Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tavirat2

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rég írtam már, aktuális is lenne, most, hogy lassan ismét eltelik egy esztendő, és valamit mégiscsak nyújtanom kéne azoknak, akik hűséges olvasóim maradtak, és azoknak is, akik újként nem túl rég ismerkednek a blogommal, vagy fórumokon keresztül velem több helyen is.Igazság…..
Ez sem volt betervezve, mint ahogy a jövőben sem kívánok behatóbban foglalkozni a Gimppel, mindazonáltal valakinek szerettem volna bemutatni, hogy egy olyan alapművelethez, mint a színcsere, még egy olyan ember is ért, aki egyébként "haragban van" ezzel a szoftverrel. Itt is…..
Ezt a bejegyzést csak azért írom, mert egyrészt még az idén semmit sem írtam, másrészt már igen sokan kérdezgették, milyen szoftver(ekk)el és hogyan készítem a videotutorialjaimat. Mivel elég gyalázatosan aludtam, és már reggel fél 8-kor kinyílt a csipám, hirtelen…..
tavirat2 2011.04.25 19:47:37
@BonFire:
Ez össze is jött, van benne flash be mentési lehetőség.
Más: Van a gépemben egy pdf documentum. Gondoltam,kiszedem belőle a képeket, a photoshopból meg is tudtam nyitni az oldalakat.Csakhogy: amikor a JPG képre húzott másolatot áthúztam egy új tiszta lapra, csak fekete-fehér képet húztam át. Mi a magyarázat?
tavirat2 2011.04.27 14:48:05
tavirat2 2011.04.28 06:21:37
Akik régebben olvassák bejegyzéseimet, azok tudják, hogy igyekszem mindig szépen és szabatosan fogalmazni, ápolva ezzel a szép magyar nyelvet, és kínosan ügyelek a helyesírásra és a központozásra, amely nekem nem okoz kihívásokat egyáltalán. Sajnos vannak azonban nálamnál…..
BonFire blogja Vágómaszk 2008.05.09 23:28:00
A Photshop maszkolási eljárásairól már több ízben beszéltem. A maszkolásnál mindig az az alapvető cél, hogy a kép bizonyos részeit eltüntessük. Néhány kivételes esettől eltekintve a rétegmaszk alapvetően megfelel a célra. Van azonban olyan munka is, ahol kimondottan az a cél,…..
Sok oldalon található tutorial az igazi élethű vízcseppek létrehozásáról. Nos, én sokfélét kipróbáltam, és végül mindegyikből a legjobbakat összeszedve, a számomra legjobbnak tűnő megoldásokat egybegyúrva fejlesztettem tovább ezt a technikát. Továbbá egy jó tippet is…..
Ez annyira nem Photoshop poszt ismét, hogy nagyon, de erre az oldalra teljesen véletlenül akadtam rá, és nem lehet kihagyni, hogy írjak róla. Az oldalon lemérheted, hogy milyen gyorsan tudsz gépelni 10 ujjal, már ha tudsz, és mennyi hibát vétesz átlagban. Úgy működik, hogy a…..
Egy általam igen hasznosnak és nélkülözhetetlennek tartott dologról szeretnék írni. A Photoshop gyorsbillentyűiről. Vannak egeres userek, és vannak billentyűsek. Az előbbiek általában ódzkodnak megtanulni néhány billentyűparancsot, és inkább hosszan keresgélnek a menüben,…..
tavirat2 2010.11.15 10:10:51
Nekm is nagyon hasznos, bár még nem használok túl sok billentyűt.
Más:ps 4-el akartam egy 3d borosüveget készíteni.
ehhez segítség is volt a
www.tutorial.hu/forgo-3d-foldgomb/ tuto.Aztán persze én is rájöttem, hogy odaírtad bővített kell.Sajnos nekem nem ilyen.lh3.ggpht.com/_GMOy6F6pgIE/S9iZU6mXkJI/AAAAAAAAAgE/kLM6goQAanE/ps_3d.png
Már eltelt egy kis idő a földgömb óta, talán van valami mód, hogyan tudnám bővíteni, hogy 3d-m is legyen?Vagy hajtsak fel egy ps4 extended esetleg a ps5 progit?
Ebben a videóban azt prezentálom, hogy lehet egy közönséges képből afféle Hollywood Look képet csinálni, vagyis olyat, mintha mozifilm lenne. Egyszerű tutorial kezdőknek, akik jónéhány gyorsbillentyűt és különféle technikákat megtanulhatnak belőle.   ..
tavirat2 2010.08.29 19:58:40
Olyan dögrováson vagyok már idestova 2 hete, hogy majd belepusztulok. Csak azért írom le, ha véletlenül beadnám a kulcsot és elnémulna a blog, akkor ne lepődjetek meg. 4 napja még az ügyeletes orvost is kihívtam, megvizsgált, azt mondta, influenza. Írt gyógyszereket meg C-vitamint,…..
Most mondhatnám, hogy "Na, ugye! Én megmondtam.", vagy nyá-nyá-nyá-nyá-nyááá-nyááá, ha óvodás lennék, de örülök, hogy ma megjött a lelet, hogy a kedves doktor bácsinak a képébe nyomjam hétfőn.Ugyanis – erről már írtam egy posztot a múltkor –…..
Ismét megjártam Odisszeiámat; kontrollon voltam (beteggondozáson) a Megyei Kórházban. Ismét kupleráj van, amint az már megszokott; jelenleg az egész informatikai rendszert "újradrótozzák", irodák áttelepítve máshová, több órás várakozás stb. De nem is ez az érdekes.…..
tavirat2 2010.04.30 23:23:29
tavirat2 2010.04.30 23:51:43
  Nekem még annyira friss ez az infó, hogy érdemi kutatómunkát nem is nagyon tudtam végezni. Az egyszer biztos, hogy a hivatkozott linkeken, adobe.com/cs5 – 404-et dob, a hivatalos magyarországi disztribútor a szoftver.hu oldalán a cikkek között mazsolázva pedig ezt kaptam:…..
tavirat2 2010.04.11 23:43:25
tavirat2 2010.04.14 08:28:24
@BonFire: Nagyon jó a betűs honlap, de nem tudom hogy kell átkonvertálni és elmenteni hogy használni tudjam.A másik gondom. a denevéremkörvonalai, nagyon recések.elkezdtem javítgatnia select modifity smoth -tal. 1-esre állítottam a kijelölést, de amikor elkezdtem leradírozni széleket, kívül belül töröl. Valahol túl sima lett, máshol szinte változatlan.El is töltöttem 2 órát, de meég se jó. Mi a javaslatod?
tavirat2 2010.04.14 17:00:11
A tutorial nem az én fejemből pattant ki, és annyira egyszerű, hogy egyesek szerint nem is ér meg egy posztot, azonban én úgy tapasztaltam, hogy a számunkra (Ps-guruk) legtriviálisabbnak tűnő feladatok is fel képesek adni a leckét a kezdőknek. A napokban kaptam egy megkeresést, hogy…..