Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DT_Zeratul

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem vagyok közgazdász, de biztos vagyok benne, hogy ha valaki tök ugyanazt próbálja csinálni, mint a piacvezető, az nem nagyon vezet sehova. Nincsenek látogatottsági, feltöltési adatok a kezemben, de felteszem, hogy a piacvezető ingatlanhirdetési oldal itthon az Ingatlan.com,…..
DT_Zeratul 2010.11.03 17:18:21
@Kentetsu:
Van, de nem utcaszintű.
Például, ha gyalog akarsz járni a munkahelyedre, akkor nem mindegy, hogy a kerületrészen belül pontosan hol helyezkedik el.
A kézbesítési vélelem előnytelen helyzetbe hozza a hatóságokkal szemben az állampolgárt, ez számos esetben kiderült már. Ha komolyabban belegondolunk, tényleg érint néhány alkotmányos alapjogot. Szia Zugügyvéd,Keresem végre azt a „tökös” jogászt aki hajlandó…..
DT_Zeratul 2010.06.20 09:43:22
Szerintem is több csatornán (elektronikus és postai) kéne egyszerre küldeni a hivatalos leveleket.
Az elektronikusnak egyik nagy hátránya, hogy ott is felléphet hiba (leálló szerver, betelt postafiók, stb.), bár erről legalább általában kap értesítést a küldő. A másik pedig, hogy sokan nem rendelkeznek megfelelő informatikai tudással. Ez szerintem néhány évtized múlva megoldódik, és elvárható lesz, hogy valaki tudja kezelni a számítógépet, mint ahogy most is elvárt, hogy tudjon írni-olvasni (nincs olyan szolgáltatás, hogy a postás kérésre felolvassa). Igazából, ha ez elterjed, akkor a Postát be is lehet zárni.
A fizikai levelekre viszont az jelenthetne megoldást, hogy a postaládák átkerülnek a Posta tulajdonába, és a jelenlegi felfeszegethető "lyukaskulcsos" ócskaságokat lecseréli valami nehezen feltörhető biztonságos dobozra. Olyanra, amelyen nincs rés a levelek bedobására, hanem ki kell nyitni kulccsal: lenne a címzettnek, meg a kézbesítőnek is egy. Aztán lehetne dokumentálni valamilyen automatikus számítógépes rendszerrel, hogy mikor ki nyitotta ki, illetve kamerát szerelni bele (A felvétel akkor lenne hiteles, ha továbbítja a Posta valamilyen központi szerverére). Kamerát egyébként a postás bácsira is lehetne tenni ebben a rendszerben. A mostaniban nem, mert az hogy beletette, nem jelenti azt, hogy a levél benne is maradt. Mellékesen a levélszemét problémája is megoldódna.
w Onnan szórom én a pénzem 2010.05.03 05:30:00
Van azért előnye is a bukásnak, nem igaz? Az szar ügy, hogy a húsosfazék odalett, és az eddigi lopkodásért is meg kell fizetni. Viszont hurrá, hülyeségeket beszélni mostantól büntetlenül lehet! Elemében lubickolhat végre a baloldal. Juhé, nem kell többet gondolkodni! Csákányt…..
Praxis A CT baromi drága 2010.04.25 07:00:00
Sziasztok!A történetem nem horrorisztikus, illetve csak egy kicsit, de a vége happy end, amit nem az egyetemi klinika fül-orr-gégészetének köszönhetek, hanem egy maszek dokinak és tanítványának.Éveken át rengeteget szenvedtem télen. Illetve komoly tünet egyszer sem volt, kis…..
DT_Zeratul 2010.04.25 11:28:20
"Mi van ha emiatt a szabálytalanul kiumbuldált, nem szükséges CT vizsgálatnak esetelg más itta meg a levét. Mondjuk egy agy daganatos betegnek kellett többet várnia és esetleg nem lett időben ellátva emiatt? Mindenki csak magára gondol,nem mérlegel. Ami az egyik oldalon plusz, az a másikon minusz."

Azt utálom legjobban, mikor az orvosok elkezdenek gazdasági ügyekben dönteni, miközben fogalmuk sincs a piacgazdaság alapelveiről.

Az egy orvos szakmai kérdés, hogy a hozzászólónak szüksége volt-e a CT vizsgálatra. Ilyenkor is jobb persze, ha felkínálnak választási lehetőségeket (pl. 1. lehetőség: CT vizsgálat - fájdalommentes, sugárveszélyes, drága; 2. lehetőség: felszúrás - fájdalmas, nincs sugárveszély, olcsó), és ezek után a beteg eldönti, hogy melyik jobb a számára.

A fájdalom vs sugárveszély mérlegelésénél persze lehet érvelni, hogy a beteg nem fogja, fel, de szerintem akkor is tájékoztatni kell, és a döntés az ő kompetenciája, mert az ő egészségéről van szó.

A fájdalom vs kezelési költséget viszont már tényleg nehogy az orvos döntse el. Ez nem orvosi, hanem gazdasági kérdés. Ha a betegnek megéri a kiadást, akkor kapja meg a fájdalommentes kezelést, ha úgy gondolja, hogy nem éri meg neki saját forrásból, akkor meg döntse el a TB, hogy van-e rá keret. (Bár utóbbi helyett még jobb lenne, ha különböző mértékű biztosítási díj ellenében különböző mértékű szolgáltatási szinteket ajánlana az egészségbiztosító.)

A hozzászóló problémája teljesen független az agydaganatosok ellátásától. A CT készülék nem szűkös erőforrás olyan értelemben, hogy ha van rá megfelelő anyagi fedezet, akkor bármennyit lehet gyártani. A TB megrendel X db-ot az agydaganatosok kezelésére az általa elvárt színvonalon, a hozzászólóhoz hasonló betegek (piaci áron számlázott) befizetéseiből pedig vesznek Y db-ot, és így az X+Y db elég mindkét feladat megoldására.

A hozzászólásodból idézett rész alapján azt is lehetne mondani, hogy minek evett Józsi bácsi tegnap édességet, hiszen anélkül is egészséges lenne (még egészségesebb is), és az édesség árából lehetett volna CT készülékeket venni, és akkor most az agydaganatos betegeknek kevesebbet kellene sorban állniuk. (Persze tudom, hogy a CT drága, az édesség meg olcsó, de ha sokáig spórolunk, biztos összejön.)

A piacgazdaságnak éppen az a lényege, hogy elég ha csak magamra gondolok, mert az én fogyasztásom független másokétól (decentralizált döntéshozás).
Mi mással is vághatnánk neki a hétvégének, mint egy könnyű válogatással a küzdősportversenyek leglátványosabb elemei közé tartozó "gyors halálokból", azaz amikor valakinek elsül a keze vagy a lába, és már vége is meccsnek. Hiába a hosszú felkészülés, az…..