Regisztráció Blogot indítok
Adatok
névtelenül

0 bejegyzést írt és 1280 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A JW videótéka májusi kiadása Stephen Lett-et mutatja be, aki arra kéri a Tanúkat, hogy fedezzék a költségvetési hiányt A JW videótéka 2015 májusi kiadását a házigazdája, Stephen Lett, vezető testületi tag úgy harangozta be, hogy az “történelmi” lesz. Végül is pontosan…..
Ebben az évben a Jehova Tanúi között élő testvéreink és testvérnőink 2015. április 3-án, naplemente után ‘tartják meg’ az Úr Vacsoráját, amit Krisztus halála Emlékünnepének is neveznek. Ez az év legfontosabb eseménye Jehova Tanúi számára, így erre az alkalomra az…..
névtelenül 2015.03.22 12:24:22
@Niro: Nincs egyértelmű válasz. Illetőleg így kérdezni sem fer, mert esetleg előfordulhat, hogy valaki ténylegesen elolvassa, hogy mit tanácsolt Jézus, és odáig megy, hogy konzekvenciát von le, esetleg onnantól egyértelműnek fogja tartani a választ, netán le is zárja magában ezt a kérdést.
A bibliában nem csak Jézus idézetek vannak.
Az a helyzet, hogy sok igehely sokféle idézetével tudnék válaszolni arra, miért kell fogyasztani az emlékjegyekből. Meg arra is, miért nem. Ezek között sok konkrét és sok átvitt értelmű kijelentés van. Minden felekezet törekszik rá, hogy "matematikai módszerekkel" úgymond "levezesse" a válaszait a kereszténység kérdéseire a biblia szövegéből. Sok felekezet van, és mind él a "kizárólagosság igényével" -még akkor is, ha az ellenkezőjét állítja. Ez sok hozzártő embert jelent, mégis ugyanannyi az ellentmondás, mint ahány a felekezet, de annál is több.
A biblia egy nagy könyv, amit érdemes forgatni. Úgy gondolom, segít megtalálni innen a kiutat. Azt viszont nem hiszem, hogy -látván mennyi féle a válasz- a szószerintiségen lenne a hangsúly.
Nem tudom, hogy miért ennyire ellentmondásos, sokat gondolkodok ezen, és próbálom feloldani azokat.
Azt a nézőpontot keresem, a létezésnek azt a pontját, ahonnan nézve nincsenek ellentmondások a bibliában. Szerintem ez a legfontosabb feladata egy hívő embernek.
Cedarsnak sikerült felhívnia és beszélnie Tony Morris Vezető Testületi taggal. Úgy tűnik sikerült elkerülnie a Vezető Testületet irányító, mindent látó szent szellem figyelmét! Az angolul tudó olvasóinktól kérem, hogy az alábbi online dokumentumba közösen készítsünk egy…..
névtelenül 2015.02.08 09:41:31
@deis: Szia.
Párral fentebb Johnny kérdezett valamit tőled, de azt is hozzátette, hogy valószínűleg nem fogsz válaszolni, mert nem szoktál. Namost nem tudom hogy észrevetted-e, de az történt, hogy nem válaszoltál. Reagálni reagáltál, írtál is valamit válasz gyanánt, csak az nem áll szoros kapcsolatban a kérdéssel. Amit írtál, arra lehetett jó, hogy úgy gondold, válaszoltál. Én meg itt vagyok pár éve, és hát az a helyzet, látom, hogy a jehova tanúi mind így szoktak tenni.
Most én nem akarok ellened beszélni, csak szólok, hogy ez így nem fer.
Ha valami megszívlelendő a társulat tanításaiból, akkor megszívlelem. Ha elvetendő, elvetem. Mindkettőből van sok.
Teljesen mindegy, hogy vallási kérdés vagy nem az. Ha egy közösség tagja akarok lenni, mint itt mindenki ennek a blognak, te is mert itt vagy, akkor be kellene tartani az eszme-csere íratlan szabályait.
Az van, hogy amikor valaki kilép a jehova tanúi közül, akkor életének abban a fázisában van, amikor felülvizsgálja azok tanításait. Ráadásul elfogultan, mert inkább ragaszkodik azokhoz még, mint sem. Az érvek, amik a kilépés mellett szólnak, "hátrányból indulnak", mert nem elfogulatlan az illető.
El lehet képzelni, hogy akkor milyen nyomósak lehetnek, ha mindezek ellenére felülkerekednek? Amikor készen áll valaki az objektív vizsgálatra, ott már tulajdonképpen el is dőlt a dolog. Csak aki nem képes objektív lenni, és becsukja az elméjét, és inkább ad kitérő válaszokat, mint te, csak az nem erti meg ezt.
Az érvek készen állnak. A jehova tanúja tehát vagy képes objektíven megvizsgálni azokat, - de akkor el is dőlt, hogy mennie kell- vagy nem képes, de akkor tulajdonképp meg sem vizsgálta azokat.

Naszóval hogy van ez, hogy nem szoktál válaszolni?
névtelenül 2015.02.09 06:57:19
@deis: Arra vonatkozóan kérték tőled a választ, hogy helyes-e ha dátumjövendöléses kisszektához tartozol, vagy inkább jobb ha távol maradsz tőlük. Érezhetően igen-nem választ vártak.
Úgy gondolom, neked helyes, ha a jehova tanúival töltöd az idődet.
“Emberek rabszolgái vagy Isten szolgái?” A fenti cím egy cikksorozatot vezet be az 1998. március 15-i Őrtoronyban. Arra figyelmeztet, hogy “Veszélyes embereket követni”: Az erős, vezetőközpontú kapcsolat egészségtelen érzelmi és szellemi függőséghez…..
névtelenül 2015.01.28 19:19:31
Nem tudjuk, hogy kik azok. Ez így nem működik, minden eszme mellet és ellen is lehet éppen ugyanolyan meggyőzően érvelni. Akár alátámasztva az érveket is meg az ellenérveket is bibliai idézetekkel. Egyénenként változik, hogy kinek mi a biblikus vagy egyáltalán erkölcsös.
Ez olyan régóta megy már, hogy részemről felesleges időpocséklás megpróbálni eldönteni, kik is képviselik napjainkban Krisztust. Ugyan megpróbaltam, de persze nem ment.
Itt valami egyéni dologról van szó.
Megfelelően ellentmondásos a biblia szövegzése, Jézus szavai, hogy észrevehessük: nem szószerint, nem foggal-körömmel. Éppen Jézusig ment ez a vaskalaposság, amit felváltott a kesze-kusza stílusa, amiből -gyakorlatilag- semmi konkrétumot nem lehetséges leszűrni. Ennek persze több oka is lehet, én viszont csak arra tudok gondolni, hogy mert így akarta.
Voltak a parancsolatok, zsidó törvények egy háttal, erre jött Jézus, "hót totál" zavaros dumával, aminek nyilván fontos tartalma van, viszont - szintén jól láthatóan - nem az egyértelműség infantilis szintjén. Erre azért vigyázott. Hát ha már a törvény fölött állva abba mintegy beleírt, isteni joggal mert mi mással, nehogy már azokat eltörölve véletlen újakat alkosson!
Amit mondott, az egyénben munkálkodhat, és más-más gyümölcsöt teremhet vagy nem teremhet.
Azt is mondhatnám, hogy Istenben hinni az nem csapatmunka, ez egyéni sport.
A jehova tanúi az meg valami egészen más.
névtelenül 2015.01.29 17:42:42
Arra a zavaros Jézus-idézetekre gondolok, amelyek mentén haladva azután mára kialakult egyfajta keresztényi magyarázat arra vonatkozóan, hogy mi újság az istenhittel, meg hogy hogy kell élni. Szóval a nagy kavarodottság, ami tényleg van, amit bárki azonnal levág, aki egy kicsit is komolyabban megfigyeli a kereszténységet.
Merthogy mindenki máshogy érti.
Kétezer éve történt valami, amit leírtak. Hogy, hogy nem, ennek hatására ma mindenki össze-vissza érti a leírtakat. Szinte semmiben nem értenek egyet azok, akik szakértői a témának. Hát nézd meg mi van a különböző felekezeteknél. Keresztelés, imádkozás, háromság, predesztináció, női papok legyenek-e, á napestig lehetne sorolni.
Mindenki a bibliát lóbálja maga előtt, mert ugye abban meg van írva amit ő állít. Mhm.
Hát nem mondhatod, hogy ez tiszta lenne.
Az istenhit nem tömegsport. Mindenki egyedül van, az isten szava egyénenként eltérő módon hathat. Itt nincsenek szabályok. Nincs gyermekkeresztelés, de az ellenkezője sincs. Nem lehet sem állítani, sem cáfolni. Háromság sincs, de van is. Ezt sem lehet sem állítani, sem cáfolni. Meg még egy jócsomö dolgot.
Amíg valaki ilyen állítások igazolására használja a bibliát, addig az csak játék a betűkkel.
Nagyon nehéz bármit is mondani, kijelenteni meg aztán egyenesen veszélyes.
A kereszténység csak kérdéseket vethet fel, legfeljebb ha elmélkedhet az elhangzottakon, aztán kiből mit hoz ki.
Egyre több ember beszél nyíltan az önjelölt próféták és szektavezérek, mint például a Vezető Testület által alkalmazott illetéktelen befolyásolásról Újabban figyelemre méltó növekedést lehet tapasztalni azon cikkek és beszélgetőfórumok számában, melyek az…..
névtelenül 2014.10.28 23:50:29
De hogy a modern társadalmak valóban megértik-e az illetéktelen befolyásolás veszélyeit, az egy kicsit más kérdés.
Ha belegondolok, talán jogos lehet az elvárás, hogy az okosabb és a tapasztaltabb tanítsa a kevésbé okosakat és kevésbé tapasztaltakat. Ez szép. Na és ki mondja meg, hogy mi számít okosságnak, és mi számít építő tapasztalatnak? Merthogy bármit, ami ebben a vilgban van, legalább ( minimum) két nézőpontból lehet megvilágítani. És ugyanaz a dolog máshonnan nézve nem ugyanazt jelenti. Akkor most ugyanaz lehet jó is, de rossz is? Sajnos igen.
Ez a világ egy köztes világ. Valami és valami között van. Az egyik valami lent van, és úgy is szokták nevezni, hogy "semmi". A másik pedig fent van, és neki is van másik neve, a "minden", vagy a tökéletes, esetleg az Egy. És ebben a világban egyre inkább a semmi világítja meg a dolgokat és történéseket, a lelket és az értelmet. Az emberek értékrendje a semmi felé konvergál, a nullába. Ez a semmi, ez nem szeretné, hogy semminek látszódjon, ezért megpróbál ő lenni a minden, de ez hamisság. Úgy próbál meg mindennek lenni, hogy ezer arca van, és választékká teszi magát. Ma már ezernyi kínálat adódik bármire, vallásra meg világnézetre, egyszerű meg bonyolult dolgokra és a semminek édesmindegy hogy melyiket választjuk, csak egy a fontos, hogy válasszunk. Így vízszintesen, horizontálisan, ha úgy tetszik. Hogy tévelyegjünk, jobbról balra, balról jobbra. Mindegy, csak felfelé ne. Ezért is az irdatlan választék, mindegy csak az idő teljen, pedig belül mind semmi mint a gazdája.
A modern társadalmak komolyan veszik-e ezt? De hiszen az emberekből áll, akik éppen választanak maguknak új semmit a régi helyett. Hogy van-e bárki, aki még törődne ezzel? Hogy van-e egyáltalán értelme ezzel törődni? Nem tudom. Azt azért kijelenthetem, hogy rendkívüli éleslátásra, és mérhetetlen -és egyre nagyobb- gyanakvásra van szüksége bárkinek, aki meg szeretné látni a semmi valódi arcát, mert meg lehet. Ha van valaki, aki a világból jövő segítséget vagy iránymutatást cakli-pakli elfogadja, éppen olyan üressé válik, mint maga a világ. És azt nem felfelé, de lefelé fogja elhagyni, ha jól gondolom. Minél lejjeb ereszkedik a semmiben, a Mindennek annál kevesebb fénye fogja megvilágítani neki a dolgokat, és odalent eléri az állapotot, amikor már mindent a semmi fénye világít meg.
Mindent két irányban lehet elhagyni: felfelé vagy lefelé. Ezt a világot mindannyian el fogjuk hagyni. Felfelé, vagy lefelé.
Krisztus azt mondta, bár nem ezekkel a szavakkal, hogy felfelé kevesen.
A semmi világot épített.
Lássátok.
névtelenül 2014.10.29 09:02:13
@karalabe4: Mert a lényeges, a fontos irány az a függőleges irány. Emelkedni, sűllyedni. Felemelkedni vagy belesűllyedni, beleolvadni és ezzel feloldódni a semmiben. Az emberek feloldódnak itt. Ezer irányba, ezer darabba, ezer darabra esnek szét, a helyett, hogy a számtalan üres és jelentéktelen momentumot egyesével felszámolnák, és megpróbálnának egy lenni. Nem lehetséges, de ennek az irányába el lehet mozdulni, és lehet törekedni. Ha valaki magas szellemi szinten áll, de valamiért elindult lefelé, a beleolvadás útján, az sokkal rosszabb, mintha lent lenne, de éppen elindult volna felfelé. Nem a pillanatnyi különbség számít, hanem az irányultság. Hogy merre halad. Persze ez nem látszik direkte, e helyett a pillanatnyi különbség látszik, és mindenki e szerint ítél.
Tehát a fontos irány a függőleges, a vertikális. A horizontális elmozdulások csak látszólagos helycserék. Arra jók, hogy kevesebbet foglalkozzunk a lényeggel, és többet a semmivel.
Ha valaki egyik vallás helyett a másikat választja, ez önmagában csak egy oldalirányú változás, gyakorlatilag és ténylegesen sem mozdul tőle Isten iranyába. Úgy gondolom, hogy minden ember saját magában értse meg mindezeket, ne kívülről várjon magyarázatot minderre, mert nem lehet biztos a magyarázó irányultságában. Lehet olvasni a bibliát, és kell is. És gondolkodni kell az olvasottakon, és megpróbálni megtanulni meglátni, hogy mi az, ami az életemben tényleg fontos.
Szerintem a függőleges elmozdulás lehetősége akkor jelenik meg, amikor valaki már képes helyükön látni a dolgokat. Kell egy tiszta, mondhatjuk úgy, hogy biblikus értékítélet, és egy határozott jellem, ami kitart amellett. És ha ez megvan, el lehet kezdeni az életem eddigi dolgait sorra venni ez alapján, és el lehet kezdeni kidobni azt, amit üresnek, az üresség részének látok.
Sokat kell gondolkodni és mérlegelni, és folyton ellenőriznem kell, hogy a helyesnek vélt értékrend szerint jártam-e el.
A Jehova tanui fényévekre vannak attól, hogy egyáltalán önálló értékítéletük legyen, függetlenül attól, hogy az helyes vagy helytelen. Ők az egyik lehető legrosszabb helyzetben vannak, abban a helyzetben, ahol nincsen is saját véleményük. Ez a totális beleolvadás a zéróba, a saját tudatuk nem az övék. Odaadták. Ezen nincs mit szépíteni. És azon sem, hogy ebben az állapotukban alkalmatlanok bármire. Tudomásul kell venni, hogy nem lehet mindenkivel értelmesen beszélni. Krisztus sem tudott mindenkivel értő párbeszédet folytatni, és nem is erőltette.
Itt el lehet gondolkozni az eleve elrendelés tanán, el lehet vetni, vagy ervelni mellette. Fel lehet tenni a kérdést, hogy a biblia tartalmaz-e olyan kijelentéseket, amelyek arra utalnak. Ha igen, akkor hogyan lehet érteni azokat. Ezt én sem tudom. Néha úgy gondolom, hogy egyesek azért olyanok, amilyenek, hogy például álljanak előttem. Negatív, vagy pozitív például. A jehova tanúi egyek a negatív példáim közül, de van még sok más.
Három gyermekem van, és komolyan veszek minden negatív példát, mert mindaddig, amíg egy dolgot nem haladsz meg saját magadban, addig azt a dolgot nem szabad elvetned. A szektás húzások nagyon komolyak, és durvák. A drogok is meg a hazugság, meg egy csomó más. Igyekszem sorra venni mindet, és törekszem hogy mindezeket elvessék magukban, de nem tudom, mennyire leszek sikeres, ez nem csak rajtam múlik.
A semmi világot épített itt.
Ennek megfelelően állok hozzá a világhoz.
Három új ‘királyság ének’ kottája szivárgott ki a JWsurvey-hez Egy ismeretlen informátor kapcsolatba lépett a JWsurvey-jel, és részletes adatokkal szolgált három új Királyság-énekkel kapcsolatban, melyeket várhatóan az Őrtorony e hétvégén (október 4-5.) megtartandó,…..
névtelenül 2014.10.20 19:54:23
@sefatias: Szia. Van két érdekes könyv, ami érdekelhet. Az egyik Baranyi Tibor Imre, Fejlődő létrontás és örök hagyomány című könyve, a másik pedig Erdei Zoltán, Antispiritualitás és modern ezotéria című könyve.
Talán már említettem ezeket itt.
Ezek nem egyszerű írások, nem átlagos kézbe valók. A dolgokat egy egészen ismeretlen oldalról világítják meg.
Az Őrtorony bejelentett egy új weboldalt, amely videókat fog bemutatni a Vezető Testület havonkénti beszédeiről A Jersey City-beli kongresszusi teremben, vagy más néven a Stanley Színházban, ma megtartották az Őrtorony Társulat 130. Éves Közgyűlését. Volt idő, amikor ezek a…..
A teljes szerződés ITT olvasható. Forrás: jwleaks.org Mert Jehovának gyors, modern és magánkézben lévő csatornára van szüksége!..
névtelenül 2014.09.27 07:12:35
Az Őrtorony legújabb kiadása “Jehova” nevét szinonimaként használja a szervezetre.  Az elmúlt évben megértük a bizarr “Hét pásztor, nyolc herceg” Őrtorony cikk megjelenését, melyben Jehova Tanúinak megmondták, hogy a vezetőik által számukra adott utasítások…..
Lehet e a gyermekek vallásos odaadása igazán őszinte, amikor az egész egész pici koruktól sulykolva lett beléjük?  Képzelj el egy apát, aki intenzíven részt vesz egy bizonyos sportcsapatban. Követte a csapatot már gyermekkorától fogva a saját apjának vezetése alatt. Miután…..
névtelenül 2014.07.26 09:01:40
A gyereket önálló gondolkodásra érdemes nevelni, nem pedig egy adott dolog elfogadására. A gyereknek olyan környezetben kell felnőnie, ahol azt tapasztalja, hogy sokszor a felnőttek is tanácstalanok, továbbá az a jó, ha látja, hogy a szülei hogyan oldanak meg ilyen - a kezdetben beláthatatlan - problémákat. Látnia kell, ahogy a szülők néha rosszul döntenek, látnia kell, hogy néha elismerik, néha bizonyos okokból kifolyólag nem tudják elismerni.
A szülőnek vallási kérdésben mindig szerényen kell megnyilvánulnia. Nyitva kell hagyni ajtókat, és nem szabad konkrétan fogalmazni.
Hagyni kell a gyereket gondolkozni.
Fel kell hívni a figyelmét a szektákra, meg kell tanítani arra, hogy az ember befolyásolható. Kamasz korára már önállóan fel kell tudnia ismerni, hogy őt most éppen bepalizzák, beszervezik, megvezetik, vagy nem.
A gyereket egész gyerekkorában képezni kell arra, hogy hogyan kell egy helyzetben saját magát is kívülállóként tekinteni, hogyan kell "elemelkedni" a problémától, mert különben nem fog tudni objektív maradni.
Én a gyerekeimet gyanakvásra tanítom. Mindig elmondom, és példát hozok fel arra, hogy ne bízzanak senki emberfiában, mert olyan világ van, hogy aki szembe jön, az mind át akar verni. Nálunk ez a kiinduló pont, innen egy idegen csak javíthat a megítélésén.
A legrosszabbra gondolunk, a legrosszabbat feltételezzük, és közben figyeljük, igaz-e. Ha nem, akkor lehet lazítani a szorításból. A bizalmat ki kell érdemelni, be kell bizonyítani, rá kell szolgálni és meg kell dolgozni érte, senkinek sem jár automatikusan.
Sötét korban élünk, sötét emberek között.
Krisztus sem bízott vakon az emberekben, ha nem tévedek.
névtelenül 2014.07.28 22:37:59
@Régi harcos: Hogy Jézus szavai milyen hatással lehettek Péterre, mit élt át vagy értett meg akkor, azt nem tudom. Igen, azonnal ment.
Ez a lehetőség ma már kizárt.
Russell forog a piramisában, Rutherford még a whiskeyt is kiprüszkölné: Jehova Tanúi legfontosabb üzenete pedig a weboldaluk címe lett! Ne feledd: Bár csak közvetetten, a hű de értelmes szolgáján keresztül, de MAGA JÉZUS KRISZTUS SZERKESZTI A JW.ORG-OT!!! Az interweben egyedül a…..
A közösségmegvonás tagadói: Veikko Leinonen (középen) az Őrtorony legutóbbi képviselője, aki a közösségmegvonás gyakorlatát jelentéktelennek tünteti fel a média előtt Veikko Leinonen, az Őrtorony képviselője, nemrég megjelent a finn televízióban, ahol lényegében tagadta,…..
Susannah, 2014. május 20. Az YLE UUTISET jelentette 2014. május 15-én, hogy két korábbi JT-t, Eeva-Liisa Pirttinent és Joni Valkilát mindössze néhány órával azelőtt interjúvolták meg a finn YLE TV adásában, hogy három JT fiókhivatali tisztségviselő találkozott Finnország…..
névtelenül 2014.06.18 14:19:14
Ezek az irányok némi elégtételt jelenthetnek sokaknak akik már kint vannak. Talán néhányakat a bentiek közül is elgondolkodtatnak.
Az ember bonyolult lélek. Nem ésszerű. Ragaszkodik, meg tartozni szeretne valahová, meg szeretne többet tudni. Az objektivitás nem fő szempont. A csordaszellem, a megalapozottság nélküli magabisztosság, a hiszékenység, na ezek a fő szempontjai. Ha minden tetszik neki, és még objektív is, akkor jó neki az objektivitás. Ha nem tetszik neki minden, akkor kitalál ál-objektív nézőpontokat, mint a Jehova Tanúi jelen esetben.
A Jehova Tanúi hintáznak. Először még lökni kellett őket, mint ahogy a gyerekeimet szoktam a játszótéren, mert a királyságterem is egy játszótér. Később már magukat lökik, megtanulják álomba ringatni saját magukat, de ez az álom nagyon veszélyes: csak kevesen ébrednek fel belőle.
Az álomkór, amelyet a cecelégy terjeszt, az egy valódi betegség. De én azt mondom, ez itt éppolyan álomkór mint az igazi. Mert ha nem látja a környezetét, ha nem érti amit olvas, ha nem hallja ami elhangzik, akkor nincsen ébren, s itt most mindegy ki az aki beszél, vagy leír valamit. Ha az Őrtoronyban van leírva egy gondolat, akkor azért, ha pedig ezen a blogon, akkor meg azért kell megérteni, és helyén kezelni. Ez az objektiviás. A dolgokat a helyükön tudni kezelni. Hogy amit látok, arról el tudjam dönteni, hogy az micsoda, hogy amit hallok vagy olvasok, arról tudjam már, hogy mégis mennyire vehető komolyan.
A Jehova Tanúi - már aki - álmodik. És tudjátok mit mondok? Azt, hogy szépet álmodik. Jó lenne ha igaz lenne az álmuk, mert akkor én is azt szeretném álmodni, amit ők.
De nem igaz.
Stephan van Helden szatírája A labdarúgás napjainkban mindenütt jelen van. Négyévente, a labdarúgó világbajnokság alatt, különös mértékben szembesülünk ezzel a sporttal. Mit mond a Biblia a labdarúgásról? Focizhatnak keresztények, vagy megnézhetik a TV-ben a labdarúgást?..
névtelenül 2014.06.12 09:36:17
@Vicarius: Osztom a véleményed.
A közel 100 követővel rendelkező ŐrtoronyŐrök nevű facebook-csoportunk az alábbi üzenetet kapta: A. Jeremiás VörösnéNagyon fontos!!!! Ez az oldal HITEHAGYOTTAK oldala!! https://www.facebook.com/profile.php?id=100008178004003 kérlek töröljétek magatokat, ha bele estetek a…..
névtelenül 2014.06.09 23:23:40
Valóban Istent szolgálják? Keresd a lakásba bejutás lehetőségét! Ismert tény, hogy több eladás létrejön, ha a dolgozó beléphet a lakásba és bent mutathatja meg a könyveket. Ezért arra kell törekedni, hogy ha csak lehetséges, beengedjenek a házba. Gyakran már a kopogtatással…..
..
névtelenül 2014.05.22 08:13:36
@rea23: Látják. Meg ismerik, tudják.
Tegnap láttam egy tudományos filmet. Néhány önkéntest beültettek egy autóvezető szimulátorba, és egy teljes órát kellett vezetniük a jól kivitelezett viruális valóságban, mintha egy játék lenne, csak itt normálisan és szabályosan kellett vezetni. Kamerákkal és számítógépekkel figyelték a szemmozgásukat, minden tizedmásodpercet rögzítettek, mert arra voltak kíváncsiak, hogy hová nézünk vezetés közben. Frankón monitorozták a pupilláikat.
Szóval ott ülnek a szimulátorban, vezetnek meg minden, pirosat kapnak, jön a gyalogos, kigurul a labda ahogy szokott, egy teljes óráig, de néha fogták, és felhívták őket telefonon. Headset a fülükben, vezetnek, csörög a telefon, és dumáltak a fülükre, hogy mi újság régen láttalak, mikor főzünk már egyet közösen, meg ilyen tök általános dolgok, ezek meg rendesen visszaválaszoltak ahogy kell, közben meg ment a forgalom.
Oké letelt az óra, jöhet az elemzés. Kiválasztottak egy rakás utcajelenetet a vezetésük idejéből amiket láttak a tagok, mert ott mentek el, és eléjük tették őket. Megkérték az ipséket, jelöljék be azokat, amelyeket láttak, és most jön a lényeg. Sorozatosan kihagyták és nem jelölték be azokat, amelyeket akkor láttak, amikor egyébként pont telefonáltak. Azt mondták, azokat nem látták. Erre megmutatták nekik a pupillaszenzor adatait, hogy nem hogy ne látták volna, de egy-két másodpercig legeltették is a tekintetüket azokon a jeleneteken is.
Annyira elterelték a figyelmüket a telefonhívások, hogy amit azok alatt láttak, nem jegyezték meg. Az agyuk szelektált, mert túl volt terhelve.
Ezeknek a Jehova Tanúinak is folyamatosan "bejövő hívásaik vannak", szándékosan, mert így nem tudnak odafigyelni arra, amit a bibliában olvasnak. A Társulat ugyanezt a módszert használja arra, hogy zombikká tegye a tagjait.
Szóval látják ők. Nem is lehet nem látni. Ha lenne rajtuk pupillaszenzor, egyértelműen kiderülne, hogy elolvasták azokat a sorokat is a bibliából. Csak hát az olvasáshoz nem elég a szem, agy is kell hozzá. De sajnos az le van foglalva.
névtelenül 2014.05.26 06:47:30
@szenvedélyes igazságkereső: Senki sem hülye, aki segítséget kér, mert nem tud lefordítani valamit. Ez természetes.
Sokat halottam már a legkülönfélébb vallásoktól, szervezetektől ezt a fajta hozzáállást, amikor hajléktalanokról, szegényekről, azon rászorulókról van szó, akik nélkülözésben élnek. Nem tudok arról nyilatkozni, hogy mások hogyan csinálják, valóban megtanítják-e a…..
névtelenül 2014.05.21 06:49:37
@peterson1977:

"...az olyanokon akik egyszer meggyőződtek, hogy nincs szentháromság lélek hallhatatlansága stb..."

Barátom, tudod-e mit jelent meggyőződni valami felől? A felsoroltakról, vagy az ellenkezőjükről nem lehetséges "meggyőződni" ahogy te fogalmaztál. Ez nem matematika, ahol a jó eredményt még vissza is tudom ellenőrizni. Nincs konkrétum, ellenük de mellettük is szól a biblia. Kinek melyik álláspont tetszik vagy felel meg.
Még jó, hogy a lényeg távolról sem ezekben gyökerezik.