon xarrágó mint az állat (pedig tele van pénzzel) a cége pénzét viszont két marokkal szórja? Plusz én hiába gürizek ezerrel, hozok tegyük fel sok pénzt a cégnek közgazdászként, tisztességes munkával, esélyem sincs felsőbb osztályba lépni, örülök, ha alulról közelítem a középosztályt... annak is a legalját... (jó nevű munkahely, jó pozíció... az alkalmazotti/beosztotti lét kényelmével napi 8-9 óra munkával). Felemelkedési lehetőség valszeg NEM LESZ SOHA, örülök ha sikerül a középosztályban maradni. Megjegyzem a férjemnek sem (a szakmájában a csúcson van az országban csak a fizetése röhejes... feljebb lépni nem tud már... nincs hova)

Azon filózok hány éves lehetsz... kb. 16 éves szintjén gondolkozol ezekről a dolgokról... naívan. Nagyon naívan.

(ez nem kapcsolódott a blogodhoz, utólag is elnézést kérek, de fura elképzeléseid vannak a világról néha)
Előző részeink tartalmából: Dóra megvádolja az építtetőt, az építtető ír nekünk és helyreigazít, és most Dóra ismét levelet kap, amiben elnézést kérnek tőle és többek között felszólítják a további nyilvános közlés elkerülésére. Itt a Homár Mounika Show…..
Nőnapi első posztunkban a női önbizalmat erősítjük: Hugóval 20 nap után összejött a randi, ami egy 66 ezer HUF-os vacsora volt! Egyben rámutatunk arra, hogy hol van Aruba szigete. Itt. Még a legendás Koktél című Tom Cruise-filmben énekelte a Beach Boys, hogy Aruba, Jamaica ooo I…..
Tehát fiúk a klubból. Aki még nem látott egy részt sem, pokolian bánhatja, viszont itt az alkalom, hogy megismerje. Pittsburgh- ben vagyunk. Egy szórakozóhelyen indul a történet. Erős dallamosabb tucc- tucc zene, diszkó fények, szép testű táncoló fiuk, némi táncoló lány vagy…..
Aki ült már első sorban moziban, az sem tudja egész pontosan átélni Ádám bánatát, őt ugyanis tolókocsijával az első sor elé parkíroztatja a Cinema City vadonatúj építésű mozijaiban: A Cinema City mozicég már a Sugárban levő mozijánál bebizonyította, hogy szuperérzékeny…..
Mondjuk a Zugügyvéd most még nem tekintette át teljesen az elmúlt időszak törvénymódosításait, elképzelhető, hogy az alábbi levél írója is félreértett valamit, de ha tényleg megszűnik ez a típusú adókedvezmény igencsak megnehezíti a lakásváltást. Szia Zugügyvéd,Amit…..
cs1 (törölt) 2007.12.27 21:49:33
Örök hála annak aki segít erre megoldást találni:

Nem sikerült dec 31-ig eladni egy házat amiből 2 lakást kellett volna venni. A ház feléhez az egyik tulaj néhány hónapja cserével jutott, a másik fele már vagy 15 éve az övé (bonyolult - két ház felét-felét cserélték ki, hogy mindenkinek 1/1 tulajdona legyen, ám az egyik elcserélt házfél feléhez csak néhány hónapja jutottak, papíron bagatell összegért - életjáradékért cserébe ... persze családon belül ment az egész, tiszta papírmunka volt, pénzcsere nélkül).

A két lakás szétköltözés miatt kellene SOS (anya - fia. Most a fiúé a ház, az anya a haszonélvező, mind a két lakás a fiú nevén lenne az anya haszonélvezeti jogával terhelten).

Ha ki kéne fizetni az adót a ház nemrég megszerzett fele után az nagyon gáz lenne, ugrana a költözés.(ki kéne? - sima csere volt, sem adó, sem illetékvonzata nem volt a dolognak... de akkor mi alapján lehet megállapítani, mekkora érték után kell adót fizetni? A két fél házrészt a cserénél egyenértékűnek tekintették, az életjáradéknál viszont jelképes összegre értékelték a ház negyedét - de az ugye egy tranzakcióval korábban volt...)

(na jó... szóval először volt az életjáradék ahol az egyik ház negyede/negyede volt a tét, hogy mindenkinek fél-fél háza legyen papíron és utána lett kicserélve az így letisztázott fél-fél házrész. A szerződésben érték kizárólag az életjáradéknál lett megnevezve, az viszont elég jelképes volt)

Az utolsó cserénél tehát jövedelem nem keletkezett, senki sem fizetett semmit. Akkor most mi a helyzet?

Szerintetek?

Köszi!!! (bocsi ha zavaros vagyok, kérdezzetek inkább:)
Na ezt a Centrum ügyvezetője írta női álnéven, vagy tényleg van ilyen? Egy ember dicséri a magyar lakosság fő zaklatóját. No de közeleg a Jézuska, mi van, ha ilyen is előfordul? A szimatom azt súgja, hogy a levél nem kamu. Végülis a Halálcsillagon is lehettek jó fejek a…..
Találkozott már vki olyan ingatlanbecsléssel, ami kicsit is közelített a valósághoz? István például minősítetten hátrányos megkülönböztetésben részesült Zuglóban: Párommal úgy döntöttünk vásárolunk egy lakást, pontosabban lízingelünk egyet – ingatlanfedezetűt -…..