Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ladeek

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hétvégén elhunyt Leonard Nimoy a világ szemében egybeforrott Spock karakterével a Star Trekből. Élete szerepe meghozta számára az áttörést, amelyre olyan sokat várt. Családját addig taxizásból tartotta el, és még egy későbbi amerikai elnököt is fuvarozott, akinek biztató…..
Nemrég leltárt készítettem a ruhatáramból és felmerült bennem pár kérdés ezzel kapcsolatban. Az van, hogy a ruháim több, mint 50 %-a egy bizonyos fast fashion brandtől származik. Vajon jó ez nekem? Nem mondanám, hogy az átlagnál többet vásárolok ruhát, de mióta a fast…..
A fényképek nem csak dokumentálják a történelmet, hanem megteremtik azt. A TED Egyetem előadásában Jonathan Klein, a Getty Images fotóügynökség társalapítója és jelenlegi igazgatója bemutat néhány fotót a legismertebbek közül és arról beszél, hogy mi történik, amikor egy…..
Ladeek 2013.03.26 12:46:05
@Hiller Józsué: Ha megnézed a videót (vagy csak elolvasod a címet), látni fogod, hogy olyan fényképekről szól amik nagy hatással voltak a történelem, vagy a kortárs események folyamatára. Egy a holocaustról készült kép ebből a szempontból egyenesen megkerülhetetlen.
A mai poszt valójában egy kísérlet, hiszen igencsak elüt a blogban megszokottaktól. Mégis kiteszem, vállalva a bukás kockázatát is, mert nagyon érdekesnek tartom és nagyon kíváncsi vagyok a kommentekre. A történet röviden annyi, hogy a levél írója, Rebecca több mint három…..
Ladeek 2013.02.24 14:20:32
Én vidéken születtem és nőttem fel, párom is vidéki, mindkét helyre rendszeresen járunk, de Pesten lakunk. Ennek fényében a válaszaim:

1. Hol érdemes Magyarországon lakni? Budapesten (ha igen, mely részein), vagy vidéki városokban, akkor melyikben? Budapesten. Nem örülök, hogy az ország ennyire Bp központú, de ettől még az. Itt van a legtöbb kulturális, egészségügyi, stb lehetőség.

2. Mennyibe kerül a lakhatás? Bérelni vagy vásárolni érdemes?

Most nagyon alacsonyak az árak, érdemes venni. Itthon a bérlés kultúrája gyerekcipőkben jár, egy külföldről érkező idős házaspárt simán átverhetnek a bérleti szerződéssel, illetve itthon kevés főbérlő gondolkodik igazán hosszabb távú bérbeadáson.

3. Hol a legjobb az orvosi ellátás? (Abban az esetben, ha ez szükségessé válik.) Budapest, Debrecen, Szeged ahol talán a legnevesebb orvosi egyetemek vannak, ott az ellátással sem kéne hogy gond legyen. A kisvárosokba gyakran kerülnek hentesek sajnos akik akkor is vágnak ha nem kell.

4. Mennyire elfogadott az akupunktúra? A homeopátia? Kórházakban alkalmazzák? Kórházakban nem igazán, de egy kis netezéssel könnyű ilyen magánrendelést találni.

5. Mennyibe kerül betegbiztosítást venni? Biztósitója válogatja. Ha magyar állampolgárként fizetni akarod a társadalombiztositást magad után, ami ingyenes háziorvosi és kórházi ellátást is jelent az 6000 forint körül van havonta. Nem magyar állampolgár esetén fogalmam sincs....

6. Érdemes autót tartani? Sajnos itthon a tömegközlekedési eszközök gyakran koszosak, és rossz műszaki állapotban vannak (tisztelet a kivételnek). Ha sokat szeretnének kirándulni, nagybevásárlást intézni akkor mindenképp kell autó. Ha Budapestre költöznek és csak a városon belül mozognak akkor nehezebb kérdés, mert vezetni és tömegközlekedni egyaránt tud borzalmas és kellemes lenni.

7. Szeretünk színházba, koncertre menni, barátokkal összejönni. Az első kettőre hol vannak a legjobb lehetőségek? Sajnos ez is Budapest. Vannak nagyon jó vidéki szinházak, társulatok, de ha egynél több szinházra van igényük akkor Budapest. Koncertek...nemzetközi sztárok, komolyzenei koncertek szintén csak itt vannak.

8. Odafigyelünk az étkezésünkre, ezért a bioélelmiszerek beszerzésének lehetősége fontos számunkra.

Budapesten egyre inkább terjed, sok kis biobolt van és biopiac. Továbbá termelői piacok ahol a termék nem biominősitésű, de követelmény hogy kistermelők és családok árulhatnak csak, ipari termelők nem.

9. Minimum hány forintos havi bevétel szükséges a fentiekhez két ember részére? (Azzal tisztában vagyok, hogy a „csillagos ég" a határ, erre nem kell figyelmeztetni.

Ha ügyesen választanak lakást (kis lakás, korszerű szigeteléssel és fűtéssel, nem panel, nem újépitésű) akkor kocsival, szinházzal, bioételekkel, évente 2-3 pár napos kiruccanással kényelmesen elélnek szerintem 4-500 000ből ketten. Még marad is félretenni esetleges gyógykezelésre, vagy ha az autón, lakáson kell valamit javitani.

10. Végezetül még egy fontos kérdés: ha a társad nem beszél magyarul, vállalnád-e a Magyarországra költözést?" Igen, de megintcsak Pestre, vagy kifejezetten turistaorientált városokba, ahol követelmény legalább az angol. A legtöbb vidéki városban alig beszélnek idegennyelveket, mert ha meg is tanulja, nincs alkalma használni ezért gyorsan felejt.

Remélem segitettem.
A robogók a történelem folyamán határozottan a menő járművek közé sorolódtak, amíg a mopedek, főleg a klasszikus pedálosak különösebben sosem voltak azok, inkább megmaradtak praktikus közlekedési eszköznek. Főleg nálunk, ahol nem igazán alakult ki a mopedes kultúra, de ami…..
Ladeek 2012.01.26 11:01:47
@roby5: de szép is lenne.... sajnos az általad betűzött linken 150 - 180 000es elektromos bringák vannak, de használtan sem nagyon láttam 90-100 000 alatt. Egy mopedet fele vagy harmadennyiért is megkapsz. Igen, sajnos benzinnel megy, de nagyon keveset eszik és nem feltétlen csak 25el megy, tud az 40-50et is.
Amikor ősszel Koppenhágában jártam, többször eszembe jutott, hogy csak meg kéne keresni a Wrenchmonkees garázsát. A dán motorépítő cég négy év alatt a semmiből tört fel: nincsenek jelen a világbajnokságon, nem törekednek nyelvükkel celebek feneke felé, mégis egyre híresebbek…..
hogyvolt VV5 - 1X106 2011.12.30 23:30:00
Ha valaha arra adják a fejüket, hogy blogot írnak, vacsora után soha, soha, de soha ne ragadjanak billentyűzetet. Hajni esti jótanácsai c. rovatunkat hallották. Szóval, akkor most iszom egy kávét. Nahh. Az öfitől semmi jót nem várok, mikor meghallom Lilutól - a ruhájáról még nem…..
Ladeek 2012.01.05 14:05:14
@Brr: Fecó mint tiszta ember? :D mindig a kitaszított mellé áll, így kap műsoridőt meg valamiféle pozitív atyáskodó szerepet, de ha változik a széljárás odébbáll....mekkora nagy barátok voltak a Kingával mikor teljesen idegbeteg volt? Aztán hirtelen szembe fordult vele (persze nem nyíltan vállalva) Vera javára hogy őmellette kerüljön képbe. Nem tiszta ő, kinézett magának egy jóságos karaktert amire lehet hogy hajlama is van és most azt játssza el.
Ladeek 2012.01.05 14:17:18
@kamarti:@Brr: nem hinném hogy ennyire tudatos, mint mondtam megvan benne a hajlam. De senki sem ennyire egysíkú, egyszerűen egy valós jellemvonását éli ki. Ehhez nem kell különösebb tudatosság. Az is lehet hogy nem ő csinálja, csak úgy vágják a műsort hogy mi mindig ezt lássuk. Ha minden különösebb ok, konfliktus nélkül valaki ellen fordul, nekem az nem csupán következetlenség.
Ladeek 2012.01.05 15:14:53
@Zwekedly: nana! ne becsüld alá Sehi énekhangját, az sok megrögzött rajongót megtántoríthat :)
hogyvolt VV5 - 1X82 - 1X85 2011.12.08 16:00:00
Remélem, mindenki kapott ajándékot a Mikulástól, az is, aki elfelejtette kipucolni a csizmáját. Nálunk is járt az öreg, Pötyi kapott jutifalatot és egy nyakba akasztható, szív alakú, piros, fényvisszaverős-világítós izét, hogy lássam, hol jár a sötétben. Anyámtól, hogyne.…..
Ladeek 2011.12.09 10:25:34
@rianna: épp tegnap voltunk a koncerteden :D

Nos igen. Kinga. Biztos én is megnézem, de jobb lenne ha mondjuk lenne egy felelős a villában akinek az lenne a feladata hogy ha Kinga elkezd hisztizni akkor gongszóra leb*sz neki egy irdatlan pofont :D
Ladeek 2011.12.09 10:55:49
@rianna: jó voltál :)
Ladeek 2011.12.09 11:38:40
@ladyandhenk: Péter szüleit még nem tudták utolérni mert a GPS nem találja Középföldét :D
hogyvolt VV5 - 1x76 - 1x78 2011.12.01 19:00:00
Tegnap este pont arra a jelenetre estem be az ajtón, mikor Fecó fogadkozott, fúdemostakkómajd, mire Csaba., térdnadrágban, csak úgy, minden előzmény nélkül léggitározni kezdett úgy, hogy közben nézte magát az ablaküvegben. Szó nélkül felálltam, levettem a csizmám, elkapcsoltam…..
hogyvolt VV5 - 1X75 2011.11.28 19:15:00
Eljött végre a várva várt nap, mikor Lilu decensebb a kis kékben, mint Dúró Dóra valaha volt és lesz, illetve vége az iskolai hétnek, vizsgáznak a kis felsősök. Őszinte megrökönyödésemre az osztályfőnök a szemekben nemcsak szorongást és feszültséget, de tudást is lát.…..
Ladeek 2011.11.29 16:32:21
@BarBwire: Kinguci...na igen. Magával cseszett ki és csak remélni tudom hogy a 2 agysejtje közül az egyik fel tudja valahogy dolgozni hogy bizony a saját hibája, a másik agysejt meg levon valami épkézláb következtetést.
Ladeek 2011.11.29 17:08:53
@kamarti: én is! szegény Gordon...ilyen lánnyal...
hogyvolt VV5 - 1X71 2011.11.24 18:30:00
Tudtam, hogy egyszer csak lesz balta az öfiben, tudtam! Ahogy azt is, ha behozom a lépcsőházból az egész évben tutujgatott, ezernyi bimbóval pompázó karácsonyi kaktuszt, ami egyébként még sosem karácsonykor virágzott, akkor lepotyog róla az összes, de rólam köztudott, hogy…..
Ladeek 2011.11.25 11:33:14
@fran7: nem ismerem a sorozatot és nem akarok kéjsóvárnak tűnni, de pl a 3 pár műmell semmi mást nem tud felmutatni ami szórakoztató lenne. Sőt az egyik a dührohamaival a másik az éneklésével a harmadik meg a szeret-nemszeret kínlódássál még fel is idegesít. Annamária vagy Eszter százszor érdekesebb, mert AnnaM legalább vicces ahogy bénázik és jófej hogy próbálkozik, Dr Popocici meg ki tud mondani egy mondatot és azért ő is visz csavart a történésekbe.
Lilu fodrászszalont nyitott kollégájával, Nagy Sándorral. A műsorvezető úgy érzi, ismertsége sok embert fog becsábítani az üzletbe. A szalon megnyitóján felbukkant Fluor Tomi, aki nemrég költözött el jó barátjától, SP-től, mert úgy érzete elege van, hogy a rajongók minden…..
Ladeek 2011.10.26 08:59:28
@Nick Leeson: Lilu egy zenecsatorna ronda kis békájából, lett egy országos csatorna, sok műsorban látható ronda kis békája. Többnyire bakik és leégések jellemzik.

Nézz meg egy VV összefoglalót amit ő vagy amit Balázs vezet. Ott igazán szembetűnő hogy ég és föld a különbség, és nem azért mert Balázs olyan jó.

Konkrétan nem vagyok hajlandó általa vezetett műsort nézni ahogy a Tv2-n sem voltam hajlandó Liptai által vezetett műsort nézni. Ugyanaz az irritáló stílus.
Egészen furcsa jóslatot olvashtunk a nem is távoli jövőről az Inteltől. A cég alelnöke, Rama Skukla szerint ugyanis tíz éven belül el fog tűnni a laptop és a netbook - eddig ugye ismerős, de most kapaszkodjunk, a tablet is. És mi lesz helyette, tesszük fel a helyénvaló kérdést.…..
Mekkora legyen a tablet kijelzője? Most, hogy elárasztottak minket a tabletek és az okostelefonok, helyénvaló a kérdés. A legtöbb tablet ugye 10,1 inches, a gyártók úgy gondolják, ez az a méret, mely már megfelelően nagy ahhoz, hogy kényelmesen böngésszünk, de nem túl vagy, így…..
Őrület! Hölgyeim és uraim, ez egyre csodálatosabb lesz. Kérem, olvassák el, de ne puskázzanak, ne nézzék meg az aláírást, csak próbálják kitalálni, mely szervezet nevéhez fűződik az alábbi eszement kiáltvány. A kiáltványt ebben az esetben szó szerint kell érteni, annyi…..
Nem vesz el egyetlen parkoló helyet sem az autók elől a függőleges kerékpártároló. Az amerikai ötlet előnye az is, hogy a működtetéséhez nincs szükség külső energiaforrásra, és még fel is dobja az épületek kopár falait. A New York-i székhelyű Manifesto Architecture…..
Ladeek 2011.04.22 08:58:40
@Muster Mark: végre egy értelmes hozzászólás. +1

@Többiek: tervezzetek egy olyan bringatárolót amit meg lehet csinálni, úgysem lopják el, a fújgonoszautóktól veszik el a helyet és osztatlanul mindenkinek tetszik. Na?
Múlt héten a Tv2 egész jól teljesített a műbalhé-fronton, a Mokkában tortát hajigáló Pákó és káromkodó Jimmy-rokon hozta az olvasókat/nézőket, az RTL-nek is lépnie kellett hát valamit. S lőn, fogták a magyar popélet egyik legkínosabb pillanatát jelentő Anti-Fitness Club…..
A tévés vetélkedők hagyományosan nézett műsorok mindenütt, lehet drukkolni a szimpatikus versenyzőnek vagy éppen kiröhögni a bénákat, akik még a legegyszerűbb kérdésekre sem képesek segítség nélkül válaszolni - valahol ezek voltak a közösségi média előfutárai a…..
A november 7-én Budapesten is koncertet adó énekesnő/médiaszemélyiség/szörny, azaz Lady Gaga lett az első, még élő ember, akinek több mint 10 millió rajongója lett Facebookon. Különösen érdekes, hogy fél évvel ezelőtt még úgy 5 milliónál járt, de úgy tűnik, a hajcihő…..