Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AndOr

0 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új MÁV blog Hajléktalanok 2011.10.15 12:34:00
Budapesten mostanában hajtóvadászatot indítottak a hajléktalanok ellen, ami ellen sok jogvédő felszólalt. Itt meleg szállásra kísérik be őket, ahol átvészelhetik a hidegebb időszakot. Más a helyzet azonban Tatán, ahol a váróterembe szinte már beköltöztek a csövesek és ennek…..
Új MÁV blog Panaszkönyv 2011.10.10 06:00:00
István megint újabb történettel örvendeztet meg minket több évtizedes vasúti pályafutásából. Most éppen a panaszkönyvvel kapcsolatos emlékeiből szemezget nekünk: Panaszkönyvvel mindenki találkozott már. Azt is feltételezhetem, hogy a vasúti Panaszkönyvvel is sikerült…..
AndOr 2011.10.10 12:54:32
@Adani: Pontosítok, nem 40, hanem:
31. § (4) Készpénzben (bankjegy vagy érme átadásával) történő fizetés esetén 50 darabnál több érmét elfogadni csak a hitelintézet és a posta köteles egy fizetési művelet során."
(2001. évi LVIII. törvény a Magyar Nemzeti Bankról)
Új MÁV blog E-ticket problémák 2011.08.26 08:45:00
Bence, aki amúgy állhatatos kommentelőnk és törzslátogatónk is egyben, a saját e-ticketes történetéről írt nekünk levelet. Mivel az interneten előrendelt jegyét a gép nem adta ki, ezért elvileg jött volna a már nálunk is ezerszer kibeszélt procedúra: a kalauztól utasleadási…..
AndOr 2011.08.26 18:25:59
index.hu/belfold/2011/08/26/a_hetvegen_sem_lehet_az_interneten_vonatjegyet_venni/
Ez megdöbbentő. Kis boltok bezárhatnának, ha pár(?) napig nem megy a pénztárgép. Ha napokig nem lehetne utalni egy netbankos oldalon, hanem odaírnák, hogy fáradjak be nyitvatartási időben a fiókba, vagy vegyem fel ATM-nél, vagy a postán a KP-t és küldjem postai csekken...
Nem neten veszem a jegyeimet, de mégis, ez így nem szolgáltatás, henem csak egy lehetőség, ami lehet hogy van, de ha nem, hát nem. A technikai magyarázat egy dolog, üzemzavarra kell számítani, és kell lennie "B" tervnek is. Már csak ilyen laikus szemmel nézve a dolgot.
AndOr 2011.08.27 07:32:09
@vanek ur:
Tehát egy olyan rendszerről van szó, aminél:
"A" terv: működik
"B" terv: nem működik.
Értem én, hogy "Ha csak minden 50. utas használja, akkor kevésbé fognak a folyamatos működésre költeni."
Legalább később ennyi utas sem fogja használni, és akkor egyáltalán nem lesz vele gond.
(Eleinte az ATM-től is idegenkedtek az emberek...)
Lehet itt kockázatelemezgetni, de azt hiszem, itt drágább része a dolognak a jegykiadó terminálok létesítése, üzemeltetése, karbantartása, mint az, hogy figyeljünk már a lemeztömbre, mert már hetek óta pislog rajta egy lámpa, illetve már kettő... "Közbevágott Pató Pál úr..."
Ami a hardvert és a szállítót illeti: Ha a garanciás és jól bebiztosított autó napokig használhatatlan, akkor csereautó, abba átpakolhatom a cuccost (visszatölthetem a tegnapi mentést).
Persze csak beledumálok, neten még nem vettem jegyet, ezen a hétvégén meg biztosan nem is fogok :)
Az a szitu megvan, hogy hosszú ideje rákészül az ember valamire, jelen esetben egy vonat-fotóra, s mikor éppen összejönne az ideális beállás, háttérben az állomással, előtérben a vonattal, a vasútvezető elkezd mindenféle obszcén jeleket mutogatni? Egy pillanat alatt ugrik a jó…..
T. a levelében arról ír, hogy szülei Budapestről Kaposvárra utaztak a 8006-os számú sebesvonattal, melyet Döbröközön feltartóztattak és az utasokat átszállították a késő IC806-os vonatra. A baj ott kezdődött, hogy az IC egy peron nélküli vágányon állt meg, így az…..
AndOr 2011.07.23 21:06:33
@kewcheg: "Három nagy büdös..." Írtál egyet, meg a másik kettőt ami három lett. Szóval az a négyes trió. És ez még nem is matematika...
Egyébként meg tényleg megdöbbentő az eset, erre magyarázat lehet sokféle, de mentség nem. Ahogy felelős sem. :(
Géza levelében arról ír, hogy a legnagyobb melegben nekiálltak fűteni a vonatán. Anno úgy tudom, hogy a BKV egyes járatain is ment a fűtés nyáron, ugyanis így hűtötték talán magát a motort, vagy valami hasonló dolgok álltak a háttérben.. Íme a levél, aztán meglátjuk,…..
AndOr 2011.07.19 10:09:11
@hagyma: Motorvonatról van szó, nincs mozdony.
AndOr 2011.07.20 08:26:01
@M_R: Van meg mikor megy az IC kocsiban a klíma reggel is, és a nyári öltözetű embereknek (végtére is július van) elgémberednek a végtagjaik. Olyankor nem drága...
Új MÁV blog Ez így kevés lesz 2011.07.13 12:18:00
Reggel a Keleti-pályaudvaron jártam, s leérve az aluljáróba az a kép fogadott, hogy a kordonok között hosszú sor kígyózik. 07:06-kor 4 db pénztár működött, míg kb. 80 ember állt sorba. Nem értem, miért nem lehet több pénztárt kinyitni? Ha meg hirtelen megnövekedett a…..
AndOr 2011.07.14 14:46:08
@lyken: Csak a pontosság kedvéért: 0,1 %-kal. Ami 1000 Ft-os jegynél 1 Ft.
Új MÁV blog HeJesírás 2011.07.04 06:17:00
Az oldalsó menüben található gyorsbeküldővel kaptam a következő levelet, melyet Gergő jegyez. Azt kifogásolja, hogy a MÁVINFORM oldalait olvasva, rendre súlyos hibákat és magyartalan mondatokat talál. Állítását egy csatolt képpel is igazolja, melyet a levél végén…..
AndOr 2011.07.04 10:16:13
@Adani: Hát elsőre kerüljön ki így, ha sürgős, aztán 1 perc átolvasás után jöhetne a javítás. A 100-120 perchez képest a híradás 1 perces késése nem tűnik soknak.
A kíváncsi utas meg persze örüljön, ha megtud valamit, még ha ilyen színvonalon is, ahogy örüljön, annak is, hogy elviszi a vonat, és ne foglalkozzon apró minőségi szempontokkal...
Új MÁV blog Ügyfélszolgálat 2011.06.21 10:10:00
Alább Miklós levelét olvashatjuk, illetve levelezését a MÁV-val, aki már lassan kezd beletörődni abba, hogy az Esztergom-Budapest vonalon rendszeresek a késések. Amibe nem tud beletörődni, az az utastájékoztatás hiánya. De tényleg, miért nem lehet valamit odaböfögni az utasnak,…..
AndOr 2011.06.22 09:42:05
@lyken: Szerintem mire a vasút letárgyalja a dolgot Volánnal és annak van is épp szabad busza, sofőrje, mire kiér, a vonat már elment.
Sándor szerencsétlenségére pontek 13.-án adta fel kalibrálásra Nikon D7000-es fényképezőgépét, amit azóta sem találnak a DHL raktárában:Amit most leírok az nem vicc, tényleg megtörtént péntek 13.-án, pedig egyáltalán nem vagyok babonás. A történet azzal kezdődik hogy van…..
AndOr 2011.05.18 19:30:35
@Máté89: "Az apeh, meg minden ilyen hivatalos levelet ajánlott ajánlottan feladni! WTF?!?!?!?!"
Itt valami félreértés van.
Az ajánlott levél kézbesítése se nem gyorsabb, se nem pontosabb, talán kicsit biztosabb (hiszen nyoma van). A lényeg az, hogy "Könyvelt levélpostai küldemény". Vagyis pl. az apehnál tudod igazolni, hogy május 20. éjfél előtt feladtál egy levelet a címükre. Ha nem kapták meg, nem a Te sarad. Ha ez valakinek nem éri meg, feladhatja simán...
No komment.Tisztelt MÁV Illetékesek!Ma telefonáltam az ügyfélszolgálatnak is. Ez a levél csak az események leírását szolgálja.http://videa.hu/videok/hirek-politika/reszeg-mav-alkalmazott-dohanyzok-eroszakos-alkalmazottak-kisajatitjak-EZqbNkSax81t8JDd 2011. 03. 08.17:40Ferencváros…..
AndOr 2011.04.05 21:19:37
@Adani: A Fradi az ország legnagyobb pályaudvara, de nem nagy állomás. Személyszállításban inkább csak a Kunszentmiklós-Tass felé/felől közlekedő vonatok megállóhelye. Panaszkönyv persze biztosan van, meg jegypénztár is. A Toi-toi kulcsot el lehet kérni a forgalmi irodában, BKV jegy meg tavaly nyáron legközelebb a Lurdy-házban volt kapható.

@Légnyomásos Gyuri: Bizony nincs elválasztó kerítés. (Peron is csak egy van, a III. és a IV. vágány közt.)

A levélhez: Ha valaki keresi a bajt, meg is találja. Ha nem keresi, de nem is kerüli, akkor meg önként vállalta.
A leírást nem találom tényszerűnek, és nem a helyesírási hibák miatt. Túl indulatos, előítéletekkel teli.
A levélíró kinézhetne egy focimeccsre, vagy benézhetne egy diszkóba a mobiljával; lehetőleg egy társaság közepébe, teljesen jogosan, érvényes jeggyel!
És meséljen...
Na, ez most keményebb lesz.Tisztelt Raáb Donát!Az alábbi levelet két példányban elküldtem a MÁV-START Zrt. illetékeseinek, ezért kérném, feléjük ezt ne továbbítsák, pusztán észrevételként közölje a blogján. Tisztelt Ügyfélszolgálat!Az 1997. évi CLV.…..
AndOr 2011.01.20 08:11:29
@walteristvan: A posztban: "elindult, majd rövid szakasz megtétele után szaggatottan fékezve megállt"
Ez néhány méter lehetett, a rokonnak nem sokat kellett szaladnia.
A vezér a mozdony irányába ment, nem biztos, hogy a mozdonyra. Talán nem a mozdonyban volt a hiba. (?)
AndOr 2011.01.20 08:24:53
@pbence: "nem kötelező igénybe vennem"
Hát nekem pont az egyik személyes kedvencem a hetvenes évek végéről: "Nem muszáj vonattal közlekedni, mehetel (sic!) gyalog is, vagy kerékpárral!"
Ezt kaptam egy 10 percen belül megismételt igazoltatás közben, mikor a személyit előbányászva halkan megjegyeztem a mellettem ülőnek: Már megint...
Ám az igazoltató nem vasutas volt, hanem határőr!
(Győr-Mosonmagyaróvár)
Érdekes poszt, számomra úgy tűnik, hogy az, hogy csütörtökön pénteki menetrend van, még nem teszi érvényessé a péntektől érvényes kedvezményt, de majd az okosabbak megmondják.Karácsonyi lehúzás a MÁV-tólMai esetem azt bizonyítja, hogy a MÁV vezetősége még karácsonykor…..
A meglepő kijelentést Csókás András irodalompszichológus teszi Fekete István híres ifjúsági regényével kapcsolatban egy, a múlt heti Élet és Irodalomban megjelent tanulmányában. „A Tüskevár beavatási mű, méghozzá – nem félek kimondani – homoszexuális beavatási mű. Már a regény címe is tükrözi ezt a…..
AndOr 2010.12.28 18:08:57
@Siegelinde: :) Nem a cikket vettem komolyan, hanem épp azt, hogy esetleg mások komolyan veszik. Erre utalt a befejező mondatom is.
Egy rakás baromság van még, amit nem veszek komolyan, röhögni is legfeljebb kínomban tudok rajta. Ez így már nem humor. (Illetve szűkebb, értő körökben lehet az, de ennyire közzétéve inkább szenzációhajhászás...)
Humortalan merev hogyishíjjáknak még senki sem titulált, ezen is csak röhögni tudok, mert a humortól ez is távol áll. A humoron nevetni szoktam.
(Bocs, de ha már személyeskedtél...)
Hajrá merevtelenek! :D
AndOr 2011.01.01 05:01:49
@Siegelinde: (az én barátnőmnek elég a humortalan merev hogyishíjják... :D )
AndOr 2011.01.01 05:07:37
@evergo: Csókás Andrásnak nincs sok szabad ideje. Csókás András nincs. (Mármint a cikkben hivatkozott. A név persze létezhet.)
Sziasztok!Nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy jó helyen kopogtatok, de gondoltam itt talán választ kapok a kérdésemre.Mint naponta vonatozó utas szoktam olvasni a blogot, hogy ki mint járt a vasúttal. Nekem abból a szempontból eddig szerencsém volt, hogy nem találkoztam kő bunkó…..
AndOr 2010.12.17 15:11:08
@pbence: A déliből Tatabánya felől?
Nem tudom, de a Keletiből Győr felé is volt 15 perces késés.
Vágányszám? Á, az az utasszórakoztatás. Ha nem az én vonatom megy más vágányról, egész vicces nézni a népeket Kelenföldön, ahogy batyuval, babakocsival, kerekes bőrönddel, hullámpapírba csomagolt állólámpával rohangálnak a lépcsőkön mint a mérgezett egér...
És az se semmi, ha mondjuk Tatán a FLIRT elején Budapest Déli van írva, az oldalán meg Eger! (Bár ez igazán nem nevezhető megtévesztőnek.)
A kedvencem az, amikor előreláthatólag késik, aztán mégse, vagy nem annyit. Az ám a reggeli torna szeles havas hideg reggelen!
AndOr 2010.12.17 15:14:00
@appa68: Talán mindegyik? De legalább mindegyiknek van kire kenni... :(
AndOr 2010.12.25 21:40:39
@VJV Man: Tatán akkor valami lehetetlent láttam (Sokadszor fogadom meg, hogy tényleg magammal fogom hurcolni elavult fotóapparátomat.) Elején-hátulján Déli volt, meg is állt, fel is szálltak, el is ment, oldalán Egerrel. Én a következő gyorsot vártam...
De ez nudli a BKV-s buszok és a Metró felirataihoz képest!
Új MÁV blog IC 653 tortúra 2010.12.20 08:00:00
Tisztelt Máv Start Zrt! A tegnapi nap folyamán volt szerencsém sokadjára a MÁV-val utazni. Az elmúlt évek tapasztalai után megint sikerült rendesen felidegesíteniük. Gödöllőről szerettem volna Nyíregyházára jutni, az 5506-os sebesvonattal és a 653-as IC-vel füzesabonyi…..
AndOr 2010.12.25 20:51:37
@mól: "kizárólag kötelező ülésfoglalással közlekedteti?"
Helyfoglalás nélkül IC pótjeggyel igénybe vehető. Te még nem hallottál ilyet? (Én csak hallom, nem járok IC-vel.)
AndOr 2010.12.25 21:00:51
@zozo6296: "Csak én még ott tartok, hogy a BKV bérlethez/jegyhez sem adnak nyugtát, mert az maga a nyugta-mármint a jegy/bérlet." Ahogy Adani is írta, a vonatjegyen is láthatod, menetjegy/nyugta.
Vettél BKV menetrendet? Rá van írva, hogy nyugta? Ha igen, cseréld ki, mert hibás!
Helló!A napokban volt egy érdekes esetem jegyvisszaváltás során, erről írtam az Ügyfélszolgálatnak. A lényeg, hogy a MÁV-START a törvények felett áll, szerintük csak a személyi igazolvány fogadható el személyazonosításra.Üdv:BenceTisztelt Ügyfélszolgálat!2010. november…..
AndOr 2010.12.15 08:42:00
@lurkó: Ott lehetne, ha van. Nekem pl. évek óta nincs. Néha kicsit erőltetni kell, hogy elfogadják, de megy. Nekem csak egyszer nem fogadta el a hölgy, aki a volán-bérletet csinálta, inkább a lakcímkártya számát írta rá. :D
Mai posztunkban az elmúlt három évtized azon slágergyanús témáját járjuk körül egy kicsit, amely lassanként olyan médiastátuszra tett szert, mint egykoron a labdarúgás, az államháztartási reform, vagy a különféle fogyókúrás topikok: tényleg mindenki ért hozzá, de…..
AndOr 2010.11.28 08:24:18
@haacsee: Alapjában véve tetszik az első kommented (2010.03.23. 17:44:02), szerintem sokak helyett fogalmaztad meg, néha finomabban, néha nem. :)
De azért földgázból Te sem tudsz büdös és mérgező füstöt csinálni. Csak (jól elégetve) széndioxidot és vizet. Mindegyik színtelen, szagtalan, egyik sem mérgező, viszont mindkettőbe bele lehet fulladni.
(Csak a pontosság kedvéért.)
--
AndOr
A kollektorunknál nem elhanyagolható szempont a gazdaságossága sem, azaz mennyibe kerül a kollektor megépítése, üzemeltetése, mennyi idő alatt várható a megtérülése. Az átlagos vizes kollektorok igen drágák, szükség van rézcsőre a kollektorban, biztonsági szelepekre, csapokra, tartályra, amiben a…..
AndOr 2010.11.25 09:06:46
@Csavarhúzós: Az "55Wh fogyasztású" és "545 KW hőenergiát termelt", stb. kifejezések téves (szinte következetesen ellentétes) használata jelzi, hogy olvasás közben ennek megfelelően kell dekódolni az üzenetet. (Az "élyel" meg sikításra késztet.)
Ám lényegében azért érthető a cikk, köszönet érte.
Sziasztok! A Kelenföldi állomás új peronjai csilli - villlik, ám már most sem tűnnek olyan tartósnak,mint amilyenek elődeik voltak... Korábban már írtam róla nektek, hogy beáznak a peronok esővédői. Miközben ezeket a beázás nyomokat csodáltam az 50percet késő vonatomra…..
AndOr 2010.11.20 09:34:33
@/budo/: És kérdés, hogy kinek a fejére fog esni. Hogy nem a nagyfőnökökére, az tuti.
De legalább száma van, tudjuk, hogy ez a harminchatos. Úgyhogy nyugi. Ha valaminek neve vagy száma van, nem kell félni tőle! Csak esetleg a fejedre esik:D
Új MÁV blog Aki egyenlőbb 2010.10.15 08:00:00
Üdv!Történt, hogy ma reggel (október 11-én) becsületesen bérletet vásároltam Vác-Alsóváros megállónál Rákospalota-Újpestig. A bérlet ára 17.600 Ft. Nem szeretek bliccelni, így mindig érvényes bérlettel utazom. Oké, tudom, hogy sikeres ember már nem lehetek ezzel a…..
AndOr 2010.10.22 20:19:50
@pbence: Szerintem az, akinek a munkaadója majdnem a teljes árat kifizeti. Ha nem fizeti, akkor jobb egy START-Klub kártya.
AndOr 2010.11.03 07:13:42
@Android: Aha, és mikor csapzottan, izzadtan, havas esőben elázva beérsz, lazán lezuhanyzol (törülköző a hátizsákban, zuhanykulcs a bizonsági őrnél), a bringás cuccot lecseréled valami "szalonképesebbre" (pechesebbek a zsebből egy nyakkendőt is elővarázsolnak), akkor érzed, hogy érdemes volt.
A kerékpározás lehetne alternatíva, de bizony megvannak a maga kellemetlenségei, amiket nem mindenki vállal(hat). :(
Felvetődött korábban, hogy miért nincs poszt: nos, ez egyszerű, nem jön túl sok levél. Amint van valami, általában ki szoktam rakni, de ha nincs mit (illetve nem olyan minőségű), akkor nem lesz poszt. Ha van is, akkor az kizárólag hétköznapokon kerül ki. Nagy örömök…..
MÁV az Európai Mobilitás Hét alatt = teljes káoszSziasztok!Eredetileg nevemmel vállalni akartam ezt az írást, de végül úgy alakult, hogy abból nagyon nagy hátrányom is származhat egy tegnap esti „kalauz VS. kerékpáros utas” incidens miatt.A bejegyzés arról fog szólni,…..
Jó hosszú levélváltás a MÁV-Starttal. Kedves Megintállunkvazze Blog és olvasók!Még május 18-án történt velem egy elég érdekes vonatkimaradásos eset, amelyről azóta, vagyis 4, azaz négy hónapja sem sikerült zöld ágra vergődnünk a MÁV-START-tal.Gondoltam, hogy a…..