Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cabeza

0 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Emlékeztek még, mekkora menőség volt 1994-ben a Wing Commander 3-mal játszani a Sound Blasteres PC-ken? Ez volt ugyanis az első olyan epizód ennek a kultikus űrszimulátor franchise-nak a történetében, ahol már nem csak úgy szimplán pár pixelhalmazra lődöztünk a joystickot rángatva, hanem két bevetés…..
cabeza 2018.10.15 08:50:29
Az EP-szavazás utáni első, minden tekintetben és értelemben nívódíjas Tények lesz az a műsor, amit oktatni lehet majd mindenféle tévés meg újságírói iskolában/szakon, hiszen iskolapéldája annak, hogyan kell propagandahíradót gyártani. Persze még az is lehet, hogy tényleg oktatni fogják, de pont nem…..
Hiába a civilek tiltakozása, a budapesteik 80%-ának ellenérzése a Liget beépítésével kapcsolatban, mire észbe kaptunk, a Fideszben már le is osztották egymás között a koncot. 250 milliárd forintról van szó...
Az előző részben azt elemeztem, hogy miért nem jutott el az ellenzék üzenete a választókhoz, így azok nem tudhatták meg, hogy miért is lenne jobb az ellenzék jelöltje képviselőnek vagy épp kormányfőnek, mint a Fideszé vagy Orbán Viktor. Ám az se baj, ha a választó a…..
Nincs ezen mit szépíteni: a fél ország azt mondja, hogy Orbán kell. Majdnem 50 százalék listán a Fidesznek, ez magáért beszél. Mi gondolhatjuk azt, hogy ez tragédia. Hogy 2018 április 8. a legszomorúbb nap a rendszerváltás óta. Ettől még a tény tény marad: a fél országnak ez kell. Kádár nyomdokain…..
Az HBO Last Week Tonight with John Oliver című műsora elég kurrens és releváns, így azon sem lehetett csodálkozni, hogy a tegnap esti műsorban az országgyűlési választásokkal is foglalkozott, sajnos elég röviden, de hát kis ország, kis foglalkozás...
cabeza 2018.04.09 12:56:23
@,,: Sajnos eleg szomoru hogy a tuzet tuzzel kell majd legyozni es kell egy part aki lemegy majd a beka segge ala es mondjuk orbant gyikembernek allitja be. Pedig itt tenyleg folosleges mar az epeszu szo es intelligens kommunikacio.
cabeza 2018.04.09 15:04:36
@Glázser Bozsó:
...pont ezt irtam. Nincs semmi gond a matekkal. A ketharmadot a parlamentben, fidesz altal elfoglalt kepviseloi helyekre mondtam(133), avagy a teljes tobbseg hogy barmit atzuzzanak ami tetszik nekik.
Van nehezebb dolog egy kultsorozat feltámasztásánál, hogyne lenne, sőt, hálátlanabb is, de ha a szórakoztatóiparnál maradunk, akkor az amatőr késnyelésen és a női szereplőkkel újraforgatott filmklasszikusokon kívül nem tudok nagyobb szopást elképzelni. Mert mindegy de tényleg, MINDEGY mit csinálsz,…..
A geekség egyik netovábbja szerintem a Trekkie-ség, azaz a Star Trek-franchise olyan szintű ismerete, amire annak kitalálója, Gene Roddenberry sem számított soha. És most nem arra gondolok, hogy az ember fejből sorolja a sorozatokban szereplő hajók lajstromjelét, hanem arra, hogy klingon feliratot…..
cabeza 2017.09.28 14:45:50
@Ready2: Meg SJW sem volt igazan, a ket vezeto no keptelen volt normalis dontesekre. A kapitany alatt het evig szolgalt a tisztje es nem latta hogy neha egy puskaporos hordo, vagy hogy arrogans de nincs mogotte semmi. Aztan valamiert a vegen ugy gondolta a kapitany hogy a tisztjevel ketten atsugaroznak a klingon hajora es majd jol elkapnak egy ketszaz kilos klingont, mikozben ki tudja hany mas ketszaz kilos klingon van ott, ki tudja milyen fegyverekkel es harci kepsseggel. De ezeknek jo dontes volt hogy igy ketten hazaviszik a klingon vezert. Minek vinni biztonsagiakat. Aztan megerdemelten jol meghalt a kapitany es meg rosszabb lett a helyzet, martir lett abbol a klingonbol. Egesz egy vicc.
cabeza 2017.09.28 15:21:24
@Indriq: Nekem ne gyere JarJar Star Trekkel :D
cabeza 2017.09.29 07:25:02
@sixx: Vagy inkabb nem erte el az a szintet amit elvarnak egy Star Trektol. Kesobb jobb lett de ott kezdodott hogy a focim dal total megvaltozott. Elkezdtek eroltetni ezerrel a szexi not a hajon. Majdnem elso jelenete az volt a sorozatnak hogy egy szal semmiben izzasztottak T'Polt. Attol mag hogy a Vayagerben buktak rajongok 7 of 9-ra nem azt jelenti hogy csak az tetszett bennuk. A producerek mindent leegyszerusitettek. Kell szexi csaj mert tetszett a rajongoknak, kell csomo tudomanyosnak tuno(nekik) hablaty mert tetszett nekik. A tobbit meg majd valahogy osszerakjak. Arrol nem is szolva hogy mar akkor sokan mondtak hogy mi a fenenek kell visszamenni az idoben a TOS elott mert az egesznek konzisztenciaja szet fog esni. Kezdve hogy anno villogo csillogo dobozok voltak kapcsolokkal. Inkabb menjenek elore. De nem, ezek egyfolytaban visszamennek mikozben az uj filmes technologiakat hasznaljak, ezzel szetcseszve a meglevo vilagot.
Filmipar rebootokon recskazik remelve hogy egyszer eltalal valamit ahelyett hogy elore nezne.
Itt van egy trailer, tessék megnézni, utána felteszek egy kérdést. Mehet? Na, a kérdés: a fentiek alapján a The Orville a) egy Star Trek-paródia, vagy vicces átértelmezésb) egy klasszikus sci-fi kalandtörténet Ha az elsőt választottuk, akkor tévedtünk, legalábbis Seth…..
Van egy Magyar Termék Nagydíj Pályázat, amin a nyertesek a Magyar Termék plecsni használatára jogosultak, mert mi másra, Woolmark logót csak nem lehet rájuk sütni, ugye, ezt itt, viszont igen: Szép, tényleg, de nem menjünk bele az esztétikai elemzésbe, a lényeg, hogy ezt a címet, a Magyar…..
cabeza 2017.09.05 17:16:21
@suhanyc: Ahogy Zimmer Feri mondana: Echte Ungarische spezialität!
Ha azt gondolta, hogy ez most egy nagy fenékberúgás a Pártunknak és Kormányunknak, nagyon téved. Most bontják a pezsgőt. ..
Hovatovább szórakoztató látni, hogyan vergődik a Fidesz-kormány, hogy összehozzon egy icicike-picike kis találkozócskát az amerikai elnökkel...
Sharon Stone bőrébe bújt a híres magyar modell, akivel az Elemi ösztön hírhedt jelenetét forgatták újra. Pikáns, provokatív és merész videó készült. Csak felnőtt olvasóink kattintsanak, a többiek elégedjenek meg a címlapképpel...
Tregard nicknevű olvasónké az érdem, aki ma hajnalban, a köztévét nézve szembesült azzal, hogy az AIDS világnap alkalmával a köztévén elhangzott az, hogy Sheen halála hívta fel a figyelmet a betegségre. Nyugi, Sheen nem halt meg, sőt, a Crackle nevű online tévénél/streamingszolgáltatónál januárban…..
“Gratulálok Donald Trumpnak, az Amerikai Egyesült Államok új elnökének!” — no nem én. Az üdvözlést Gyurcsány Ferenc követte el, igaz neki sem volt protokolláris kötelezettsége erre...
Kevés dolog árul el olyan sokat egy pártról, mint az, miként kampányol egy-egy fontos voksolás előtt. A Fideszt eddig sem a visszafogottságáról ismertük, de amit a kvótanépszavazás kampányfinisében művel, még a legtapasztaltabb kommunikációs szakembereket is megdöbbenti. Valami azt súgja, hogy a…..
"Ha fizetnének, sem mennék oda" . Én is ezt mondtam pár évvel ezelőtt a Szigetről látva a port meg a sátrakat és ne szépítsük: koromat tekintve régen kinőttem a Sziget elsőszámú célcsoportjából. De van két gyerekem, akik nem, úgyhogy az első "szigetes" évemet fuvarozással töltöttem: költöztettem a…..
DISCLAIMER: A poszt szerzője a film megtekintésétől nem változott sem feketévé, sem nővé, továbbá semmilyen maradandó testi és lelki elváltozást nem tapasztalt. Ez ugyan nem elégséges bizonyíték semmire, de feltételezhető, hogy a produkció megnézése nem jár komolyabb…..
cabeza 2016.08.01 17:03:34
@AldoWinnfield: Pont hogy ez a mutogatas a "gonosz nogyulolokre" hozta meg az eredmenyt arra, hogy sok kritikus azt mondja hogy "bar olyan amilyen a film, semmi extra, de nezd meg most mert tok jo!" Ami egy alszent es gerinctelen dolog. Ha szar a film akkor teljesitsen szarul.
Talan majd ezutan jobb forgatokonyvet irnak amiben nem a fingos humor a kozpont. Olvastam mik mentek itt a hatterben es elegge alszent a Sony es Feig es a tobbi egyen, aki mindent a szexizmusra akart kenni. Ha egy ferfinek negativ, de nem serto velemennye volt a filmmel kapcsolatban azt nyilvanosan szexistanak nyilvanitottak. Ugyanezzel a velemennyel volt egy no, egy szot se szoltak.

Szerintuk(media es vorosszemu internetharcosok) szexista:
youtu.be/hz8X2A7wHyQ

Ez valamiert nem volt szexista:
youtu.be/lQIuTGfPHvA
cabeza 2016.08.01 19:52:30
@AldoWinnfield: "A kritikusokat így általánosítani meg hülyeség."

Nem altalanositottam. Azt irtam sok kritikus, es nem minden kritikus. Jo lenne ezt eszrevenni mielott hulyesegeket irsz, mert visszacsap.

"Sony és Feig a szexizmusra hivatkozik, annak is megvolt az előzménye, ami továbbgyűrűzött és közben már mindenki mindent beszél a filmről, meg ekézi látatlanban."

Ja, csakhogy megjelentek elotte a kiszivargott sony emailek, amiben kb minden le volt irva hogy mit akarnak, aztan egy belso munkatars szivarogtatta ki a tortenetet es mindenki amult milyen szart akarnak osszerakni. Aztan megjelent az elso trailer, es igaz volt minden, tenyleg ilyen szar. Erre akadtak ki egy csomoan. Aztan persze jottek a velemenyek torlese a kritikakrol, mint pl. tul szines mint egy scooby doo film, a gagyi poenok, es a nulla IQ model/titkarrol ami valamifele 50-60as evekbeli legeslegbutabb szoke no tukorkepe ferfiban. Persze ezek a hozzaszolasok "valahogy eltuntek" es maradtak a kisebbsegtol jovo nogyulolo hozzaszolasok amelyek "valahogy" a YT video hozzaszolasok tetejen maradtak. Az egesz szexista/nogyulolo beallitas innen eredt a Sony-tol. Aztan ezt a "reklamot"vittek vegig kolunbozo talkshow-ba is a rendezo es 1-2 szineszno, mert valahogy el kellett adni egy trailer alapjan nagyon negativan megitelt gyenge filmet, nehogy ugy vegezze mint a F4tastic, en. Aztan persze vannak a trollok akik direkt cukkoljak oket es valojaban tojnak a filmre. De ezek kisebbsegben vannak, kulonben, ahogy mar emlitettem, nem lenne buko, mivel szajrol terjedne tovabb hogy megis jo film.

Szoval en azt mondom neked, hogy eleg rosszul informalt vagy ezen a teren.
cabeza 2016.08.01 20:25:50
@AldoWinnfield: Nincs ebben semmi osszeeskuves elmelet. Akiket erdekelte a Szellemirtok, azok kovettek a legjobban mi tortenik es megtapasztaltak. Arrol nem is szolva hogy ami maradt, tobbsegben nogyulolo kritikak, felszedte a "clickbait" media ami ugye ebbol el.
Egészen pontosan a Halászbástya lábánál található az a ház, melyben egyszerre két lakás is eladó most, vagy talán pontosabb úgy fogalmazni, hogy mindkét lakás eladó. Az ár mondjuk még a környékhez képest sem nevezhető alacsonynak...
Terence Hill is köszöntötte barátját a búcsúztatón Rómában, a temetési szertartáson. A videó olasz nyelvű, de a hangulat miatt mutatjuk nektek.  UPDATE: Egy kedves rajongó Füléné Gábor Ildikó lefordította a beszédet! "Bud mindig egy mondatot ismételgetett: mi sohasem veszekedtünk. De nem csak…..
cabeza 2016.07.02 16:32:44
1. Az emberi hülyeség határtalan. De a jó politikus úgy van hatalmon, hogy országa hosszú távú érdekeit tartja szem előtt, a hülyékre csak a gonoszok, a debilek és a hatalommániások lőnek. 2. Mindenhol birka a nép egy része, de néhány egyszerű varázsmondat ismételgetéséve a többség is bárhol…..
cabeza 2016.06.25 12:32:00
@wallenberg880702: Ajanlom ezt a hivatalos honlapot es diagramokat furkeszd.

ec.europa.eu/budget/figures/interactive/index_en.cfm

2014 de lathato hogy HU kapott tobb mint 6600 millio eurot(total expediture) arra az evre, mikozben HU adott 890 millio eurot(total national contribution)

Meg elkepzelni is nehez ebbol mennyi ment el fu alatt ismerosoknek tularazott projekteben. Az biztos hogy eleg volt hogy rahelka elit svajci iskolaban tanuljon evekig.