Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eszkimolany_

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedvenc magyar fesztiválomon járva magától értetődő volt, hogy kedvenc italom után kutassak. Ha valahol, akkor itt igazán helye van a pálinkának. Népdalok, népművészet, ételek – italok, itt minden a hagyományőrzésről szól. Na meg a pálinkáról.…..
Ezen a héten két egymástól teljesen különböző helyet teszteltünk: a Déryné éttermet és a Moszkva tér bisztrót vettük górcső alá. Míg előzőben a pohártörésig jutottunk, utóbbiban már asztalon tánc is volt.  Az értékelési szempontjainkról itt olvashatsz. …..
Első kocsmatesztünk alkalmával három helyet jártunk körbe: az estét a Madách téri Rézangyal Bisztróban kezdtük, onnan a Dob utcai romkocsmába, a Mumusba, majd a nagy múltú Spinóza étterembe tértünk be. Sajnos, a tapasztalat azt mutatja, van még min javítani. Az értékelési…..
rövidazélet Indul a kocsmateszt! 2010.06.04 11:10:00
Komoly feladatra készül a blog csapata: körbejárjuk a kocsmákat, éttermeket és szórakozóhelyeket, hogy megnézzük, mennyit fejlődtek az elmúlt években pálinka téren. Megnézzük, hol - milyen a választék, a felszolgálás módja, egyáltalán: értenek-e a pálinkához? Teszteljük…..
Riportkészítő körutam során egy csomó érdekességet megtudtam. Többek közt például, hogy mennyire nincs egységes vélemény - szinte semmiről - a különböző főzdék között. Akár a szeszgyártás vagy gyümölcs, akár a pálinkafesztiválok szervezését, akár „a kolbász…..
Készítsünk egy olyan riportot, ami a pálinkafesztiválról szól, objektív, meg minden. Oké. Gondoltam, nézzük meg, mi a vélemény a Városháza Parkban lévő mulatságról. Méghozzá a kiállítók oldaláról. Pálinkás pohárral a kezemben vágok neki a feladatnak (soha rosszabbat!)…..
Mi az: kicsi, füles, aranyszínű és zsinór van a száján? Mangalica- töpörtyűvel töltött csokoládé (írd és mondd, ilyen létezik!!) legyek, ha ezt valaki kitalálja. Ez kéremszépen, egy pálinkásüveg formájú design kézitáska. Emellett pedig egyike annak a kollekciónak, amit a…..
Nincs annál menőbb péntek esti program, mint néhány kedves ismerőssel (és ismeretlennel), jobb és rosszabb házi páleszt kóstolni, miközben zenészek húzzák a nótát. Az első PálinkaPiknik szuper jól sikerült. Annyira jófejek vagytok! Mindenki, aki eljött!   Először is,…..
Ahogy egy kedves ismerősöm leírta, nagyjából úgy képzeltem el a Gyulai Pálinkafesztivált, hogy egy óriási sátor alatt rengeteg pálinkastand, megannyi ember – akik inkább fantával és jégerrel nyomják, mintsem pálinkával -, számos árus és mulatós zenék. Azt gondoltam, a…..
Normál körülmények között valószínűleg soha nem gondolkodnék azon, hogy ha alkalmam nyílna rá, körtének, vagy almának öltöznék-e, de egy közelgő gerilla pálinkarendezvény kapcsán mindenképp fontolóra veszem a kérdést. „Rögtönzött Pálinka piknik a…..
Egyik jó ismerősömtől kaptam meghívást eme fantasztikus fantázianévvel ellátott rendezvényre: „az érdekesnek ígérkező (még mielőtt azt hinné valaki, nem én írtam így!) I. Rákóczi Autós Pálinkatúra és Pálinkamustra” beharangozója. Nah, gondoltam, ez…..
Szereted a pálinkát, ingyen kapod, ráadásul még ki is kérik a véleményed, miközben szól a zene és a barátaiddal mulatsz. Tökéletes csütörtök esti program. Pálinka - koktél kóstoltatás a 4BRO-ban.     A Rézangyal csapata Nagy Zoli - angliábanbártendervoltam…..