Regisztráció Blogot indítok
Adatok
holko

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az irodalom tesztre felkészülési anyagot írtam, amiben felsorolom a lediktált művek főbb szereplőit, kiegészítve mellékszereplőkkel. A részekre bontást egyrészt a fáradtság, más részt a teljes érdektelenség, harmadrészt a 20:45-kor kezdődő City-'Pool meccs indokolja…..
Nem is értem igazán magam, miért vonzanak a karib-tengeres készletek. Nem vagyok a film különösebben nagy rajongója (de azért szeretem!), és pirates készletem sem volt még soha. Abbéli hitemben, hogy kell nekem ez a sorozat (miután megnyertem a lottó ötöst) Darth Brick sem fog…..
Laikusként úgy gondolom, a társasjátékoknak – főleg ha felnőtteknek is szánják – két komoly szezonja lehet: az egyik nyilván a karácsony, míg másik a nyár. Nyaralásra mindenki visz társast. Mondjuk én nem, de folyton hallom, hogy ilyeneket mondanak az emberek. Kezdjük…..
holko 2011.04.03 08:03:53
@rozsamarci: Nincs külön helye, oda teszed, ahova tetszik.
Sajnos hazánkban most nincs valami kellemes idő, így inkább elkalauzollak benneteket Egyiptomba, majd később a trópusi esőerdőkbe.Adventurers - Egyiptom A kalandorok sorozat 1998ban indult útjára. A készletek célja a világ egzotikus tájainak bemutatása volt. Ezeknek első…..
Pár nappal ezelőtt egy, a facebook-falunkra általatok posztolt linkre kattintva találtam rá a Gyerekszemle – gyerekkultúráról felnőtteknek blogra. Ha lennének gyerekeim (mint ahogy sajnos nincsenek), nem lenne kérdés, hogy kötelező darab lenne az oldal, annyira…..
Nem engedhetlek bele benneteket a szombat estébe/éjszakába legó-dalok nélkül, még valami baj történhetne veletek. Készüljél fel a hangulatra! Kezdjük Fluor Tomival, aki számomra legalább annyira értehetetlen jelenség, mint országos partiarc cimborája SP, de meg kell hajolnunk…..
17 - 17 pontot megszerezve Greg36 és Holko végzett holtversenyben a 4. helyen. Greg36 büféjében jól vegyülnek a régi és az új elemek, de talán 2011-ig nem ugrik el időben, noha nagyon szépen alkalmazza napjaink apró trükkjeit. Kicsit élénkebb színhasználattal messzebb juthatott…..
Éppen itt volt az ideje egy sokszámos Harry Potter készletnek is, sokat tököltek vele a LEGOnál, mire megszülték ezt a dobozt.A jövő januárban esedékes megjelenéshez képest elég korán elkezdték szivárogtatni az infókat és a képeket, tekintve, hogy még csak október van.A…..
Bár számok nem állnak rendelkezésemre, megkockáztatom, hogy a játékpiac egyik legnagyobb dobása volt a tavalyi évben a LEGO társasjáték-garnitúrája. (Bár 2009-ben jelentek meg az első dobozok, az igazi áttörés tavaly volt.) Egész biztos vagyok benne, hogy rengeteg dobozt tettek…..
Valószínűleg nem voltam jó, vagy csak senki nem mer nekem legót venni (pedig itt a listám mi nincs, vagy éppen mit szeretnék), ráadásul magamnak sem vettem semmit, így aztán legó nélkül maradtam karácsonyra. (Vagyis teljesen nem: a kis unokaöcsém kapott egy 5609-est, meg egy nagy…..
A LEGO hivatalos gyári virtuális tervezőprogramjának legújabb változata tegnap óta letölthető az ldd.lego.com-ról. Kicsit becsapós a dolog, mert a jobb oldalon úgy tűnik, mintha még mindig a 3.1-nél tartanánk:De bátran odaklikkelve már a legújabb, 4.0 változat csordogál lefelé…..
A legjobb ötletnek járó díjat rögtön kétszer is kiosztom. Egyszerűen nem tudtam eldönteni melyik a jobb, de szerencsére nem is kell. Nyereményük egy-egy 2. szériás gyűjthető minifig. Az Executor és 2 csillagromboló az aszteroidamezőn üldözi az Ezeréves Sólymot készítette:…..
A 4484 X-Wing Fighter & TIE Advanced készlet, azaz a második helyért járó jutalom szintén kopeszkugeluhoz kerül. Elképesztően izgalmas, élő alkotás. Technikailag talán kevésbé kifinomult, mint a 3. és 4. helyet elért alkotásai, azonban történet, mese, érzelem ebben van a…..
A bronzéremet, azaz a 4487 Jedi Starfighter & Slave I készletet kopeszkugelu nyerte. Letisztult, csodaszép, alaposan át- és kigondolt alkotás, mely meggyőződésem, hogy bármely más versenyen is jó esélyekkel indulna. Az eszköz működni is képes, figyeld a videót! Gratulálunk!…..
holko 2010.10.03 14:05:51
holko 2010.10.03 15:10:05
@bence1998: Én már a lábujjkörmömet rágom :-D
Az értékelést követően a 3. helyen hármas holtverseny alakult ki, így SevenBB szavazata döntött.Mivel mindkét, dobogóról lemaradt – és továbbra is holtversenyben – álló alkotás nagyszerű munka, mindenképpen úgy helyes, hogy külön is bemutatjuk őket, annál is…..
holko 2010.10.03 14:50:13
@Nyiz: Nekem sincs Luke figem, nézd meg az első képen az arcát.(Anakin skywalker sérülten-az egyetlen bőrszínű figurám)
Lezártuk a nevezést, összesen 62 alkotás érkezett. Mivel soha semmilyen versenyt nem követtem figyelemmel, fogalmam sincs, hogy ez nagy szám-e, de SevenBB állítja, hogy klassz. Az első végigpörgetés után máris állíthatom, hogy jópár nagyszerű meló érkezett, köztük…..
holko 2010.10.03 08:31:51
@misran: Gondoltam rá, de végül rájöttem, nincs elég piros kockám...
Ne feledjétek, hogy amíg éjfélt nem üt az óra, küldhetitek a versenyzőket a nagy birodalmi kockabajnokságunkra! Utána mi jövünk, pontozunk, díjazunk, majd elfutunk a nyereményekkel. (nem.)Ilyen menő trófeát sajnos nem tudunk adni, de lássuk be, nagyszerű illusztráció a kép...
Korábban két kis kínai készlet apropóján foglalkoztunk a klónokkal, több érv elhangzott mellettük pro- és kontra. Pár hónappal ezelőtt kezdtem szemezni az egyik drogériában két nagyobb Mega Bloks készlettel. Furdallt a kiváncsiság milyenek lehetnek. A maguk módján még jól is…..
Hellyel-közzel volt már poszt arról, kinek melyik volt az első készlete, aztán foglalkoztunk azzal is, milyen készleteitek vannak, de most eszembe jutott valami, ami – főleg harminc éves kor felett – érdekes lehet.Nagyságrendileg 1980-ban történhetett, mikor már majdnem…..
A készleteket nem idő-, vagy sorozatszámok sorrendjében, hanem filmek szerint mutatom be röviden. Mivel ez egy blog, nem pedig egy excel-tábla, jól odaírtam a készletekhez, tetszik-e, vagy sem. (Ahol nem írtam az árhoz használtan megjegyzést, ott van esélyetek még újonnan és itthon…..
Bár Moravia címben emlegetett könyvéről is kiváló posztot tudnék írni (nem), ez a bejegyzés csak egyfajta puhatolózás, hogy nem zavarna-e titeket, ha heti 3 kritika is kikerülne a blogra. Anak jelezte, hogy így uborkaszezon idején ő szívesen olvasna többet, én pedig megígértem,…..
holko 2010.07.27 17:07:59
Itt az uborkaszezon, aki teheti, megy nyaralni, de azért csordogálnak a hírek a megjelenésre váró Technic készletekkel kapcsolatban. Egyrészt három új készlet esetében letölthető az alternatív készlet útmutatója a technic.lego.com-ról: 8043 Motoros markoló: Lánctalpas…..
A nyolcvanas évek egyik nagy sikerfilmje volt a Szellemirtók, mindkét filmet nagyon szerettem fiatalkoromban, nem mintha most nem szeretném.Minap egészen felvillanyozódtam, amikor minap a tbb-n felbukkant a feledésbe merült filmekből ismerős, borzalmas hangon visító Ecto-1. Nosza,…..
Az igen hangzatos nevű és nagyon vicces KWG73, 125 darab remek képpel mesél el apró történeteket a Star Wars és a Classic Space világából, Adventures in Lego albumában.| Vader is always right |A képek mindegyike elképesztő precizitással készült a történetek pedig az abszurdtól a…..