Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mirkofiam

65 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Do svidaniya, Anna! 35 2021.09.28 15:52:26
Harmincöt. Soknak tűnik, ha visszagondolok, pontosan emlékszem anyámra, amikor harmincöt volt, és akkor nagyon soknak tűnt a harmincöt. Most meg azon gondolkodom, hogy mikor fogok végre felnőni, egyáltalán mi az, hogy felnőttnek lenni. Hová lett az elmúlt húsz év. Szerettem volna Szentpéterváron…..
Hosszasan tépelődtem a Nyevszkij proszpekten toporogva: megvegyem a parfümöt, vagy ne? Online segítséget kértem, képtelen voltam eldönteni, vajon tényleg szükségem van-e egy illatra kábé huszonötezer forint értékben, vagy megint csak elkapott a láz. Mindig mindent haza akarok vinni innen, hogy aztán…..
Türelmesnek kell lennem önmagammal. Ezt igen ritkán tudom megtenni, amikor bénázom vagy húzom az időt, máris indul a "szedje össze magát Mirkófiam" monológ a fejemben. Mégis, van olyan szituáció, amikor kivételt teszek: utazás közben. Szombat este leszálltam Hongkongban, bár a repülőn tudtam aludni,…..
Napok  óta tanakodom, miért is villanyoz fel ennyire a tudat, hogy nemsokára elindulok; hogy nemsokára elindulok messzire. Lehet, valóban típus kérdés, nekem a megtett kilométerek olyanok, mint a szupermarketek pontgyűjtő-akciója. Ötszáz forintonként kapsz egy pontot, és ha összegyűlt a megfelelő…..
Az egyenleg pozitív. Talán. Inkább pozitív, mint negatív, azt hiszem. Ritkán van olyan, vagy eddig talán nem is volt, hogy visszanéztem az év első napjára az év utolsó napján, és mintha másik ember életére néztem volna. Ez az év felforgatott, feje tetejére állított mindent, engem, az életemet, a…..
Egy üveg bort vettem magamnak karácsonyra. Nem szoktam csomagolás alapján terméket választani, de karácsony előtt az Aldiban bóklászva rámkacsintott az üveg a felirattal: Cote du Rhone. Eszembejutottak a nyári szép emlékek, felkaptam a palackot, és betettem a kosárba, a  többi karácsonyi cucc…..
Csillogó szemű tizenhét éves. Tizenhét, talán tizennyolc. Az voltam, amikor először átléptem az épület küszöbét, amikor bebocsátást nyertem a birodalomba, ami utána sokáig a fellegváram volt. Válogatásra mentem, castingra, egyáltalán nem hittem el magamról, hogy kelleni fogok a tévének, a királyi…..
mirkofiam 2018.12.18 17:08:52
@Tomanovics Gergely: semmi jónak nem vagyok elrontója :) egy király tévé jó lenne :)
1. Mert nem sokan jártak ott. Én például senkit nem ismerek, aki volt ott! Timbuktuba menni menő, ha olyasmit akarsz elmondani magadról, amit kevesek, irány Afrika! Egy életre meglesz a sztorid, amit mesélsz magadról. Vissza nem térő alkalom, hogy igazán unikálissá válj. Sziasztok, Anna vagyok,…..
Harmincadik! Eljutottam a hónap végéig és tényleg, mindennap volt bejegyzés. Volt, hogy könnyebb volt megírni, volt, hogy nehezebb. Volt, hogy a francba kívántam az egészet, volt, hogy megírtam volna aznap még egyet. De a vállalásom nem az volt, hogy mindennap kiteszek valamit. Hanem az, hogy…..
mirkofiam 2018.12.01 21:33:26
@Publikus Team: köszönöm :)
Így ma több, mint valószínű, nem lesz teljesértékű bejegyzés. Sajnálom. Néha fontosabb rohanni, úgy tűnik, vannak dolgok, amiket nem lehet tartani minden körülmények között. Holnap vagy duplával jövök, vagy december elsejére is írok egyet. A megértést köszönöm. (2018 november 29.…..
Azon tanakodom, mi lenne, ha ma nem írnék. De miért pont ma? Eddig mindennap azon gondolkodtam, van-e mondanivalóm, amikor nem volt, megírtam jó hosszan, hogy nincs. Ma is ez volt a téma. Arra gondoltam, egyszerűen feladom. Mi értelme csak úgy írni, azért, hogy írjak. Aztán azon kezdtem el…..
Az csak egy sorral több, mint Pilinszky-é, nem sok az öt sor. Az a baj az öt sorral, hogy nem tudok öt sorban írni.Korlátnak élem meg, más kapaszkodni tud a korlátba, engem viszont akadályoz. Kiborulok a terjedelmi korlátoktól, de ez legyen az én bajom. Gyakorolni kell, és menni fog. Mirkófiam,…..
Reggel óta várt rám. Kávét készített nekem, pedig kértem, hogy ne tegye, mert épp le akarok szokni a kávézásról. De ő kedvesen mosolyogva nézte fáradt, kócos fejemet, azt mondta, morcos leszek és nem lesz rá időm, ha nem kapom meg a koffeinadagomat. Így vonakodva elfogadtam a bőgre gőzölgő italt.…..
Lehet, túl sok időm van. Ezen el kell gondolkodnom. Igazából mindenkinek ugyanannyi ideje van, mert mindenkinek huszonnégy órából áll a napja. Szóval, nincs túl sok időm, hanem kevés dolgom van. Ez sem állja meg a helyét, rengeteg dolgom van, csak rosszul osztom be a rendelkezésemre álló időt.…..
Fesztiválon voltam. Jó volt. A Járatlan Utakon olyan rendezvény, amit a magyar extrém utazóknak szerveznek. Extrém alatt itt nem feltétlenül azt értik, hogy gumikacsát formázó úszógumival és búvármaszkkal másznak fel az Everest alaptáboráig; hanem voltaképpen mindent, ami kicsit túl van azon, hogy…..
Do svidaniya, Anna! Álmos vagyok 2018.11.23 22:36:27
És ebből most megpróbálok blogbejegyzést kerekíteni. Nem tudom még, hogy lesz, de fussunk neki. Vegyük sorba, ami történik most. Élőben közvetítem a mai estémet 21:47-től. Álmos vagyok. A gép előtt ülök. Nemrég értem haza, felelőtlennek tartom magam, de a lényeg, hogy hazaértem és még van időm.…..
Huszonmásodik. Na mindegy. Nagyon sok mindent szeretnék. Dolgokat, amik kivitelezhetők, meg olyanokat is, amik kicsit kevésbé. Na, meg vannak olyanok is, amik megmaradnak felvetés szintjén. De azért el lehet játszani a gondolattal. Szeretnék egy kaszkadőrt. Aki megcsinálja helyettem a rázós…..
Miközben ezt leírtam, azon gondolkodtam, miért huszonegyedik. Ha az első első és nem egyedik, miért nem azt mondjuk, hogy huszonelső, huszonmásodik? Erre visszatérek még, nem úsztuk meg ennyivel a nyelvészkedést. November eleje óta készülök erre a bejegyzésre. Minden egyes nap spontán jött a napi…..
Nincs meg. Elveszett. Ülsz, és semmihez nincs kedved. Még nincs teljesen kész, de már majdnem elkezdtem, mondod, mondom én is. Megkeresni sincs kedved. Azért próbáld, csinálom én is. Nézz be az ágy alá, lehet, ott bújt el. Nem? Nincs ott. Nyisd ki a szekrényt, nézd meg, hátha a limlom alján…..
Már meg ne haragudj, hogy így letegezlek. Annyi mindent mondanék, de úgy vagyok ezzel, mint te. Lássuk sorban, hogy is. Ma egész nap az járt a fejemben, amit írtál, arról, hogy nem mondhatod el senkinek. Eszembejutott egy film, aminek a címét sajnos elfelejtettem, egy lányról szólt, aki rajzolt, és…..
Do svidaniya, Anna! Fonál 2018.11.18 20:49:41
Vagy fonal. Mindig zavarba jövök azoktól a szavaktól, amiknek két alakja van, nem tudom, melyik a jobb, melyiket kéne használni, melyik a helyesebb. Hotelben vagy hotelban? Hova vagy hová? Zsemle vagy zsömle? Fonal vagy fonál? A kedvenc pulcsim halványlila. Anyukám kötötte nekem, legalább tizenhat…..
Mindig túl korán érkezem. Túl korán, vagy túl későn. A nagyapám, apám apja, betegesen retteg attól, hogy lekési a repülőt, vagy elkésik – mondjuk egy találkozóról. Ezért mindig mindenhová órákkal korábban érkezik, mint kellene. Amikor Izraelből kora reggel repült a gépem vissza Budapestre, este…..
Szeretnék világgá menni. Mármint, nem képletesen, hanem tényleg. Egész nap jegyeket keresgélek, térképet nézegetek, keresőt keresek, ilyesmi. Tervezek. Vagyis álmodozom. Próbálom azt is megtervezni, hogyan tervezzek, mert kicsit sok a buktató az elképzeléseimben. Vegyük őket sorra. Szóval, próbálok…..
mirkofiam 2018.11.17 10:15:18
@Publikus Team: ott mi van? Arra pont nem gondoltam menni, de ha már így felhoztad... :D
Do svidaniya, Anna! Ingaóra 2018.11.16 21:35:28
Kakukkos óra volt, nagyon szerettem. Egyszerű kis szovjet vacak, nekem mégis, a világ nyolcadik csodája. Imádtam nézni, ahogy kiugrik a kismadár, epedve vártam minden egész órát. A szigetszentmiklósi lakásunk konyhájának falán lógott, amit már nagyon rég eladtunk. Kár. Néha elsétálok a ház mellett,…..
Először csak fátyolfelhő takarta el a napot, erre még ügyet sem vetett. Okos fejében cikáztak a gondolatok, mulatott rajtuk, eljátszott a szavakkal. Miért pont fátyolnak hívják vajon, és ha van fátyolfelhő, felhőfátyol miért nincs? Megtorpant egy pillanatra és elnevette magát, milyen vicces lenne a…..