Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Firebazs

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1914. Balatonfűzfő és Kenese települések között 1914. május 11-én bekövetkezett földcsuszamlással a Balatonba sodort személyvonat MÁV 220 sorozatú mozdonya és kocsijai. Csodával határos módon senki sem halt meg a balesetben. Forrás: Fortepan / Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum / Történeti…..
Firebazs 2024.04.22 13:05:12
@Raab: Tök jogos, itt: regigyor.hu/vegyes/a-gyori-csillagvizsgalo/ még a kép is fent van.
A mai összeállításban Koppenhága egy évszázadát tekintjük át érdekes, ritkán látható fotókon. A felismert helyszíneket kérem a kommentekbe linkeljétek, ahogy mindig :) Nagylányomnak ajánlom... 1914. Villamos és biciklisek a sorompó előtt várnak a híd leengedésére ..
Firebazs 2024.03.04 11:20:35
@agresszív kismalac: Skyggen i mit øje a címe, magyarul: Az árnyék a szememben. Érdemes megnézni.
1890. Két ainu nemzetiségű nő a népükre jellemző ajaktetoválással. Az ainuk elsősorban Japán legészakibb szigetein és az orosz fennhatóságú Szahalinon és Kuril-szigeteken élnek. Történelmük szerint a japánok megjelenése előtt már legalább félezer évvel már a térségben voltak. A nők is könnyen…..
Firebazs 2024.02.06 12:48:32
@GFO: Nem fertőtlenítő szer volt, hanem ún. "burba". Egy agyagos keverék, ami megkötötte a radioaktív port, majd később a talaj felső rétegével együtt eltávolították.
A Tudományos Újságírók Klubja, a Tudományos Ismeretterjesztő Társulattal (TIT) közösen hirdetett pályázatot - idén már másodszor -  az Élet és Tudomány egykori szerkesztője és nagyszerű blogger, a tavalyelőtt tragikus hirtelenséggel elhunyt Juhari Zsuzsanna emlékére. A pályázatra a tudományt…..
Hiába a forradalmi online jegyvásárlás a MÁV-nál, ha a jegykiadó automata nem működik, a kalauz nem tudja a vonaton megnézni, hogy tényleg vettek-e jegyet a neten, illetve a célállomáson nem tudják érvényteleníteni a bírságot: Naiv ügyfélként szinte a 21. században érzetem…..