Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dboros

27 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezen a videón a RUPERT sűrgősségi mentőhajót láthatjátok, amint az év viharának nevezett Yvette-ben hajózik. ..
Megrendezésre került az első Balatoni Jégsport Találkozó 2011. január 8-án. A rendezvényen a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata egy légpárnás hajóval ügyelt a jégen tartózkodók biztonságára. Egy esetleges beszakadás esetén, így gyorsan érkezhetett volna a szakszerű…..
Egy ötéves kisfiú esett el és sérült meg a Siófok és Balatonfüred között közlekedő Györök nevű vízibuszon ma délután nem sokkal fél három előtt. A hajóhoz a Rupert sürgősségi mentőhajót riasztották, fedélzetén a vízimentők mellett mentőtiszttel és…..
 Negyed hat után riasztotta az Országos Mentőszolgálat a Rupert mentőhajót azzal, hogy Balatonvilágosnál egy eszméletlen férfi szorul segítségre, akit vitorlázók húztak ki a vízből eszméletlen állapotban. A Rupert 16 perccel később megérkezett a helyszínre. Mire a…..
 2010. augusztus 17., KeddA Rupert kifutott a tihanyi THE kiötőből  az SOS Gyermekfalu vitorlásversenyének biztosítására Balatonfüred elé. A verseny rendben zajlott, miközben az Országos Mentőszolgálat riasztotta a mentőhajót. Mivel a legénység járó motorral a nyílt…..
 2010. augusztus 13., Péntek Császtai strandon (Révfülöp) dolgozó vízimentőnk jelenti nem sokkal dél előtt, hogy láttak egy öt éves kisfiút elmerülni. A VMSZ ügyeletese azonnal elindította a környéken tartózkodó mentőhajókat a helyszínre, valamint riasztotta a…..
A megszokottól kicsit eltérően most nem frissítettük a blogot túl gyakran, de ennek okával nem szeretnénk Titeket fárasztani, csak annyit mondanánk: volt munkánk. Az viszont biztos, hogy most még belehúzunk nyár vége előtt, pótoljuk az elmaradásokat és bekeményítünk kicsit.A…..
A CE On-Demand által biztosított programcsomag, amelyet mi is használunk a mindennapjaink során. ..
A mai napon Balatonfenyvesen volt strandi esemény. Két szabadnapos vízimentőnk hat óra után pár perccel jelezte Zánka Központ felé, hogy a vízből az imént mentettek ki egy idős hölgyet, aki eszméleténél volt, de instabil volt az állapota. Jelzésük alapján a Központ…..
Zánka Központ szerdán (júl. 14-én) 18:44-kor kapta a hírt a Vízirendészettől, mely szerint egy eltűnt gyermekről érkezett bejelentés, a Vonyarcvashegyi Lidó Strandról. A strandon saját vízimentőink teljesítenek szolgálatot, viszont szolgálatuk este 6-kor lejárt. Telefonon…..
5 perc alatt ért Tihanyból a balatonfüredi vízisí-pályához a VMSZ Rupert sürgősségi mentőhajója, miután az Országos Mentőszolgálattól kértek segítséget egy 36 éves sérült vízisíző partra juttatásához. 10 perccel három óra előtt érkezett a jelzés, mely szerint egy…..
16:44A búvárszolgálat megtalálta a férfit.16:41Búvárfelszerelés összekészítése folyamatban van.16:1115 óra után pár perccel érkezett bejelentés Zánka Központba a Vöröskereszttől, hogy egy strandi elsősegélynyújtó önkéntesük Balatonlelléről jelenti: láttak egy férfit…..
Az idei szezonban ez volt az első olyan hétvége ami besűrűsödött, nagyon. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata gördülékenyen vette az akadályokat amiket magára vállalt. Csütörtök reggeltől a GRAND AERO CHALLENGE nevű repülős rendezvény próbafutamát és versenyét…..
Ma a szigligeti strandunk volt az ahol minden összejött. A délelőtti órákban jelezte Skriba Katalin strandi vízimentőnk, hogy a strandon történt egy fejsérülés, majd este hat óra után pár perccel (kijelentkezés után, a hölgy már befejezte szolgálatát) ismét jelzett, hogy gond…..
Ebben a pillanatban fejeződött be Balatonakaliban egy mentés. Egy kisfiú labdáját elfújta a szél, Ő utána úszott, de visszaúszni már nem volt ereje. A mentőkatamaránon szolgálatot teljesítő vízimentő látta a parttól távolodó 10 év körüli fiút. Ameddigre a katamarán a…..
Tegnap a kora délutáni órákban Balatonfüred előtt felborult egy katamarán amely segítségére a Tihanyban állomásozó Rupert mentőhajó sietett. További képek a vízimentők honlapján!..
Tegnap három óra után nem sokkal érkezett Zánka Központba jelzés egy déli parton szolgálatot teljesítő vízimentőnktől, hogy a strandon egy kislány elesett, a köveken beverte a fejét és eléggé vérzik. A központ riszatotta az Országos Mentőszolgálatot. Ameddigre az OMSZ a…..
  A VMSZ zánkai központjába 17:50-kor érkezett jelzés a balatonfüredi Kisfaludy strandról, hogy egy 20 év körül fiatalember, miután összeveszett a barátnőjével, neki-indult a Balatonnak. Szemtanúk elmondása alapján a Tihanyi-félsziget irányába kezdett úszni, mások viszont…..
A zánkai központunkba (+36 30 383 83 83)valamivel reggel fél 6 után érkezett a bejelentés, hogy Balatonvilágosról egy 20 éves srác a mintegy 11km-re lévő Balatonalmádi irányába úszik (legalábbis a bejelentő remélte). A bejelentés a kétségbe esett barátaitól érkezett akik…..
 Ahogy azt tegnap megígértük ma közzétesszük Antal Kálmán vízimentő beszámolóját a tegnapi esetről. 2010.05.30-án Sopron Tómalomfürdőn voltam szolgálatban. Délután egy óra tájban kezdtünk hozzá egy félig elsüllyedt vízibicikli partra csörlőzéséhez.…..
A részletek egyelőre nem ismertek. Jelen pillanatban csak annyit lehet tudni, hogy Antal Kálmán vízimentő (aki a május 15-i viharban is részt vett a mentésben, cikk itt) ezúttal egy bajbajutott horgászon segített a Soprontól csupán pár kilóméterre lévő Tómalom fürdő strandján.…..
A hétvégén szép, nyári időben került megrendezésre a Pünkösdi Regatta. A Balatonon második legnagyobbként jegyzett vitorlásverseny (Kékszalag után) baleset nélkül zajlott le, így az azt biztosító hajóknak a mezőnyt csak kísérni kellett.A Vízimentők Magyarországi…..
Május 15-én az esti órákban érkezett a riasztás a Balatoni Vízirendészettől, miszerint Csopak előtt egy árboc törött hajó sodródik a fedélzetén 3 felnőttel, és egy gyermekkel, nem messze a bajbajutottaktól egy műszakilag meghibásodott rendőr motoros rajta 2 rendőrrel. A VMSZ…..