Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nagypapesz

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szuper és még egyszer szuper, hogy az M2-es autóút bővítése elkezdődött. Tényleg nagy erőkkel folyik a munka, mindkét irányban útkorlátozással. Ezzel egyébként még nincs baj. Felkészültünk, tudjuk, ez mivel jár. Amire viszont szerintem a „Zokosok” nem számoltak, az a Budapestre bejárók reggeli…..
nagypapesz 2017.09.21 10:54:10
@Anthozoa:
Végre egy normális hozzászólás, fideszezés, kommunistázás nélkül.
nagypapesz 2017.09.21 11:12:36
@Anthozoa: Volt bizony, sőt, a Földrajzinév-Bizottság már nevet is adott a megállónak (Lőportárdűlő). Aztán ennyiben is maradt a dolog. Valóban jó lenne, de kizárt dolog, hogy ennyire rugalmas lenne a MÁV és az illetékes közlekedési hatóságok. Annak ellenére, hogy a vonatok jelentős része mindig megáll a városligeti elágnál, forgalmi okokból.
Rákosrendező, Istvántelek jelen formájában baromi nagy tévedés, tömegközlekedéssel szinte megközelíthetetlenek.
nagypapesz 2017.09.21 15:47:57
@mennyémá:
"Mint írtam, órákban mérhető napi szinten a különbség és nem a vonat/busz javára."
Ebben azért némi költői túlzást vélek felfedezi.
Mindenki azzal közlekedik, amivel akar, de azt elég nehezen tudom elhinni, hogy pl. Dunakesziről Vácról csúcsidőben autóval gyorsabban be lehet érni Bp. belvárosába v. Budára, mint kötöttpályán. Beleértve az állomásra/megállóba jutást, késést, várakozást (utóbbi egyébként autózásnál ugyanúgy benne vannak a pakliban, és ugyanolyan kiszámíthatatlan). Jónéhányszor kipróbáltam, hogy autóval jöttem Pestre csúcsidőben (csúcsidőn kívül még gyakrabban...), nekem nem volt alternatíva, sem az M2, sem az M3 felé.
Hűhaaa! 1180km  63 nap alatt..JELENTEM: MEGCSINÁLTAM! ÖNMAGAMHOZ ÉRTEM! Tegnap Kőszegen sajnos nem sikerült fényképezőgépet vennem, pedig volt Tesco...de ott sem lehetett kapni. Elkezdtem gondolkozni, hogy kell kép a célba vagy nem. Menjek el ma Szombathelyre és holnap legyen meg önmagam vagy…..
Na most jól a képünkbe kaptuk a CSOK részletes szabályozást! 1 órája jelent meg a Magyar Közlönyben a már annyira várt CSOK 2016 részletes szabályozása és módosításai. Örömmel értesítek mindenkit, hogy a törvényhozás nagyon résen volt az elmúlt hetekben és gyakorlatilag minden olyan trükkös…..
Andi nagyon szeretett volna mosogatógépet, ezért úgy döntöttünk, hogy a meglévő konyhaszekrénybe fogjuk befaragni, a költségek alacsonyan tartása miatt. Mivel őt jobban érdekelte a dolog, ezért ráhagytam a típus kiválasztást, amiben a barátnői ajánlás többet nyomott latba mint az univerzális…..
Berecz Robival, a szinte kimondhatatlan nevű szlovák Prvá Slovenská železničná a.s teherfuvarozó vasúttársaság (a továbbiakban csak egyszerűen PSZ) bicskei mozdonyvezetőjével tavaly készítettünk riportot a "masinisztává" válásáról, életéről, döntéseiről és…..
A világ egyik vezető utazási véleményoldala, a Tripadvisor ezúttal Európa 25 legnépszerűbb városát rangsorolta. Egy átlagos egy hetes nyaralás költségeit összevetve készítette el a listát Európa legolcsóbb városairól. A listában szerepel Budapest is, de vajon hányadikak…..
Már eltelt egy kis idő, mióta hivatalosan átadták a felújított Kelenföld-Tárnok vasútvonalat. A felújítás után bevezetett új menetrend – a belső szakasz tekintetében – visszalépésnek bizonyult a korábbiakhoz képest, de a 2014/2015-ös sem lett jobb. Sajnos nem csak…..
Praxis Focipálya van,orvos nincs 2014.12.22 06:41:39
Nos, én személy szerint ezúton szeretnék üzenni városunk és országunk vezetőinek, hogy talán egy kicsit foglalkozhatnának a kirakat helyett az emberek valódi hogylétével és jólétével. Kedves Praxis Blog és Lelkes Olvasótábora! Mit gondoltok a következőről? Helyszín:…..
nagypapesz 2014.12.22 14:43:17
@komolytalan samu:
Nem a fenét nem tud tenni.
Az általános iskolai ellátás is állami feladat, és éppen most bővítik az általános iskolát - az önkormányzat (az adófizetői) pénzéből.
Erdőkertesnek (a polgármesterünk fia ott a településvezető) 40 milliót adtunk puszira, hogy fejlesszenek vmit. Adósság törlesztésre fordították.
Úgyhogy ha akarnák, bőven lenne pénze az önkormányzatnak megtámogatni egy kicsit az orvosi ellátást is.
Szerencsére a kis Gézák még nem felső tagozatosak, úgyhogy őszinte megdöbbenésünk után anélkül tudunk elmélkedni az új tankönyvekről, hogy közben csillapíthatatlan vágyat éreznénk a könyvek apró ficnikké szaggatására és azok felgyújtására a tarnárnő/úr testén.…..
Meglepő húzással a rendőrség is beszállt a Jobbik és az izraeliták közt folyó köztéri installációversenybe. Mi az hogy beszállt! A legmeghökkentőbb ünnepi ajándékkal rukkolt elő, amit csak Budapesten láttam. Nem tudom, hogy máshol is van-e, én csak az Örs vezér terén…..
nagypapesz 2013.12.19 14:12:01
Nem igazán turista téma, tudom, de külföldön élőknek elég fontos az a bejelentés, amit a Külügyminisztérium államtitkára tett: rövidesen, valóban újra lehet új útlevelet igényelni a nagykövetségeken.  Bemásolom ide az MTI hírét, ami tényleg örvendetes fejlemény,…..