Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fofofo

0 bejegyzést írt és 605 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
FRISSÍTVE A NYERTESEKKEL A POSZT VÉGÉN! Több okból is rendhagyó a mai válogatás. Hogy korábban érkezett egy nappal, azt többen észrevettétek biztosan. De különleges, mert egyrészről kizárólag magyar képeket tartalmaz, másrészt teljesen szubjektíven válogattam, csak úgy ami megtetszett vagy amiről…..
Jól jöhet néhány "hűvös" tipp, még akkor is ha elsősorban nyáron mindenki a tuti meleg miatt  érkezik Spanyolországba. De mit tudsz csinálni, ha már csokibarnára sültél a napon, és egy kellemes programot is szeretnél beilleszteni a nyaralásodba. Menekülj a kánikula elől a természetbe, hiszen…..
Az a roppant kellemetlen helyzet állt elő, hogy meg van nyitva az üres dokumentum a hogyvoltnak, és rá kell jönnöm, hogy nem sokra emlékszem a tavaszi epizódból. Jegyzeteltem persze, és itt van az epizód a lejátszóban, így nem leszek bajban, de azt hiszem, az semmiképp sem jó jel,…..
fofofo 2017.03.04 17:31:27
@RobiLya: amikor volt a Föld összes országának az ételfesztiválja (nem tudom összerakni nyelvtanilag helyen, bocs), mutatták egy pillanatra Mr. Kimet. Egyébként az első évadban még sokszor párszor elhangzott Lane szájából, hogy "a szüleim", de aztán ez elmaradt.
fofofo 2017.04.08 23:20:53
SPOILERES!
www.youtube.com/watch?v=7VEUEmaf_Og
Top 10 Things We Hated About The Gilmore Girls RRevival
In medias res kezdünk, ahogy kell, ha Horatiusnak bejött ugye, akkor Pumped és b. nejjelöltje csak nem fog pampogni érte a Viacomnál. A helyszín a telepi keményemberek és enyhe lófejüket szilikoncsöccsel ellenpontozó macáik egyik természetes élőhelye, azaz egy kozmetikai szalon, ahol most…..
fofofo 2017.03.21 12:59:34
@dekoninckxx: zseniális ötlet
Kiss Tibi, a Quimby formáció énekese és egyben az egyik legismertebb magyar, nemzeti érzelmű énekes, dalszerző. A Simics(ka) -akit nem becézünk-, által vezetett HírTv műsorvezetője, Alinda behívta egy interjúra. A beszélgetés nem várt fordulatot vett és Kiss Tibi méregfogaival beleharapott abba a…..
Bár néhány óra alatt bejárható, így önálló úti célnak nem igazán való, de ha a környéken járunk, mindenképpen ugorjunk be a britek csúcsfélszigetére, a majmokkal népesített sziklára, vagyis Gibraltárra. Különleges reptere miatt egy andalúz kör kiinduló, vagy végpontjának is kiváló.  Gibraltárt egy…..
fofofo 2017.03.15 12:55:26
@Rugovicsvalagba: Andalúziába nem érdemes főszezonban jönni. Gibraltárnak speciális klímája van, itt sosincs akkora forróság, és mindig fúj a szél. Igaz, ha keleteről, akkor mindenki ragad.
Aki ráadásul éppen én leszek.  ..
fofofo 2016.12.21 15:26:23
Először is üdv újra Stars Hollow-ban! 8 év után újra Gilmore Girls hogyvoltot írok, arról a 4 epizódról, amit a sorozat eredeti alkotói a művük valódi befejezésének (vagy inkább folytatásának?) szántak. Még csak felületesen olvastam bele a nézői reakciókba, elég vegyesek,…..
Amerikai Plán Gilmore Girls 2016.11.22 21:00:15
Most, hogy már csak néhány nap van hátra, hogy a Netflixre felkerüljön a Gilmore Girls nagy izgalommal várt négy új epizódja, érdemes egy pillantást vetni a hajdani sorozat hét évadára és elgondolkodni rajta, vajon mit is lehetett annyira szeretni benne? Mondanom sem kell: ez egy vállaltan elfogult…..
fofofo 2016.11.24 14:37:44
girlpower.cafeblog.hu/2016/11/23/11-teljesen-atlagos-dolog-ami-tilos-volt-a-noknek-az-50-es-evekben/
e szerint a Yale-re csak 1969-től járhattak a nők. ma olvastem, és egyből a poszt jutott eszembe. időben ez sehogy nem jön ki.
sebaj, ettől még holnap vezsek egy csomó egészségtelen kaját, főzök egy nagy adag kávét...
fofofo 2016.11.24 21:17:11
@FOUREY: tulajdonképpen írhatnál még egy posztot a témában, úgy érzem, maradt még mondanivalód, én meg nagyon élvezem :)

Richard-Emily ízlése: és Emily ruhái meg frizurája, szerintem az is tíz évvel öregebbekhez illik. Viszont más filmek és sorozatok alapján az a kép alakult bennem, hogy a new englandi elit valahogy ilyen. Személyes tapasztalatom persze nincs. De nekem itt természetes, míg ha a nyugati parton játszódna a sorozat, ugyanez elég fura lenne.

Nekem a kedvenc részeim a Lorelai - Emily jelenetek. Mondjuk nem az, amikor csúnyán veszekednek, hanem amikor váratlan gesztusokat tesznek egymás felé. És persze a legjobb, amikor vicces jelenetek vannak. Néha elképesztően hasonló a humoruk.

Közben meggondoltam magam, szombat lesz a nap. Holnap munka, utána vezetek két órát legalább, várhatóan szakadó esőben (saludos de Andalucia), holnap csak ráhangolódok a kedvenc részeimmel. Ha felébredek reggel (délelőtt), sütök amerikai palacsintát, főzök egy vödör kávét, és nekilátok.
A Gilmore Girls valamilyen érthetetlen okból Szívek szállodája címen ment itthon a köztévén, én például nagyon sokáig azért nem néztem, mert a cím elriasztott. Azóta szerencsére már többször is ledaráltam mind a hét évadot, főleg hogy nemrég a Netflixre is felkerült a…..
comment:com Alkoholmentes alapozás 2015.09.14 09:30:00
Amikor 2013-ban az NBC-n elindult a Gyertek át szombat este eredeti verziója, a Hollywood Game Night, a late night show műfaját akarták ötvözni a vetélkedőkkel, és mindezt beszuszakolni az amerikai középosztály nappalijába, hátha a nézők is elhiszik, hogy a sztárok is Most mutasd…..
Aligha akad olyan néző, aki nem sajnálja idei megpróbáltatásai miatt, pedig korábban volt ő Luckylonzo, Teflonso, Csalonzó, meg ki tudja még micsoda. Az ifjú spanyol, aki a mezőny végéről a Forma-1 legjobbjai közé emelkedett, botrányoktól sem mentes útja során látszólag feddhetetlen maradt. Mi sem…..
fofofo 2015.08.13 23:01:07
Milyen érdekes, hogy az Alonsóról szóló cikk generálja a legtöbb hozzászólást, szinte mindenhol :)

A crashgate számomra elég egyértelmű, Briós azért nagyon okos a maga módján, pontosan tudja, hogy egy ilyen csalásba minél kevesebb embert kell bevonni, ugyan miért szólt volna Alonsonak a tervről? Nekem egyébként az is megfordult a fejemben, hogy volt a szerződésében egy olyan feltétel, hogy nem nyer futamot, év végén eligazolhat. Így meg jól megtartották. De ez tényleg csak spekuláció. Nagy kár az egészért, mert utána Japánban (Suzukában? ez nem biztos) tisztán nyerni tudott azzal a f.stalicskával, és ok, hogy a körülmények is a kezére játszottak, de elég zseniálisat ment. Csak a crashgate miatt azt már senki nem emlegeti.

Primadonna: azért a nagy hisztijei pályafutása elején voltak. Az ember személyisége - jó esetben - elég sokat fejlődik 8-10 év alatt, pláne ebben a korban. Nem is értem, hogy miért hozzák fel még mindig más oldalakon egyes fórumozók, aktuális eseményekkel kapcsolatban. Erre a cikkre ez nyilván nem vonatkozik, hiszen ez egy áttekintés. Máshol meg nem szoktam hozzászólni, nem olyan a színvonal... (Ez dicséret akart lenni a maga módján, az oldalra és a hozzászólásokra vonatkozóan is.)

Csapatbomlasztó? Hát lehet, nem voltam részese egyik csapatnak sem. De ez szerintem semmiképpen nem ez az ő felelőssége, hanem azoké, akik alkalmazták. Ha én felveszek egy embert egy munkára, figyelembe veszem az összes tulajdonságát, és az alapján döntök. És ha úgy látom, hogy összességében többet árt, mint használ, akkor kirúgom. Ez nem egy bonyolult dolog. A Ferrarinál meg van pénz szerződésbontásra. Ezzel együtt én nem hiszem, hogy különösebben bomlasztotta volna a csapatot. Talán csak nem építette olyan mértékben, mint pl. MSc. De a felelősség mindenképpen azé, aki alkalmazta.

Vettelnek asszem három (de legalább két) világbajnoki cím kellett ahhoz, hogy a csapatfőnökök szavazása alapján végre őt, és ne Alonsot válasszák meg a legértékesebb pilótának. Az is 2011-ben vagy 2012-ben volt, hogy valamelyik lap a pilóták között végzett felmérést, hogy kit tartanak a az akkori mezőny legjobbjának. (MSc nyilván nem volt akkor.) Szinte mindegyik pilóta szavazott, és Alosnso 9 szavazatot kapott, a következő meg talán négyet. Én nem hiszem, hogy a csapatfőnökök meg a pilóták bedőltek volna az Alonso körüli hájpnak.

Az előzőek alapján talán egyértelmű, hogy én azok közé tartozom, akik szerint a Ferrari sehol nem lett volna Alo nélkül. De elfogadom az ellenvéleményt is, hogy éppen miatta nem voltak jók. Ezt már sose fogjuk megtudni.

Vettel úgy munkamániás, hogy ott marad a szerelőkkel pakolni. Alonso meg úgy, hogy tudja, hogy másnap már megkezdi a fizikai felkészülést a következő futamra, és aludnia kell, nem éjszaka ládákat pakolni. Egyszerűen csak különböznek. Különben nekem Vettellel nem lett volna különösebb problémám, ha Alonso nyerni tudott volna még egy-két vb címet. Jópofa, egyszerű "srác a szomszédból", kell az ilyen karakter is. De erről bővebben majd a "mennyire nem jó Vettel" poszthoz :)

Mi van még? 2010, Massa elengedi: Massa akkor már sehol nem volt a pontversenyben, Alo meg még erősen esélyes volt. Mi lett volna, ha ezen megy el a vb cím? Nem hiszem, hogy ha akkor Massának több pontja van, mint Alonsónak, akkor is utasították volna. Nem csak hogy nem volt több pontja, de a közelében sem járt. Szóval szerintem, ha nem is volt sportszerű húzás, de teljesen logikus volt és érthető.

Lucky Alonso (időrendben ez még az elejére illene, az első vb címéhez): Raikkonennek gyorsabb autója volt, Allonsonak megbízhatóbb. Szerintem ez alapján elég nehéz összehasonlítania a két pilótát. Tudták, hogy a McLaren megbízhatatlan. De azért ne felejtsük el, hogy ott kellett mindig lennie Raikkonen mögött a második helyen, hogy ki tudja használni a lehetőséget, pedig ott volt sokszor mögötte egy Montoya is. Mindeközben tartani a pozíciót, nem lemaradni, ugyanakkor nem széthajtani az autót. Szerintem teljesen megérdemelte azt a vb címet. Én azok közé tartozom, akik örültek, hogy véget vetett a Ferrari-Schumacher korszaknak. Nyilván nem ő egyedül, hanem a szabályváltozások, a csapat munkája, a McLaren 2005-ös munkája stb. De mégis az ő nevéhez köthető.

Én nemrég hagytam egy jó munkát, amit jól fizettek (sajnos nem Alonso kategóriában), mert kicsit kiégtem, nem láttam fejlődési lehetőséget. Kockázatot vállaltam, és ugyan még nincs eredménye, de sokkal jobban érzem magam, és egy pillanatig nem bántam meg a döntésemet. Nem tudom, meddig tart még ki ez a pozitív hozzáállás, de szerintem kitart...

Még mindig szereted a hosszú hozzászólásokat? :D
F1Vitriol Mennyire (nem) jó Massa? 2015.07.22 14:00:57
Balesete miatt örökre összeforrt a neve a Magyar Nagydíjjal. Meg azzal, hogy a 2008-as drámai szezonzárón pár másodpercig világbajnokként ünnepelhetett. Aki szeretné bebizonyítani, hogy van visszaút a mélyrepülésből. Sorozatom harmadik részének főszereplője a sokszor kritizált, manapság reneszánszát…..
Alain Passard, 3 Michelin-csillagos párizsi séf privát főzőpartiján vettem részt július közepén, aztán rájöttem, hogy ha elég jó a zöldséges, otthon is le lehet utánozni valamennyire. Nincs ennél nyáribb kaja! Borzasztó egyszerű az egész, csak be kell vásárolni a legjobb…..
Egyes vélekedések szerint ő lehet minden idők legsikeresebbje, mások szerint csak ritka szerencsés, hogy nem sereghajtó csapatban kezdte a pályafutását. Sokan rajonganak érte, mások a falat kaparják a celebkedésétől. A McLaren csodagyerekétől a Mercedes sztárallűröktől roskadozó szerzeményéig: Lewis…..
fofofo 2015.07.16 02:27:15
@MRNN_F1: Ha majd a kedvencemről, Alonsoról írsz, valamibe belekötök, megígérem. Persze nem a politikai blogok színvonalán :)
Mivel eléggé tele van a sajtó a témával, visszakerestem, hogy pontosan hogy is ajánlottam figyelmükbe a helyet. Ezt írtam Toby-nak, a producernek, amikor kifejezetten az elmúlt korokat idéző helyet is kért, azaz nem a gasztronómiai érték volt a lényeg, hanem egy olyan hely, ami…..
Évadzáró epizódhoz érkeztünk ezennel, de nem kell aggódni, lesz még hetedik évad is! Alicia belevágott, és ismét a lakásából működteti a praxisát, a terv szerint olyan ügyekkel, amiket szívvel-lélekkel tud képviselni. Eli és Peter tartanak egy kis igényt az idejére,…..
Ez most már tényleg a választás napja, Johnny eléggé feszeng az előző esti „túlkapása” miatt, pedig Alicia próbálja biztosítani róla, hogy minden teljesen oké közöttük. Alicia és Peter összeáll, hogy eljátssza a tökéletes politikus házaspárt – bár minden lépésük…..
fofofo 2015.04.23 15:18:33
Mielőtt belevágunk az eheti részbe, gyorsan megmutatják mi történt korábban, ami most fontos lehet: egyrészt amikor Diane visszaszerezte a régi irodát David Lee-től és Canningtől; másrészt pedig amikor Lemond Bishop, ügyeletes drogbáró, közölte, hogy Alicia kapmányát támogatva…..
Az eheti ügyünk a szadista milliomos Colin Sweeney újabb botránya: egy sorozat egyik epizódjában egy rá kísértetiesen hasonlító férfi meggyilkolja a feleségét – és Sweeneyt éppen ez alól a vád alól mentették fel legutóbb, így most jóhíréért aggódva pereli a sorozat…..
fofofo 2015.04.04 19:17:14
Izgalmas epizódcímmel nyitjuk a hatodik évadot, a német verzió szerint Die Feuerteufe, azaz tűzkeresztség, ezek szerint nem fogunk ma sem unatkozni. Amúgy a főcím ismét megújult, a bevezető képek az egyik Onedin vitorlás fedélzetén sürgölődő matrózokat mutatják, a…..
Az összefoglalók után akkor folytassuk immár a megszokott rend szerint. Az eheti epizódban végre eljött Cary tárgyalásának napja, ahol az esküdtek róla fognak dönteni, és új szerepbe kényszerül a tárgyalóteremben. Az ügyet tárgyaló bírónk figyelmét egy kissé megosztja, hogy…..
Pont ott vesszük fel a fonalat a hatodik évad elején, ahol az ötödik befejezte: Eli nagy kérdése Aliciához. Na nem nőül kérte, csak államügyészt akar csinálni belőle. Carynek egyéb gondjai akadnak, ugyanis megvádolják, hogy összejátszott híresen bűnöző ügyfelükkel, Lemond…..
A német epizódcím szerint Glückliche Reise, azaz szerencsés utazás, ez vár ma ránk, a múltkori részben nem is láttuk a tengert, most azonban sokat fogunk hajókázni. Itt vannak mindjárt a skót partok, ahonnan James büszkén mutatja Lettynek a múltkor megvásárolt két hajót, a…..
fofofo 2015.03.09 10:27:47
@nughop: írok blogot. Ha @Gabba: hozzájárul, megírhatom itt is, hátha mást is érdekel. Ha nem, megy privátban :)
fofofo 2015.03.09 11:52:11
majdahogydja.blogspot.com.es/
igen, elgépeltem a címet. és nam nagyon tudom még szerkeszteni. és szabaddá tettem a hozzászólásokat, de így is van, aki nem tud kommentelni. én meg éppen nem tudok válaszolni, kicsit technofób vagyok ám....
fofofo 2015.03.10 10:55:08
@nughop: én megy igyekszem nem szétoffolni Gabba posztját, de örülök minden kommentnek. Jöhet negatív is, attól fejlődök.