Regisztráció Blogot indítok
Adatok
artdesigner

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új életre kelt kiállítási standok, egy pikkelyes és egy UFÓ-k ihlette épület, melyeket elsöpört a rendszerváltás...
Itt a tavasz és egy hosszú hétvége, mivel is lehetne eltölteni, mint egy jó grillezéssel egybe kötött barkácsolással. Barátaink hívtak, hogy lenne néhány bepácolt hús, amit szívesen feláldoznának egy családi találkozó apropóján, de ha már épp erre járunk, akkor…..
artdesigner 2017.04.22 10:22:43
@Ezermester.furdancs.: "A munkaruha árát még kihagytam". Bocs a rossz viccért.

Az más kérdés, ha nagyon sok dolog már meg van a készülő projekthez (csak az alapanyagokra gondolok), de ha valaki kedvet kap az interneten látottak alapján valamit készíteni és nem sok alapanyaga van otthon akkor lehet hogy kb. annyiba jön ki, mint egy hasonló minőségű késztermék ára. Mert itt ennél a hintaágynál valószínűleg hasonló lenne a végösszeg, ha mindent meg kellene venni hozzá. Ott már csak az a kérdés, hogy az időt még rászánja-e az ember?
Pl. én csináltam egy hintaágyat akácfából, 195 cm hosszú ülőfelülettel, hogy el is tudjak benne feküdni. Majdnem minden meg volt hozzá, pár csavart és pácot+lakkot kivéve. Összességében 2 munkanapot biztos (20 óra), hogy dolgoztam rajta, plusz a tervezgetés, számolgatás fénykép nézegetés. Ennyi idő alatt, ha a saját munkámat végzem, annak a bevételéből és a pár megvett dolog árából szebbet, jobbat kaptam volna ( 40-60 ezer) és a fám is megmarad.
artdesigner 2017.04.22 10:42:18
@uazosmisi: Lehet, hogy jobban jártam volna, ha tőletek rendelek egy hintaágyat. A házam felépítésénél sok mindent én csináltam, de utólag rájöttem, hogy van ami kifizetődőbb, ha egy rutinos szakemberre bízza először az ember. Elkészült minden, de nem ment olyan flottul, mint ahogy elterveztem. Feljebb írtam, hogy én is csináltam már hintaágyat, ami jó lett, de a következő biztos jobban sikerül.
artdesigner 2017.04.22 10:48:46
@kkm.furdancs: Mivel építkeztem, sok dolgot én csináltam. Az volt a kérdés számomra melyik éri meg jobban, ha én csinálom vagy szakember. Sokszor jobban jártam volna, ha nem én csinálom. A barkácsolással is így vagyok; ha megéri valami miatt (spórolás, kikapcsolódás stb...) akkor igen, ha nem akkor inkább megveszem.
Elképesztő eredményt ért el egy magyar mézeskalács-készítő mester videója, amit február 26-án este posztolt a Mézesmanna nevű Facebook-oldalára, és három nap alatt több mint 40 millióan tekintettek meg...
artdesigner 2016.03.02 13:05:20
@szamok embere: Bocs, de ez már nem étel. Amúgy is ki akarna megenni ennyi ételfestéket, még ha csak úgy rá lenne kenve.
20éve vagyok ápolónő.Divat manapság a leterheltségre és a pénztelenségre hivatkozni ami igaz de az embertelenségre,empátia hiányára ez nem mentség. De.....!A nővér kiszolgáló személyzet a nap 12órájában.Minden betegnek,hozzátartozónak,orvosnak próbál megfelelni!Mind…..