Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fror83

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vártam, egyre vártam, hátha valamelyik szerkesztőtárs leveszi a vállamról a terhet és nekiveselkedik ennek a cikknek, de ahogy látom, nekem jut ez a kifejezetten hálátlan feladat, úgyhogy ezennel megtöröm a két napja tartó gyászszünetet. Nem leszek túl hosszú, nem megyek bele a…..
Hajcsatok Verrasztó, a peches 2011.12.18 14:06:00
Ember nem lehet olyan szerencsétlen, mint az úszó Verrasztó Dávid. Mindig megtalálja a balhé.Verrasztó Dávid gyakran van rosszkor rossz helyen. Most éppen Szceczinben a rövidpályás úszó Eb záróbankettjén véletlenül látta, ahogyan Gyurta Gergely sms-t küld az ő barátnőjének,…..
fror83 2011.12.19 00:10:22
@Kopi3.14: Ha az apja nem az lenne aki, akkor nemcsak az ország összes versenymedencéjéből, de már a gyerekpancsolókból és élménymedencékből is ki lenne tiltva...
  „Én azzal sem értettem egyet – és ez a privát véleményem –, hogy a diploma átadását – néhány szakot leszámítva – nyelvvizsgához kössék. (...) Budapest, vagy inkább Buda elitgimnáziumaiban meg a két tannyelvű gimnáziumokban…..
fror83 2011.08.18 16:01:39
Lehet nyelvet tanulni gimiben, csak kell hozzá: a) kis csopot (nem 20 fő) - erre sokszor nincs pénz, a harmincegynehány fős osztályt háromfele kellene bontani, ami ugye egyel több tanárt jelent ;b) nagyjából azonos induló nyelvtudású csoport - ez sincs legtöbbször, mert ahányan annyiféle nyelvtudással érkeznek, c) jó, elkötelezett tanárok - pont nyelvtanárból van a legkevesebb ilyen, óriási a fluktuáció.
Saját tapasztalat (vidéki, helyben elitnek számító gimi, pár évvel ezelőtt): német nyelvvizsga különóra nélkül tizedikben - előtte nyolc év nemzetiségi oktatás általánosban, a gimis csoportba mindenki nemzetiségi általánosból jött, jó tanárral. Ha bármelyik nincs, nem jött volna így össze.
Angol nyelvvizsga különtanárral, mert a gimis oktatás használhatatlan volt: tanult már valamit alapon összerakott csoport (én heteditől magánúton tanultam valamennyit), négy év alatt négy tanár.
A nyelvi előkészítő évfolyam igenis hasznos, különösen olyenoknak, akiknek egyébként nem lenne forrásuk különórákra járni, nekik ez egy jó esély nyelvtudás és nyelvvizsga megszerzésére.
A neolatin nyelveket meg felejtsük már el, a mai világban angolul kell tudni, a második nyelvnek meg hasznosabb a német vagy az orosz (még a logikus, struktúrált nyelvtani rendszernek is eleget tesznek). A középiskola négy éve nem elegendő semmilyen nyelv megtanulására heti pár órában - ergo az első idegen nyelvet az általánosban el kell kezdeni: most majd az angoltanárt meg a némettanárt átképzik franciatanárnak? Mint anno az orosztanárokat? Még viccnek is rossz...
(Az, hogy a miniszter/államtitkár milyen szakos, nem kellene, hogy befolyásoljon bármit - még jó, hogy Pálinkás minisztersége idején nem vezették be a részecskefizikát kötelező tárgyként első osztálytól).
A rendvédelmi szervek fegyveres dolgozói húsz év szolgálati viszony után korkedvezménnyel mehetnek nyugdíjba. Sok vita volt erről az elmúlt években, szerintem megérdemlik. Az ehhez szükséges többletjárulékot a munkáltatójukat (rendőrséget, honvédséget, pénzügyőrséget)…..
Ki az az őrült, aki olyan munkahelyet választana magának, ahol öt évre visszamenőleg visszavehetik a fizetését? Legfeljebb az, aki sehová nem kell, vagy aki egyébként is a Párt eltartottja. (Fotó: Segesvári Csaba / delmagyar.hu) Amint arról az Index tegnap beszámolt, ha hétfőn…..
Hamarosan mind a 386 képviselőnek színt kell vallani: "Igen" vagy "Nem"? T/1050     A Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény módosításáról Benyújtók: Dr. Staudt Gábor (Jobbik), Szilágyi György (Jobbik), Vona Gábor…..
Napvilágot látott egy régi színes videó a fővárosról, azonnal oda akarok költözni. Oké, hogy fekete-fehér képeken lehetett már látni a város régi arcát, de ez az amerikai videó mindent felülmúl. Kiderül, hogy Budapest szuper hely lehetett a harmincas évek végén, rendezett…..
Orbán Viktor szombaton benyújtotta a "kormányprogramot", vagy ha úgy tetszik a Nemzeti Együttműködés Programját. A program 5 területtel foglalkozik részletesen:  a gazdaság rendbetételével, a közbiztonság helyreállításával,az egészségügy megmentésével,a…..
fror83 2010.05.25 21:41:42
A félreértések elkerülése érdekében: a törvény a köztisztviselők egy részét érinit. Egész pontosan a minisztériumok és központi közigazgatási szervek és azok területi szerveinek dolgozóit.
(Az önkormányzatoknál dolgozó köztisztviselőket - ők is jó sokan vannak és jó sokba is kerülnek - nem.)
A közalkalmazott egész más kategória (az egészségügyi, oktatási dolgozók stb. jó része tartozik ide)- a jogállásuk, bértáblájuk is más (kevesebb"kedvezmény, alacsonyabb fizetés, kevesebb juttatás).

A törvény nem önmagában rossz, nyilván abszurd, hogy valakit ne lehessen kirúgni, pedig rosszul dolgozik, vagy a munkájára valamilyen objektív okból nincs (már) szükség.
A gond az lehet, ha politikai tisztogatásra használják. A központi államigazgatáson lehet spórolni, de irreális azt gondolni, hogy az ott dolgozók felét egyszerűen kirakják - aztán meg majd háborog a nép, hogy lassú az ügyintézés az APEHnél meg a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál. Sajnos a munkát el kell végezni, és ehhez emberek kellenek.

A 200.000-er több közszférában foglalkoztatotthoz: itt az összehasonlítás alapja általában valamelyik hasonló/kicsit kisebb nyugati ország. Csak azt felejtik el, hogy a többlet egy pedagógus, tudom, őket is divat szídni, aki olyan feladatokat lát el, amiket a nyugati oktatási rendszerek nemigen.
Magyarországon a gyerekek jelentős része 3-4 éves korától óvodás, méghozzá egész nap, a szülők számára ingyen (illetve az étkezést kell fizetni). Az alsó tagozatos gyerekek napközijével ugyanez a helyzet.
Természetesen politikai döntés kérdése, hogy ennek a költségét, vagy annak nagy részét a szülőkre terheljük-e közvetlenül, vagy közpénzből finanszírozzuk.
Magyarországon az utóbbi a helyzet, ez jórészt megmagyarázza a differenciát.

(Nyilván azonnal lenne tüntetés, ha a gyerekeket napi pár órára lehetne óvodába vinni, az egész napos ellátásért pedig fizetni kellene, hasonlóképp, ha a 6-10 éves gyerekeket délben hazacsapnák az iskolából azzal, hogy a szülő kezdjen vele amit akar/fizessen a felügyeletért.)
Levélírónk egy olyan témát vet fel, amely sokunkat fájdalmasan érint, ez pedig a szakkönytámogatás összegének megkurtítása. Az évi bruttó(!) 14 000 forint sem volt elég, de hogy milyen (szak)könyvet is vehetnénk a bruttó 4000 forintból, el sem tudom képzelni. Talán, ha…..
Szekszárdi gyorsbuszokkal temetjük a vasútreformot Új, a vasútnál gyorsabb és kényelmesebb buszjáratok indulnak mától a fővárosból Szekszárdra, kihasználva az M6-os sztráda új szakaszát. A tolnai megyeszékhelyig meg sem álló, majd Pécs, Harkány, Mohács, Villány, Siklós,…..
fror83 2010.04.11 00:02:40
Csak hogy a szekszárdiak is meghallgattassanak....

A Budapest-Szekszárd viszonylaton a vasút réges-régen nem versenyképes semmilyen szinten.

A buszok eddig is 2:30-2:50 perc alatt tették meg a távot (vasárnap és pénteken mindig volt mentesítő, gyakorlatilag expressz járat, ami 2 óra körüli menetidőt produkált azóta, hogy Dunaújvárosig elkészült az M6).
Ja, és mindezt szinte óránkét.

Ehhez képest a "javuló" vasúti összeköttetés napi 1 ic-szerű kis piros motorvonat, meg az átszállunk Sárbogárdon verzió (javaslom mindazoknak, akik ezt alternatívának gondolják, hogy álldogáljanak egy kicsit a penetráns h..szagban úszó váróteremben, akár Szekszárdon, akár Sárbogárdon). Ja és ezek az IC-s verziók drágábbak is a pótjegy miatt. Az előre megvett Volan-jeggyel felár nélkül van biztosított helyem...

Elhiszem, hogy a "nem-gumikerekes" lobbinak szúrja a szemét, hogy a Volán jobban reagál a változásokra, és alapvetően sokkal utasbarátabb, mint a MÁV.
A buszok tiszták, a személyzet kevés kivétellel készséges. A vasutasokról - tisztelet a kivételnek - ez nem mondható el. Pedig ez még csak nem is pénzkérdés.

Félreértés ne essék, semmi bajom nem lenne a vonattal, hogyha ugyanolyan áron, ugyanolyan gyorsan, ugyanolyan színvonalas szolgáltatást nyújtva járna.

Párhuzamosság: a vonatnak és a busznak Szekszárdig nincs is közös megállója... És Dunaújvárosból vagy Paksról is el kell jutni valahogy Szekszárdra. A buszjáratok több mint a fele nem expressz, ezek érintenek minden eddigi megállót.

A vasútállomás és a buszmegálló egyébként egymás mellett van, nem igazán a városközpontban, sőt, egy ideje a távolsági buszok nem is mehetnek be a városközpontba, csak a helyköziek.

Mégsem gondolom, hogy az lenne az alternatíva, hogy a Mohácsra/Harkányba menőket Szekszárdon átszállítanánk a vonatról buszra. Mert kényelmetlen, időt vesz el, stb.

Nem igazán értem egyébként a szerzőt: szüntessünk meg valamit, ami új és jó, csak azért, mert "párhuzamos" azzal, ami rossz? Vagy mert egyesek a távolsági buszközlekedést per se az ördögtől valónak tekintik?

Járjon az összes szekszárdi szemlesütve, aki örülni mert annak, hogy végre gyors tömegközlekedési kapcsolat van Budapesttel?