Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zserbózombi

0 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem mai történet. De elmesélem, mert míg a sírba nem tesznek, kísérteni fog. Kísértsen mindenkit tehát. Egy nap felhívott a legnagyobb lányom énektanárja, hogy feltétlenül beszélnünk kell, találkozzuk valahol Találkoztunk. Lányom énektanárja Magyarország harmadik legjobb…..
  Szép délutánnak indult pedig, csicseregtek a virágok, sütött a kismadár, ami kellhet, langy, lusta jóidő és szieszta volt épp, adtam a giccses idillnek és belemerültem egy könyvbe, hason, mint régenvolt kamaszkoromban, kutya jobbról, macskák balról, gyerekek csöndben. Kicsit…..
Zserbózombi 2015.04.28 11:01:21
Ha még nem múltál el harmincöt éves, ha nő vagy és/vagy gyenge idegzetű, kérlek, ne olvass tovább! . . . . . . Ha már ettél, ha rosszullétre hajlamos vagy, akkor se olvass tovább. . . . . . . Mi szóltunk. . . . . . . Ja, és nem rólunk van itt szó, hanem úgy általában másokról, a…..
JóVáros Blog Nyílt levél 2014.02.10 07:58:58
Kocsis Máténak, a FIDESZ Kommunikációs Igazgatójának, a Parlament Honvédelmi és Rendészeti Bizottsága Elnökének, a Nemzetbiztonsági Bizottság Tagjának, Józsefváros Polgármesterének, egykori jóbarátomnak. Kedves Máté! Be kell valljam: nem értelek. Nem értem, mi az amit…..
Naiv özvegynek kapkodnia kellett a fejét, hogy férje halála után ne húzzák le minden sarkon: Férjem májusban itthon halt meg: sajnos, tudtam, hogy ez be fog következni, nagybeteg volt. Mindent beszereztem, hogy a halál beálltát követően tudjam, mit kell tennem: egy…..
Hahó, hát bizony, a Lingwing is ember, és ő is szokott nyáron pihenni. Tehát most 3 hét szünet, legalábbis új posztokban, de keddenként és péntekenként újraolvashattok néhány korábbi bejegyzést. A Facebook pedig nem áll le... Jó nyaralást mindenkinek! ..
Zserbózombi 2013.07.15 18:24:03
Bár 2010-ben még olyan elemzők is akadtak, akik – lengyel mintára – egy sajátos jobboldali kétpártrendszert vizionáltak, s a Fidesz és a Jobbik versenyfutásaként képzelték el a magyar politika jövőjét, ezek az elképzelések egyelőre nem váltak valóra. A Jobbik ugyan több…..
2013. junius 30-ig használhatjuk a Google RSS olvasóját, a Google Readert, hogy aztán örökre bezárja kapuit. A Google+ óta haldokló szolgáltatás (akkor vették ki belőle a legnépszerűbb funkcióját, a megosztást) etalonnak számít azok között, akik szeretnek feliratkozni kedvenc…..
"Egy londoni család szerint kanapéjuk kísérteni kezdett - írja az MTI. A feleség szerint a bútor furcsa hangokat hallat, ráadásul egyre hangosabban teszi. "Egy vasárnap reggel ráültem a teámat kortyolgatva, amikor meghallottam a vinnyogó-csikorgó hangot. Azt hittem,…..
Amikor először láttam borostyánból készült nyakláncot egy kisgyermek nyakában, még nem gyanakodtam. De amikor már a sokadik ismerősünk gyermeke viselt ugyanolyan aranybarna kövekből készült ékszert, felébredt bennem a gyanú, hogy a borostyán iránti kereslet fellángolása…..
Zserbózombi 2012.08.01 12:54:08
Szerintem sok dolgot megadnak az ilyen szülők a gyerekeiknek, ami pénzért vehető, de a foglalkozás meg a gondolkodás kicsit többet érne.

Az én gyerekeim nem hisztériáztak, amikor jött a foguk, ők akkor hisztériáztak, amikor már lötyögött, hogy fáj, ha rágnak vele, így akkor levágtam nekik a kenyér héját. ;)

Amikor jött a foguk simán hagytam, hogy a behajlított ujjamat rágcsálják vagy zöldséget (elég korán jött a foguk még nem mertem kenyeret adni) vagy a kifejezetten erre szolgáló rágókájukat.

A borostyánnyakláncos meg amiket írt, inkább hitelteleníti a láncot, mint meggyőz róla. :D

A legfeljebb egy szem esik le róla, ha elszakadra csak annyit mondok, hogy másféléves korában az öcsém adott egy cukorkát a kisfiamnak, amíg kimentem a klotyóra, és ha nagyon gyorsan nem kapom ki a torkáról, akkor megfulladt volna, mert arra futottam vissza, hogy az öcsém kiabál, hogy baj van, a torkára szaladt. Szóval egyetlen szem borostyángyöngy is elég ahhoz, hogy baj legyen belőle, és nem mondhatod, hogy biztosan nem lesz, mivel a gyerekek mindent a szájukba vesznek. De nem kell ilyen messzire menni, mert a párizsihéj meg egy ín a húsban is képes rá, hogy se le, se fel megakadjon a torkán akár egy felnőttnek vagy egy tininek a torkán is, ahogy a nagyobbik fiammal ez meg is történt, és akkor is a szájába nyúlva kellett kihúznia...

Szóval szerintem jó, hogy leírtad, mert lehet, hogy van olyan, akinek ez eszébe se jutott. Pedig a gyártó is gondolt rá, nyilván azért is szemenként van rögzítve és gumicérnára, mert az nehezebben szakad el.
Miközben a Homár az Impulser-Trade Kft. ügyvédjével levelezik olyanokról, hogy például a februári levél keletkezésének idején létezett-e az idén júniusban alapított Impulser International AG Magyarországi Fióktelepe, elsikkadt egy másik levél, ami szintén nem történhetett meg…..
A második nemzeti konzultáció okán mi is indokoltnak éreztük, hogy elbeszélgessünk az olvasóinkkal. Csak pár percet rabolunk az idejéből! A válaszokért küldjük a lefüggönyözött autókat, nem kell postára adni. Vannak, akik szerint az új konzultációs kérdésekre csak…..
Átlag Júzer talál egy vicces videót és felteszi a FB oldalára. 5 perc múlva visszamegy megnézni, lájkolta-e valaki. Ha igen, örül. Népszerűnek és viccesnek érzi magát, mintha legalábbis a saját humora lett volna. Valaki figyel rá. Tíz perc múlva visszamegy, de még mindig csak…..
Biztosan nem én fogom feltalálni a spanyol viaszt azzal, ha kijelentem, a túlzott sófogyasztás káros az egészségre, de az utóbbi időben azon kaptam magam, hogy borzasztóan sózok mindent. Ennek ellenére a vérképemből soha nem lehetett túlzott nátriumfogyasztásra következtetni.…..
Zserbózombi 2012.03.21 14:56:39
Történetesen dietetikus vagyok, szóval szívesen adok ilyen tanácsokat. :) Először is, a teljes sótlanság ugyanolyan káros, mint a túlsózott ételek.

Nem tudom, mennyire vagy nasifüggő, de például a csipszek, a sós pattogatott kukorica, a sós készételek szintén emelik a sóbevitelt, inkább ezeken kéne „spórolnod”.

Amit nem kell megsózni, pedig sokan szokták: kerti vetemény (paprika, paradicsom, retek stb), péksütemény, vajas kenyér, sült burgonya (egy picit lehet, de amit étteremben hoznak ki pl. már eleve sós, és mégis gyakran látni, hogy a kedves vendég még bőven megszórja sóval).

Naponta 2 kanál sót egyébként nyugodtan ehet egy egészséges ember, persze nyilván nem magában, és ebbe bele kell számítani az ételekkel bevitt nátriumot is.

Sok sót tartalmaznak a felvágottak, különösen a vörösáruk (virsli, párizsi), de arra is érdemes figyelned, hogy a Vegeta is tartalmaz sót, sőt Na-glutamátot is, ami szintén nem ajánlott sószegény diétában (ugyanúgy a Na miatt). Léteznek csökkentett Na-tartalmű sók, de ezekkel is érdemes vigyázni, mert a túlzott káliumbevitelnek (amivel a Na-t helyettesítik) szintén van számos kockázata! Komolyabbak is, mint pl. a szívmegállás, szóval csak óvatosan! Ebből sem ajánlatos 2-3 kanálnál többet fogyasztani.

A sótlanság elfedésére bővebben ajánlatos a többi fűszert használni. Aki nem gyomorbeteg, az a paprikát, borsot is emelheti, de a zöldfűszerek vagy más ételízesítők használata biztosan nem okoz senkinek panaszt (kivéve, aki allergiás a curryre, mint én, de az nyilván kerülni fogja magától). Más ételízesítőn elsősorban a vöröshagymát, fokhagymát, egy húslevesnél a gyökérzöldségeket (és a karalábét, ami szárgumó) értem, amire gyakran nem is gondolunk fűszerként, de azt szoktam mondani, hogy tessék megpróbálni a pörköltet hagyma nélkül (nagyon durva) vagy a húslevest répa nélkül, és akkor majd érthető lesz, hogy ezeknek az ízesítő hatása nélkül megváltozik az étel jellege.

A zöldfűszerek közül különösen a tárkony, oregánó, kakukkfű, borsikafű (csombor) képes a sóhiányt ellensúlyozni.
Újfent egy személyes bejegyzés következik. Sajnos. A pár nappal előtti laborjaim igen vészjósló eredményt mutatnak, ezért a gasztroenterorógus javaslatára kénytelen leszek bevonulni bizonytalan hosszúságú időre a kórházba, mégpedig a fertőző osztályra, ott foglalkoznak…..
A téma címe talán kissé fura lehet, hiszen legtöbbek számára kézenfekvő dologról van szó. Felmegyünk egy nagy torrentkeresőre, beírjuk az óhajtott program nevét, letöltjük, majd a telepítőt futtatjuk, ezek után a krekkelést elvégezzük, és már kész is a telepítés. Aztán…..
Zserbózombi 2012.02.25 22:22:09
Schmitt Pál szerint nem használta fel doktorijához forrásmegjelölés nélkül senki más kutatását a tegnap lemondott német szövetségi államfő.  Az államfő elmondta, hogy régebben sokat dolgozott együtt Christian Wulfffal, és egyszer sem látta, amint más dolgozatból…..
Zserbózombi 2012.02.18 19:07:08
@brumeszkosz: 4700? Ne adj nekik tippeket! :)
Továbbra sem tudni, hány gépe volt a Malévnek - jelentette be Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos egy sajtótájékoztatón. „Nem tudtuk megszámolni, hogy mennyi géppel rendelkezett a magyar légitársaság, mert elrepültek” - jelentette be a kormánybiztos, majd…..
Zserbózombi 2012.02.08 19:28:28
@Dr.Wilbour Theodor: A mondatot még dolgozom fel, de köszönöm. Azóta is röhögök. :o)
Egyes jobboldali források szerint az sem kizárt, hogy a radikális író nem halt meg, csak „azok” eltávolították és most „ott” van. Erre utal halálának szombati napja is. A halálhír bejelentését követően számos összeesküvés elmélet látott napvilágot,…..
Zserbózombi 2012.02.06 14:20:38
Itt egy cikk, ahol Ő is TISZTELETTEL NYILATKOZIK egy emberről, aki MEGHALT:
www.miep.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=4765:csurka-istvan-toertenelemhamisitas-a-karolyi-mihaly-metely&catid=40:csurka-istvan-irasa&Itemid=53

Második bekezdés: „gróf Károlyi Mihály a magyar történelem egyik legaljasabb, leggátlástalanabb, gyáva és ráadásul tehetségtelen eszközembere volt, aki élete végső szakaszában eljutott a bolsevizmusig és ráadásul a KGB elődének beépített embere lett.”

Nem hiszem, hogy ha ő nem adta meg másnak a tiszteletet, akkor kiérdemelte a halálával. Ő se mondta, hogy majd elszámol Károlyi... Még szerencse, hogy Cs.I. legalább súlytalan alak a történelem szemszögéből, legfeljebb érdekesség az utókor számára.
BonFire blogja Tanuljunk nyelveket! 2010.11.02 12:45:00
Hogy kerül a csizma az asztalra? – kérdezhetné a kedves olvasó, ha nem tudná, hogy több lábon állok és az oldalon nem kizárólag Photoshoppal foglalkozom. Ez a téma egy kicsit személyes, és egy kicsit mindenkinek is szól, aki a weben kóricál. A nyelv tanulása – és itt…..
Ismét zenei mellékvágány, tehát akiket nem érdekel a téma, szemezgessenek a blog egyéb írásai közül, én meg itt hadd adjam át magam az örömöknek. Talán nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy a kedvenc zenekarom, akik életemben zeneileg a legnagyobb hatással voltak rám,…..