Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Öcsielvtárs

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Gyakran lehet hallani a gyanúsan j ajánlatként feltüntetett kínai telefonok kapcsán, hogy "Olcsó húsnak híg a leve!", vagy, hogy "Kínai kacat, egy hónap után besz*rik úgyis!", ennek ellenére tagadhatatlan, hogy sokakat győznek meg a másod vagy akár harmadvonalas gyártók az alacsony árakon kínált…..
Az autentikus mexikói konyhával való ismerkedést sajnos alaposan megnehezíti, hogy kis hazánkba alapvetően a tex-mex irányzat érkezik csak. Megmutatom, milyen az eredeti verzió...
Öcsielvtárs 2021.01.21 08:34:18
@pedmon: én a Calaverában voltam, nekem bejött.
A világ legegyszerűbb és hihetetlen finom fogása. Hajdan a nagynéném gyakran sütötte így a disznótorost, csak éppen az még a lerben készült. Arrafelé a nyári konyha volt napközben a központ. Ott zajlott az élet, a "felső házban" nem tartózkodott senki, legfeljebb, ha beteg volt. Télvíz idején…..
Öcsielvtárs 2020.12.04 16:44:03
Öcsielvtárs 2020.12.05 15:26:39
@látjátok feleim szümtükkel: Csak kisit átmostam, de sztem azt sem kellett volna, nekem lehetett volna picit savanyúbb, bár lehet a gyerek akkor nem eszi ilyen lelkesen.
Az Átlátszó riportja nyomán mi is megírtuk, milyen változásokat léptetett életbe a Hír TV új vezetősége, már túl azon persze, hogy a vezetőváltás pillanatától kezdve újra szigorúan tilos gecinek gondolni Orbán Viktort, sőt, ami azt illeti, kötelező úgy tenni, mintha senki sem lenne kevésbé geci nála…..
Öcsielvtárs 2018.08.08 20:49:19
@6.Lenin: Hát, akkor ne is sz@pjanak le többet... Az sem a fajtád fenntartására irányul ugye... Hülyeség írsz, és még magyarázod is
Két nap alatt két szavazás is volt arról, hogy Botkának igaza van-e, amikor azt állítja, Gyurcsány inkább akadály, mint előny, és lehet-e vele együttműködni. Mindkét voksolás Gyurcsány fölényes diadalát hozta.  (A képen Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Botka László szegedi polgármester együtt…..
Nincs könnyű dolga az embernek, ha tévét akar venni. A boltokban és az internetes oldalakon finoman szólva sem kap mindig hiteles információkat, de TechZilla most jön és segít GRRRR! Nézzük a legfontosabb szempontokat, hogy pontosan mire is kell vagy érdemes figyelni, ha valaki százezer (100 000)…..
Megrázó volt látni, ahogy több száz kis birkózó példaképe, a szőnyegen oroszlánként küzdő Lőrincz Viktor a könnyeivel küszködve, magába roskadva áll értetlenül az elcsalt bronzmeccs után. Korosztályos edzőtáborokból közel tíz éve ismerem Lőrincz Viktort. Már akkor is ő volt a legelszántabb,…..
Öcsielvtárs 2016.08.17 13:36:24
@jet set: Igen, az sem lenne fair. Közel 9 évig birkóztam. Egy egyéni sportág legfőbb lényege, hogy egyedül kell kivívnod a győzelmet. ÉN akartam győzni, ezért voltam a szőnyegen, ezért edzettem, ezért fogyasztottam, stb. Egyenes derékkal fel a szőnyegre, és a meccs végén egyenes derékkal le. A tévedés benne van a sportban, de a szándékos tévedés az csalás. Ja, és akármelyik irányba "téved" a bíró, attól még csaló marad. Neked kellene ilyen győzelem? Büszke lennél magadra? Én nem.
Sokan abban a téveszmében élnek, hogy „a sorkatonaság embert/férfit farag a fiatalokból”, és hogy „a mai fiatalemberek” – felteszem itt a 18-20 évesekre gondolnak – „azért olyan puhányok, mert nincs sorkatonaság”, stb. Már tucatszor leírtam különböző fórumokon és…..
Öcsielvtárs 2015.09.02 12:08:41
@Rövid G. atya: Nem tudom mivel, de azt tudom kivel. És kivel nem.
Öcsielvtárs 2015.09.02 12:47:28
@Bobby Newmark: Egy háborús helyzetben (amit persze ne fessünk a falra) akár te is lehetsz az, akit megkérek, hogy vidd magaddal a 3 fiam, mert bár kettő akár (sor)katona is lehetne kora alapján, de nyilvánvalóan fogalmuk sincsen semmiről. Én utálok sokat utazni...
Öcsielvtárs 2015.09.03 11:27:06
@Jankove: Hagyd őket, én már tegnap feladtam. Hát egyikük sem pl. Petőfi őse az biztos, de van egy jó hírem is: baj esetén (de továbra is azt mondom, hogy ne legyen baj) van két fix krumlipucolónk...
Egy igazán korrekt film, egy olyan rendezőtől, akire érdemes odafigyelni. Adam Wingard most nem horrorral jelentkezik, ám a The Guest így is bőven megér egy misét. A filmről a Horror-Filmek.hu oldalon írtunk bővebben.  ..
Miután az előző részekben ( 1, 2, 3) megismertük a történet szereplőit és minden értelemben vett előzményeit, végre itt az ideje, hogy rátérjünk a cikksorozat tulajdonképpeni témájára, Przemysl várának ostromára. Legutóbb ott hagytuk abba, hogy az osztrák-magyar hadsereg a Galíciát megtámadó orosz…..
new blog vvegas Ex Machina (2015) 2015.06.03 08:43:11
Szeretem az ilyen minimalista sci-fiket, amik végig egy gondolatra, egy kérdésre fókuszálnak, de emellett vizuálisan is annyira rendben vannak, mint az Ex Machina. A téma persze nem új, sőt, a sci-fi talán egyik legősibb és legnagyobb kérdését járja körül a film: mitől ember az…..
  #499 Kevés olyan, a II. világháború környékén született konstrukció van, ami az eltelt 70 év alatt nem igényelt komolyabb ráncfelvarrást, finomítást, mert már születésekor tökéletes volt; a Motorhead-es Lemmy mellett talán csak a Kalasnyikov-gépkarabély ilyen. Az…..
Több forrásból is úgy tudja a Comment:com, hogy a Class FM két emblematikus arcától is megvált mostanában, Csiszár Jenőtől és Jáksó Lászlótól. Csiszár nem kifejezetten kenyérre kenhető típus, mondta egyik forrásunk, és ez számos munkahelyi súrlódáshoz vezetett, amit egy…..
Öcsielvtárs 2014.08.11 21:21:36
@popszegecs: Ez lenne a lényeg... persze ehhez képzelő erő kell és némi szókincs, hogy értsd a poént...
Műkincsvadászok The Monuments Men 2014 Lassan beérik az az elmélet, mi szerint Clooney a jó filmek után levezet egyet. Vagyis él az egy sima, egy fordított elv. Ugyanis tényleg 10 éve megfigyelhető tendencia, hogy egy jó film után, mindig csinál egy rosszat is. Mivel a 2011-es…..
Régen volt már egy jó kis csataleírás itt a blogon. A mai dátum ráadásul kifejezetten kedvez egy ilyen csataleírásnak, hiszen a most következő ütközet réges-régen volt, és igazán izgalmas és tanulságos események láncolata vezetett el a megvívásáig. A szemben álló felek…..
Korábban a Techstory blogon: az első részben megismerhettük a Lusitania megszületésének előzményeit és körülményeit, majd az építést és a vízre bocsátást, ebben a részben pedig a hajó próbáit, első útját ismerhetitek meg, illetve a menetrend szerinti transzatlanti…..
Aggódni kezdtem északi szomszédaink egészségi állapota miatt. Annak persze örülök, hogy egyre több szlováknak telik luxusautóra, de ijesztő tendencia, hogy közülük ilyen sokan kényszerülnek mozgássérült igazolványt használni. Ennek a kék Porschénak az utasa például…..
Öcsielvtárs 2013.07.05 14:31:23
@Silent Bob: Nem erre reagáltam, hanem arra, hogy nem kell beférnie kerekesszéknek, járókeretnek, stb. szállíthat más jellegű jogosultat is. A fogyatékos szót kéretik mellőzni.
Naiv ügyfél belefutott egy újrahasznosított dvd-be Nyíregyházán. Nehéz elhinni, hogy léteznek még olyan emberek, akik megveszik az amerikai Tetovált lányt lemezen, lemásolják 90 forintért és visszaviszik a másolatot... UPDATE: Ez tényleg így néz ki. Azt hiszem, nincs igazán…..
Öcsielvtárs 2013.06.04 12:45:57
- Halló, ön özvegy Kovács Lajosné a Rottenbiller utca 88-ból? - Igen, én vagyok. - A kedvenc bankjából telefonálok, és szeretném megkérdezni, hogy jól érzi-e magát Thaiföldön? - Dehát én itthon vagyok Budapesten! Nincs nekem pénzem Thaiföldre utazni.... - Hát, most már…..
Öcsielvtárs 2012.06.04 14:08:29
@Papírzsepi: Sziasztok!

Összesen 2 kereskedelmi banknál nem történt adatszerzés ebben az évben. A megelőzés elsősorban pénz kérdése, és valóban csak az számít, hogy mennyi a - várható - veszteség, illetve mennyit költünk védelemre. ( minden ATM mellett állhatna vagyonőr is 24 órában... ) A védelem mindig két irányú: a másolást és a PIN megszerzését kell meggátolni. Bármelyik sikeres, az adatszerzés lesz sikertelen. Mi is - igen "olyan" helyen dolgozom - igyekszünk hatékony védelmi rendszert kiépíteni, ráadásul szó nincsen extra dolgokról, ( pl. a legtöbb bank elkezdte leszerelni a 24 órás zónát nyitó szerkezetet, csak egy gombot kell megnyomni a bejutáshoz ) de ezt sajnos csak a fizetős tanfolyam keretében tudom részletezni :-) A lényeg, hogy 1-2 éve még azonnal klónozták a kártyát az elkövetők, és a másolás után 2 órával már kp.-t vettek fel azzal. Most összegyűjtik - akár hónapokig is - amegszerzett adatokat, és azokkal egyszerre követnek el visszaélést. Pár madarat azért így megfogattunk a rendőrökkel ...
 2000. december 11-én tengerészgyalogos katonák tartottak vissza a bázisukra, az Észak-Karolinában lévő New Riveri tengerészgyalogos-támaszpontra. Egy kimerítő gyakorlaton voltak túl, ám aznapra még hátra volt számukra egy eléggé megterhelő túlélő-program: a…..
Katonák! – mondják sokszor a civilek, alig leplezett lenézéssel a hangjukban. Bikkfa nyelven beszélő, bikkfa fejű katonák, akik csak ahhoz értenek, hogy a parancsokat gondolkodás nélkül végrehajtsák, mert erre vannak idomítva attól fogva, hogy katonának állnak, születnek,…..
TComment Karikás zsebcsatahajó 2012.01.19 06:15:00
Tör előre az Audi, kérlelhetetlenül és kiszámíthatóan. Ezúttal a kompakt prémium-SUV-ok szólistájára rúgták rá az ajtót. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..