Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cogito..sum

0 bejegyzést írt és 94 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lopott, hazudott, lebukott, és ezért ki a hibás? ..
Az elmúlt években egyre többször találkozom olyan hajmeresztő törvénymódosításokkal, amelyek komolyan elgondolkodtatnak: hová lett a társadalmi ellenállás? Hová lett az az öntudat ami emberek ezreit vitte utcára alig egy évtizeddel ezelőtt, ami miatt az én generációm is élőben láthatott égő autókat…..
cogito..sum 2016.07.11 21:50:13
A bevezető és elkerülő szakaszok fizetőssé tétele, illetve a változtatás körül kialakult szerencsétlenkedés pontosan olyan, mint maga a Fidesz-kormányzás: pénzsóvár, kapkodó, dilettáns, agresszív, észérveket semmibe vevő, velejéig hazug. Dokumentáltuk már két posztban,…..
De nagyon csúnyán. Most, hogy nyilvános, hol lesz fizetős január elsejétől az autókázás, eléggé felhúztam magam, egykori lakóhelyem érintettsége miatt is. Fizetős lesz ugyanis az M2-es autóút, azaz a 2/A, avagy az újkettes, ahogy Gödön ismerik. Ez három okból is óriási…..
cogito..sum 2015.01.02 12:54:27
cogito..sum 2015.01.02 12:56:01
Itt van ez a zárva tartási ügy. Az ellenérzéseket keltő törvény-tervezetet megszavazták a kormánypártok, és hamarosan elnéptelenednek azok a fránya plázák, ahol a hét utolsó napján korzóztak a népek, holott akár templomban is lehettek volna. Akadtak persze józanabb egyházi…..
A jelek szerint kedden szándékosan jogszabályt sértett két magyar politikus. Jelenleg ők látják el a házelnöki és a köztársasági elnöki feladatokat. Az történt, hogy a parlamenti frakcióalakításért harcoló 10 képviselő (az MSZP-képviselőcsoportot fél éve elhagyó…..
Michael Knight Lázár speki 2012.02.02 10:10:00
Lázár János egy undorító spekuláns (a továbbiakban: speki). Nem is értem, hogy Selmeczi szenátor asszony rémisztő kántálása mellett miért nem veti ki magából a Fidesz. Mert az egy dolog, hogy spekuláns, de még esetenként sikeres is... Pfúj, felfordul az ember konzervatív…..
Nagyon hálás, felkapott téma lett ez, hogy havi 42-50 ezer forintból meg lehet-e élni. Ti azt állítjátok, nem - Nemzetgazdasági Miniszter Úr és mi viszont azt állítjuk, hogy igenis lehetséges. Hogy ne csaljunk az amúgy rendkívül rokonszenves Nívóékkal ellentétben, mi…..
Vastagbőr Mondd meg nekik, Peti! 2011.12.05 09:01:00
Aki ismer, jól tudja, hogy sokszor nem is a dolgok maguk - hisz itt Abszurdisztánban, pláne egy közéleti blog írójaként már kevés történés tud meglepni -, hanem a hozzájuk, melléjük, köréjük, mögéjük fűzött idióta nyilatkozatok lépik át az ingerküszöbömet.…..
Köpni-nyelni nem tudok, teljes mértékben osztom a Hírszerző véleményét: "Őszintén szólva alábecsültük ezt a történelmi festmény-történetet. Azt gondoltuk, hogy komolykodó, modoros historizáló festmények készülnek majd. Ezzel szemben tanácstalanul állunk ezek előtt a…..
Kósa Lajos kétszer szólt nagy nyilvánosság előtt tegnap, mindkét megszólalását értetlenség követte itt-ott, itthon. A nemzeti Magyar Távirati Iroda tudósítása szerint a nemzeti Magyar Labdarúgás Fórumán Kósa minden polgármesternek azt tanácsolja, fordítson nagy figyelmet a…..
Varánusz Feri, értékelni kell? 2011.02.18 06:33:00
"Várj még valamit mutatok,Már rég meg akartam tiedA szívem a szavak a mondatokArra kérnek halkan téged, hogyLazán csak kapaszkodj belémTartanod nincs mitől, mer’ énAzér’ vagyok, hogy óvjalak tégedAz életed tengerén."Az évértékelők szezonja lassan olyan…..
Bizony elég lagymatag ez a kampány -csak nem beletőrődnek az eredménybe? Harcra fel uraim! Napokat kell várni egy-egy Szanyi aranyköpésre, vagy, hogy Tarlós "Megalszikaszámbanatej" István böffentsen egyet.Egy szó, mint száz, Szanyi végre villantott valamit. Most se tessenek…..
"Minden résztvevőnek azt üzenném, hogy ha lehet, fogja vissza magában a vadállatot, és próbálja a civilizált arcát mutatni a vendégeknek" - üzent Szőcs Géza kulturális államtitkár a Szigetre, és oké, nem vagyok ugyan a Szigeten, de igyekszem visszafogni a mélyen bennem…..
Ma hajnali fél 2-kor gépfegyverrel szitáva lőttek egy rendőrt és egy igazoltatásra megállított autót Alsóörsön, amelynek az egyik utasa is meghalt. Osztottam-szoroztam, és a számításaim szerint két párt van, amelynek ilyenkor a legmélyebb kussban kellene lennie, mivel a 8 évnyi…..
cogito..sum 2010.08.05 16:04:22
@Frengi: Pintér óta javult a közbiztonság." rendörhalott,de robbantás még nem volt.!????
Sajnos nem találtam meg Orbánnak azt a - még a választások előtt készült - interjúját, ahol kicsit lekezelő hangnemben valami olyasmit mondott, hogy "hát ha annyira fontos nekik, akkor egye fene, legyen hetente Parlament", de megtaláltam azt a hírt, ami az új parlament…..
Sokakhoz hasonlóan a Societas is rettentően aggódik a vadiúj médiatörvény miatt. Először előadtak egy TV-Maci letartóztatós performanszt, ami kifejezetten szánalmas volt, tegnap azonban előrukkoltak valami kifejezetten viccessel: "eljutattak egy levelet a Fidesz prominenseihez:…..
Élmunkás Mein Stumpf 2010.07.16 19:30:00
Ha ezt a Kádár et. látná... Mint tudjátok, az első titkár levélben üzent megint: legyen mein Stumpf az alkotmánybíró.Sőt, szépen be is csomagolta: egyet jelölök balról, egyet pedig jobbról. Biharit azért jelölöm, mert hát a pártnak baloldali szavazói is vannak,…..
cogito..sum 2010.07.18 14:00:08
@Mária néni: Az alkotmányjog mikor volt a pártálláshoz kötve.Itt már a mi -a nép börérőlvan szó-Ki ment meg minket a hatalomtól,ha az alkotmánybiroság is pártkarzat lesz
A magyar külpolitikának régóta rákfenéje, hogy nincs nagyívű, hosszabb távon is alkalmazható stratégiája. Lehetőség és szükség leginkább a határon túli magyarokhoz való viszony tekintetében lenne erre, ehhez azonban kell a határon túli magyarok és elsősorban persze…..
Amikor kiderült, hogy Schmitt Pál lesz a köztársasági elnök, akkor az egyik blogon kommentben feltettem a kérdést: akkor most már hajlandó lemondani a MOB elnökségről? Poénnak szántam, mert fel se merült bennem, hogy ez a kérdés más is lehet. Hát lehet: Schmitt Pál keresi a…..
  A lehető legjobban jött ki a saját magának feladott leckéből Orbán Viktor: az LMP-nél tett látogatása után elment a Jobbikhoz is, a találkozók után pedig teljes nyugalommal elmondta saját álláspontját az adott párt politikájáról. Mivel az országos politikában sem az…..
A Szavazz fasszal! bloggal közösen úgy döntöttünk, nem elégszünk meg azzal, hogy csak a közintézményekben és a blogszerkesztőségekben lógjon a falon a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozat.Az egész városban kiplakátoltuk, hogy minden nemzettársunk megismerhesse a saját…..
cogito..sum 2010.07.11 13:35:20
@Tita nick: A mühelyben én is kifüggesztettem a sajátomat.Legyen munka jókedv.Pénzről nyista szó!
Akinek nem tetszik az ki lesz véve a kedvezményből, ÉS A MUNKAHELYRŐL
Marad a túlóra és a hétvégi müszak.
MERT A TÖRVÉNYEK LEGFŐBB ÚRA AZ ISTEN ÉN VAGYOK
  Szegények, meg gazdagok – róluk beszéltek a legtöbbet idén a Parlamentben, ha épp nem a Nemzeti Együttműködés Rendszeréről és annak építéséről folyt a vita. Érthető: az irredenta kocsmapolitizálás legitim pártja annyira sarokba szorította a haladár erőket, hogy…..
Most, hogy nyilvánosak a miniszteri vagyonbevallások merem remélni, hogy sorstársak vagyunk. Mármint Orbán Viktor és jómagam. Nekem is van jelzálog hitelem a házamra, neki is van. Az enyém kicsit szerényebb összeg, mint az Övé. Nem éri el a húszmillió forintot, még a tízet sem,…..
Egy kis időrend. Múlt csütörtökön a parlamenti házbizottság megtárgyalta az e heti két ülésnap napirendjét. Ettől a ponttól lehetett tudni, miket fognak tárgyalni most - elvileg.Pénteken a Fidesz az ellenzék számára váratlanul beterjesztett egy törvényjavaslatot a választási…..