Regisztráció Blogot indítok
Adatok
phls

0 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A dobótestek olyan testek, amelyek azonos valószínűséggel esnek bármelyik oldalukra. Ilyen pl. a dobókocka.A legtöbb hétköznapi dobótest valamilyen szabályos test, de bármilyen más oldalszámra is létezik dobótest?..
A klasszikus vagyonvédelmi megoldások mellett, mint betörésjelző rendszerek telepítése, sokan próbálkoznak innovatív megoldásokkal. Többszörösen megkárosított elkeseredett tulajdonosok, időnként a jogszerűség kereteit feszegető vagy azt túllépő módszerektől sem riadnak vissza.  Sokan emlékszünk arra…..
phls 2021.08.26 23:46:17
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ilyen téren igen hasznos a nemrég bevezetett precedensjog."
No, ez a világ egyik legnagyobb baromsága. Egyszer egy hülye kimondja a "tutit", és az ezennel kőtáblába vésetik. Na neeee!
phls 2021.08.27 13:43:30
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Köszönöm, ez már árnyalja a képet.
Sikeresen elindult a kissé méltatlanul kevés figyelmet kapó Northrop Grumman Antares rakétával, az SS Ellison Onizukát nevét viselő Cygnus teherhajó a Nemzetközi Űrállomásra, a NASA Virginia-i Wallops űr-kikötőjéből...
phls 2021.08.13 19:09:25
@Capt. Zapp Brannigan: A szóvégekről. Réges-régen egy programot lokalizáltam (magyarítottam), az inch helyett értelemszerűen hüvelyk került mindenhova, tehát egy jóval hosszabb szó. Hál' istennek észrevettem, hogy meg kell hosszabbítani egy kissé azokat a mezőket, ahova kiírja ezeket a mértékegységeket. Enélkül ugyanis efféle kiírásokkal találkozott volna a felhasználó:
"35 hüvely"
:-)))
phls 2021.08.14 01:25:16
OFF
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Persze, egy eleve angol tövű programot nem lehet csak úgy "magyar földbe" átültetni. Sztem a dpi-t, psi-t magától az inchtől fgtlen, nemzetközi mértékegységnek kell tekinteni, ez a legbékésebb megoldás. Egy kissé hülyén hangzana, találós kérdésnek is elmenne, a HRSZ. (Megoldás: hüvelykenkénti raszterpontok száma :-) ) Aki erőltetné ezt magyar közegben, azt mondanák rá, hogy HRSZ (hülye, rohadj szét).
ON
Több mint három éve már, hogy megírtuk nektek segítségképpen, milyen szempontok alapján válogatjuk a blogposztokat a blog.hu (korábban i2) címlapjaira. Azóta változott egy-két dolog, úgyhogy itt az ideje egy naprakészebb írásnak, reméljük, hasznosnak találjátok majd! A működésünk alapvetően…..
Ezúttal a miskolci és borsodi tájszólásokat gyűjtöttem össze egy csokorba. Remélem, ahogy én is, ti is rá fogtok csodálkozni egy-egy általatok ismert és használt tipikus borsodi szóra, kifejezésre.     ,,Nyelvészeink általában mégis legtisztább, legszebb magyar kiejtésnek a miskolc-környéki,…..
phls 2021.03.22 23:57:07
@kissagnes: Igen, de tedd hozzá a köznyelvi alakját: madártoll. Ahogy elnézem, az Új magyar tájszótár több mint 100 alakját közli (a toll bokrában) a taju-tól a tallubul-ig, a tollyút-tól a tulu-ig. Csíkban, Gyergyóban, a csángóknál meg a Délvidéken is ismerik, szóval nemcsak Borsodban. Igaz viszont, hogy jómagam egy echte borsoditól hallottam először (és eddig utoljára).
Kevés, nagyon-nagyon kevés valódi konszenzus van ebben a gyűlölettől, megosztottságtól, haragtól, és dűhtől széttagolt magyar társadalomban. Talán a kevés konszenzusok egyike, az, hogy a XXI. század legvisszataszítóbb, legalávalóbb, és leggusztustalanabb közszereplője: Semjén Zsolt...
phls 2021.03.11 13:59:19
@matyas.kiraly_1: büdös brendel mátyás, ne húzd ki a gyufát, különben a beledet húzzák ki, istenuccse.
Nem tudom említettem-e már, hogy imádom a Viktort. Olyan egyszerű fickó. Most is remekül kimódolta a tutit. És majdnem be is jött neki. Stratégiája, mint a faék. A tavalyi lezárás megmutatta, hogy Európa piros pöttyös seggű gyorsnaszádja pár hónapos zárlat után a nyeletlen fejsze gyorsaságával képes…..
phls 2021.03.09 10:22:53
@matyas.kiraly_1: Büdös brendel mátyás! Nem keveredtél te valami lopási ügybe külföldön? Akarsz róla mesélni?
     Orbánék vadkommunisták voltak, a családban 1956-ot ellenforradalomnak nevezték, minden más fizikai megtorlással járt, Fricz Tamás az Ifjúkommunista munkatársa volt, Varga Judit feketeöves besúgüócsaládból származott, Kövért hagyjuk is, ők a munkásmozgalom régi harcosai voltak, Lánczi András…..
phls 2021.03.07 00:26:45
@jotunder: "Orbánék nem növesztettek semmit, ez biztos".
Hacsak nem a zsebüket.
    A Fővárosi Törvényszék indítványozta a Színművészeti Egyetem Alapítványával kapcsolatos törvény illetve a Felsőoktatási Törvény 94. § (6) bekezdés alaptörvényellenességének megállapítását.  Az indítvány már lassan két hete van az Alkotmánybíróságon, és az AB-nek kilencven napon belül kell…..
phls 2021.03.05 00:43:21
@ámbátor: Jesszusom, még tud itt valaki magyarul? :-)
  Új fejezet köszöntött be a koronavírus-járvány elleni küzdelemben, mégpedig eljutottunk oda, hogy immár hazánkban is oltanak, és ezzel elkezdődött a betegség visszaszorítása ami ugyan nem fog egyik napról a másikra menni, de talán sikerrel járunk. Viszont felmerültek komoly kérdések is az üggyel…..
phls 2020.12.31 09:26:35
@driver70: A hányás helyett tudnak néha értelmes érvek is kijönni a szádból? Ha szerinted "mentség" kell a hozzászólásaimra, akkor mondd meg, mi hibádzik bennük. Ne pedig süketelj!
phls 2020.12.31 09:29:50
@seol: Ebben igazad lehet. Pedig a driver egy fizikai, külső periféria csatolószoftvere, valamivel több az egy bitnél :-)
phls 2020.12.31 15:56:57
@alöksz róz: Azért, mert káros és káros közt óriási különbség van. Számszerűsítve több nagyságrendi is lehet; az esetünkben is erről van szó. Azonkívül minőségi különbség is van köztük. Ugyanis rengetegen belehaltak a vírusba, akiknek (persze még) nem volt oltásuk. Viszont – legjobb tudomásom szerint – még egyik vakcina sem okozott halált; ha voltak is elszórtan melléktünetei, azok kezelhetők, kibírhatók voltak. Te is úgy teszel, mint az a barom @piréz, hogy neked minden fifty-fifty. Ha egybites vagy – de csak ez esetben! –, akkor valóban vagy bekövetkezik valami, vagy nem. Aki egy picit is árnyaltabban látja a világot, annak már az eseményekhez valószínűségek és egyéb jellemzők is hozzárendelődnek (pl. a hatásaik).
Ügyesen lavírozott eddig Orbán Viktor a koronavírus-járvány diagramjainak hatalmas hullámai között. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy mindig azokat az adatokat rántotta elő, melyekkel legjobban tudta alátámasztani a kormány döntését. Most azonban ott tartunk, hogy már nincs olyan mutató, melyekre építve…..
phls 2020.12.08 23:49:44
@MAXVAL birсaman közíró: Sikeres járványkezelés?! Hol élsz, te elmebeteg? Eredményességben a sor végén kullogunk, a hatalom bitorlóinak hazugságcunamijától és szakmaitlanságától már mindenkinek elege van.
phls 2020.12.09 01:05:36
@Matyas_kiraly: Büdös brendel mátyás, inkább mesélj egy kicsit, mielőtt más kezdené el. Mondtam már egy másik blogban.
phls 2020.12.09 09:07:41
@MAXVAL birсaman közíró: Látod, ezért vagy te egy primitív fasz. Írok egy konkrétumot, melyet mindenki, még a birkacsürhe is (el)ismer, te meg – ellenérv híján – jössz egy böffentéssel. Nyald fel és ki.
Új paradigma Zsinórmérték 2020.12.06 01:24:38
Lehet gúnyolódni azon, hogy Szájer József meleg, vagy hogy szexpartin vett részt, aztán drogokkal teli hátizsákkal kimászott az ablakon és leesett az ereszcsatornáról. A közösségi oldalakat rendesen el is árasztották az ilyen tárgyú és hangvételű mémek. Nincs ezzel semmi baj, így működik a…..
phls 2020.12.08 09:52:52
@Matyas_kiraly:
1. Büdös brendel! Dögölj ki a qrva anyádba.
2. Büdös brendel! Mondanál 1-2 keresetlen szót a (régebbi) munkatársaiddal való kapcsolatodról? Már csak azért, hogy a blogoszféra népe is megtudja, hogy mekkora trágyalé vagy.
phls 2020.12.08 23:22:37
@gigabursch: "Csak alaptörvényt [írt szájer]. Az viszont elég átgondolt volt, mégha kicsit sokat kellett azt a gránitot polírozni."
1. _Egy_ ember nem ír alaptörvényt, pláne nem egy ilyen rongy alak.
2. Eleve nem alaptörvény az, amelyik egy köztársaságban meg akarja szabni, hogy miféle spirituális értékeket kellene nekem tisztelnem. Sőt, semmit nem kell tisztelnem, mert ezt nem lehet kikényszeríteni. A tiszteletet inkább ki kell érdemelni, mintsem megkövetelni.
3. A többiről nem is beszélve.
Véleményem szerint nem azzal van a baj, hogy Szájer József milyen bulikba jár vagy az, hogy milyen az identitása (annak ellenére is, hogy van felesége). A baj azzal van, hogy ezeket a cselekedeteket nem vállalja fel, nem áll ki a nyilvánosság elé azzal, hogy igen, én ilyen vagyok. Ez a baj a legtöbb…..
JogÁsz TGM és a magánügy 2020.12.02 16:05:41
Miután sírva-röhögve kiszórakoztam magam a Szájer ügy kapcsán a neten terjedő mémek tömkelegén, igazán dühös akkor lettem, amikor az ATV Egyenes beszéd című műsorában meghallgattam Tamás Gáspár Miklóst. TGM nem átallotta azt közölni Rónai Egonnal, hogy egyetlen szót sem hajlandó ejteni a Szájer ügy…..
Az jellemző a populista politikusokra Amerikától Magyarországon át Oroszországig, hogy az egyéni, családi-rokonsági és a klientúra hatalmi ambícióit a Nemzetre és a Kereszténységre való hivatkozással leplezik. A populista politikusoknak a nacionalizmus arra szolgál ürügyül, hogy az általuk…..
Úgy tűnik, a B tervet kell élesítenie az Orbán-kormánynak, miután kiderült, hogy a koronavírust nem lehet pusztán szájmaszkokkal és a biztonságos távolság betartásával térdre kényszeríteni. Miután csúcsokat döntöget a járvány idehaza, a kormánynak valamit lépnie kell, ami a gazdasági teljesítmény…..
phls 2020.10.04 10:52:46
@Hasdrubal Barcas 3: "Orbángeciddel együtt" ?!
Figyu, rühes BÜDÖS: én pont az ellen vagyok. Te meg mindenki ellen.
phls 2020.10.04 12:57:40
@arthurthedent: Én nem tudom, hogy matyi-e vagy sem, érdekli a fenét. Azt tudom, hogy szétbasz minden létezőt maga körül egyrészt a maga isten-tudatával (igazad van, valóban kóros eset), másrészt a primitív floodolásával, harmadrészt a vagdalkozó stílusával. Ezért nem tekintem embernek a most éppen BÜDÖS @Hasdrubal Barcas 3 néven futó barmot, hanem egy kiirtandó féregnek. Az efféléktől nincs normális élet a közösségi tereken.
phls 2020.10.04 23:42:38
@Hasdrubal Barcas 3: "Még az jó lenne, ha az élet úgy büntetné meg Orbánt a hülyeségéért, mint Johnsont, Bolsonarot és Trumpot."
Meg mindenekelőtt téged, BÜDÖS.
Matyi blokkolásának két hatékony lehetősége van. A kép alatt elmagyarázom. Az egyik az összes komment megjelenítésénél az email cím blokkolása, amivel az összes kommentje eltűnik. Ezt úgy kell, hogy kijelölöd a kommentjét, majd a művelet a kijelöltekkel legördülő menüben a moderálást és tiltást…..
phls 2020.09.29 00:10:57
@Lord_Valdez: "ezt is könnyű kijátszani, mert csak egy extra dummy karakter kell, amit cserél".
Ennél azért fifikásabb scriptet is lehet írni. Nemcsak hogy egy "mozgó" karakteren nem hasal el, hanem pl. bekezdések sorrendének cserélgetésén sem. Vagy akár néhány szó betoldásán/törlésén/megváltoztatásán sem.
phls 2020.09.29 09:03:46
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: az általam felvázolt megoldás független az érintett nickek számától, csakis a kommentek tartalmán alapul.
phls 2020.09.29 13:52:31
@Womb Rаider: Itt nem az a kérdés, hogy minek floodolni. Van egy büdös náci, amely ezt csinálja. (A vonatkozó névmás szándékosan nem személyes.) Ráadásul ezt a saját "okosságának" tünteti föl. Meg kell állítani. Minimum itt a blogoszférán.
A magyar kormány soha nem fogja beismerni, de szép lassan ráállt arra a járványkezelési modellre, melyet Svédország követ már a koronavírus megjelenése óta. Ennek főként az az oka, hogy beigazolódni látszik a skandinávok elmélete, mely szerint a vírus ellen leginkább az immunitás megszerzése a…..
phls 2020.09.28 23:37:18
@Hasdrubal Barcas: BÜDÖS! Kár, hogy élsz még. Remélem, nem sokáig.
phls 2020.09.28 23:49:24
@Hasdrubal Barcas: BÜDÖS! Tulképpen mi akadálya van, hogy kidögölj innen?!
  Elmaradt az idei Tusványos, így Orbán Viktor ezúttal nem élőszóban, hanem a Magyar Nemzet hétfői számában adta közre aktuális politikafilozófiai meglátásait. Írásművében elsősorban a címbéli állítást igyekszik körbejárni.   Valójában már az is jócskán megkérdőjelezhető, hogy a liberalizmus és a…..
phls 2020.09.24 20:38:48
@birkamenet: "Mit kíván a magyar nemzeti konzervatív hazaszeretetre nevelő oktatás?"
Böszme! Nemzeti hazaszeretet és konzervatív hazaszeretet?! Megmondanád, hogy milyen a nemzetietlen hazaszeretet? És a szabadelvű hazaszeretet?

@birkamenet, a neved nagyon illik rád. Oktatásról hablatyolsz, amikor a qrvakonzervatív "Nemzeti nyelvtan"-oddal ilyet írsz:

"Nemzeti torna órát!" ---- tudod, mit? Ne legyen nemzeti, de legyen amolyan jó "libsi" módra magyarul, egybeírva: tornaórát.
"Nemzeti ének órát!" ---- tudod, mit? Ne legyen nemzeti, de legyen amolyan jó "libsi" módra magyarul, egybeírva: énekórát.
Maszkot hordani kötelező. Dolgozzuk fel végre!..
phls 2020.09.20 22:10:14
@Hasdrubal: nincs egy önálló gondolatod, te Hasdrubalfasz!
phls 2020.09.20 23:05:17
@Hasdrubal: te egy hígfos vagy, ami botot használ. Pedig inkább furkósbot járna neked. A primitív baromságod miatt előbb-utóbb meg is fogod kapni.
phls 2020.09.21 22:46:30
@Hasdrubal: megint elkezdted, BÜDÖS? Dögölj vissza a kurva anyádba.
Nem szívesen elemezzük Orbán Viktor szokásos péntek reggeli észosztásait, de sajnos ez elkerülhetetlen egy olyan országban, ahol szinte mindenről egyetlen ember dönt. Ha tehát a kormányfő azt mondja, hogy kemény őszre számíthatunk, akkor az biztosan úgy lesz. Teljesen mindegy, hogy a Fidesz szavazói…..
phls 2020.09.19 23:11:43
@kvadrillio: kisnyugdíjasként különösen az ékszerek 124,4%-os drágulását sínylem meg. Még egy ilyen, és megmógyelok.
phls 2020.09.19 23:13:46
@Matthias Corvinus: segítek. A körző és a vonalzó a matekóráról kéne hogy ismerős legyen. Megvan?
Nyelvészeink szerint szláv jövevényszavaink száma 550-re tehető. Jelentős szám ez, ha meggondoljuk, hogy legfeljebb ezer ősi finnugor eredetű szavunk van, sokan még ennél is kevesebbre, 7-800-ra becsülik a számukat. A szlávokkal való kapcsolataink már a vándorlások korában megkezdődtek, de csak a…..
A tegnapi nap (2020.07.05) …..
phls 2020.07.07 21:07:36
@SzAdam: Hogy miért van mentős, holott nincs tűzoltós? (A rendőr más szófaj.) Egy: nagyjából azért, mert van előzmény, de nincs utózmány. Kettő: a "mentő" főnévként is poliszém, merthogy mentőautót, mentőkocsit is jelent. Három: ellentétben a másik kettővel, a mentő-ből képezhető főnév (mentős) – ezt lehet formailag melléknévnek tekinteni, de főnevesült. (Meg ige – mentőzik – is képezhető az alapszavunkból.)
Válaszd a kedvedre valót, vagy esetleg más ötleted van?
phls 2020.07.07 21:25:24
@Le Orme 2: "Az milyen ország ha jobban járunk ha nem hívjuk a 112-t?" : "Aki ilyet leír, az egy utolsó alja rohadék és nem tárgyalóképes."
Aki ilyet válaszol (nyilván kínjában, mert értelmesebbet nem tud) egy normális, helyénvaló kérdésre, annak a válasza önmagára vonatkozik. A "tárgyalóképes"-t fölösleges volt megemlíteni, mert akar a redves veled tárgyalni. Az eredeti kérdés azért volt teljesen jogos, mert nyilván nem kizárólagosan értette a posztoló ("Soha ne hívd a 112-t, ha jót akarsz magadnak"), hanem egyedileg. Átfogalmazva: "Hogyan történhetett meg, hogy a 112-vel rosszabbul jártunk?"
phls 2020.07.07 22:00:33
@kárárámaispj: Ember(féleség)! Pont engem igazoltál. A posztoló ezt írta, helyesen idézted: "HASONLÓ helyzetbe a jövőben..." (kiemelés tőlem, phls). Tehát nem mindig, csak az ehhez hasonló helyzetekben. Jómagam pont ezt írtam: nem kizárólagos, hanem egyedi értelmű a posztoló felszólítása. Persze lehet szándékosan félreértelmezni és onnan eszeveszett lövöldözésbe kezdeni, de minek. Hacsak nem azért, hogy elsüthessed: "baszod".