Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bombahoppa

2 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket.…..
bombahoppa 2023.08.20 06:36:44
@Drughi Di Bianconeri: Csak wannabe "legendás" bombahoppa :)

A névsor úgy teljes, ha VecchiaMonteCalcio és mardel szerzőtársakat is megemlítjük :)
Az EU parlament márc. 14-én kedden megszavazta, hogy az EU tagállamokban minden lakóépületnek el kell érni az E energetikai besorolást 2030-ig, 2033-ig pedig a D-t. Ez még hónapok kérdése, hogy a magyar törvényekben is megjelenjen, de szerintem fölösleges abban reménykedni, hogy talán mi kimaradunk…..
bombahoppa 2023.03.25 12:08:15
@Mia and Me: Vegyes, mert a tyúkok nagy hulladékot csinálnának, ha mindent megkapnának.

Amit nálunk nem eszik meg sem a nyúl, sem tyúk: tökhéj, hagyma. Tökhéj kuka, mert megeszi a patkány. Hagyma komposzt.

A nyúl hozzászoktatással imádja az almahéj, pucolt répa és krumpli maradékát. Szigorúan hozzátáplálás, a főétel zab, táp és széna. Mi akciósan is veszünk nekik mindent, kapják úgy is. Imádják a káposztát, és a karalábélevelelet. (Mindenféle leveleket).

A tyúkok megeszik a pucolt répa héját, és a konyhai hulladékot, gyűjtjük a morzsát, de régi tepertőtől kezdve a maradék paprikás krumpliig, tésztáig tényleg mindent megesznek. Persze csak az a mennyiség, ami elfogy. Főétel a búza, roppantott vegyes és táp. Nem vagyunk táptagadók. A tojáshéj gyűlik, darálva visszakapják a tápba keverve.

A száradt (nem penészes) kenyeret a nyulak imádják elropogtatni.

+ Tavaly vettem egy szeletelőgépet, a sajtot és felvágottat egybe vesszük, leszeletelem, a csomagolás sokkal kevesebb, összes nejlon megy a szelektívbe.

++ Nincs aludoboz, amióta a sört magamnak főzöm.
bombahoppa 2023.03.30 23:17:28
@VT 135: ilyen jellegű blogom nincsen. Ahol lakunk, legyen "félvidék", városias, inkább hétvégi házas község. Aki teheti, beingázik a fővárosba. Ennek megfelelően a lakosság töredéke művel kertet, még kisebb része tart haszonállatot. Nekem már 150 palánta figyel a teraszajtóban :)
1, Az alu újrahasznosítását adom, de ha levesszük belőle az oda-visszaszállítást, és kivesszük belőle az italt, akkor nincs rá szükség. Hihetetlen, hogy mennyire más saját sört inni. Harmad/negyedáron, ha nem számolod a melót, azt meg tekintsük hobbinak.
2, Hússzerű dolgok. Hát ja. De gyarló az ember, és mindenre meló és inga mellett tényleg nincs ideje. De a füstölt nyúl és nyúlkolbász jövőre tervben van. Ehhez persze január-februárra kell időzíteni a vágást, vagyis szeptember-októberben kell bepároztatni az anyanyulakat. Látod, máris 2024-re tervezek :)

+és még valahogy be kell passzíroznom egy csapat fürjet is a birtokra l'art pour l'art
bombahoppa 2023.04.04 19:53:16
@VT 135: ha az Érd rákérdezés volt, akkor nem. Börzsönyalja.
Deansdale Napi konteó deja vu 2023.01.31 16:30:09
Anno ugye cikket írtam arról, hogy a Rockefeller alapítvány előre látta a covid19-et már 2009-ben, olyan részletességgel hogy melyik kormány mit lép rá, ésatöbbi. Mit ad Isten, az élelmiszerválságot is előre látták, igaz nem olyan messziről, de ez nem von le sokat a kristálygömbjük érdemeiből. A sok…..
bombahoppa 2023.02.11 14:33:53
@Deansdale: "Németországban vagy épp a Benelux-államokban az állattenyésztés tudatos leépítése zajlik környezetvédelmi megfontolásokból. A megmaradt tenyésztőknek pedig nagyon szigorú szabályozás mellett kell működniük. Éppen ezért az az európai trend látszik kirajzolódni, hogy az állattenyésztés, valamint a takarmánygyártás súlypontja Nyugat-Európából áthelyeződik Kelet-Közép-Európán keresztül a Balkánra – az elkövetkező évtizedek erről szólnak majd."

index.hu/gazdasag/2023/02/11/szojabab-takarmany-ubm-zrt.-mezogazdasag-agrarium-feherjeforras-feherje-rovarfeherje-buza-kukorica-arpa/

Azon gondolkozom, hogy ahol elfér kilenc tyúk, egy kakas és huszon nyúl, oda fér egy csapat fürj is. Apropó, megkezdődött a palántázási idény, már ha valaki nem 6-7-800-ért akar majd palántákat venni.
bombahoppa 2023.02.11 18:42:19
@Deansdale: Mert a Balkán nem lesz lőporos hordó? Dehogynem. Harminc évente háborúznak valami miatt arrafelé. Koszovó éppen felkészül. De nem kell félni, nem fog fájni. Kicsit drágább lesz a minden, ami van. De nem fogunk éhezni, lesz szöcskjoghurt és cserebogárpörkölt. Meg vegánszalonna és zabtej. Gondoskodni fognak róla.
Russia has not carried out any strikes against targets near the Polish-Ukrainian border, the defense ministry in Moscow said on Tuesday, following reports of a missile, thought to be Russian, striking the village of Przewodow and killing two civilians. Missile fragments, whose photos were published…..
bombahoppa 2022.11.27 22:36:52
@Frederick2: "Nevergreen albumot hallgatni: „elveszünk mind!”"

Jó is az! :) Ego sum. :)
 Ki látott már csodaszarvast? Senki? Az lehet. De hallani biztosan hallott róla. Sőt, a csodaszarvast jelző KRESZ-táblát is biztosan látta már mindenki a közutakon. Ez pont egy kevésbé tápos fajta, ez csak, mint azt a tábla jelzi, 1 km-t ugrik, de időnként lehet látni 2,…..
bombahoppa 2021.09.01 20:51:17
@Frady Endre: csak azért, mert már Te is hopp, nem mindenki kopp. Magyarul, jobb élni, mint halni, ha van elég időd.

De őszintén, arra, ismétlem arra, hogy itt futunk össze a nagy online éjszakában, egyikünknek sincs mentsége. Na erre, mondom erre, varrjál gombot! :)
A másfél év, ami megváltoztatja a világot   Nem is olyan távol, nem is olyan régen, mintegy háromszáz nappal ezelőtt, tavaly novemberben, az Egyesült Államokban végre szavazhattatok bombahoppára is. Az a választás számunkra csupán egy nem létfontosságú, könnyed erőfelmérés volt arról, hogy…..
Thy Catafalque dalok a mátrai éjszakában .... Kátai Tamás életműve még sosem mutatkozott be élőben, ezúttal is kifejezetten a Zaj kedvéért állt össze egy 30 tagú zenei kollektíva, hogy MEZOLIT - Mesék a Thy Catafalque-ról néven, Tamás iránymutatásával életre keltsék dalait. Ez a különleges produkció…..
avagy csácsumicsók Eljött az ideje a nagy nyári semmihórukknak, vagyis végre mindannyian nekiveselkedhetünk a neszesemmifogdmegjól-típusú aktív pihenésnek. Én főállású fizetett udvari bolondként idén nyáron a lélekfeltöltő élménygyűjtést kreatív környezetben, két részben tervezem eltölteni. Először…..
Deansdale [minicikk] NapiLoL 2021.06.01 08:29:23
A Los Angeles Times panaszkodik, hogy a Jóbarátok: Újra együtt nem elég diverz. Az emberi hülyeség sokkal, sokkal végtelenebb, mint az univerzum...
bombahoppa 2021.06.05 15:41:11
@Frederick2: Minek kínzod magad? Én tavaly megvettem a nem fontos kiadó 2020 év scifi/fantasy novellaválogatást. Környezetvédelem, klímakatasztrófa és melegvonal már a mainstream. Oldschool hardcore scifi csak nyomokban. A háromnegyedét olvasva kb. kettő nekem való volt. Nem fogom befejezni.
Valószínűleg csupán órák kérdése, hogy a Juventus hivatalosan is megváljon Andrea Pirlótól, s helyére a korábban a csapattal zsinórban öt bajnoki címet gyűjtő Massimiliano Allegrit nevezze ki.  Az utóbbi napokban komoly edzőkeringő kezdett alakot ölteni, s ugyan azóta bizonyossá vált, hogy Zinédine…..
Ahogy arról tegnap beszámoltunk, a Juventusnál a klub egykori trénere, Massimiliano Allegri maradt az egyetlen opció Andrea Pirlo helyére, a mai nap pedig a lehető legmegbízhatóbb források egyszerre jelentették be, hogy megvan a szakemberrel az egyesség, visszatér egykori állomáshelyére. Gianluca…..
A Serie A idei kiírásának utolsó előtti játéknapján a Juventus az Inter alakulatával mérkőzött meg hazai környezetben, s a jelenlegi idény kiírásában megtapasztalt nehézségek fényében szokatlanul jó játékkal előrukkoló Bianconeri előbb (Cristiano Ronaldo és Juan Cuadrado találatainak révén) két…..
Olaszország híres a szépségéről, a gasztronómiájáról, a történelmi nevezetességeiről, a legendás városairól, a futballjáról, és természetesen a labdarúgócsapatok kultikus stadionjairól. Magyarországon is számtalan Juventus szurkoló él, akik valamilyen okból nem tehetik meg, hogy elutazzanak akár…..
A Juventus előtt holnap este a szezon eddigi talán legnagyobb megmérettetésére áll, hiszen Andrea Pirlo fiai ezúttal ismételten a San Siro impozáns stadionjába látogatnak, hogy ott mérjék össze erejüket az utóbbi évek talán legerősebb Interével, Olaszország talán legnagyobb figyelemmel kísért…..
bombahoppa 2021.01.16 16:53:01
A Juventus összeszedett játékkal, valamint Federico Chiesa duplájával, s Weston McKennie találatával 1-3-as győzelmet aratott az AC Milan együttesével szemben a ma esti összecsapáson, mellyel egy meccsel kevesebbet játszva hét pontra csökkentette hátrányát a tabella első helyétől számítva, s az…..
A hétközi forduló történelmileg talán legrangosabb, de scudetto tekintetében is talán legfontosabb meccsén az AC Milan a Juventust fogadta. Mindkét csapatban bőven akadtak hiányzók, és ezért számos fiatal ült le a padra, az izgalmas mérkőzésen pedig végül a Juventus szerezte meg a három pontot…..
A Juventus már két fordulóval a bajnokság zárása előtt, a Sampdoria elleni 2:0-ás győzelemmel megszerezte zsinórban kilencedik bajnoki címét, s hogy a hátralévő néhány mérkőzés mennyire tét nélküli maradt, azt jól mutatja a zebramezesek hétközi veresége a Cagliari otthonában. Maurizio Sarri minden…..
A bajnoki címvédő Juventus ahelyett, hogy a Lazio vereségét kihasználva tíz pontra növelte volna előnyét, meglepő vereségbe szaladt a San Siróban, s ma este a szezonban kiváló formát mutató Atalanta csapatát fogadhatja az Allianz Stadiumban. A bergamói csapat, azon túl, hogy az Intert beelőzve a…..
Könnyed győzelmet aratott a Juventus, és nem mellesleg a három pontot úgy szerezte meg az Öreg Hölgy, hogy még a játék képe sem volt rossz, kifejezetten kellemes meglepetés volt a hétfői összecsapás. Ebben a cikkben nem is feltétlen a meccsel fogunk foglalkozni, hanem azzal, hogy mi is történt, hogy…..
Napról napra egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a Paris Saint-Germain csak egy megálló lehet Mauro Icardi számára, aki nyáron ismét klubot válthat. A huszonhét éves csatár, aki kölcsönben van a párizsi klubnál az Intertől, gyorsan megtalálta a góllövő cipőjét a francia fővárosban, és úgy tűnt, hogy…..
bombahoppa 2020.04.10 11:53:18
@alexGicamo: Köszönöm. Az Icardival szembeni zsigeri elutasításomból szökkent szárba az ihlet egy tavaly augusztusi kocogásom közben.
bombahoppa 2020.04.10 13:12:01
@del pipi: Az egész blog erősen fiktív :)

Viszont Icardi nekem egyáltalán nem gyere be, hiába gólérzékeny, ha morális fertő.
Továbbra is szoros a verseny, a Juventus a bajnokság huszonharmadik fordulóját 3 pont előnnyel várja az Inter előtt, míg a szezon egyik meglepetése, a Lazio mindössze négy pont hátránnyal folytatja kiváló szereplését.  A címvédő Juventus most a Hellas Verona otthonába látogat, amely az eddig…..
Félnégy, budi, mosdó, tea, mikádó, gumicsizma, kutya, kapunyitás, térvilágítás, haverok. Malac, ezbazmegdekurvanagy, nemjönki, vigyázzonnanmajdén, holakötél, öntsdlevízzel, holakábító, mostszúrjad, addatálat, mégegyet, navégre.Palack, perzselő, kapa, lapát, Pepe,…..
Francia lapértesülések szerint Paul Pogba szeretné elhagyni a Manchester Unitedet, azonban az opciók közül inkább a Real Madrid keretét választaná, mint a régi kapcsolat felmelegítését az Öreg Hölggyel. A Juve nem egyszer felmerült a francia középpályás következő klubjaként, amennyiben Paul…..
Verőfényes napsütés fogadott reggel – najó, ez így ebben a formában nem igaz, mivel a jetlag miatt még jóval a napsütés előtt felébredtünk. :S A reggeli dugóban araszolva a kikötő felé igazi villamospornóhoz volt szerencsénk. :P Azon a vonalon járnak ezek a gyönyörű, art deco villamosok. Mindegyik…..
Néhány hete már napvilágot látott a címadó dalhoz készült klip új változata a Watch My Dying nemrég újrakiadott, részben átdolgozott és teljesen újrakevert Fényérzékeny című második albumáról. A jelenleg is friss anyagon dolgozó zenekar az eredetileg tizenhárom éve megjelent album új változatát most…..