Regisztráció Blogot indítok
Adatok
irodai gerilla

90 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogunk ismét megvillantja közszolgálati jellegét! Most, hogy sok tanárt kirúgtak és ők bizonyára új munkahely keresésén gondolkoznak, felélesztjük már sokszor bevált VERSUS formátumunkat és bemutatjuk nekik, mire számíthatnak, ha a katedrát az irodai gályázásra cserélnék. Lássuk tehát, mi a…..
Jómagam tényleg örülök a javuló járványadatoknak, és hogy egyre többen oltatják be magukat - ugyanakkor azt is látni kell, hogy emiatt feltartóztathatatlanul és egyre fenyegetőbben közeledik a pillanat, amikor a munkáltatóink visszaparancsolnak bennünket az irodába. Mit csináljon ilyenkor egy…..
Munkakedv-blog Home-office-törők 2021.03.16 11:23:49
Régen, amikor a gyári munkásoknak is elment a kedve a munkától, és behúztak egy sztrájkot, már akkor is voltak olyan seggfejek, akik elrontották a mókát: őket hívták sztrájktörőknek. Kicsit távoli párhuzam, de valami hasonló történik most is: bár a koronavírus végre elhozta nekünk a home-office…..
Egész héten alig volt kedvem bármit is csinálni, dolgozni meg aztán pláne, és ebből a már-már kataton állapotból villámként hasított belém a felismerés, hogy "basszameg, ha az indexet lekapcsolják, akkor mi lesz a Munkakedvvel"? Mármint a Bloggal? (A munkakedvem miatt nem aggódom, hiszen az már…..
Valljuk be, drága irodai gerilla harcostársaim, hogy egészen kiváló hetek állnak mögöttünk. Igen, nekünk, tét nélküli, bürokratikus jellegű munkát végző, mizantróp irodai patkányoknak igazi paradicsomi állapotokat hozott el a koronavírus. Mert hát nézzük csak meg, mit adott nekünk a home-office…..
    Hány példányt lehet eladni a könyvből? – ezt a kérdést nagyon sokszor hallottam már. Az a rossz hírem, hogy ma már nehezebb több ezer példányt eladni egy címből, de rögtön biztatlak is: ha a kiadó és te is megteszel mindent, hogy sokakhoz jusson el a könyved, akkor nincs lehetetlen.   Amióta…..
irodai gerilla 2019.10.18 14:37:58
Mindenkivel előfordul, hogy egyszerűen képtelen a munkahelyi feladataira koncentrálni. A figyelme folyton elkalandozik, valami mindig eltereli a gondolatait. A munkaidő csak telik, a megoldott feladatok száma pedig nem változik. Nem könnyű, de nem is lehetetlen kijönni ebből az állapotból.…..
Az alábbi bejegyzés teljesen a fantázia szüleménye, minden hasonlóság bármilyen valós eseménnyel, személlyel kizárólag a véletlen műve. Feltételezzük, hogy tehetséges, törekvő fiatal hölgy vagyok, aki szeretne pénzt szerezni. Mondjuk, hogy vannak jó kapcsolataim is. Hogyan tudnék igazán sok pénzt…..
irodai gerilla 2019.09.20 01:03:39
Itt a nyár, tikkad a munkakedv, és közben szép lassan mindent elborít a klímapara. A kérdés, mihez kezdjük ezzel mi, irodai rabszolgák.  Legelőször is a legfontosabb, hogy őrizzük meg a hidegvérünket és maradjunk profik. Szóval akár szétizgulod magad a klímaváltozás miatt, akár inkább úgy állsz…..
Itt a tavasz, dagad a munkakedv, így ismét becsekkol kedvenc anti-karrier blogotok, ahol végre nem hazudnak a képetekbe a munka világáról. A mai nap arról a neked örömteli, számunkra viszont meglehetősen büntető pillanatról lesz szó, amikor végre felmondasz és az utolsó napodon ellenállhatatlan…..
Ég a napmelegtől a kopár szik sarja, tikkadt irodai rabszolga nyájak pedig szétunják magukat a jólhűtött irodaházaikban. Ma egy nagyon fontos témával jelentkezünk, amit mindenki elhallgat előttetek: a főnökké válással. Ha öltönyös gályarab vagy és nem teljesen debil, továbbá a munkába való…..
...akkor talán nem utálna annyira dolgozni, bár nem biztos, lehet, hogy a focisták is halálra unják magukat a munkahelyükön, a stadionokban. Pár évvel ezelőtt volt már egy posztunk arról, miben hasonlítanak az irodaházak öltönyös gladiátorai a focistákhoz ("Focista viselkedés az…..
Újra itt a blog, ahol elmondják a munkáról AZ igazságot. A mai napon forradalmi módon a munkáról széleskörben elteredt ősrégi, klasszikus, agyonismételt közmondásokról rántjuk le a leplet. Ezeket lényegében csecsemőkorunk óta igyekeznek minden fórumon és fronton belénk verni,…..
irodai gerilla 2018.03.06 22:51:52
@Endre Kis: nem, elég nagy fiúk vagyunk, ne akard, hogy ezt demonstrálandó elküldjünk a picsába! :DDDDD
Itt a tél, mínuszokban a munkakedv, folytatjuk VERSUS sorozatunkat. Ezúttal a Mikulást, ezt a szerencsétlen fizikai munkást hasonlítjuk össze az üvegkalitkában tartott öltönyös majmokkal. És persze az ünnepekre való rákészülés jegyében nézzétek át a korábbi "Mit vegyünk a kollégáinknak céges…..
Egy új formátummal próbálkozunk. Indul a "versus" sorozat. Orvosok vs Irodai patkányok Más emberek életéről és életminőségéről döntenek Munkájuk az égvilágon semmire nincs hatással A filmekben sokszor ábrázolják őket pszichopatának…..
Itt van az ősz, itt van újra, és irgalmatlanul nincs kedvem dolgozni, mint mindig, énnekem - ahogy a költő mondaná. Mai témánk az egyik legelviselhetetlenebb kötelezettség az irodai munkában: a kézfogás. Hogy mi a baj a kézfogással? Nyilvánvaló: ugye a munkában az egyik legelviselhetetlenebb dolog…..
irodai gerilla 2017.09.13 21:06:50
@redriot77: Bad Religion rulez! Kösz a linket, kár hogy nem ismertem korábban, beraktam volna!
Itt a nyár, tikkad a munkakedv, jómagam pedig amúgy is a legbrutálisabb kiégéssel küszködök már lassan két éve. Mármint, ami a blogírást illeti, mert a munkából már kb. 10 éve kiégtem (ki lehet találni, mióta dolgozom). Na de attól még az érzékeim nem hagynak cserben, és a minőségi munkagyűlölő…..
irodai gerilla 2017.08.16 19:45:44
@Frenk12: menj már a faszomba, te tényleg képes vagy azt kérdezni tőlem, hogy érdekelnek-e MUNKÁK? Nyilván kurvára nem.
Az új év egyúttal az újévi fogadalmak ideje is. Ennek a műfajnak az egyik legidegesítőbb altípusa a munkánkkal kapcsolatos újévi fogadalmak, amikhez a tippeket ilyenkor sajnos szakmányban ontják ránk a net legaljasabb, legmanipulatívabb pöcegödrei: a karrierblogok. Az olyan oldalakra gondolunk, mint…..
Újra jelentkezik a blog, ahol elmondják az irodai munkák világáról AZ igazságot. Mai témánk aktualitását a csúcsra járó Trump-Momentum-Orbán-stb. típusú politikai hiszti adja, ráadásul Schmitt Pál óta nem foglalkozunk politikával és hát amúgy is ezer éve hiánycikk egy rendes, használható útmutató a…..
Trendmanó Mosás a középkorban 2015.12.14 20:20:42
Hogyan zajlott ez a tevékenység a nekünk természetes mosógép (a nők legjobb barátja) nélkül? Mostak egyáltalán? Hol? Mivel? És mit csináltak a foltokkal? Tudjuk, hogy a középkori Londonban (és más városokban is) az asszonyok főként közösségi mosóházban mostak. Itt némi…..
Jézus születésének ünnepe a képmutatás ünnepe is - mondom, pedig én szeretetteljes családban nőttem fel! Ez különösen igaz korunk egyik legtipikusabb munkahelyére, a Nagy Sátánra vagyis a multinacionális nagyvállalatra. Ugye egy multinál alapjáraton is iszonyat képmutatás megy…..
irodai gerilla 2015.12.14 23:12:22
@Velemenyem szerint....: Te gyökér, dolgoztam elég sokat külföldön is multinál, ott is ugyanaz van, hidd el, menjél okoskodni inkább az Egyenlítő Blogra...
Ahogy azt már többször kifejtettem ezen a blogon, lógni is ésszel kell, és hát szerencsére a technológia ezen a téren is lépést tart a munkáltatók gályázásra sarkalló, aljas módszereivel, így a modern irodai gerilla harcmodor is egyre kifinomultabb (lásd még korábbi posztunkat…..
Manapság már a legtöbb munkahely kínál valami sportolási lehetőséget a gályar.. izé, alkalmazottainak. Ha a tiéd még egy nyamvadt konditermi bérletet se ad, akkor valószínűleg balek vagy, úgyhogy ugrálni legfeljebb a Munkahelyi Terror blogra mehetsz, muhaha :DDD. Most viszont nem…..
Drága irodai gerilla harcostársaim, durván dolgoztatva vagyok, de ígérem, még az idén ütős poszttal térek vissza, tartsatok ki, és próbáljatok nálamnál kevesebbet dolgozni. Addig is egy kis apró kedvesség a főnökeinknek, és persze pörgessétek a munkakedv-számlálót!…..
irodai gerilla 2015.09.28 21:06:01
@padisah: eh, dehogy, de folyton munkára kényszerítenek ezek a mocskok! De remélnyeim szerint hamarosan ütős poszttal térek vissza :))
Ok, akkor tegnap végigvettük, hogy miért rossz dolog a munkahelyi lift - nagyjából azért, mert a kollégák állandóan feltartanak benne. Szerencsére azért mi sem vagyunk teljesen fegyvertelenek, a következő módon háríthatjuk el a felvonós bosszúságokat: - menjünk gyalog: ez…..
irodai gerilla 2014.06.10 02:21:17
@kócsag: szuper, már nem írtam meg hiába :DDDD