Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gybala

247 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hova, hogyan és mennyiért? Védettségi útlevéllel bárhova mehetünk? Tippek és tanácsok egy hivatásos világutazótól. Várható, hogy idén nyáron ismét be fog indulni az idegenforgalom belföldön és külföldön egyaránt és talán nagyobb biztonsággal indulhatnak el az utazni vágyók, főleg akik már…..
gybala 2021.04.19 21:51:05
@odamondó: Nézd meg ezt a linket: bank360.hu/blog/hol-ervenyes-most-az-utasbiztositas valamint, ezt: mabisz.hu/szemle/?p=36359

Egy google keresés (utasbiztosítás covidra) több eredményt is kiadott. Az egyik első a MONDIAL volt.

Kiterjesztett Útlemondási védelem:
Aki a Covid-19-el megfertőződik, vagy annak gyanúja miatt karanténba kerül, és ezért az utazást le kell mondania, annak a biztosítás téríti az út költségeit.

Kiterjesztett gyógyíttatási védelem:
A Mondial Assistance minden új és már meglévő biztosítási kötvény esetében vállalja a külföldi, COVID-19-el összefüggésbe hozható gyógyíttatási költségeket megbetegedés esetén, a termékeiben meghatározott maximális fedezet erejéig, de legfeljebb 40.000.000 HUF-ig személyenként.

A fedezet érvényes a Külügyminisztérium által I-es (piros), II-es (sárga), III-as (zöld) kategóirába sorolt országokra is!

Ez azt jelenti, hogy a lenti, kiterjsztett szolgáltatásokat most már minden termék tartalmazza (az ÁSZF-ben feltüntetett pandémiák kizárása ezekben az esetekre nem vonatkozik, a kizárás nincs érvényben)

www.mondial-assistance.hu/segitseg-rolunk/tajekoztatok/koronavirus-tajekoztato-ugyfeleink-szamara.html

Ez pedig egy nemzetközi utazási biztosítás, amiben szintén benne vannak coviddal kapcsolatos dolgok: safetywing.com/
A Világjáró Magyarok interjúsorozatban Mr Daniel Rowland készített velem egy videós beszélgetést a kezdetekről, az első útjaimról, az idegenvezetésekről, a világ második legjobb állásáról és persze bakancslistákról. ..
Mikor, hol és mennyiért nyaralhatunk idén nyáron?..
Bárki beutazhatja a világot a fővárosban útlevél nélkül is. Megkerestem Riót, Párizst, Londont, New Yorkot, Isztambult, sőt Tokiót is Budapesten. ..
New York City megunhatatlan! Az utazási podcast New York City-ről készített minisorozatot. Az első epizódban egy virtuális hotdog-evős, kis utcákba letérős, Brooklynba és Queensbe kikacsingatós beszélgetés került. Benne olyan helyekkel és történetekkel, amiket sokan még nem ismertek a Nagy…..
Az RTL Klub Reggeli műsorában beszélgettünk Szabó Zsófival és Lakatos Márkkal arról, hogy hova és hogyan lehet most utazni. Van pár hely, ami most is elérhető és a télből hirtelen a nyárba repülhetünk...
Lassan meglesz a 100 is, ezzel együtt Gyémánt Balázs mégsem a számokat hajszolja, hanem a különleges élményeket. Interjút készített velem Sinkó Edit a Drive magazinnak, amit azért élveztem nagyon mert a több hónapos utazásmentes időszakban olyan jó volt felidézni a korábbi élményeket...
A Spektrum HOME Adventi készülődés műsorában beszélgettünk utazásról Csonka Andrással és Havas Dórával. ..
Ha véletlenül Varsóban járnál, meglepődnél mennyire lendületes, ugyanakkor milyen tradicionális egyszerre. Pont ez adja azt a könnyed pikantériát, ami miatt a huszonévesektől a kedélyes nyugdíjasokig mindenkinek ajánlani tudom egy hétvégére. Békeidőben a lengyel főváros Budapestről kényelmes…..
Összegyűjtöttem néhány olyan ajándékötletet, aminek az utazók, világcsavargók, kirándulók, idegenvezetők, fotelkalandorok, sőt még az utazó bloggerek is kifejezetten örülhetnek. Ajándékutalványok, jótékonyság, praktikus utazós holmik és persze könyvek. ..
Nemsokára nyílik a belbudai Lidl, ahová "lecsúszott néprétegek vásárolnak olyan szarokat, amit a németek ideöntenek, mert nem bírják megenni." Sőt! "Buda azért nem Csepel, meg a nyócker!" Elrondítja a kerületet, de nem baj, össze fog zuhanni a 200 forintos…..
December 1-je az AIDS világnapja. Ezen a napon a világ egyesül, hogy támogassa a HIV-vel élőket és azokat, akiket elveszített az AIDS vírus miatt.   A Covid-19 miatt 2020-ban talán átértékeljük milyen az, amikor egy betegség miatt korlátoznak valakit a mindennapi életében vagy épp utazásában. Idén…..
Az idei év végi ünneplések felkészüléséhez minden napra hoztam egy izgalmas úticélt az elmúlt évek élményeiből. Ezek nagy részéről még nem írtam a blogon. Itt az idő, hogy 24 nap alatt körbe utazzuk a Földet és inspirációt gyűjtsünk a 2021-es utazásokhoz. ..
Pirosba borult az Erzsébet híd, a Szent Gellért szobor és több budapesti templom is 2020. november 25-én. Mi történt?..
Önkénteseket keres egy amerikai hajótársaság a tengeri próbaútjaira.  Mit szólnál egy koktélhoz a medence melletti bárban az azúrkék tenger közepén? Vagy egy elegáns kapitányi steak vacsorához vagy egy mozizáshoz a csillagok alatt, esetleg egy Broadway előadáshoz a mászófal után? A tengeri…..
A Budát is felölelő Hays megyei szavazókörzet 54%-a tette le a voksát Joe Bidenre a 2020-as amerikai elnökválasztáson...
Az ország északkeleti sarkába utaztam, közel a szlovák határhoz a Zempléni Tájvédelmi Körzetbe. A lankás dombok, az erdő sokszínűsége, a középkori történelmi várak és a helyiek vendégszeretete magával ragadott. És mindez úgy, hogy a 3 napig szinte végig esett. Hogy miért nem utaztam eddig ide,…..
gybala 2020.11.02 23:13:41
@hopp11: Melyik turisztikai régió bemutatásánál kéne inkább említeni Encset?
gybala 2020.11.03 10:38:17
@zsu80: nálam number1 volt ez a kávé. De arról nem tudok, hogy díjat is kapott volna..
Viszont mindenhol szuperlatívuszokban beszélnek róla. Ezt találtam: olaszpresszo.hu/gamaica-caffe/

Az Anyukám mondta étteremben a barrista (étterem tulaj) elmesélte a sztorit, hogyan használhatják ők is ezt a kávébabot. Nem csak a szaktudás kell hozzá, de a jó kávégép is, ami méltó ezekre a pörkölt kávébabokra. Ami igazán meglepő volt, hogy nagyon baráti áron adták az eszpresszót az étteremben. Nem volt felpumpálva az ára, így bárki (!) be tud menni ott a vidéki Encsen egy pohár presszóra. Kb. hasonló áron kapná a vonatállomáson is a lefőzött presszót, de hát ugye az ég és föld...
gybala 2020.11.03 16:48:16
@cardiobascuralis: köszi a visszajelzést. Átnéztem a cikket többször is, de ezek szerint nem tűnt fel az összes helyesírási hiba. Köszi, ha átküldöd őket. A következő bejegyzésben a Magyar Nyelv Múzeum is benne lesz, ott még jobban kell majd figyelnem, de lehet átküldöm előtte neked lektorálásra.
Kanyargó folyók és meredek szőlőültetvények, ropogós rizling és mesebeli kastélyok varázsolják romantikussá a német vidéket. Koblenz környékén kirándultam.   ..
Ha az őszi szünetet Budapesten töltenéd és inkább a természetbe vágysz, ahol nincs olyan sok ember, de szereted a város közelségét, ezeket a helyszíneket és személyes tippeket neked gyűjtöttem össze.   ..
Az ország nyugati határvidékén a lankás dombok, a tökösmákos ízorgia, az energiaforrásos tanösvények és a zümmögő méhek segíthetnek az turizmus és saját magunk lelassításában.  ..
Az RTL Klub Híradója megkeresett, hogy mit gondolok a hamarosan életbe lépő utazási szigorításokról.  Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy szeptembertől szigorítások jönnek. Azt még nem tudjuk, hogy pontosan mik, de gyanítom a beharangozással az volt a cél, hogy…..
Egy hetet utaztam Németországban, ahol új vidékeket fedeztem fel. Voltam nagyvárosban és hangulatos kis helyeken, kirándultam a természetben és ültem vonaton, repülőn és buszon. A Rajna-vidéket és kiváló rizlingjeit fedeztem fel az ország nyugati részén, ahol a helyiek és a kevés külföldi látogató…..
Pécs egy nagyon cool city. Ezt a legutóbbi hosszú hétvégés látogatásomkor megint megtapasztaltam. Eddig csak egy-egy félnapot töltöttem itt, amit persze élveztem, de most végre három napom volt körbejárni a várost és környékét, felfedezni a hamisítatlan „pécsiségeket”.  ..
Az ATV Heti Napló stábja a belföldi nyaralásról és annak áráról forgatott riportot. A riport háttérében a balatoni csillagos áron foglalható hotelek álltak, illetve az, hogy idén jóval mélyebben a zsebébe kell nyúlnia egy családnak, ha el akar menni egy hétre nyaralni.  A Spabook blog bejegyzése…..
Vonatozás, buszozás, repülés, taxizás és egy hajnali autókázás után megérkeztem Németországból az RTL Klub Reggeli stúdiójába, hogy a legfrissebb covidos utazós élményeimről meséljek a #Barbiekommandó-nak Szabó Zsófinak és Peller Mariannak...