Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yottagregor

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két évvel az első emberes holdraszállás után, 1971 nyarán az Apollo 15 fedélzetén érkezett meg a Holdra a Pavlics Ferenc által tervezett első holdautó, a „moon buggy”. A NASA-nak 1969-ben már lehetett némi elképzelése a holdpor kellemetlen tulajdonságairól: az Apollo 12…..
A Harry Potter filmek egykori sztárja, a 22 éves Daniel Radcliffe az elmúlt időszakban beletaposott a gázba és lelkesen népszerűsíti legújabb, "The Woman In Black" című filmjét. Nemrég mi is bemutattuk a vegyes érzelmeket kiváltó Attitude magazinban megjelent…..
Talán a szavazati jog kérdése az, amire igazából talán kár is bejegyzést vesztegetni, hiszen elvárható lenne, hogy a XXI. században mindenki számára morális posztulátum legyen, hogy nemétől, vallásától, világnézetétől, keresetétől, végzettségétől, stb. függetlenül…..
yottagregor 2011.03.05 19:05:51
@simonmondja.:
az adatok 2007-es adatok, a hivatkozott cikk napra majd pontosan kétéves. Érdekelne, hogyan módosult a multik adófizetése a VérVálságban.
yottagregor 2011.03.05 19:11:14
Ennyit találtam kapásból:

Elképesztő egyensúlytalanság jellemezte az utóbbi nyolc esztendő gazdaságpolitikáját, amely egyoldalúan és aránytalanul a külföldi és vegyes tulajdonú vállalatokat részesítette előnyben – írja a Magyar Nemzet. A Nemzetgazdasági Minisztérium adatai szerint 2003-tól az adókedvezmények 93 százalékát kapták a külföldiek, akik szintén taroltak az egyedi kormánydöntéssel adott, vissza nem térítendő juttatások terén. Ráadásul az átlagos adókulcs a magyar vállalatok esetében 17, a külföldieknél pedig 10 százalék volt. Jóval nagyobb adóteher hárult a hazai, mint a külföldi tulajdonú vállalatokra az előző években adott adókedvezmények és állami támogatások aránytalansága miatt – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és az Európai Bizottság adataiból, amelyek jól jelzik, hogy sokkal több állami segítséget kaptak a magyar államtól a külföldiek, mint a hazai cégek. A zömében multinacionális tulajdonú vállalatok a régiónál és az uniós átlagnál is jelentősebb mértékű állami támogatásokban részesültek a bruttó hazai össztermékhez (GDP) viszonyítva. Sőt a külföldiek számos önkormányzattól is jelentős kedvezményeket kaptak. Az uniós átlaghoz viszonyítva és a térség többi államához képest is kiemelkedően magas volt hazánkban az egyoldalúan folyósított állami támogatások mértéke, és nem csupán egy-egy rövid időszakra, hanem a Gyurcsány- kormányok teljes idejére is. Összességében – a 2002–2008 közötti időszakban – az állami támogatások terén 30 százalékos emelkedést lehet megfigyelni. (pr)
Egy olvasónk hívta fel figyelmünket arra a híresztelésre, hogy Boszniában, bizonyos, piramisnak látszó képződményekben magyar rovásírást találtak. Ennek kapcsán leltünk rá Brian Dunning írására, amely a Skeptoid.com oldalon jelent meg, s amelyet alább – a szerző engedélyével – Pálfi…..
Vannak ugye a hétköznapi tahók, a legalja, akik kerek perec a képünkbe bele piszkosrohadtkomcsi zsidóznak. Ők azok, akik nem sokat lacafacáznak, gázkamrákról álmodoznak, s Auschwitzba induló vonatokról énekelnek kedélyesen a focimeccseken. Egy szinttel feljebb - a kicsit több…..
Azonkívül, hogy -miután pár nap alatt meggyőzték magukat(!!), hogy Igen, tényleg kell!- az Apple hívők verjék rá a nyálukat meg a faszukat, remek kis könyvtámasz lehet ezzel a hasznos kis kiegészítővel! És akkor az is igaz lehet, hogy ez a túlszteroidozott iPhone jelenti a…..