Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Diké.

29 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Figyelem! Egyedülálló lehetőséget kínálunk azoknak, akik még nem tudják, hol folytatják ősszel tanulmányaikat. Nálunk pótfelvételi keretében is lehetősége van ingyenes képzésre jelentkezni. Antimenedzsment tanfolyamunkon szeretettel várjuk az újabb érdeklődőket, és…..
Diké. 2011.08.19 17:07:06
@phm:
:D Nem, nem én voltam, de láttam hasonlóakat. A Hatóságnál leginkább a "kvázi-menedzser típus" terjedt el, még a legutolsó iktatós is leginkább ebben a szerepben pózolt.
Ha én írtam volna, nem hagyom ki a nyafizó, hisztiző "beütöttem a kislábamujját /kakálni kell/stb., ezért elmegyek haza délbe, miután a kis orrocskámat megtörülgették" típust. Én ezen szórakoztam mindig a legjobban. Amíg még tudtam nevetni. Hála Istennek, mostmár újra tudok :)

Mi a helyzet a korábbi terveddel (minisztérium)?
Diké. 2011.08.23 07:53:07
@phm:
:( Ne add fel, ha ez a vágyad! A baj viszont nem a modoros poszttal van, hanem azzal, hogy a közigazgatásban sok helyen lelkesnek lenni tényleg borzasztó kellemetlen. Neked is, meg a többiek békés nyugodalmát, lógását, megszokott kiscsoportos nyafijait is megzavarod.
Ha pályakezdő vagy, nem is biztos, hogy egy valódi „Hörcsög-módszerrel” dolgozó szervezet jó kezdés lenne, mert hamis képet kapnál a munka világáról. A Hatóságnál sokan pl. el sem hiszik, hogy nem könyörögnek normális munkahelyeken ilyenekért, hogy töltsd bent a munkaidődet, nem normális gügyögni a munkavállalónak, ha alkalmatlannak állítja magát a nyomtató elindításának megtanulására, vagy olyan mellhártyagyulladást kap, amivel ebédelni be tud jönni, csak dolgozni nem, mert hát utálja a szobatársát a tündibündike… Sokat tapasztalt óvónénik is elhűlnének azon a színvonalon, ami pl. A Hatóságnál teljesen normálisnak számít. Sőt, csak ez számít annak! Lelkes friss diplomás legyen a talpán, aki ezt épp lélekkel és elmével megússza, anélkül, hogy hozzátunyulna a színvonalhoz.
DE! Nem mindenütt ez a helyzet a közigazgatásban sem. Általában minél több a léhűtő, és minél kisebb a felelősség, annál rosszabb a helyzet.
 Hogy kicsoda Fütyi királyfi? Hogy nem ismeritek? Ó igazán senki sem ismeri, mert hol ezt mondja, hol azt. Bámulatosan tudja változtatni a véleményét és a döntéseit. Ha a nőcskéi akarják, olyan mint egy kifordított bunda kesztyű, vagy papucs orrán pamutbojt. Most leginkább…..
Diké. 2011.05.28 13:27:40
@phm:
Neked lehet :)
Diké. 2011.05.28 13:27:44
@phm:
Meg nekem is :D
Diké. 2011.05.28 13:43:05
@phm:
Egyáltalán nem. Sok pénz, kevés munka. Miért ne lenne ez vonzó? Saját tapasztalataim szerint a cirkuszok, zsarolások stb. kevésbé jellemzőek a szakmai osztályokon, mint a gazdasági, igazgatási elvagyunk osztályokon, mert általában utóbbiakon gyűlik össze a képzetlen, munkára alkalamatlan rokonság.haverság és nem utolsó sorban a ribik. De azért nem kell általánosítani. Én mindig azt hangsúlyoztam, hogy a baj az, hogy lehetőség van a zsarnokoskodásra, lógásra, visszaélésekre.
Szurkolok neked, és majd mesélhetsz itt is a tapsztalataidról :) Örülök a pozitívaknak is, hidd el!
Szegénynek lenni nem egyszerű. Bár sokan azt hiszik, hogy az ember akar dolgozni akkor tud, ha az ember tanulni akar alanyi jogon jár, ha az ember segélyt kap megél, ez nincsen így. Bár tudom, hogy a szolidaritás, és az igazságosság nem túl kedvelt fogalmak manapság, de miként…..
Diké. 2011.02.11 07:26:08
@kukac50: Jó helyen tapogatózol Kukuc. Csökkenteni kellene a munkára rakódó terheket, és akkor nem mennének tönkre a vállalkozások, legálisan tudnának embereket foglalkoztatni. Persze ehhez az állami szférának vissza kellene fogni a luxus kiadásait. Nem önmagában Lázár kocsija kerül sokba, hanem Lázár és társai kocsija, lakása, utazása, egyéb luxus igénye. Na meg az alibi posztokon milliókat kaszáló "munkanélküliek".
Az más kérédés, hogy a rokkantnyugdíjak rendszerét tényleg felül kellene vizsgálni. Aki ugyanabban a munkakörben tud dolgozni, mint korábban, és ugyan annyi órában, az mire is kap nyugdíjat még mellé? De ezek kiszűrése a tényleges munkaképtelenek érdeke is lenne.
Ha ez egy Kevin Smith filmben lenne, még akkor is azt mondanám, hogy ez viccnek kicsit erős ... de ez bizony egy valódi hír ebből a csodálatos országból: Sorban megbuknak a nyelvvizsgán a siketek, mivel nem nagyon sikerül nekik a magnóhallgatás, azaz a hallás utáni szövegértés ...…..
Diké. 2010.12.03 21:34:34
@morden2:
Ilyen élményem nekem is volt: Elromlott a hangszóró, mire a titkárnő megvonta a vállát, mondván "hát ha nem szól, akkor nem szól." Ezután a magnó saját hangszóróján hallgattuk a szöveget, és kárpótlásul felhangosították. Kicsit se volt torz. A mellettünk lévő termekben is vizsgáztak, az egyikben előttünk jártak, a másikban utánunk. Persze áthallatszott, de nem annyira, hogy érteni lehessen. :D
Azért huszonegynéhány ezer forintért elvárható lenne, hogy normális körülményeket biztosítsanak a vizsgaközpontok.
Tiszta Beszéd Bér/feszültség 2010.11.05 16:54:00
 Ha konkrétan nem is fogalmazódik meg a kérdés, valahol mindannyiunkat foglalkoztat, hogyan lehetséges az, hogy Magyarországon időben ugyanannyit dolgozik az ember és minden ugyanannyiba vagy többe kerül, mint a Lajtán túl, mégis töredékét keresi a munkavállaló, mint a francia…..
Kicsit tanácstalan vagyok, hogy mi szükség volt erre Szigetváron, elvégre tavasszal 58,75%-ot kapott a Fidesz-KDNP jelöltje, 24,25-öt az MSZP-é, és csak 14,42-öt a Jobbiké. Persze nem pont a helyszín számít, mert végülis országos kampány van, valószínűleg a zösszes…..
Diké. 2010.10.02 20:22:54
@Kartal (fekete mellényben): Isten hozott közöttünk. Könnyű lesz beilleszkedned közénk. :)
Diké. 2010.10.02 18:57:17
@TaTa86.:

"Legalább megpróbálta. "
Gyurcsi is megpróbálta legalább. Legyen ő a király, hiszen próbálkozott?

"A király a dinasztiája, és az országa jó hírnevét őrzi, nincs érdeke egyiknek sem betenni."
Jó esetben a miniszterelnök is, sőt mindannyiunk. És mi van rossz esetben? Kapcsold be a tévét, és nézd meg. Pl elkezdnek a hatalmonlevők hatalmaskodni, lenyúlni, visszaélni stb.
Diké. 2010.10.02 20:00:41
@TaTa86.: Az a baj, hogy mindig elfelejted, hogy mi volt az eredti téma. Nem az volt a kérdés, hogy Horthy úgy általában f@sza csávó volt-e. A háború alatti szereplését te ítélted meg (ne tedd, ha ezt bűnnek tartod, az ember legalább a saját értékrendjét ne köpködje meg), mondván igaza volt. Emlékeztetőül: "Lásd Horthy és a nyilasok esete 38ban. Utólag azt hiszem igazat adhatunk neki." Én meg erre írtam, hogy én nem tartom jónak, amit tett. Nem Horthyt ítéltem meg, hanem azt, hogy odadobta a fiáért az országot. Ez egyébként nagyon jó példa arra, hogy igenis lehet bármelyik vezetőt befolyásolni, ha nincs semmi kontroll felette.

Még mindig kiváncsian várom, hogy miben méred egy ország sikerességét. És miért gondolod, hogy attól ha valakit királynak hívnak, rögtön megszünne esendő embernek lenni? Miért nem érdekelné többé mondjuk a pénz, az élvezetek, a hízelgés, vagy hogyan tud egy ember túllépni saját nézetein pusztán mert királynak hívják. Én azt mondom, hogy a dinasztia és az ország jóhírneve erre nem elég. Például Nérót sem nagyon izgatták ezek. És miért gondolod, hogy egy királynak nem lenne egy favorizált pártja vagy olyan párt, akit egyáltalán nem látna szívesen a hatalomban? Neked is van ilyen. Hidd el, ha király lennél, akkor is lenne, és nem kelnél fel a koronázás reggelén úgy, hogy mától egyformán ítélem meg Ferit és Vikit, kizárólag a cselekedeteik alapján. Szerintem a TaTa név nem a korodra utal, mert túl naív vagy és semmit nem tudsz az emberi gyarlóságról vagy a hatalom természetéről.

Egyébként nagyon érdekelne, hogy szerinted mi alapján kellene kiválasztani a királyt. Mer szerintem akkó mán legyek én. Akkó benne vagyok.
Előrebocsátom, hogy a gyűjtést elsősorban Etele osztályán folytattam. Elismerem, hogy más osztályokon és más közigazgatási szerveknél más szleng vagy más tájszólás lehet az uralkodó, és Etele osztályának szókészlete esetleg még a közigazgatásban dolgozók számára is…..
A devizahitelest menteni nem kell félnetek jó lesz. A bankok képviselői lélegeztetőgép után nyúltak, miután meg lett lebegtetve a hiteleseket mentő csomag. Aggodalommal vegyes értetlenség, riadalom, világvége. Ez nem egy pénzügyi mikro-makro elemzés, csak néhány…..
Diké. 2010.09.13 22:31:31
@gorcsev54:
Hát igen, én is ismerek több olyat, akinek mindenből a legjobb kellett/kell, azt se tudom mire való több tízezr forintos kütyü, rajtam meg röhögnek, hogy hihi még webkamerám sincs, ami csak pár ezer forint. Igaz én fizetem a hitelemet (még ha nem is devizás, forintosat sem olyan nagy élmény ám fizetni). Előferdült, hogy nem kocsira, de még bérletre se telt, hanem gyalogoltam (nem Pesten). Valóban ideje lenne megtanulni mindenkinek, hogy első a hitel, meg a számlák -mert ugye csokit se hozunk el a boltból fizetés nélkül, akkor az áramot miért gondoljuk, hogy csak úgy nem fizetjük ki - és aztán lehet hiperszuperönjáróplazmabiszbaszt venni.
Mindennek ellenére a bankok tényleg pofátlanok, és ideje lenne végre határt szabni ennek, de április óta csak a duma megy, meg az ígérgetés. A középárfolyamot pl. már a nyáron meglobogtatták, aztán nem történt semmi, pedig állítólag fénysebeséggel dolgozik a Parlament. Nyilván ezt nem kellett olyan sűrgősen megoldani, mint pl. hogy a focisták hogyan adózzanak, ami nélkül egyszerűen már működni sem tudott volna az ország.
Már megint jól elhanyagoltam blogocskát. A sok meló, meg a napocska miatt, ami a hétvégén víz mellé csábított. Azért ha az írásaim gyakoriságán múlna a változás, minden nap többször is írnék, akár az alvást is feláldozva –igen szívós tudok lenni, ha értelmét…..
2. projekt: Keressük KistEzúttal a projekt koordinátori feladatokat nem Micimackó, hanem Nyuszi látja el, aki valamivel tehetségesebb, mint Micimackó, de azért vannak hasonlóságok az 1. projekttel. Például itt is van, aki lázasan keresi Kist, anélkül, hogy tudná, ki az, és…..
Kedves Munkahelyi Terror!   Az egyik legnagyobb biztosítótársaság call centerében dolgoztam 2008.02.13-tól 2010.02.25-ig, kölcsönzött munkavállalóként. A kölcsönvevő a 2008.02.13-át követő két hétben oktatást biztosított részünkre 7 csoporttársammal együtt. Az oktatás…..
Indulnak a hős sarkfelfedezők,Bagoly és Nyuszi, Malacka meg én.Messze maradnak el a régi mezők.Bagoly és Nyuszi, Malacka meg én.Micimackónak ez lesz a hősi nagy útja,s velünk tart Nyuszi egész pereputtya.Kár, hogy mi a Sark, azt senki se tudja,Bagoly, se Nyuszi, se Malacka, se…..
Lehet, hogy az én figyelmemet kerüli el, de a mese, mint műfaj gyakorlatilag teljesen eltűnt a TV-ből. Nyilván én is kinőttem abból a korból, amikor a médiafigyelés szokásaim csupán a Hoo-Hoo-Hoo Nagy Horgászra korlátozódtak. Bár badarságnak tartom, hogy a mese csak a gyerekeknek…..
Egy napon, mikor Micimackónak Semmi dolga nem akadt, Eszébe jutott, hogy tenni kéne Valami nagyon fontosat. A szakdolgozatomhoz kerestem anyagot, amikor találtam egy könyvet Micimackó-menedzsment címen. Említettem már, hogy Etelét Micimackónak hívtuk és a közigazgatásról…..
Szemléltető kisfilm a szociális elfekvőről szóló és egyéb bejegyzéseimhez A Hatóság ügyfélcentrikusságáról:   Jellemző a bürokratikus közigazgatásunkra, hogy az ügyfélcentrikusság nem jelent többet, mint egy ügyfélszolgálati karta kiadását (ennek a…..
Etele jó néhányszor feltette nekem ezt a kérdést. Állítólag tőlem hallotta. Nem emlékszem rá, de végülis nagyon találó kifejezés. Büszke vagyok rá, hogy ilyen jókat és főleg ennyire igazat tudok mondani. :)Néhány idevágó gondolat másoktól:Ha egyébként nem teszünk…..
Év elején egy ködös februári napon A Hatóságnál beütött a szigor. Történt ugyanis, hogy némi határidőből való kicsúszás komoly anyagi kárt okozott A Hatóságnak, amire már türelmes és pókerarcú igazgatónk is összerántotta a szemöldökét, és a közönséges varangy…..
Készülök egy a bürokráciához hasonló, nagyobb és fontos témával, de idő hiányában ma megint egy könnyű és rövid epizód következik csak A Hatóság mindennapjaiból, arról hogy A Hatóságnál nem sok dolog működik normálisan, hanem minden önmaga paródiájává fordul…..
Látom a statisztikából, hogy hűséges olvasóim már tűkön ülnek annyira várják az új bejegyzést. Bizony illő volna már írnom valamit, de még témát sem választottam. Tegnap mások rossz hatására beléptem a jójáték.hu-ra, pedig már absztinens voltam jó ideje. Ez a…..
Azok bújnak el a komplikáció bástyái mögé,akik még nem jutottak el az egyszerûség magaslatára.(Egy gondolat a kommunikációról az egyik kedvenc tanárom honlapjáról) Kb. 1 éve olvastam, hogy egy álláshirdetésben bonyolítót kerestek. Rögtön Etele jutott eszembe,…..
Azt hiszem, már említettem, hogy mennyire odavagyok a bürokráciáért, az értelmetlen, fölösleges tötyörgés, a rugalmatlan, minden logikát, észszerűséget nélkülöző balf@szkodás a kedvenceim. Ezekkel lehet a világból is kikergetni. Pech, hogy Etelének pont ezekre indul be a…..
Etele és Weber bürokráciája között röviden egy nagy különbség van: a weberinek vannak előnyei is. Közigazgatásunk a poroszos weberi bürokráciára épült, A Hatóságnál folyó bürokráciának azonban már nem sok köze van a klasszikus weberi bürokráciához. Utóbbinak lényeges…..
köszönöm: jóóól van, hülye vagyjól és gyorsan megcsináltad: mekkora hülye vagymit szólnál hozzá, ha rád bíznám ezt a (népszerűtlen) feladatot?: te fogod megcsinálni, már eldöntöttemmegbízok benned: fenét, de más nem vállalja ezt a munkát, és téged utállak a…..
Sokan tévesen a feladatok a rendelkezésre álló idő kitöltésére vonatkozó tulajdonságát emlegetik Parkinson törvényeként, ami valójában a közigazgatás létszámának növekedésére vonatkozik.Képlettel leírva:X = 100(2km +i)/ynk = azoknak az alkalmazottaknak a száma, akik…..