Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kaoraku

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit tegyünk, ha nem azt kaptuk, amit megrendeltünk, de hiába adják vissza a pénzünket, buktuk a szállítási költséget? A kamu kovácsoltvas kalandja sajnos hiába ért jó véget, mégis mínuszban zárt a vásárló. 2019. június 7-én 3 db fali kovácsoltvas konzolt rendeltünk a kovacsoltvas.hu oldalon…..
Kaoraku 2019.08.30 13:33:27
@FDToth: Mitől járna vissza a szállítási költség?
Gergely tudatos fogyasztó és nem hagyja magát, ám a szálláshely és a Bónusz Brigád egymásra mutogatnak. Hogy lesz ebből romantikus hétvége? Történt hogy feleségemmel a házassági évfordulónkra készültünk, amikor is nagyon megörültem egy remek BónuszBrigádos ajánlatnak. Kapcsolatunk hajnalán első…..
Kaoraku 2019.08.29 12:15:08
@Terézágyú: Felteszem de. Ahogy sok más ember is, mert egyrészt szorult bele némi jogi érzék, és/vagy olvasott jogszabályt. Ugyanakkor nem is te fordultál hozzájuk avagy a homárhoz, hogy most akkor micsináljál. Ráadásul akadnak ennél azért bonyolultabb problémák is a témakörben, amik nem ennyire egyértelműek.

Egy tanácsadó irodának egyébként mi dolga van még azon kívül, hogy tanácsot ad?
Kaoraku 2019.08.29 12:29:46
@KaTe: Nem egészen, mert a poszt szerint ezt nem időben közölte a szálláshely a bonuszbrigádosokkal.
"Köszönjük türelmét. A kapcsolattartó kolléga jelzett, és azt az információt kaptuk, hogy ellenőrizte az elfogadott ajánlat leírást, de a kiemelt időszakok között nem volt feltüntetve az adott intervallum. Egyeztetett a szálláshellyel és utólag kiderült, hogy ez az időszak is feláras, így a futó ajánlatban már az ünnepi felárak között megtalálható. "

Szóval igazából a szálláshely hibázott. Nyilván ezt a bonuszosoknak kell tudni bizonyítania (valamit mindenképp aláírtak a szállásadóval), ellenkező esetben nekik kell állni az árát az egész balhénak. De ha bizonyítják, hogy ez nem szerepelt eredetileg benne, akkor megint a szállásadónál a labda bizonyításra. Ha nem tud, akkor meg köteles biztosítani a poszternek a szállást.

Már persze csak ha a poszter az asztalra ver, meg elmegy békéltetni, esetleg perelni. Amik közül esélyesen egyik se lesz meg addigra, amikor igénybe venné
Kaoraku 2019.08.30 11:28:44
@Taxina: Ez lehet sokfele bejön, de nálam nem működik :D Csak mert a te képzelt kis világodban máshogy működik a polgárjog nem azt jelenti, hogy az tényleg úgy is van.
A vevőt senki nem vegzálta, a szállásadó megmondta, hogy hibásan szerepel az ajánlat. Ettől még használni tudná amit vett, csak nem azon a napon. Ha ez neki nemjó, akkor megvan a helye, hogy hova fordulhat. Az meg egy más kérdés, hogy valamelyik fél lehetne jófej, és benyelhetné a költséget.
Nyaralgatunk, nyaralgatunk? Mindenféle országban jövünk megyünk internetezgetve? Hát tessék, ez az eredménye, aki nyaralni tud az fizetni is. Legalábbis ilyen hozzáállást érzünk a szolgáltató részéről (és azért megelőlegeznénk néhány ilyen kommentet is, khm). Az érdekesség, hogy a Telenor elismerte…..
Kaoraku 2019.08.29 10:22:32
@PanelProli: Ez baromság, hiába írtad ilyen hosszan, hiszen a szitu még mindig az volt, hogy megkérdezte miért kell ennyit fizetnie, és sehol senki nem tudta megmondani, csak ha kifizeti. Szóval abban az étteremben lehet, hogy ennyi van meghatározva, de ha a pincér csak annyit közöl, hogy ennyit fizessek ki, én se fizetném ki. Csak ha hozzátenné azt, hogy mert túlzabáltam, és akkor ennyit kell fizetni. Az egész szituban ez a probléma még mindig nem pedig az, hogy közben többen is megpróbálták kisakkozni, hogy miből származhat az összeg.
via GIPHY Mivel Gábor évek óta minden nap vonatozik, örömmel költ többet azért, hogy az IC első osztályán utazhasson. De amióta a metrófelújítás miatt a a MÁV megnyitotta az IC-t is a Budapest bérletesek előtt, úgy érzi, hogy nem azt kapja a pénzéért, amit eddig. Nem azzal van baja, hogy a MÁV…..
Kaoraku 2019.08.29 09:59:08
@MaxwallBircawoman: Mármint az ő jóédesanyját azért, mert te nem ismered fel a számokat, a másik meg bliccel? Vagy mit akartál ezzel most igazolni?
via GIPHY Ha az egyiptomi tíz csapás mai megfelelőit kéne számbavenni, a netes csalásokat nyugodtan felvehetnénk a listára a dögvész vagy a sáskahad helyére, nemcsak az anyagi veszteségek miatt, hanem a károsultak idejét és idegrendszerét  igénybevevő ügyintézés miatt is. Nem lehet elégszer…..
Kaoraku 2019.08.29 08:23:58
@Zoltán Petőfi: Ez pontosan így van. Tökmindegy milyen papírokkal vetted, ha az lopott, akkor visszaadják az eredeti tulajdonosnak, te meg kérheted a pénzed az eladótól. Ellenkező esetben sérülne a tulajdonhoz való joga az eredeti tulajnak.
Greyhound kálváriája kihozta belőle az állatot, levelét mintha Al Swearengen fortyantotta volna fel magából egy különösen rossz napján, így aztán irományát - bár teljesen érthetőnek minősítettük a benne feszülő indulatot - csak néhol kisípolva tudjuk a nagyvilág elé tárni. Ez ugyan némi…..
Kaoraku 2017.09.13 18:10:27
@élhetetlen: Tértivevényes levélről van szó. Az akkor megy vissza nem kerestével, ha nem vetted át az értesítések ellenére sem. Ha nem ott laksz, és rossz helyre hajigálják be, az meg a te sarad, mert állampolgári kötelességed az állammal tudatni az aktuális lakcímedet.
Különben soha senkin semmit nem lehetne behajtatni meg eljárás alá vonni, mert hát jaj ő nem kapott levelet...
Kaoraku 2017.09.13 19:22:06
@élhetetlen: Nagyon szívesen. És nem, nem hiszem, hogy a postás viccből többször is írt egy értesítőt, és bedobta máshova. Sima levélben meg nem értesítenek. A Földhivatalnak meg értesítő ide vagy oda, végre kellett volna hajtania a határozatot. A 6600at meg ha nincs befizetve átadják a NAVnak, és az meg adóként behajtja.
Létezik vajon, hogy az előfizetés lemondása után már csak papíralapú számlát tud küldeni egy cég, ami addig elektronikusan számlázott? Sosem gondoltam volna, hogy egyszer én is Homár áldozat leszek, de hát mindent el kell kezdeni valamikor.. 2015-ben előfizettem a Telenornál…..
Kaoraku 2016.02.18 17:59:51
@onlajnok: Mi a bánatnak kellene bejelentenie, ha felmondta a szerződést?
Most épp a GLS-en a sor, de tudjuk, hogy nem csak az ő specialitásuk a kiszámíthatatlan időpontban érkező futár. Az egyébként továbbra is teljes rejtély, hogy miért nem kommunikálnak rendesen a cégek az ügyfelekkel, hiszen a saját dolgukat könnyítenék meg.  Rendeltem egy…..
A kék virágos kábelszolgáltató ismeri a szegény embert még az ág is húzza mondást, és egyszerűen nem akar a magyar néplélek évszázadok alatt leszűrt és kikristályosított tapasztalatával szembemenni - más magyarázatot nehéz találni a rendőrségi papírral alátámasztott…..
Kaoraku 2016.01.07 02:07:14
@mioporfeszosz: Mi a retekből vezetted le, hogy vesz 2 új kártyát?

@lobster thermidor: Nem a tévét akarja nézni te zseni, hanem nem akarja kifizetni az "elvesztését" mivel nem elvesztette, hanem ellopták. Ráadásul felteszem mellé hűségszerződéses, azt meg csak ezért nem fogják neki nem felszámolni...
Csábítóan hangzik a fenti ajánlat nem igaz? A posztban aztán szépen kibomlik a valóság, lazán érintve a belső műszaki hiba fogalmát, majd pörölyként lecsapva "A felsőbb vezetés döntése végleges és megmásíthatlan" mondattal. Kedves Homár! Küldenék szeretettel karácsonyra egy történetet Nektek,…..
Kaoraku 2016.01.07 01:48:36
@atpijkamo30: Miért kéne békéltetőtestületeskednie? Nem perelni akar, feljelenti őket.
A tegnapi postás posztnál felmerült a Posta Pont, mint lehetőség. Hát ott is érhetik kellemetlen meglepetések az embert.  Feleségem webáruházból rendelt karácsonyra egy csomagot postapontos kiszállítással a Budapest Nagytétényi út 136-on lévő postapontba. Hamarosan…..
Olvasónk ránézésre kicsit összeesküvés-elméletes-paranoid megfejtést spekulált össze a problémája hátterében álló jelenségre. Valószínűsíthetőbb, hogy egy helytelen adatlapkitöltés miatt törölték a cuccait (tippre: személyes átvétel vs. szállítási költség:van beállítás, bár az egész adatlapot…..
Kaoraku 2016.01.07 00:50:17
@gabors: Mégis mi a bánat alapján számoltál? Egyébként meg nem összesen, hanem egy évben az az értékhatár.

És egy fizetős szolgáltatásnál nem úgy működik, hogy azt csinálok amit akarok, mivel egy szerződés jött létre a két fél között, amit meghatározott feltételekkel bonthatnak csak fel úgy, hogy aztán ne kelljen a másiknak kártérítést fizetni.
A múltkori „Szoptatás természetesen" című cikkre és a kommentekre reagálva Móni megírta saját, Norvégiában szerzett tapasztalatait, ahol, mint a következőkből kiderül, nagyobb elfogadással és nyitottsággal fordulnak a téma felé, akkor is, ha nyilvános helyen…..
Kaoraku 2013.07.05 01:32:58
@ei jenta:
1 - elég kevés sziget van Magyarországon, ahova olyan körülményes eljutni, hogy éhenhalna egy kisgyerek.
2 - a 250 kilós nő tőlem érezze jól magát, legyen hormonzavaros, de ha ő úgy gondolja, hogy járkálhat ilyen ruhában az utcán, akkor ne sértődjön meg, ha szerintem rusnya, mivel a toleranciát nem csak elvárni kéne, hanem viseltetni kéne a többiekkel szemben is. Ha csak a másik igazodjon énhozzám, az nem tolerancia
Kaoraku 2013.07.04 22:00:36
Szerintem ti nem fogtátok fel, hogy mi a mi problémánk...
Az anyuka nem arról ír, hogy szükség esetén megszoptatja a gyereket ott, ahol tudja. Itt jegyezném meg, hogy amíg szopik a gyerek az anyukák nagy általánosságban nem járnak olyan messzire el az otthonuktól, hogy éhen pusztulna a gyerek, ha meg kéne várnia, míg hazaérnek. Bár amennyiben a Szahara közepén laktok például, akkor elnézést kérek.
Itt mindenkinek azzal van baja, hogy az anyuka egy másik kultúrára alapozva akarja elvárni tőlünk, akik attól a kultúrától eltérő kultúrában nőttünk fel és élünk, hogy mi is a szerint ítéljünk meg valamit, ahogy ők, avagy ez az anyuka. Azért, mert SZERINTE (és aki még SZERINT) ez egy gyönyörű látvány mindenki másnak, aki szerint nem, ezt el kéne fogadnia. Le van szarva az egész világ, mindenki igazodjon őhozzájuk.
Csak azért, mert neked orgazmus egy szoptató nő látványa (ami szerintem például elképesztően beteges), másnak lehet, hogy nem. Miért kell őt arra kötelezni, hogy nézze evés közben? Senki nem mondja, hogy menjetek egy pottyantós wc-be szoptatni, de szerintem ha például kávézóba vagy étterembe meg az embert, azt tudja előre, és meg tudja előtte etetni a gyereket.
Ez az egész semmi másról nem szól, mint hogy ti elvárnátok, hogy mindenki igazodjon hozzátok, ugyanakkor mindenki rosszgonosz aki meg befuckol, hogy térjetek már magatokhoz, mert nem körülöttetek forog a világ.
És még egyszer, hogy hátha a gyengébbek is felfogják:

Nem a nyilvános helyen szoptató anyával van a bajunk, aki nem tudja ezt máshogy megoldani. Hanem azzal, hogy elvárjátok, hogy szerintünk ez szép, kívánatos és gusztusos látvány legyen. Igenis undorral fog ránézni az, aki szerint ez az. Ahogy undorodva néz rá az átlagember arra is, ha egy 250 kilós nő forrónaciba és haspólóba tántorog az utcán. Teljesen mindegy, hogy őszerinte ő jól néz ki. De persze tegye nyugodtan, csak ha nekünk őt el kell viselnünk, neki is el kell viselnie azokat, akik szerint meg undorító.
Mert az elfogadás kétirányú.
Kaoraku 2013.07.05 01:27:58
Igazából én vagyok a hülye, hogy leálltam vitatkozni valakivel, aki képtelen mondatokat az elejétől a végéig elolvasni, és értelmezni azt...
Az anyuka sehol egy szóval nem említett olyat, hogy bárkit bárhonnan kizavarnának. Ezt már te magyarázod bele. Ráadásul ahonnan KItudnak zavarni az nem közterület, hanem magánterület, márpedig a saját lakásában/boltjában/éttermében mindenki saját maga dönti el, hogy törvényes kereteken belül maradva mit enged meg, és mit nem. A levél végig arról szól, hogy Norvégiában mi van. És elvárná, hogy a Norvégiában élő szokásokat és gondolkodásmódot átvegyük. Azért, mert szerinte az jó, és őneki az kényelmes - ráadásul meg akarja mondani, hogy egy adott dolog nekem gyönyörű vagy undorító-e. Mindezzel párhuzamosan pedig elítél azért, mert máshogy gondolom. Nem. Egy anyuka ne szoptasson az út közepén. Több okból sem. Igen, ha nincs más lehetősége, és a gyerek a következő percben éhen fog halni (remélem nem kell elmagyaráznom, hogy ez irónia, mert valljuk be ilyen helyzet elég valószínűtlen) akkor etesse meg nyilvánosan, bár ekkor se hiszem el, hogy ezt ne lehetne diszkréten rendezni.
De egy anyuka se várja el, hogy ez másnak gyönyörű látvány legyen csak azért, mert szerinte az. Meg apuka se, mivel felteszem a saját gyereke meg felesége a szép látvány, nem bárki aki szoptat, mert akkor meg ott vagyunk, hogy perverz amiért mást nézeget.
Ha nekem ahhoz van kedvem, gondolhassam azt, hogy egy paraszt. És ne hirdesse is, hogy az lenne a normális a világban, ha a többség igazodna a kisebbséghez, és ha nem akarnak, akkor ignoráns tudatlan büdös bunkók. Bezzeg az milyen intelligens, aki megpróbálja ráerőltetni az ízlését a többiekre...
Naiv ügyfél kénytelen ezentúl sárga csekken fizetni a UPC-nek, mert az egyszer már kitörölt bankszámlaszámát újra már nem lehet felvinni: Meg kell irnom mi történt velem, a kb 20 éve UPC  előfizetővel. Ez év áprilisában ugy döntettem hogy az OTP-től a Raifeisenhez…..