Regisztráció Blogot indítok
Adatok
polly2

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Sorskönyv nélkül továbbra sem lesz én-blog, de ez egy nagyon személyes írás – alkalmasint a legszemélyesebb, amit ezen az oldalon valaha közzétettem. Sokáig töprengtem, hogy egyáltalán itt van-e a helye, de arra jutottam, hogy – túl azon, hogy számomra mennyire fontos –…..
...akkor mindössze annyit kell tenned, hogy elvársz tőle néhány olyan dolgot, amelyekről sokan úgy gondolják, hogy hozzátartoznak egy terapeuta feladatköréhez, holott erről szó sincs. Másként megfogalmazva: amennyiben nem akarsz csalódni a terapeutádban (és egyáltalán a…..
polly2 2013.04.14 01:07:37
@Birtalan Balazs: A szeretet fontos, mert akit szeretsz, annak segíteni akarsz, annak sorsa fontos számodra. Ezt nem befolyásolja az, mennyire nehéz a "munka" vele. Mennyire megterhelő elfogadni esetleges hibáit. Te pedig segítő szakmában vagy, mint ahogy én is. Ez a szeretet fogja elindítani a változást a segítettben, amitől segíthet önmagán. Hiszen ha hisznek benne, könnyebb hinnie magában.
Előre szólok: e kétrészes cikk nem a zsidóságról szól, nem az antiszemitizmusról, még csak nem is a politikáról. Egy olyan pszichológiai jelenségről szól, amelyben kivétel nélkül mindannyian érintettek vagyunk. Hiszen a pszichés működésünk olyan, mint a testünk: egyedi és…..
polly2 2012.11.23 23:21:50
@Birtalan Balazs:
Szerintem egyértelmű voltál.
Jobb későn, mint soha: a napokban elolvastam Szabó Magda Az ajtó című regényét. Szerencsére rám nem áll a gonosz jellemzés: „Mindent tudott az irodalomról, kivéve azt, hogyan élvezze.” Egyrészt korántsem tudok mindent az irodalomról, másrészt ha olvasok valamit, akkor jobb…..
polly2 2012.10.05 19:39:47
@KKKKKKK: Elnézést, hogy beleszólok, de aki nem érzi, hogy segítségre van szüksége, azon ha megfeszülsz se fogsz tudni segíteni. Sőt, ellentétes hatást fogsz elérni vele, ami a gyerekeire is negatív hatással lesz. Ami segíthet, az az, hogy semlegesen beszélgetsz vele nem fókuszálva a kényes helyzetre, felajánlva alternatívákat neki, így esetleg elgondolkodik a beszélgetés hatására. Tehát a megismert szemlélet kezd el benne dolgozni, neked nem lesz hozzá közvetlen közöd. Indirektivitás azt hiszem a megnevezése.
Egy ilyen alkalom szinte tálcán kínálja a pszichológiailag releváns témák sokaságát – legalábbis az asszociációk szintjén. Az alábbi szösszenetek között az egyetlen összekötő kapocs Adolf Hitler születésnapja. 1. A narratíva A „narratíva” szó, amely…..
polly2 2012.05.05 07:16:27
@Birtalan Balazs:
Ami azért is kár, mert egy erős személyiség a környezetét is alakítja. Ha azt vesszük alapcélnak, hogy a világon jobbítsunk, a vezetők személyiségfejlesztése lenne a leghatékonyabb út.
Rengeteg példa van agymosásra (szekták, mlm) , sajnos ellenkező előjellel.
polly2 2012.05.05 13:33:19
@Birtalan Balazs:
Véleményem szerint vezető típusú emberek vannak. Köztük ilyenek-olyanok. A korszellem jegyében egyre több köztük az aljas , önző, gátlástalan. Ahogy az átlagemberek között is. Tehát egyre nagyobb eséllyel lesznek a vezetők aljasak stb. Negatív trend, ahogy írtad is : változásvaksággal nehezítve.
polly2 2012.05.10 22:49:51
@amind enit: a vezető típusnak egyetlen, axiómaként funkcionáló , konstans tulajdonsága van : képes vezetni. Ha ezt átdefiniálod, az már más lesz.
Vannak nagyszerű, felelős, jó emberek. De nem képesek vezetni, nem karizmatikusak. Hiába választanák meg őket, semmi nem változna. Az út a változáshoz a jelenlegi vezetők fejlesztése lenne, amin például Rogers dolgozott.
A magát terápiára rászánó ember tipikus célját Eric Berne így fogalmazza meg: „Hogyan vehetek rá másokat, hogy ne verjenek hullámokat, miközben nyakig ülök a pöcegödörben?” Ez álmai non plus ultrája. S ha a terapeuta netalán megkockáztatná, hogy esetleg ki is lehet onnan…..
– Szövegelemzés –A jelen írás címe ez is lehetne: Egy mondat a zsiráfságról. Alább ugyanis egyetlen mondatot járok körül, amiről úgy vélem, gyönyörű példa az EMK (erőszakmentes kommunikáció) hétköznapi megjelenésére. Ez a bizonyos mondat J. K. Rowling Harry…..
polly2 2012.02.12 16:45:20
@Birtalan Balazs:
Az első posztig visszamentem, de csak most bukkant fel Rogers. Csak egy észrevétel, olvasok tovább :)
Sokat gondolkodtam, az előző postra kapott reakción. Morfondíroztam a dolgon, hogy ez most túlzás volt e vagy sem. Érdekes módon ha úgy olvastam el, mintha ez nem velem történt volna meg, akkor elszörnyedtem a dolgon, ha úgy hogy tudtam, hogy velem és ennek ellenére itt vagyok, akkor…..
„Lehet-e mindenkit hipnotizálni?”E kérdés népszerűség tekintetében vetekedik azzal, hogy „Mi az élet értelme?” A különbség az, hogy amíg az utóbbira nincs egyszavas válasz, addig erre van. Kétféle is. „Igen.” Avagy: „Nem.” Mindkettő igaz. Definíció kérdése –…..
Kedves olvasóim!Útjára indítom újabb blogomat. Több okom is van erre. Régóta megfogalmazódott a vágy bennem, hogy kiírjam magamból az elmúlt 33 évem minden tapasztalatát, élményét, boldoságát, és keserűségét.Körübelül 5 éve elindultam egy úton amit magamban úgy…..
Sorskönyv nélkül Nem játszani 2011.06.22 23:47:00
Mivel a játszma egyik sajátossága, hogy a benne részt vevő felek rosszul érzik magukat benne, a játszmával egyetlen értelmes dolgot lehet csinálni: nem játszani. Ezt szem előtt tartva alább egy saját játszmám elemzését mutatom be, amelyet a minap játszottam le. (Akinek a…..
polly2 2012.02.10 23:25:43
@Birtalan Balazs:
Biztos, hogy nem csak az, azonban például hiába próbáltam a másik fél mondanivalójának összegzését, mintegy szembesítésként, valamint rámutatni arra, hogy amit én állítok, kikezdhetetlen, ugyanis nem kell védekezőállásból figyelnem az igazságtartalomra. Adjam fel, hogy valaha is felnőtt-felnőtt párbeszéd legyen ? Az anyámról van szó.
polly2 2012.02.11 12:19:24
@Birtalan Balazs:
Azóta a többi posztból is olvastam, azt hiszem, rendben van a dolog. Csak annak lehet segíteni, aki akarja, vagy legalább hagyja. Ő nem ilyen, ezért támad. Nekem csak rossz látni őt így. Ez a gyenge pontom vele, hogy segíteni szeretnék, ebbe akadnak bele a horgai, amikor panaszkodik.
Köszönöm mindenkinek, aki véleményt nyilvánított a tekintetben, hogy miről szeretne elsősorban olvasni a Sorskönyv nélkülben. A kívánságműsor végeredménye az alábbi ábrán látható: A négy cikkből az elsőt már olvashattátok. A következő téma tehát a hipnózis lesz –…..