Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kelemanus

1 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon sokat foglalkozom a régi miskolci sajtó tanulmányozásával. Ennek köszönhetően sok írásom is született az akkori cikkek alapján. Van azonban régóta a tarsolyomban három olyan történet, amelyből egyenként nem lehet egy teljes cikket "kihozni", de nagyon érdekesek. Éppen ezért úgy döntöttem,…..
Azt hiszem, nem kell bemutatnom, mi a helyzet koronavírus fronton: ott tartunk, hogy tegnap már jó páran arra fogadtak volna nagyobb összegben, hogy Orbán Viktor a kijárási tilalmat fogja bejelenteni az ikonikussá váló, lenémított Facebook-videójában. Röviden: se ki, se be. Ma már több mint…..
Volt idő amikor a legtöbben azt gondoltuk, hogy a testépítés a minden. A testépítők a legegészségesebb, legerősebb, legtökéletesebb fizikumú sportolók és maga a testépítés a sportok sportja. Mindenki a csúcs testépítők nyilatkozatait figyelte. Hogyan táplálkozzunk, hogyan pihenjünk, hogyan…..
Kelemanus 2019.12.19 15:30:36
Én meg ha mozgok mozgok ha nem akkor nem. Van hogy hetekig nem edzek a szo szokasos ertelmeben, de félig falusi gyerekkent valmit mindig kell vagy anyamnal vagy nagyanyamnal emelni, cipelni csinalni.
Kajaban nem nezem hogy ami csontján sült karajt sütök az hany kaloria, de sajnalom azt aki igen.
Mert ezeknek az embereknek a többsége soha nem szabad, megkoti magat soha egy pillanator nem elvez, nincs spontaneitas csak terv. Ismertem olyat aki nem akkor ivott ha szomjas volt hanem amikor a fuzet megengedte.
Arrol nem is beszelve mikor haverék lebontottak a hatso epuletet mentunk segiteni a tormeleket elpakolni, jött a gyuros uniteso, fitnesszorszag 2. helyezes, ilyen-olyan bodykupa.
11:30-ra kipukkadt, “besavasodtam” és lelépett. Mi meg “csira kis beles” haverok maradtunk, 2 nap alatt kipucoltuk a helyet. Nyilvan masnap reggel sem jött mert “regenerál”. Ennyit a BB hasznosságáról az erőnléthez.
Soha senki nem hitte hogy ez jó, egeszseges, aki kicsit is ert az emberi testhez.
Mint mindenben itt is a mérték és fokozatosság a lényeg. Akar kondi, akar fitness, akar torna, akár tánc, akár fizikai munka. Vigyazz magadra, belőled csak egy van. A többiek sokan vannak, nem baj ha hülyeséget csinalnak, jut elég mindenhova.
Nyilvan ha valaki felaldozza az egeszseget a “szakmája” miatt - mindegy hogy szumós vagy segédmelós vagy BB gyúrós - az más kalap, az munka, megélhetés. Nyilvan atgondolta azért csinalja.
A fentiek a hobbimozgasról tartalmazzák a veleményem.
Az előző bejegyzésemben egy olyan fajról írtam amely a mocsaras területek csökkenésével sajnos nagyon megritkult.(ide kattintva olvasható) Ezen a logikai úton továbbmenve most egy olyan fajról írnék, ami a gőtéknél sokkal jobban megsínylette a folyamszabályozásokkal eltűnő mocsárvilágot. Régen igen…..
Kelemanus 2019.11.14 17:47:18
@Kőműves Kellemetlen: ez valóban igaz, ettől még jellegzetes étel volt a csíkoskáposzta ami a szekelykaposztahoz hasonlo etel, csak nem pörkölthús hanem főtt csík hal volt benne.
Én mar nem ettem ilyet, de nagymamamtol hallottam róla.
Az október, főleg annak második fele kertészeti szempontból részben biztosan a temetőgondozásról szól. A sírok rendbentartása, felújítása speciális kertészeti teendő, melyet sokféle változó faktor tesz bonyolulttá, így például számít a temető tőlünk való távolsága, a sír beültethető felületének…..
Kelemanus 2019.10.28 09:20:40
@Eugene Horse: nagyjabol egyetertek.
Jobban jar az egyszeri temetobe latogato ha a folyekony mososzeres 3 literes kannat visz, 2-3-at teletöltve csapvizzel.
Szallitani, sirok kozt vinni, temetői csapon ujratölteni is könnyebb.
A többi tipp viszont jó, hasznos lehet annak aki nem aokat jar ki.
Az Egyesült Államok történetében nyolcszor fordult elő, hogy az elnök nem tudta kitölteni megbízatását: négy közülük merénylet áldozata lett, három természetes halált halt, egy pedig lemondott hivataláról. Ezekről általánosságban elmondható, hogy mind más körülmények között estek meg: más volt a…..
Kelemanus 2019.08.27 13:26:47
@Inner Circle: na neee... :D
Az ilyenek miatt mondom mindig: a legjobb sztorikat nem kitalálják, hanem megtörténnek!
A Star Wars minden korban forradalmasította a filmkészítés technikáját, és nincs ezzel másképp a tél nagy durranásának ígérkező Star Wars-tévésorozat, A mandalori sem, amelyből vélhetően még ezen a héten ízelítőt kapunk egy hivatalos előzetes formájában. Jon Favreau sorozata abból a szempontból…..
Kelemanus 2019.08.23 12:41:33
@steery: egyetértek, szerintem is csökkenti az improvizáció esélyét, nem biztos hogy ez nekünk jo lesz.
Mexikó annyira hatalmas, hogy csak hosszú hónapok, ha nem évek alatt lehet bejárni. Mi 4 hónapig utazgattunk ebben a mesés országban, és rengeteg mindent láttunk. Hogy ti is kedvet kapjatok, most kifejezetten az indián romokról szeretnék írni! Bár mi rengeteg kisebb romot is meglátogattunk, nektek…..
Amint azt törzsolvasóink már tapasztalhatták, mai posztunk szerzője egyszerűen imád listákat készíteni, amikkel aztán pofátlan módon provokálja olvasóit, vitára ösztönözve őket. A hadvezérekről, szárazföldi csatákról és fegyverekről szóló posztok után úgy gondolta, hogy milyen jó ötlet lenne…..
Kelemanus 2019.07.14 21:22:59
@tiboru: nem értettük meg egymást.
Én azt momdom stratégiai szinten már kell a Nagy Sándor, Marius, Attila, Dzsingisz, Napóleon, stb. kaliberű vezér. Egy olyan kiváló aki kiemelkedik a többi jó közül, azokat összefogva, azok egyeni ambicioinak képességeinek keretet adva irányt mutat.
Sokkal ritkabb ezzel szemben az - a modern korig - amikor 3-8 azonos, jó kepessegű egyén fog össze és alkot hatalmasat. Van ilyen is, de az a ritkabb a kimagasló hadseregek esetében.
Nyilván nem érne semmit sem a strategosz olyanok nelkül akik végre tudják hajtani a parancsait megfelelően, ezt egy percig sem vitatom-votattam.
Most egy kis játékra invitállak. Híres sorozatok helyszínéül szolgáló otthonokat kell felismerni a feladványok során. Akinek nem elég az alaprajza a helyes megfejtéshez, azoknak kisebb-nagyobb rejtélyes információ morzsákat is csepegtetek a sorozatokról. Készen állsz?..
Nagyon sok építkezésről van tapasztalatunk, elképesztő, hogy sok helyen mi megy, sokan szidják a kivitelezőjüket. A sok konfliktus egy része azonban nem mindig a kivitelező hibája miatt alakul ki, hanem az építtető keze van a dologban. Kaptunk is egy levelet az egyik kivitelező csoporttagunktól, ezt…..
Anélkül, hogy bárkinek a lelki világába, személyiségi jogaiba, vagy jó hírébe gázolnék, nézzük át, hogy mi is a baj az alábbi cikkel és annak valóságtartalmával. http://www.borsonline.hu/test-es-lelek/schobert-norbi-a-szalonna-a-baratunk-interju/169788 Elöljáróban annyit, hogy tudom, hogy a…..
Mik az esélyei annak a katonának, aki a döntő csata előtt nosztalgiázik? A kutya mindig túléli? Az a fránya autó pedig pont akkor nem akar indulni a horrorokban, amikor közeledik a baltás gyilkos. A tejössz blog összeszedte a legnagyobb filmes közhelyeket, avagy ami felrobbanhat, az fel is…..
A minap kaptam egy üzenetet egy kedves hölgytől. Kérdéssel fordult hozzám. Képeket küldött- gyomaendrődi, Körös árterében található, hódok által kiborított fákról, és azt szerette volna tudni: milyen állat csinál ilyet? Válaszomra, hogy a hód, leírta, hogy ő is arra gondolt, de nem hitték el neki az…..
Gratulálunk Bajdik Péternek, a vadászkamara főtitkárának! Hiszen alig három hét után sikerült elérnie, hogy a Balázsék Showban ismét foglalkozzanak a vadászattal. Tök jól elpoénkodtak azzal, hogy hogyan csalná ki Balázst az erdőbe és lövetné le vadászbalesetnek álcázva. Ha ez nem elég, a reggeli…..
Súlyosan veszélyezteti a férfiak egészségét, melóhelyeken pedig a munkaképességüket is rontja a kurvának öltözött nők jelenléte – derült ki a Valenciai egyetem gender-kutatásából. ..