Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sztrugackij

0 bejegyzést írt és 1480 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a kérdés sokszor felmerül bennem, és számtalan helyen és közegben feltettem már. Mindig más válaszokat kapok, de vannak ismétlődő motívumok. Néha nincs türelmem a dologhoz, de legtöbbször belemegyek az érdemi vitába, és az esetek több mint felében sikerül valamilyen konszenzusra jutnunk. Egy…..
sztrugackij 2016.09.17 23:39:06
@Fatyol111:
A 139-es IQ-d és a diplomáid ellenére úgy írsz, mint egy igazi tahó.A szöveged ocsmány, trágár kifejezésekkel teli, és természetesen fogalmad sincs a melegmozgalomról, arról hogy miért vonulnak, mit akarnak.
Nyugodtan elhajíthatod az IQ tesztedet.Ilyen stílussal úgyis csak egy mosdatlan szájú tuskó maradsz.
sztrugackij 2016.09.17 23:44:26
@Androsz:
A civilizáció határait persze te szabod meg, igaz? Mert a civilizáció pont a heteroszexualitásnál kezdődik.
Mi, melegek, nem veszünk részt az emberiség gyarapításában. Nem azért, mert nem szeretnénk gyerekeket, vagy mert meddők lennénk. Nekünk egyszerűen nem osztott lapot a természet. Persze, vannak kiskapuk, de ami tény, az tény, két kukiból, vagy két punciból nem lesz kisbaba. Felmerül hát a kérdés,…..
sztrugackij 2016.09.07 15:21:31
@Neo07: Kurvára nem érdekelnek a biztosítékaid.
Szégyent hoztok a magyarságra az ilyen náci szöveggel.Itt lehet, hogy menő, de Európa kulturáltabb részén ocsmánynak tartják.
Ez van.
sztrugackij 2016.09.07 15:26:44
@Stefan_Schneider:
Úgy hogy valaki kifejtette, mekkora veszélyt jelentenek a migránsok a meleg társadalomra.Szép lassan átveszik a hatalmat Európában és minden eltévelyedettet lefejeznek majd.
sztrugackij 2016.09.07 21:46:43
@Androsz:
Te mennyiről tudsz?
Na, mit gondolsz? Nincsen idő? 2016.03.19 08:00:00
Azt, hogy a dolgok időben léteznek, kétféleképpen szoktuk elgondolni. (A) A múlt, jelen és jövő révén. Ami most még jövő, egyszer csak jelen lesz, azután meg múlt. Ancsának holnap lesz a szülinapja, eltelik egy nap, és megünnepeljük, aztán még egy nap, és már el is múlt a születésnapja. (B) Az előbb…..
Ez évben is közeleg február 11., amely egyes széljobb és náci körökben különös ünnepségre ad alkalmat. Én már azt sem értem, mit ünnepelnek ezek a kedves emberek azon, hogy a ruszkik egy borzalmas éjszakán és az azt követő napokban lemészároltak kb. 25 ezer embert. Valami történelmibb sikert kellene…..
Nógrádi Györgyöt fél nap alatt kivégezte a magyar média Orbán Viktor-ellenes szárnya. A biztonságpolitikai szakértő, egyetemi tanár néhány óra alatt szélhámos kóklerré vált, aki holdkóros összeesküvés-elméleteket terjeszt obskúrus tévécsatornákon. Nógrádi Györggyel…..
 Többszáz kötetes könyvtáramat , hely hiányában csökkenteni szeretném. Ennek érdekében kiválogattam mintegy 120 darab könyvet, klasszikus és mai szépirodalomtól kezdve, a népszerű.krimikig. Néhány iskolásnak való lexikon is belekerült, valamint A medicina krónikája cimű…..
sztrugackij 2015.10.14 09:28:14
@Sol Durka: Csak annyiban vitatkoznék veled, hogy a világirodalmi klasszikusok legfőbb jellemzője éppen az, hogy időtlenek.Homérosz eposzai, Shakespeare drámái, Tolsztoj, Solohov monumentális regényei háborúról, árulásról, szerelemről éppen azért örökbecsűek, mert az aktuális korszak igényei és trendjei fölött állnak, valamint,(mint ahogy azt Szerb Antal a világirodalom definíciójában kifejti), hogy mindenki számára íródtak.
Az általad említett társadalmi problémák pedig jórészt az emberi természet sajátosságaira vezethetők vissza, amelyek viszont ugyanolyan elvek mentén működnek évezredek óta.A korokat aktuálisan meghatározó technikai-civilizációs szint csupán díszlet.Ezért marad örök Rómeó és Júlia története bármilyen modern feldolgozásban.
sztrugackij 2015.10.16 08:59:06
@Sol Durka: Pontosan így van.Maga az olvasás intézménye kezd divatjamúlttá válni.Az újabb generációk egyre jobban elfordulnak a könyvektől, mert az internet nevezetű óriási szórakoztató központban pillanatok alatt hozzájuthatnak sokkal markánsabb ingereket kiváltó tartalmakhoz, amelyek aztán kialakítják ugyanazt a (jó értelemben is vett)függőséget,melyre a könyvek voltak képesek régebben.Az internet hatását megkerülni vagy semlegesíteni képtelenség, mindössze az ellensúlyozására látok némi lehetőséget egy felelős oktatás- és kultúrpolitika segítségével.Persze ez elég távolinak tűnik az iskoláknak 31 millióért kiadott nyúltartási kézikönyvek fényében.
A kiadók is felvehetnék a kesztyűt ebben a harcban, mondjuk olyan kiadványokkal, amelyek azonnali birtoklási vágyat váltanak ki az olvasni kicsit is szerető emberekben.
Valami ilyesmire gondolok:

thefabweb.com/wp-content/uploads/2013/04/fahrenheit451bookcover-980x730-610x454.png
Kétségtelen, hogy ebben a pillanatban is a világon több tízmillióan abban reménykednek, hogy a következő lottósorsoláson pont az ő számaikat fogják kihúzni. Sokan közülük tudják, hogy a főnyereményre vajmi kevés esélyük van, mégis hétről hétre kiadnak egy kisebb-nagyobb összeget azért, hogy hátha…..
sztrugackij 2015.09.27 10:14:11
@Max Cuda:

Azért nem húzták ki, mert még nem telt el egymilliárd év lottóhúzásokkal.
Ugyanezen az okból nem húzták még ki a 85, 86, 87,88,89 -es számokat, valamint az eddig ki nem húzott összes számot.
sztrugackij 2015.09.27 16:13:50
@Szalay Miklós: /Érdekesnek tűnik.Ki a szerző?/
Húsimádó Zakuszka 2015.09.07 19:52:30
A múltkoriban a barátainknál jártunk, ahol reggelire többek között igazi erdélyi zakuszkát is kaptunk. Lehet, hogy szegénységi bizonyítvány, de én korábban nem kóstoltam ezt a finomságot - most azonban függővé váltam. Sarudon tehát nekiálltunk, és elkészítettük a saját…..
Egy hétvégi élmény nem hagy nyugodni, amit muszáj kiadnom magamból. Az is lehet, hogy vannak akik nem értenek egyet velem és szerintük ez így rendben van. Mondhatnám, hogy lesz@§0m, de nem megy. Szándékosan nem nevezem meg a helyet, sem azt, hogy kiről van szó. Biztosan van ilyen…..
Múlt-kor 10 tény Ceaușescuról 2015.03.24 16:58:46
1. Az 1965 és 1989 között a Román Kommunista Párt főtitkári címét viselő diktátor, Nicolae Ceaușescu mindössze az elemi iskola négy osztályát végezte el, ezt követően Bukarestbe ment, ahol cipészinasnak állt. 2. Hitvese, Elena Ceaușescu annyira féltékeny volt, hogy egyetlen…..
sztrugackij 2015.03.26 07:46:48
@Az átélt: Nem, egyáltalán nem szépít semmit.Csak pontosít.Antonescu állítólagos rehabilitációja már fajsúlyosabb kérdés.Én elképzelhetetlennek tartom, és nem is tudok erre előbányászni semmilyen információt harminc év emlékanyagából.
sztrugackij 2015.03.26 22:28:02
@gszabo1: Nos, a balga románok fegyverrel a hátukban éljenezték a Vezetőt évtizedeken át.A roppant okos magyarok kétharmada most megteszi ezt önként.
A horror zsánerébe érkezik talán a legtöbb kiszámítható, és emiatt nagyon unalmas, olcsó jump scare effektekkel, vagy gagyi művérrel és belsőségekkel ijesztgetni próbáló független filmecske. A választék akkora, hogy azt még a műfaj fanatikus rajongói sem tudják normálisan…..
Slovensko, do toho! A magyar Borat 2014.12.03 21:13:12
Összeomlott a jobboldal, mennyi van hátra, Viktor? Elképesztő zavar a kormánypárt táborában, ritka vicces kommentárokat lehetett olvasni egy nappal McCain igazságbeszéde után. Egyik kedvencem a Magyar Nemzetes György Zsombor bejegyzése, aki a Facebookon panaszkodik a nyugati…..
sztrugackij 2014.12.04 11:57:56
@Muad\\\'Dib:

"Kontra-produktív, amit csinált. "

Ezt nem gondolod komolyan.
A fél világ erről beszél.Leszarják, hogy a Jobbik nyert Ózdon.

"Orbán nem neofasiszta diktátor"

Tudod, máshol nem egészen úgy vélekednek az éledő Horthy-kultuszról, megszállási emlékműről, háborús bűnök relativizálásáról, cenzúráról, állami propagandáról, a bíróságok függetlenítéséről és egyáltalán a demokratikus jogok megnyirbálásáról.Máshol néven nevezik azt, ami annak látszik.
sztrugackij 2014.12.04 12:04:28
@sztrugackij: /A "mint nálunk" lemaradt./
Egy újabb mérföldkőhöz sikerült megérkeznem a blog történelmében: eddig ugyanis még nem esett szó sosem némafilmekről. És talán a Patyomkin páncélosnál kevés jobb jelöltet találhatnánk arra, hogy ez a csúfos helyzet megváltozzon: megannyi hollywoodi nagy ikon kedvenc…..
Bizonyára neked is van olyan ismerősöd (,szomszédod, vagy annak a kiskutyája), aki vette a bátorságot (mert ugye ehhez hatalmas bátorság is kell) fiatalként (Y generáció tagjai) székhelyet váltani angliába. Eleinte nem retúr, csak oda. Aztán a városi legendák elkezdtek terjedni, ahogyan a Londonban…..
A KARD Álmaimban Amerika… 2014.10.21 06:30:00
…nem mondhat nemet. De. Ebben a rémálomban biztosan. Csak nem képzelte bárki, hogy az USA – amit egyébként is sokan a világ csendőr-államának írnak le – nem fogja elvégezni azt a piszkos munkát, amit a magyar népnek kellett volna? Hát most elvégzi – legalábbis azt, ami őt…..
sztrugackij 2014.10.23 14:55:08
@maxval a bircaman:

"Nem pillanatnyi helyzetekről beszélünk, hanem nagy folyamatokról.Hitler is azt gondolta 1942 közepéig, hogy fölényesen meg fogja nyerni a háborút."

A "nagy folyamatok" egyik jellegzetes ismertetőjele, hogy nem befolyásolják pillanatnyi változások, történések.Egy háborút annál inkább.
Ezért nem szerencsés összemosni a két fogalmat.
Teljesen rossz példát hoztál fel.
Ha ötven év múlva megszűnne az USA, te boldogan ordítanál fel , hogy lám milyen igazad volt, amikor te már 2014-ben hanyatlásról osztottad az észt mindenfelé.
A dilettáns megmondóemberek mintapéldánya vagy.
Szerény véleményem szerint a Monty Python ezzel a filmmel ért el az abszolút csúcspontra. A tökéletes python-esszencia, ami már nem csak egymás után fűzött vicces, egy témakört több oldalról is bejáró jelenetek halmazaként funkcionál, hanem filmként is, vígjátékként is. A…..
Néha előfordul, hogy egy film megnézését sokáig halogatom, aztán amikor végül sort kerítek rá, magamat ostorozom amiatt, hogy miért vártam egy kiváló film megnézésével ennyit. Ez a lépés azonban a Sztalker esetében teljesen tudatos volt részemről. Már egészen kiskorom óta…..
Filmkocka Filmes autók - 1. rész 2014.08.16 08:02:00
Amióta egy élelmes - és mások szerint minden bizonnyal hibbant - ember kitalálta, hogy ló helyett valamiféle gépezet segítségével kívánja meghajtani a szekerét, megkezdődött az automobilok, vagy röviden autók korszaka. Bár nem célszerű a Wikipediát az információforrások Szent Gráljának gondolni, sok…..
A fintess guru Update Norbi a Facebook oldalán közzétett, egy autós-kerékpáros véleménye az autósoknak címen írt posztjában jól beolvas a négykerekű benzifalókban terpeszkedő, zabáló, bagózó, bringásokat inzultáló autósoknak, amit változatlan formában adunk közre.…..
Egészen biztosan bekerül a foci históriába az, ami most a Hollandia-Costa Rica meccsen a hosszabbítás utáni tizenegyes rúgásoknál történt. Azoknak, akik nem tudtak fennmaradni éjjel egyig: Louis van Gaal a nagy stratéga a döntetlennel véget ért mérkőzés után, a…..
Napóleon az újkori történelem egyik legnagyobb alakja, aki azzal büszkélkedett, hogy „az a szó, hogy lehetetlen, nem szerepel a szótáramban”. Talán ezért tudta megcsinálni a lehetetlent. A forradalom katonai zseni tábornoka előbb consullá rakétázott, majd örökös consullá…..
My way is to begin with the beginning, szokásom a kezdetén kezdeni – mondta Lord Byron. Így kezdi A Pendragon legendát Szerb Antal, a legszellemesebb társalgók egyike, a magyar irodalom zsenije, aki miatt egy túlképzett nemzeti frontos kolléga interpellált a parlamentben, hogy tiltsák…..
sztrugackij 2014.06.02 22:56:53
@Tiszteltetem Brüsszelet:

"Mondjuk azt hogy uncsi. "

Hidd el, megértelek.
Én is unnám, de sajnos leérettségiztem.
sztrugackij 2014.06.03 12:19:02
@Tiszteltetem Brüsszelet:

/Izé..., ezeket a merénylettel felérő szóvicceket teljesen egyedül találod ki?Nevetett már rajta valaki?Már a bajtársaidon kívül./
sztrugackij 2014.06.03 14:07:02
@csunderlik.péter:

Magas labda, felkészületlen ellenfél.