Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mosolyra fel! :-D

0 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korrektorblog Schmitt Pál Manyesi 2011.03.30 14:10:00
Számomra nem természetes, hogy Magyarországon ma nincs olyan testület, amely főállásban, napi rendszerességgel figyelné a hivatalos és nyilvános nyelvhasználatot, és ajánlásokat, javaslatokat tenne az igényes nyelvhasználattal kapcsolatban. Számos más helyen – most csak…..
Mikor a facebookon az egyik olvasó elküldte ezt a Google Adwords hirdetést, először nem tudtam, sírjak vagy nevessek. Annyira meglepett az egész, hogy hirtelen nem tudtam eldönteni, hogy egy ügyes húzás volt-e a hotel részéről, hogy így lecsaptak az aktualitásra, vagy egyszerűen…..
  Jelentősen szigorodhat az újságírók országgyűlési munkájának szabályozása. Kövér László házelnök már többször beszélt róla, hogy nem tetszik neki a plenáris üléseknek otthont adó alsóházi terem folyosóin bóklászó, a képviselőket kérdésekkel…..
Nem közvetlenül a Zugügyvédhez, hanem a szerkesztőséghez érkezett az alábbi albérlős sztori, nem fizető albérlővel, zárcserével, nemzetbiztonsággal, rendőrséggel. Mint ahogy számos korábbi bejegyzésből kiderült, a  lakáskiadás elég jó terepe mindkét fél részéről…..
Mosolyra fel! :-D 2011.01.06 22:27:20
@kukatr: Ehemm, szerinted a diákok nem járnak egyetemre, nem laktak kollégiumban, nincs szülőjük... és itt általában nem elsős diákokról beszélek.
Mosolyra fel! :-D 2011.01.06 22:29:13
@vomit: nos azert en ezzel vigyaznek.

Azert ingatlan kiadasbol is meglehet a 10% tiszta nyereseg. 10 millios lakasrol beszelek.
Régen látott össztűz zúdult ma az Európai Unió országaiból az Orbán-kormányra. A német lapok többek között vezérelvű országról értekeztek, a luxemburgi külügyminiszter a belarusz diktátorhoz hasonlította a magyar kormányfőt, Angela Merkel pedig az egyik szóvivőjével…..
Mosolyra fel! :-D 2010.12.23 01:41:23
Pinokkio dijas a magyar miniszterelnok:
www.handelsblatt.com/magazin/nachrichten/pinocchio-des-tages-erwischt;2659544

Ha nem tudsz nemetul javaslom a google translate hasznalatat.

"Unser Mediengesetz enthält nichts, was es nicht auch in einem anderen EU-Land gibt"

Viktor Orban, Ungarns Ministerpräsident, zum neuen Mediengesetz am 14. Dezember 2010

Der Mann will im Januar die EU-Ratspräsidentschaft übernehmen – und beendete 2010 mit einer groben Unwahrheit. Derart pressefeindlich wie in Ungarn sind die Gesetze nirgendwo in Europa. Ministerpräsident Orban unterstellt nicht nur die öffentlich-rechtlichen Fernseh- und Rundfunksender einer politisch kontrollierten Medienbehörde. Die Behörde darf künftig auch Redaktionsräume durchsuchen und kann Zeitungen deren Berichte als "nicht ausgewogen" erachtet werden, mit Geldbußen belegen. Journalisten müssen ihre Quellen offenlegen, wenn es um "Fragen der Sicherheit" geht. Das Ungarn des Herrn Orban ist für die Medien kein freies Land mehr.

Mittwoch, 22.12.2010
A repülés nem olcsó mulatság, így nem csoda, hogy néhány évvel ezelőtt a fapados légitársaságok hatalmas sikerrel robbantak be a köztudatba Magyarországon is. A diszkont vagy fapados légitársaság elnevezést azokra a légitársaságokra alkalmazzák, melyek a nemzetközi…..
w A gömböc vége 2010.10.08 06:30:00
Magyarország most újra egységes, mondja a fékezhetetlen agyvelejű Semjén Zsolt, mellesleg az aradi vértanúk ürügyén; de a kottát nem ő írja, hanem a főnöke. Vele még messzebb ügetett a hintaló, Orbán egyenesen odáig jutott, hogy Budapest most lett a nemzet fővárosa. Eddig nem…..
Mosolyra fel! :-D 2010.10.08 14:54:59
A magyar közéletben két szélsőséges véleményt lehet hallani a Fidesszel kapcsolatban: az egyik szerint annyira zseniális a párt és különösen vezetője, hogy még látszólagos politikai hibáik is tudatos, egy lépéssel előbbre gondolkodva tervezett lépések, míg a másik szerint…..
Két nagy elemző cég, a Forrester és a DisplaySearch szerint is fel fogják váltani a táblák a netbookokat, mert a kis méretű számítógépek, beleértve természtesen a netbookokat is, ugyanazt a szegmenst célozzák (másodlagos eszközök otthoni és mobil internetezésre,…..
Mosolyra fel! :-D 2010.06.27 14:45:10
@Gyárfás: Egyetértek teljesen veled. Tegnap voltam az Apple store-ban Londonban vásárlás céljából és kb. egy órán keresztül próbálgattam az iPad-et.

Meglepetésemre viszonylag gyorsan elkezdett zavarni a súlya... Bármit csinál vele az ember, tartani vagy támasztani kell, ami nagyon kényelmetlen.

Másik ok, ami miatt nem vettem egyelőre az a betűk mérete az alapfunkcióknál (menük, szövegbevitel, stb.) Az amúgy is az agymenésem, hogy az a látásra gyakorolt hatása a mobileszközöknek félelmetesen káros. Ha lenne ilyen irányú tanulmány, az okostelefongyártók tuti mindent megtennének, hogy ne kerüljön napvilágra. Kb. mint annó a cigigyártók tették a cigi hatásáról szóló tanulmányokkal.

Ebook-nak véleményem szerint a fentiek miatt nem használható, mert a háttérsugárzás károsítja a látást. Az e-ink alapú ebook-ok sokkal egészségesebbek.

Azért sajna azt kell mondanom Steve Jobs ismét jó munkát végzett, mert ettől függetlenül még mindig nem biztos, hogy nem veszek, mert nagyon menő kis vacak. Azért szerencsére egyelőre a kényelmetlenségi faktora, illetve a látásra gyakorolt hatása visszatart.
Michael Knight Szándékos kezezés 2010.06.24 11:57:00
Nem is tudom, melyik a szomorúbb: ha nem érti, vagy ha nem akarja érteni az Európai Unió játékszabályait a Fidesz-vezette kormány. Pedig egyszerű ez, mint a foci: kézzel nem szabad a labdához érni...Kezdődött az egész az össznépi csontvázazással, meg a hiánycél emelésére tett…..
Mosolyra fel! :-D 2010.06.25 07:26:15
@nemsiker_s: Pontosan azert nem szoltak az EUs szervek, mert az ujsagok megirhattak mi tortent...

Kivanom, hogy egyszer elj egy olyan orszagban, ahol ha mast gondolsz mint a kormany es azt leirod, akkor eloszor helyreigazittatnak, aztan ha nem teszed meg bezarnak. Nos gondolom azonnal a szabad velemennyilvanitasert kiabalnal...
Vastagbőr Orbánék akcióterve 2010.06.08 14:55:00
Orbán Viktor nagyon tökösen beszélt a Parlamentben, mikor ismertette a napokban kidolgozott gazdasági akciótervet. Szimpatikus! A kormány az új gazdaság és felelősségvállalás megalapozása jegyében bankadó bevezetését kezdeményezi, tárgyalásokat indítanak a közüzemi díjak…..
Mosolyra fel! :-D 2010.06.08 19:57:48
@csernaja obca: Azt a rengeteg embert elfelejtetted szamitasba venni, akik pont a vizitdij miatt hagytak ki a havi "felkeresem az orvost, mert annyi idom van" programjukat. Haziorvos ismerosom meselte, hogy rengeteg ilyen "mubeteg" eltunt a vizitdij rovid idejere a rendelokbol. Ezt o, amugy orvendetes dologkent elte meg. Az allam, illetve kozvetve a mi zsebunkbol meg kevesebb vandorolt ki ilyen jellegu kiadasokra.
Mosolyra fel! :-D 2010.06.08 23:01:43
@Gyurma73: :-D beszelgess az orvos ismeroseiddel es tajekozodj, mielott tipikus hazugsagokrol beszelsz.
Mosolyra fel! :-D 2010.06.08 23:06:29
@Félkupica_Fehér_Főnök: Sajnos veled nem lehet vitazni, mert ha ertelmeset is mondanal az elveszi a hozzaszolasod hitelet, hogy mindent a kommunistakra vezetsz vissza. A vilag nem fekete- feher. Remelem egyszer te is rajossz.
Nincs könnyű helyzetben a Fidesz. Feltehetően mindent szépen kigondoltak előre: kicsit várnak és a média figyelme mellett - nem esélytelenül - erősen keresgélnek, aztán rácsodálkoznak a költségvetés tarthatatlan helyzetére, nehéz szívvel, széttárt karokkal átírják korábban…..
   Bár a második, forradalmi Orbán kormány még csak tegnap alakult, maga a kormányalakítás előtti parlamenti munka is komolyan értékelhető és sok mindent elmond a következő 4 év kormányzati hozzáállásáról, a két harmaddal vissza illetve vissza nem éléshez való…..
Mandiner blog Forradalom helyett 2010.05.22 08:01:00
 „La Contre-Révolution ne sera pas une révolution contraire, mais le contraire de la Révolution.” (Az ellenforradalom nem ellentétes előjelű forradalom, hanem a forradalom ellentéte) Joseph de Maistre, ellenforradalmár   Kérjük kedves olvasóinkat, figyelmesen…..
Mosolyra fel! :-D 2010.05.23 04:23:16
@Grift: Kivanom neked, hogy egy olyan diktaturaban elj, ahol te az uldozott vagy. Sejtesem szerint azonnal demokraciaert kialtanal.
Mosolyra fel! :-D 2010.05.23 17:25:49
@Grift: Sajnalom, hogy te csak fasiszta-nem fasiszta osszefuggesben latod a vilagot. Ha vegigolvasod es ertelmezed a kommentemet es nem csak zsigerbol valaszolsz, eszrevehetted volna, hogy nem tett kulonbseget a jobb es a bal kozott. Mindegy is. Csak fizessen mindenki rendesen adot, aztan majd jobb lesz az orszagnak.

Agyhalott??? Akkor nem tudnek gepelni... sem :-D

Elfelejtettel valszolni a diktaturas kommentemre. Tan kellemetlen volt, mert ramutattam valamire amitol mar nem csak fekete-feher a vilag. Na mindegy is.
263-59-47-16-1: jelen állás szerint ez a parlamenti választás végeredménye. Ehhez hasonló adatokat utoljára 1994-ben olvashattunk, akkor 209+69=278-38-26-22-20-1-1 volt a választás estéjén elénk táruló sorrend. Mint látható, az ellenzéki oldalon most 1994-hez képest még valamivel…..
Mosolyra fel! :-D 2010.04.26 02:45:59
@eloi: NE feledd, hogy az akkori ellenzéknek is adott +1 szavazatot a 2/3-nál Horn, igy biztositva az igazi demokráciát.
Néhány hónapja működik a Fidesz által fenntartott független hetilap, a Nagyítás, ami kizárólag a piacról él meg, hiszen a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány, a Barankovics István Alapítvány és a  Polgári Kultúráért Alapítvány támogatja…..
Mosolyra fel! :-D 2010.04.08 01:23:26
@greybull: szoci-nyugger ??? Ember, talán a nyugdíjasok több tiszteletet érdemelnek. Pártállástól függetlenül.

Amúgy remélem nem fogsz nagyot csalódni, mert akkor mindenkinek eljön a kánaán és az nem lenne baj. Azért én inkább magamban bízok és szépen megkeresem a betevőt, mint bármi állambácsira várnék, ahogy most nagyon sokan teszik.
A kuruc.info nyilvánosságra hozott egy felvételt, amelyen Kubatov Gábor arról beszél, hogy a pécsi Fidesz szavazók jelentős részéről részletes adatbázisuk volt. Tudták az e-mail címűket, telefonszámukat, mobil-számukat és azt is, hogy mennyire fideszesek. Aztán később…..
Mosolyra fel! :-D 2010.04.08 00:23:57
@iii: Azért zavar, mert ránézhetnek egy pályázat, állás elosztásánál...
Mosolyra fel! :-D 2010.04.08 00:38:23
@brlv24: Pl. odaadtad-e a kopogtató céduládat, amikor jöttek érte. Szerinted miért akartak 2 millió cédulát összeszedni?

Ne álmodj arról, hogy csak vezetői szinten van ez így, de mindegy te a jó oldalon állsz.

Kiváncsi vagyok, hogy reagáltál volna, ha kiderül, hogy Gyurcsány (direkt írtam) pártja nyilvántartást vezet rólad, hogy milyen pártra szavaztál. mi a címed, stb.

Borítékolom, hogy nem tetszene, sőt fel lennél háborodva. Fidesszel meg elnéző vagy.

Nos ez a kettős mérce.
Mosolyra fel! :-D 2010.04.08 00:58:40
@brlv24: Gondolom az sem zavar, hogy amit csinálnak az a hatályos törvényekbe ütközik, tehát törvénytelen.

Most biztos azt írod majd, dehát a többi párt is ezt csinálja...

Nem jó gondolkozás, mert majd jönnek a nagyobb dolgok és akkor is azt mondja az ember, hát a másik oldal is csinálta mi is csinálhatjuk.

Mégegyszer mondom, törvénybe ütköző dologról beszélünk, nem ejnye bejnyéről.

Ha te törvénytelen dolgot teszel és kiderül akkor megbüntetnek érte. Mi a különbség egy párt és politikusai között és közted?

Nem érzed úgy, egy megtisztulást, korrupció mentességet hirdető párt ennek az árnyában kissé hamisan hat?
Fideszfigyelő Egy jófej fideszes 2010.04.06 06:31:00
A "jófej jobbikosokról" sok szó esik. Király "füvező" András és Szávay "péniszpumpa" András után azonban itt az ideje megismerkedni egy szintén erkölcsi alapokon álló, jófej fideszessel.  A videók ismertebbek, de az erkölcsi krédóról még nem…..
Mosolyra fel! :-D 2010.04.08 00:33:15
@drkovax: Ehh. Philip múködését, persze el kell nézni...

Kettős mérce.
A poszt egy hatrészes sorozat ötödik darabja, a befejező rész pénteken jelenik meg. Az első rész a Fideszről, a második a Jobbikról, a harmadik az LMP-ről, a negyedik pedig az MDF-ről szólt. Az ötlet a következő. Fogom az öt, érdemi országos listát állított pártot, és…..
Mosolyra fel! :-D 2010.04.07 22:41:59
@Szelki Lata: Szerinted a 2/3ad mire kell OV-nek?

Lesz bármilyen kontroll?

Jó-e ez egy országnak?

Kire fog a Fidesz mutogatni ilyen pozícióból, ha valami nem jól sül majd el?
Mosolyra fel! :-D 2010.04.07 23:18:32
@Scaramella va alla guerra: A 2/3 a mentelmi jogot nem fogja feloldani. Sajnos.

Az hogy Zuschlag ügyét 3.5 éven át húzza halasztja az ügyészség aztán 8.5 évet ad, ami példa nélküli, hisz gyilkosokat is 2-6 évre zárnak be általában, 10 nappal a választások előtt, mit mond ez a magyar ügyészségről?

Melyik oldalra húz?

Aki ezt nem látja át az nagyon erősen becsukja a szemét.

Milyen ország az amelynek a főbírája (PP) volt párttag?

Amúgy Zuschlag teljesen megérdemli, hogy lecsukják, mert lopott, de azért egy szinjáték volt ez. A Baumagos milliárdokat ellopó embert, hogyhogy nem találta meg az ügyészség.

Ezek kérdések amelyek az ember fejében megfogalmazódnak..
Mosolyra fel! :-D 2010.04.07 23:25:27
@Scaramella va alla guerra: Még egy kérdés. Úgy látom te kész vagy vitázni is, nem csak vagdalkozni, szóval őszintén kivácsi vagyok, mit gondolsz OV kormányzásának arról a lépéséről, hogy eltörölte a kormánygyűléseken a jegyzőkönyv vezést?

Szerinted mi volt ennek az oka?
A poszt egy hatrészes sorozat első darabja, a folytatás szerdán jelenik meg. Az ötlet a következő. Fogom az öt, érdemi országos listát állított pártot, és programjukat két alapvető üzenetre csupaszítom: egy tartalmira és egy hitelességire. Ezek alapján érvelek amellett, hogy…..