Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OGMontana

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bornai Tibor Muszáj ezt? 2012.11.06 22:13:25
Nézem, ahogy a közszolgálati televízió már egy jó ideje a Trianon előtti Magyarországra kiterjedően jósolja meg a másnapi időjárást. Arra gondolok, vajon hogy esne, ha a szlovákok, a horvátok, vagy a románok úgy beszélnének állami televíziójukban a mai Magyarország egyes…..
OGMontana 2012.11.07 21:11:29
Naiv ügyfél megkapta az azonnal elromlott nyomtatója helyett a cserét, de ezen meg az érintőképernyő van összekarcolva. A HP csak a harmadik hibás példány után akarja visszaadni a pénzt: 2012.07.30-án (hétfőn) írtam Nektek a HP Photosmart 5510 nyomtatómmal való…..
OGMontana 2012.08.06 19:00:57
@atpijkamo: Netalántán azért van rajta kijelző, hogy lásd, hogy hány példányban szeretnéd kinyomtatni, vagy csak szimplán lásd, hogy mikor ürül ki a toner. Esetleg ha hiba lép fel a beakadt papír miatt, azonnal ki tudd küszöbölni a problémát.
OGMontana 2012.08.07 00:53:49
@ColT: Ha fénymásolni akarsz x darabot miért kapcsolod be a PC-t?
Igazából arra gondoltam ,hogy a kijelzőt is okkal építették bele a nyomtatóba. Lehet, egyeseknek nincs rá szükség, de valszeg egy átlag amcsi egyből megy perelni, ha valami nem úgy működik a nyomtatón, ahogy kéne. Elég csak a macska és a mikró esetére gondolni.

Amúgy lehet, hogy fentről leellenőrizték a managert, hogy nem-e akarja a céget megkárosítani. Bár akkor a főnök lehetett vagy hülye, vagy szimplán zsugori, hogy nem vesz fel egy rendszergazdát.
Bár ilyen és ehhez hasonló dolgokon nem lepődök meg. Egyik ismerősöm ekonómiai középiskolát végzett. Aztán írógépet kellett vennie a suli miatt, mert először írógépen kell nekik megtanítani a gépírást, utána lehet csak számítógépen. De legalább kaptak oklevelet gépírásból meg ECLD-ből.
Naiv ügyfél nem érti, hogy a 4 órás utalások idején miért kell többször megkerülnie a Földet a cégétől az OTP-nek indított összegnek? Oldalukon található gyakori kérdések szekcióban a következő kérdésre adott, alább olvasható válaszukat szeretném ismét…..
OGMontana 2012.08.03 23:30:46
Tudom kicsit off, de nekem van egy jó sztorim az opt-ről. Mivel amikor kezdtem az egyetemet csak szlovák opt bankkártyám volt. Az neptunon meg persze csak erste bankszámla van.
Mivel kellett az átmeneti diákigazolvány, így bementem az opt-hez. Persze hogy utalni lehessen kelett az IBAN meg a SWIFT kód. Okés, másnapra sikerült elkérnem a TO-n. Bemegyek a bankba, szépen átküldik...aztán 7 nap múlva végre megérkezett a neptun számlára a pénz.
Két hónap múlva megint utalni akartam a neptunra. Szóval bementem a bankba. Bankos néni aszonta, hogy nyugodtan sétáljak át Dél-Komáromba az erste-hez, ott is tudnak utalni, mert itt csak úgy tudnak hogy levonnak belőle zsét, vagy fizetek 10 ojrót és akkor nem vonnak le. Hát összesen akartam 10 ojrót utalni, szóval átsétáltam. Ott megmonták cakompakk, hogy számla nélkül nem lehet (persze az otp-s néni pont az ellenkezőjét mondta). Szóval visszasétálok az otp-hez (eddig már gyalogoltam 10km-t). Bemegyek, hogy hát számal nélkül nem lehet, erre majdnem elkezdett velem veszekedni. Rákérdeztem, hogy mennyit vonnának le a sima tranzakciónál. Mondták 50centek. Akkor kicsit elkapott az ideg, elkezdtem anyázni felborítottam két széket aztán biztonsági bácsi kikisért...azóta csináltam erste számlát. Mondjuk otp-s bankártyát is beszüntettem, azt is csak azért csináltam, mert minden felvidéki diák kapott kb 70eurónyi zsét egyik pályázatra. (Cigók nyár végétől, egészen márciusig ott dekkoltak a révkomáromi bank előtt a "segíjre", mire a többször csúsztatott, nyár végére igért pénz megérkezett).

Sorry a wall of textért.
Naiv ügyfélnek egy adminisztrációs tévedés miatt felmondott szerződése következtében váratlanul végtörlesztenie kellene 6,8 milliósra duzzadt 3,15 milliós hitelének nagyobb részét: Igazából nem panaszkodni szeretnék, csak szeretném elmesélni, hogy miként jártunk, kb.…..
OGMontana 2012.08.02 22:39:59
@Rosszindulatú Vászka: Most ha erősödik a svájci gazdaság, akkor a pénz is erősödni fog nemde? Vagy legalábbis kevésbé fog inflálódni egy másik pénznemhez képest. Akkor miért jó, ha stabil egy olyan ország gazdasága. Ha bedőlt volna a CHF, akkor lehet hogy akkori 180forintos svájci frank csak érne 100 forintot.
OGMontana 2012.08.03 14:41:49
@vágtázó halottkém: Igazából lehet, hogy bölcsészként, vagy pszichológusként többre vinnéd a pénzügyben, mint egy közgazdász. Főleg, hogy a mai gazdasági világban már egy ország akkor jó gazdaságilag, ha nagy a befektetési bizalom. Meg persze, ha kicsit lefizeted a Moody-t meg az S&P-t.
Subba Like a cat 2012.07.28 15:02:05
..