Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hehe64 (törölt)

0 bejegyzést írt és 381 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem kevés magyar embert ismerek a határon túl, akik a mai fideszes nemzetpolitika nyomulása láttán középső ujjukat mutatják Budapest felé: ti nekem ne mondjátok meg, ki és mikor magyar, mert akkor mostantól kezdve cigány vagyok.  Örömtüzek gyúlnak december 5-e kapcsán a…..
Autóépítés Melodráma 2013.10.31 18:49:04
Nekem melo, a tulajnak dráma. Hát több lesz két percnél mire kijavítom... phü. Kivarázsolom a Karmann kasznit, így az ár ennek megfelelően módosul. Az orra mondtam, hogy rossz, de a fart látva módosul a meghatározás: nem is annyira rossz az orr. Ezen az elemen nincs jó, csak…..
hehe64 (törölt) 2013.11.01 11:37:30
Pálma még az eddigi kényszerszünet előtt elküldte, mekkorát szívott a vízszerelővel. Szépen, pontokba szedve ömlik a keserűség, és úgy látszik, a mester tényleg mindent eltolt, amihez csak hozzáért. Eleinte még nevettem, aztán hümmögtem, a 8 éves gyerek szartartályos…..
Eléggé elterjedt nézet a kapitalizmusnak felróni a társadalomban jelenlévő problémák jelentős részét. Kétségtelen, hogy ennek a rendszernek is vannak hátulütői, de korántsem ez az oka sok rossznak, hanem ellenkezőleg, ezen problémák túlnyomó részben pont a kapitalizmus…..
Amikor a hadsereg vert helyzetben merészkedik csatába, szervezettsége, anyagi lehetőségei, taktikai tudása messze alatta marad az ellenfélének... Amikor a katona ruhája lyukas, a bakancsa beázik, a fegyvere öreg és elhasznált, amikor a mellette állók arcán a félelmet és a…..
hehe64 (törölt) 2013.10.24 09:31:24
@Larry Silverstein:
Ha kétszer jelenik meg bocs.

Thürmernek végképp semmi köze a baloldalhoz.
hehe64 (törölt) 2013.10.24 14:11:09
@Abendsen:
Semmi köze hozzá.
Vagy szerinted ha valaki makacsul állítja hogy a Nap nyugaton kel akkor az csillagász?
Ha valaki baloldalról beszél, és közben segget csinál a szájából akkor az baloldali?
Bangkok Charlie is szereti a halászlét – természetesen szegedi módra, tészta nélkül, ez nem is kérdés :) -, ám Bangkokban némi nehézségbe ütközik a megfelelő ponty beszerzése, a piacok, az áruházak főleg tengeri hallal vannak tele. Érthető a meglepetés, amikor kiderül:…..
1000 leütés Az abortusz ellen 2013.10.19 11:00:18
Alább a művi terhességmegszakítás kapcsán azt az álláspontot igyekszem kifejteni, hogy az alapesetben erkölcsileg védhetetlen -- nem azt, hogy jogilag nem kellene védeni. Az erkölcs és a jog eltérő szempontjai ebben a nagyon nehéz kérdésben nagyon élesen mutatkoznak meg: mivel…..
hehe64 (törölt) 2013.10.20 01:38:52
@75. Vladys: Ajánlom figyelmedbe hogy a rabtársak és az őrök is emberek.
hehe64 (törölt) 2013.10.20 02:05:25
@75. Vladys:
Nem, nem oldható meg. Nincs ilyen hogy "megfelelő". Ugyan mi veszteni valója van egy életfogytig bezárt embernek? "Mészárszékről" pedig szó sem volt. Amúgy a több évtizedes fogvatartás sokkal embertelenebb, és jóval nagyobb szenvedést jelent mint egy gyors és fájdalommentes kivégzés.
(Más kérdés hogy a jelenlegi végrehajtási módszerek embertelenek.)
hehe64 (törölt) 2013.10.20 02:20:00
@75. Vladys:
Ez már demagógia.
Az életfogytig tartó "büntetés" nem csak kínzás hanem értelmetlen is. Pontosan ugyanazt éri el mint egy kivégzés, csak közben jóval nagyobb a rizikója, és tovább tart.
Az "ártatlanság" pedig megalapozott ítélet esetén nem fordulhat elő, tehát törvényi úton kezelhető, garanciák adhatók stb.
Hónapok óta nem találsz magadnak munkát? Elmúltál 40? Kezded feladni? Vannak ezzel így mások is. A leggyakrabban az a baj, hogy akik 40 fölött veszítik el a munkájukat, vagy csak éppen ebben a korban kénytelenek új munkahelyet keresni, vagy új karriert építeni elfelejtik, hogy…..
2013. október 4-én Varga Mihály egy olyan törvényjavaslatot nyújtott be az országgyűlésnek, amely szerint új foglalkoztatási mutatót dolgoznának ki. A nemzetgazdasági miniszter szerint így jobban figyelemmel kísérhetőek lennének a kormány foglalkoztatáspolitikai…..
GFG Blog Baloldal 2013.10.09 08:55:00
1. ~ arról szól, hogy úgy kell nagyon hinni valamiben, hogy közben nem szabad és lehet hinni semmiben 2. ~ üres hely, valami, ami nincs.   Példamondat: „Ahol dinoszauruszok vannak, ott vannak bébiszauruszok is.”     Van itt egy üres hely, valami, ami nincs. Ma…..
hehe64 (törölt) 2013.10.10 00:35:07
@Fullánkos Algol:
Szereztek, átmenetileg.
Aztán mikor kijátszották a piros hetest, azaz vittek mindent, ez a támogatás nagyon hirtelen elfogyott.
(Persze ha az "istenadta nép" sejtett volna valamit az elkövetkezendő borzalmakból, más lett volna a helyzet, de hát "ami megtörtént igazolta létét" mondá nagy filozófusunk...)
hehe64 (törölt) 2013.10.10 01:13:41
hehe64 (törölt) 2013.10.10 01:19:16
@Fullánkos Algol:
Ja. "Önként visszavonultak" elkerülendő a lámpavasat.
Ma már nincsenek.
Ma az ország többsége elnyomott, nincstelen.
És nem vállalja fel senki a képviseletüket.

És félreértés ne essék. A Tanácsköztársaság prominensei bizony lámpavasat érdemeltek.
Nem csak Károlyi érzett leküzdhetetlen undort irántuk.
Abban az időben --és ez a sors fintora-- egyetlen ember volt tetteiben valóban baloldali, és ő nem Magyarországon élt.
Az előző rész hogyvoltjával indítunk ahogy kell, és a vége a múlt heti drámai csúcspont, a "Zsuzsinak elege van mindenből és kiszáll" című gondosan felépített és megírt műbalhé. Amit majd mostan feloldunk GáborCsárlival, akinek a szobáját a kellékesek rendezték be, ezzel…..
hehe64 (törölt) 2013.10.09 16:21:24
Hogy az elején kezdjem, Warren Buffettet idézve, ez nem az az ország még, amelyet bármelyik idióta eligazgathat (mégis azok igazgatják) -- de (közel) azzá kell tenni. Ez az idiótabiztos állam csak abban az esetben valósulhat meg, ha az állam viszonylag kicsi, szabályozottan és…..
hehe64 (törölt) 2013.10.02 23:53:02
" Irigyelt nemzetté nem lehet másképp válni - hangsúlyozom, nincs az az Isten, hogy másképp lehetne --, csak a lehető legjobban, leghatékonyabban megvalósított kapitalista filozófia alapján"

Valóban.
Az általad leírt rendszer leánykori neve szocializmus.

"A minél szélesebb magántulajdonon alapuló társadalmi interakciók rendszerének tehát nincsen alternatívája (ez a kapitalizmus)"

Ha hülyeséget vastagítottan írsz, attól az még hülyeség marad.

A tőke valóban hatékony működése, azaz a kapitalizmus általunk ismert legfejletteb formája ugyanis kizárja a "minél szélesebb magántulajdonon alapulást".
A tőke valóban hatékony működése kizárólag közösségi alapokon elképzelhető mint résztulajdon, azaz a haszonból minél több azt megtermelőnek részesednie kell. (Lásd pl. Dánia.) Amennyiben ez nem teljesül, a gazdaság válságból válságba támolyog, mert nem lesz "fizetőképes kereslet".

Az (általunk) olyannyira irigyelt "nyugati életstílus" (melynek már csak a romjai vannak meg), egy louisianai kormányzó tevékenységének köszönhetően jött létre, mivel az ő programjának "könnyített" változatát vette át Roosevelt New Deal néven, és ezen program képezte az alapját a nyugati fellendülésnek egészen a hetvenes évekig.

A jelenleg uralkodó neokon/neolib trend a kapitalista gazdaság létalapjait zabálja fel, soha nem látott tőkekoncentrációt létrehozva, és a társadalmak döntő részét teljesen indokolatlan nyomorba döntve. Ezen trend korlátlan uralmának hatásai Magyarországon nagyon jól megfigyelhetők.
hehe64 (törölt) 2013.10.03 00:33:20
@neoteny:
Meddig is tartott a gazdasági válság?
Mettől?

Mennyire is emeli a milliárdosok számának rapid növekedése a "tömegek" életszínvonalát?

Egyáltalán tisztában vagy e a kapitalizmus jelenleg ismert legfejlettebb formájával mint gazdasági rendszerrel? (Annyit elárulok hogy Keyneshez semmi köze.)
hehe64 (törölt) 2013.10.03 00:44:56
@neoteny:
Azt hiszem egy válasz neked még sok is.

"Mennyire is csökkenti a milliárdosok számának növekedése a "tömegek" életszínvonalát?"

Pontosan annyival amennyi hasznot véglegesen kiszivattyúznak a piacról. Milliárdosonként alsó hangon tízmilliárd körüli összeg kerül ki véglegesen a gazdaságból, ami egyébként a "fizetőképes keresletet" gyarapítaná.
Autóépítés Nincs itt helyed! 2013.09.19 21:31:30
"Tágulj te eb!" - Szól a dal a Snoopy című rajzfilmben, amikor a szerencsétlen kutya túl hangosan nevetett a könyvtárban olvasott nyulas könyvön. Néha mi autósok is hasonlóan érezzük magunkat, ha megpróbálunk a szabályoknak megfelelően parkolni. Bármennyire is hihetetlen, ez a…..
Ahogy soha sincs benne a hírekben. A híradásokat nézegetve kis túlzással örülhetünk, hogy nem vagyunk japánok: "Küszöbön az újabb katasztrófa? - Radioaktív víz szivárog"- HírTV, "Súlyos a helyzet Fukusimánál" - ATV, "Fukusimában újabb katasztrófasorozattól tartanak" -…..
hehe64 (törölt) 2013.09.01 23:38:16
@Permian: "Legfőképpen a 4. pont valóságtartalma kétséges előttem, mert amit állít, az köszönőviszonyban sincs semmi olyasmivel, amit a radioaktív sugárzás egészségügyi hatásairól tudni lehet."
Ezt azért légyszíves gondold át még egyszer.

A 3. ponthoz írt kommentárod nem értelmezhető. A nyilvánosságra hozott mérési adatokban szerepel a két céziumizotóp, helyenként a trícium, plusz en block a többi mint "all beta", aztán ennyi.

A "környezettel való érintkezés" pontosan azt jelenti amit jelent. Tehát azt, hogy nincsenek fizikai gátak sem a magokkal érintkező hűtővíz, sem a párával/gőzzel légkörbe kerülő izotópok, és a külvilág között, (az utóbbi két reaktorra igaz) magyarán orrán száján ereszt az egész. Nem szabad elfelejteni, hogy pl. Csernobilt 90 napon belül elszigetelték.

Az 1. pont állítása olyannyira nem új, hogy a TEPCO szimulációja szerint a reaktortartályok már az első 100 órában átolvadtak. A hőtermelés csökkenése amúgy exponenciális, tehát az első napokban hetekben a töredékére csökkent, majd mára nagyjából állandó.

Terabecquerelekről sehol sem írtam.
hehe64 (törölt) 2013.09.01 23:39:48
@Rive: Veled nem foglalkozom, azt hiszem sejted miért.
  A BMP-2 gyalogsági harcjármű (A főbb szovjet változatok)       A BMP-2 szinte naponta tűnik fel a mostanában a Szíriában készült felvételeken is, ezért megérdemli, hogy írjunk róla néhány szót. (A teljesség igénye nélkül.)    ..
  Pár napja egy fórumon felhívták figyelmemet a kommersz  regényfolyamairól nálunk is ismert W. E. B. Griffin munkásságára, miszerint megírta valamelyik művében,  hogy az OSS  robbanóanyagokkal megtömött bombázógépekkel tervezte lerombolni a német atomprogram létesítményeit..  Hát igen... egy jó…..
hehe64 (törölt) 2013.06.01 17:58:43
@Hiryu 2,0:
Sajnos sok ilyesmi van benne, kommenten keresztül reménytelen javítani valamennyit.

"Sajnos csak nézem a szöveget, de már nem látom..."
Ezért kell/ene egy minimális lektorálás feltöltés előtt.
Ha csak pár jó ismerősöd átolvassa megjelenés előtt, már a durva hibák kiszűrhetők.
:-)
hehe64 (törölt) 2013.06.06 15:24:24
@Peter Shark:
Aki házhoz megy a pofonért, ne csodálkozzon...
hehe64 (törölt) 2013.06.06 18:07:52
@Peter Shark:
"...és nem a kutyaugatással hagyni telítődni a Lemilt?"

Amint látom jelentkeztél a pofon párjáért is...
Kapanyél Jótékony gyepmulcs 2013.05.17 10:00:00
Az özönvízszerű trópusi esők, majd az ezt követő hetekig tartó sivatagi száraz forróság próbára teszi a gyepeket, de a hobbikertészek idegrendszerét is. Változtatni kell a kertfenntartási szokásokon. Meleg nyarakon a díszgyepeknél 6-8 cm az ideális gyepmagasság, ehhez viszont…..
Feltérképeztük, hogy hol, hogyan és milyen bunkerekben tárolták nálunk a szovjetek az atomfejeiket. A nagyvázsonyi atomraktár központi csarnoka (Fotó: Kizmus Szabolcs/Hadsz)..
5.g & CN & Grodin & NagyH & Rammjaeger83 & SchA Ígéretünkhöz híven folytatjuk a konvencionális háborúkkal kapcsolatos gondolatmenetünket, és mivel épp eleget foglalkoztunk már itt a blogon a múlttal és a jelennel, épp ideje annak, hogy a jövőt is…..