Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PamPalini

0 bejegyzést írt és 109 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy építőipari kft-nél dolgozok,aminek két tulajdonosa van. Az egyik tulajdonos négy éve alapított a fia nevére egy másik ugyanolyan tevékenységi körrel foglalkozó kft-t. Azóta tapasztaljuk,hogy folyamatosan menti át a mi anyag és szerszám készletünket. Már most ott tartunk,hogy…..
PamPalini 2013.09.25 10:45:37
@amsz: Muhahaha... és még index címlapra is került, Úgy látszik az uborkaszezon a nyár elmúltával sem ért véget :)
Pénteken óvatosan jeleztük a Lángoló Gitárok Facebookján, hogy Kanye West féltve őrzött, június 18-ára várt Yeezus című nagylemeze kiszivárgott a netre. Ez annyira nem nagy szám, minden albummal megtörténik az ilyesmi a mai világban, most viszont a teljes magyar népesség…..
24 órával a havazás megkezdése után előkerült Pintér Sándor belügyminiszter és kesztyűbábja, a Télügyi Kormánybiztos, Bakondi úr sajtótájékoztatójukon fényezték magukat, majd elköszöntek. Riadót rendeltek el, nincs kihirdetett vészhelyzet.A miniszterelnök Brüsszelben, a…..
PamPalini 2013.03.16 16:34:29
@viragimado: Max annyit, mikor látta utoljára. De ha Győrben kikapcsolod és úgy átmész Szegedre, a köztes úton semmit nem fog tudni. Ez már össszeesküvés-elmélet a la Szaniszló Ferenc.
PamPalini 2013.03.16 16:59:29
@viragimado: Én meg a saját telómról tudom, hogy kikapcsolt állapotban az áramfelvétele műszer szerint tartósan 0 mA. Ha ebből bármilyen toronnyal kommunikál, hát az marha érdekes volna.
Ha nem blöffölsz csak úgy off the record linkelj be olyan nyilvános, telefon vagy adó oldali specifikációt, ami alátámasztja ezt.
PamPalini 2013.03.16 22:12:33
@viragimado: Már ne haragudj, de nagyon szkeptikus vagyok. Az ok, hogy torony/cellainfók alapján meg lehet az eszköz helyét határozni (bár a 10 méter kicsit túlzónak tűnik, még városi környezetben is a tornyok ritka "együttállása" kell ilyen fokú pontossághoz. A legtöbb gps tud jó esetben kb ilyen részletességű helymeghatározást.)
De kikapcsolt állapotban, hát... Még nem hallottam olyan készülékről, aminek a rádió áramköre teljesen kikapcsolt állapotban adna vagy akár hallgatna (Aztán azt lehet-e tudni, milyen telóval is működött?)
Részben a szakmámba vág, így sok ezzel kapcsolatos írást nyálaztam át, de soha semmi konkrétumot nem írtak ezzel kapcsolatban. Csak a "sógorom haverja azt hallotta a főnöke öccsétől, aki xxx szolgálató telekommunikációs mérnöke" meg "fbi ügynökei demonstrálták" jellegű süketelést. Kb mint az ufók meg a loch ness-i szörny. És azért manapság rohadt nehéz bármit is eltitkolni.
Így látatlanban csak arra tudok gondolni, hogy az általad tesztelt alkalmazás a cellatornyok által látott utolsó aktív pozíciót használhatta - így hihető a dolog.
Vírusszerűen terjed a neten ez a kép, így jutott el hozzám is. Úgy tűnik, az ELMŰ-nek elege lett belőle, hogy gonosz multik egyikeként a lakosság megsarcolójaként van feltüntetve és úgy érezte, itt az igazság pillanata.  Rá kell írni a számlára, hogy a…..
Bár gyógypedagógusként dolgozik Szedlák Bernadett, a fideszes országgyűlési képviselő Szedlák Attila felesége most Balatonvilágoson nyert földet írta meg a Blikk. A lapnak válaszolva a képviselő közölte: nem veszik el a földet a helyiek elől, de majd őket fogják ott…..
Tegnap benyújtotta a kormány a jegybanktörvény módosítását. Egy vaskos-veretes dokumentumra számítottam, ha már ezen dolgoznak hosszú hónapok óta, de csak 3 oldal az egész. Remélem nem vész kárba ez a "nagyszabású"  munka, és nem dobják vissza Brüsszelből ... mondjuk erre…..
Egykori kollégám mondása, „hogy csak a káröröm az igazi öröm, mert nincs benne irigység.” Ennek ellenére nem szép dolog, még ha nehéz is önuralmat gyakorolva tárgyilagosan szemlélni azt, hogy valaki Hummerrel megy a balatonakarattyai jégre és az beszakad alatta.  A…..
Bazmeg, ti az anyatejet is lejmoltátok? Ugyanitt új Fanka pólók kaphatók! Kedves Barátaink, Kommentereink! Láthatólag a Ti Seggetek is kilóg a gatyából, de megmutathatnánk a Világnak, hogy egy kis Összefogással minden baj áthidalható :..
Állítólag 1,2 millió boldog Filat áska tulajdonos országa vagyunk! viaEgyébként végre kezdi megkapni az őt megillető helyet, azaz mindenhol comme il faut lett ez a praktikus és csinos darab:..
PamPalini 2011.09.16 13:41:01
@ezabloghunickmarfoglalt: Akkor tanulgasd még egy kicsit a fhhanciát, bahhátom, mehht jelenti azt is, hogy illő, nem kifogásolható.

A használata nem annyira kifogásolható, a helyesírása és a tudatos, nyilvánvalóan sznobista alkalmazása annál inkább...
Sajnos idehaza kötelezően választani kell hozzá egy matricát. Mi leszel? Büdös gengszter vagy cionista hazaáruló? Mai cikkünk blogposztja...
PamPalini 2011.08.15 08:27:58
@Érdekes: Ha neked a kupészerű autók tetszenek, nem csoda, hogy nem jön be. Egy 7-es soha nem lesz kupészerű.

Szerintem az 5-öshöz sem véletlenül nem hasonlít, az a vonalvezetés kicsit ellentmondásos lenne a bálna-érzéssel.
autózz! Itt sem normális mindenki 2011.06.12 08:32:00
S. F. sincs róla meggyőződve, hogy javult volna a közlekedési morál. Bizony, hülyék mindenütt vannak, sajnos helyettük is figyelni kell. Rögtön három ilyen szituációt is tálal nekünk posztjában. Az első esetnél mélységesen elítélem a másik fél reakcióját; vagy haladjon…..
A cím ne tévesszen meg senkit, valószínűsíthetően nem felvidéki magyarról van szó, csak egy ügyeskedő, ki tudja milyen pénzforrásokból élő alak a poszt szereplője.Napok óta egyik fő hír mindenütt a szlovák és más külföldi rendszámok honosítása. A tegnap délután…..
PamPalini 2011.05.26 11:18:41
Én kifejezetten örülök a közeljövőben várható fejleményeknek a külföldi rendszámok ügyében.
Elképesztő, hogy egyesek mit nem engednek meg maguknak az utakon - vannak, akik már-már Istennek képzelik magukat. Engem is kevertek párszor veszélyes helyzetbe.
Eleve nem szabadott volna hagyni, hogy ilyen helyzet kialakuljon. Remélem tényleg lesz belőle valami.

Ráadásul, ami azt illeti szerintem a szlovák rendszám magyar autón rohadt szánalmas. Pláne prémium autókon.
Egyértelműen azok élnek vele, akik többnek akarnak látszani mint amijük van.
Meg lehet nézni, egyetlen komolyabb magyar üzletember sem jár szlovák rendszámmal.

Másrészt meg az adózás alól való kibúvásnak a teljesen nyilvánvaló kitáblázása. Az adóhatóság helyében biztos kiállítanék pár embert az utakra, hogy ezeket figyeljék, rendszám feljegyzés, tulaj kinyomozása, cégellenőrzés. Ugyanis aki ennyire szarrágó, izé "spórolós" az valószínű más tekintetben is az: számlázás, dolgozók bejelentése, munkaideje, munkakörülmények-munkavédelem stb. (Már amennyiben ennek kiderítésére van mód és a hatáskörük engedi az eljárást, nyilván ha az egész ügyvitelt kivitték nem sok mindent lehet tenni. De ha itthon működik a cég. magyar dolgozókkal akkor fognak mit találni)

És ne jöjjön senki a "jajj, mert mennyire igazságtalan a regisztrációs adó", "nehogy azt higgyétek, hogy pont az autó miatt éri meg kinn céget futtatni", "ti is megtennétek ha ilyen helyzetben lennétek" meg "irigyek vagytok" szar dumákkal. Ezerszer hallotta mindenki.
De ha mégis, íme az ultimate-válaszok:
-A regadó geciség, de lehet olcsóbb/kisebb autót venni.
-Persze, tudom, senki nem azért csinálja
-Nem, én speciel nem tenném meg
-Nem vagyok irígy

Na üdv mindenkinek :)
PamPalini 2011.05.26 14:55:19
@[mike]: Mi az csillagvirág, csak nem beletiportam a te kis sérülékeny lelki világodba?
Tőlem azt veszel, amit akarsz és ott, ahol akarsz, így van, teszek rá. Ne gondold, hogy érdekel.
Illetve onnantól érdekel, hogy ha külföldi rendszám mögé bújva emberkedsz az azért irritáló és az összes ilyen autóst gyáva puncinak tartom.
Ha olyan tökös vagy, hogy tilosban parkolsz, tedd magyar rendszámmal és akkor nem nézlek le.
Ha olyan fasza vagy, hogy beintesz a traffinak, tedd magyar rendszámmal és akkor nem nézlek le.
Ennyi.
PamPalini 2011.05.26 15:12:08
@misi46: Muhahaha
Ez öngól, cimborám!
1. Bayer Zsolt szerintem messze nem komoly üzletember kategória
2. Fikázták is annó rendesen a szlovák dolgai miatt
3. Pár évvel ezelőtt már nyilatkozott arról, hogy visszahozza a cégét és autóit, szóval rég lejárt lemez. Ha mégsem tette volna meg akkor csak segget csinált a szájából, lásd egyes pont:)
Ha egy focicsapat szurkolótábora megindul, általában nem nagyon nézik, hogy járdán mennek-e, hisz ők a tömeg, abba meg úgyse hajt bele senki. R.P. dudálni merészelt, mert az úton keresztülhömpölygő drukkerhorda elállta az útját, cserébe kapott az autójára egy ökölcsapást.…..
PamPalini 2011.05.05 01:33:03
@''autónepper.'': Stukkerrel, persze. Értelmes ötlet, amikor tele van a környék rendőrrel. Te aztán bölcs vagy haver!
Persze, tudom, tudom, azért te megtetted volna...

Én speciel nem is kockáztatnám a testi épségem egy pár mázsa vasért, de te tudod. Végül is megértelek. Nekem csak egy tyúkszaros autó, ami pótolható. De te nepper vagy, neked az életed értelme :)
Hallottam olyat Fidesz-közeli szürke eminenciástól, hogy miért bántják ezt a Stohlt, amikor olyan rendes magyar ember, úgyhogy a felfüggesztetten sem csodálkoztam volna. Vélemények az azonos című írásunkról...
Nem ritka látvány a ValóVilág összefoglalóiban, hogy a villa lakói a teraszon egyik cigiről gyújtanak a másikra. Ezek a jelenetek már a műsor indulása óta aggasztják a Füstirtók Egyesület elszánt aktivistáit, akik mindent megtesznek, hogy ne kerüljön képernyőre Éváék…..
PamPalini 2011.03.31 14:09:53
@bálnatenyésztő: Szinte tudtam, hogy lesz valaki, aki kételkedik benne :) Oké, a H1N1-es dologban van valami, és akár még érdekében is állhat a WHO-nak rossz színben feltüntetni a dohányosokat... Erre csak azt tudom mondani, hogy ha tudsz hitelesebb adatokat, idézd be
PamPalini 2011.03.31 15:31:06
@AnnaKarenina: Hát az én olvasatomban ez nem igazán fordítja meg az arányokat.
Az idézett táblázatban az "összes költség" sor a bevétel majd duplája.
A közvetett hatásokat, még ha túlzóak is, nem lehet teljes egészében figyelmen kívül hagyni.

A dohányzás valóban nem annyira az aktív korban öl, azonban:
-ettől még elég nagy lehet az aktív emberek halálozási aránya, pláne a mai nyugdíj-korhatárokkal
-a nyugdíjas is hoz bevételt az államkasszába, hiszen vásárol, költekezik azaz adót termel
-nem szabad megfeledkezni a nyudíjas korban munkát vállalókról sem.

Itt elég jól össze vannak szedve a tények:
index.hu/belfold/2011/03/02/cigistop_tenyek_ervek_ellenervek/
és mily meglepő, itt is ezt írják:
"Közgazdasági elemzések szerint a dohányzás által okozott közvetlen és közvetett költségek jelentősen meghaladják a dohányzásból származó jövedelmeket. "

Szóval egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy annyira túlzóak ezek a számok.
Vitatkozhatnánk napestig, konkrét és részletes felmérés és adatok hiányában valóban felesleges.
Sziasztok!   Évek óta állandó jelleggel mandulagyulladással járkálok az orvosomhoz. Eddig mindig a gyógyszeres kezelés mellett döntöttünk a háziorvosommal, de legutóbb már azt tanácsolta, hogy inkább vetessük ki, ne legyen vele többé gond.    Megkaptam a…..
PamPalini 2011.03.30 16:32:43
@Máгia: A pénztáros szakképzett, uv vizsgálója valóban nem volt... Addig...
PamPalini 2011.03.30 16:44:04
@Máгia: Olvasd el kérlek, mire írtam amit beidéztél és megérted, miért.
PamPalini 2011.03.30 16:49:26
@jágör68: Jogos, és ami azt illeti teljesen igazad van.