Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nefernefernefer

0 bejegyzést írt és 250 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cégvezetőként szerzett tapasztalataimból legutóbb megosztottam veletek néhány hasznosnak vélt tippet a munkakeresés első fázisával kapcsolatban, amely az állásinterjún való megjelenésig tart. Több pozitív visszajelzést kaptam elismert szakemberektől a cikket illetően. Sokan…..
Nefernefernefer 2013.07.23 10:57:36
@porthosz: Abban igazad van, hogy a földrajzi korlátok egy új munkahely esetében fontos dolgok, és sajnos sokszor valóban csak az interjún derül ki, hogy a "Budapest" pontosan mit takar, 20 perc vagy 120 kell ahhoz, hogy bejárj dolgozni.
De! Még akkor is érdemes végigülni az interjút, ha kiderül, hogy nem tudsz oda bejárni. Miért? Mert interjús gyakorlatot szerzel, találkozhatsz olyan furmányos kérdésekkel, amit egy legközelebbi interjún már ismerősként üdvözölhetsz, és profin megválaszolhatsz. Azt is megtudhatod például, hogy annál a cégnél és munkakörben mennyi fizetést ajánlanak. Ez is lehet segítség abban, hogy belődd a bérigényedet.

A 60 ezres fizetést kifogásolóknak is valami hasonlót tudok mondani. Azért fogadd el, mert ezen az új munkahelyen is
-tanulhatsz újat
-szert tehetsz kapcsolati tőkére
-betöltöd az önéletrajzodban tátongó lyukat
-aktív dolgozóként esetleg könnyebb elhelyezkedned
-emberek között vagy, új feladatokkal, esélyed sincs otthon besavanyodni, befordulni
-önbizalmat ad, ha egy kollektíva hasznos tagja vagy
-este úgy bújhatsz ágyba, hogy ma is csináltál vmi hasznosat, nemcsak a tartalékaidat élted fel (tudom, ilyen fizu mellett még muszáj a tartalékhoz is nyúlni, de talán nem olyan mértékben, mint teljesen munkanélküliként)

Biztos sok egyéb okot is fel lehetne sorolni, ezek jöttek kapásból.
Cégvezetőként az elmúlt években több ezer álláskeresővel kerültem valamilyen kapcsolatba. Amikor beszélgettem velük, gyakran merült fel – és merül fel újra meg újra – ugyanaz a problémakör. Sokan kétségbe vannak esve, hiszen nem értik, hogy miért nem találnak hónapok…..
Nefernefernefer 2013.07.18 11:01:29
Annak idején én is vezettem listát a megpályázott állásokról. Mégis, sokszor előfordult, hogy amikor behívtak egy interjúra, bizonytalan voltam, melyik állásra hívtak be, pedig csakis beszerzéssel foglalkozó munkakörre jelentkeztem. Rengeteg az olyan hirdetés, ahol mondjuk csak ennyit írnak: Pest megyei, pénzügyi/elektronikai/élelmiszeripari szektorban tevékenykedő cég beszerzési vezetőt/beszerző kollégát keres. Ilyenkor mindkettőt megpályázom, a lényeg a beszerzés, hiszen ehhez értek. Felmerülhet a kérdés, hogy ha már voltam vezető, miért megyek el beosztottnak? Munkahelye, munkaköre válogatja, hol, mit vállalok el szívesen, nincs a fenekemhez nőve a vezetői bőrfotel és van olyan hely, ahol beosztottként is kaphatsz olyan megbecsülést és fizetést, mint másutt vezetőként. Viszont az interjúra igenis praktikus lenne pontosan tudnom, melyik pozícióra hívtak be, mivel ehhez alakítom a mondanivalómat (pl. kidomborítom vagy elhallgatom a vezetői tapasztalatomat).

Viszonylag gyakran futottam bele olyan hirdetésbe, ahol három mondatban leírják a pozíciót, majd az önéletrajz mellé fizetési igényt kérnek, vagy még akkor kérdeznek erre rá, amikor behívnak az első interjúra. Ezek a cégek komolytalanok, soha nem pályázom hozzájuk, telefonon pedig megköszönöm, hogy gondoltak rám, de némi magyarázattal visszautasítom az interjút. Hogyan is gondolhatja bárki, hogy a cég, a pozíció, a munkakör, a felelősségi kör, az egyéb juttatások, a bónusz-rendszer stb. ismerete nélkül felelősségteljesen tudnék nyilatkozni a bérigényemet illetően? Ilyenkor mindig kiderül, hogy nem egymást keressük...

Ami pedig az önéletrajzot illeti. Mindenki azt javasolja, hogy ne legyen sablon, legyen benne valami egyedi. Ez számomra kicsit megfoghatatlan. Vannak ugye a tartalmi követelmények, ezen nincs mit ragozni. Mivel tehetem egyedivé a CV-t? Írjam le, mik a hobbijaim? Nekem egy szakmai önéletrajzban ez nem tűnik túl profi húzásnak, hiába figyelemfelkeltő és különleges, hogy egyiptológia, régészet, paleo-patológia, járványtan és parazitológia érdekel. Hallottam én már HR-eseket a hobbikon derülni... Akkor mégis mivel tűnhet ki az önéletrajzom a többi 250 közül? Jól jönne némi konkrétum...
Balázsnak sikerült egy túlságosan arcra simuló sportszemüveget vásárolnia, ami folyamatosan bepárásodik. Az Ametiszt Optika válasza erre az volt, hogy majd keresnek neki páramentesítő sprayt, amit aztán mégsem találtak: Nemrég vettem egy kifejezetten sportolásra, azon belül is…..
..
Nefernefernefer 2013.04.26 10:34:42
juharizsuzsanna Pestistemető 2013.03.16 10:39:18
A pestis 13 áldozatát találták meg, de ez csak a kezdet. Akár 50 000 halott is rejtezhet a londoni Charterhouse téren.   A történeti feljegyzések szerint a környéken nyitottak meg egy nagy pestistemetőt az 1348-as járvány idején. A most megtalált halottakat gondosan két…..
Morbid szokás dívott a viktoriánus Angliában. A középosztálybeliek szívesen fotografáltatták magukat frissen elhunyt rokonaikkal.   A dagerrotípia feltalálása 1839-ben forradalmasította a portrékészítést. Sokkal olcsóbb és egyszerűbb volt, mint portréfestést rendelni…..
Kicsit több mint egy éve érkezett meg a fekete alapon fehér mintás cicasátorunk és vele együtt az Az újdonság varázsa, emlékeztek? A lánykák igencsak belakták, kiadós szundításoknak és állandó beltéri rendezésnek volt színtere a susogós szerkezet. Aztán, ahogy az lenni…..
Zserbó-Samu & Mazsi Cica Mazsolás 2013.01.25 16:35:00
Kattintásra nő a cica! :)..
Nefernefernefer 2013.01.25 19:21:50
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
...amiket ígértem. Még ünnepek előtt történt, hogy arra a szokatlan jelenségre lettünk figyelmesek, hogy macskáink nagy egyetértésben lokalizálódtak a nappali radiátora előtt. Hát, nem véletlenül van ott két párna (akár egy franciaágy, nemde?), ám ilyesmi még legmerészebb…..
Emlékszem, 2012 elején addig-addig húztam az első bejegyzés megírását, hogy szinte teljesen aktualitását vesztette a téma, amit említeni szerettem volna. Idén nem volna jó így járni, ezért gyorsan begépelem ezt a posztot, addig is, amíg a kiscsalád másik három tagja a…..
Nefernefernefer 2013.01.21 20:11:15
@Simone Lewis: Van, BIZONY!!!!!
Bár, a maine coon-nak mégsincs, ami döbbenet és csalódás, hiába szagolgatom, viszont a házicicuknak és a perzsának is van, saját orral imádtam őket! :-)
Nefernefernefer 2013.01.22 19:07:15
@mickie: Szerintem minden macskaimádó gazdi szagolgat. Világ életemben ezt tettem. És, kitaláljátok, mire lettem allergiás? Igen, a macskaszőrre! Pofátlan sors! De ez egy olyan ópium, amire egyszer elég rácuppanni, utána nem tudsz lejönni a szerről! :-) Múltkor a szemorvos is megjegyezte, hogy láthatóan allergiás a szemem, ki kéne vizsgáltatni. Nincs mit, már rég diagnosztizáltam a kórt, de a függőség nagy úr...
Amúgy Boston nem ismeri a tabu szót, az étkezőasztal kiváló hasaló hely a számára, bármit is tegyünk ellene.
Sziasztok. Én magam is régen ragadtam billentyűt, de most szeretném pótolni egy kicsit az elmaradást. A mai témám a már annyiszor megfigyelt apróság: a bosszú. Mint régi kutyásnak, számomra nem volt ismeretlen az esetleges "rád morgok, ha beleeszel a kajámba" dolog, de be kell…..
Ezúttal egy video Zserbóról, amint éppen elmélyülten szemlélődik – mert lábatlankodás közben (nézzétek csak, mind a négy mancsa a hasa alá van pakolva) mi mást is tehetne az ember macskája; a kitüntetett figyelmet pedig nem más érdemelte ki, mint a cicasátor madzagja. Egy…..
Nefernefernefer 2013.01.20 18:02:41
@mickie: Azt mondhatom, hogy amikor megismertem a zuramat, inkább jóindulatú semlegességgel állt a cicákhoz. Alapvetően szerette őket, de nem volt velük igazán közeli kapcsolatban. Azóta azonban... Igazi cicaszerető, mindenhol cicát fényképező, velük haverkodó, cicamentő fazon lett, akire igen-igen büszke vagyok! :-)
Minulómanuló Itt van az ősz 2012.10.31 15:08:29
Jó régen írtam már, azóta már havazott is. Most van időm, mert itthon vagyok szabin. Jolán itt alszik mellettem összegömbölyödve, nem akar kimenni, hideg van, na. Kitesszük, mint macskát és 5 perc múlva már nyafizik az ablakban, előadja a fázós-éhes-remegős-elhagyatott kiscica…..
Nefernefernefer 2012.12.14 11:49:50
@Simone Lewis: Nem, nem álmodtál. Egyszer odapillantottam az oldalra. Eddig vitt a lendület.
Otthon egyszerűen rá sem tudok nézni a gépre, annyira elég nekem a munkahelyemen. Csak gondolj bele, kb. 2 hete van egy új laptop otthon, és még egyszer sem néztem meg még kívülről sem.
Nem mondom, ha a Mikulás, a Jézuska, Valentin, a húsvéti nyuszi vagy más illetékes, ajándékozó szerv hozna egy blogot ajándékba, amibe már csak írni kell, azt valszeg használnám. De így??? - Nefernefernefer legyint, szomorúan megvonja a vállát és folytatja a csomagolóanyag beszerzést.
 Megmondom teljesen őszintén, még ha le is köptök érte, hogy én bizony tiszta szívemből gyűlölöm a karácsonyt. Utálom, irtózom tőle, rühellem szőröstül-bőröstül. Pedig gyerekkoromban hogy imádtam, majd szétdurrantam a várakozás izgalmától a lassan csordogáló…..
Üdvözletünk és dorombolásunk!Gondosan elmentve van itt a gépen néhány publikálásra váró őszi fotó, na nem az aranyszínű, hulló falevelekről, sokkal inkább a tiritarka szőrt hullató négylábúakról. Ezeket szeretném most szépen sorjában feltöltögetni – tervezgettem, hogy…..
A Digi őszi mérlege elég szarul fest, minthogy a Discoveryk mellett az Animal Planet és a sorozatos TLC is eltűnt. Ráadásul ezek után sem hajlandóak a régi ügyfeleknek az új ügyfelek kedvezményes díját megadni, annak ellenére, hogy nyilvánvalóan senki nem ezekre a csatornákra…..
Zserbó-Samu & Mazsi Cica Te, Cső! 2012.11.11 18:06:43
Egy nem túl régi, ámde csak jóindulattal mozgalmas video az újonnan érkezett cicalagút igen részletes felfedezéséről. :) Ha türelmesen vártok, Zserbó is felbukkan a filmen, az átmenetileg foglalt piroscsőnél többre értékeli annak csomagolását, majd rájön, hogy azért…..
Nefernefernefer 2012.12.03 08:56:02
@mickie: Nem kell azon semmit bevezetni, a piros fény a csőben helyből adott...
Ez a Boston egy büdös alak. :-) Képzelj el egy gyönyörűséges, hatalmas macskát, aki nem bírja elviselni, ha hozzáérnek. Dorombolni még baba korában hallottam, azóta sem, bár anyu állítja, hogy néha hajnalonta egy-két percig kiereszti. Nyilván olyankor, amikor kiesik a szerepéből. Általában úgy viselkedik, mint aki bolondgombát evett. Ha hozzáérek, egyszerre négy végtaggal esik nekem, egyenként öt hatalmas karommal, plusz hatalmas fogsorral. Rémes egy jószág.
A Koránban ez áll: a Mindenható tíz egységnyi szexuális vágyat teremtett, kilenc részt a Nőnek, egy részt a Férfinek adott. Amikor eljössz hozzám, megosztom Veled az én kilenc részemet.Sokat olvastam, készültem, tanultam, gyakoroltam a mozdulatokat, a technikák először…..
Bizonyára Ti is ismertek olyan kézműves oldalakat, ahonnan mindenféle ügyes-ötletes ékszerek, díszek, figurák és ki tudja még mi minden "csuda dolog" beszerezhető. Mostanában egyre több ilyen oldalt fedezek fel magamnak, csak ámulok és bámulok, hogy milyen leleményes emberkék…..
Nefernefernefer 2012.10.09 09:55:46
@mickie: Látod, nekem inkább a mondanivaló jön be jobban... ;-)

Tehát Narancs. Sokáig tipródtam, mit tegyek, ha egyszer úgy bukkan fel, hogy max 1-2 órával kell csak korábban hazamennem a dolgozóból. De mindig csak kb. 11 órakor jött, amikor ugye még nemigen ildomos lelépni innen. A problémám nagyrészt az volt, hogy ha mégis kell a gazdiknak, én meg ellopom, az akár vitával is végződhet, erre meg nem vágytam. Egyik reggel szerencsém volt, mert embereket láttam a kertjükben. Odamentem, és megkérdeztem, hogy mi van a jószággal. Nem, nem hagyták magára, folyamatosan etetik, és nem értik, miért lett sovány. Biztos a sünök eszik meg az ételét (na persze, de a sünik éjjel járnak, a jószágot inkább nappal kell etetni). Mondták, hogy a szüleik után majd ők is költöznek, és szeretnék vinni a cicát is, de félnek a beszoktatástól. Megadtam a számomat, ha nem sikerülne, azonnal hívjanak. Ebben meg is nyugodtam, de közben folyamatosan etettem a cicát, és, milyen érdekes, mindig annyit evett, hogy kétségbe kellett vonnom, hogy a gazdik tényleg etetik. Kapott persze jó sok simizést is, szerencsére itt mindenki szereti, úgyhogy teljesen ideszokott. Délelőtt megjelenik, leül a teraszra, és hangosan követeli, hogy foglalkozzunk vele. Ha kiülök a teraszra, beugrik az ölembe. Állandóan beborít a narancssárga szőr... Néha úgy érzem, hiba volt beszélni a gazdikkal, szó nélkül el kellett volna vinnem. Nem tudom, mit tegyek... Egyébként a cica 2004-es évjárat, félperzsa, herélt. Már kicsit a magaménak tekintem...
Nefernefernefer 2012.10.10 13:39:01
@Simone Lewis: Tekintettel arra, hogy azért rossz érzés szanaszéjjel kommentelni más, arca verítékével megcsinált és fenntartott blogját, annyit megteszek, hogy - bár szkeptikusan - megnézem, mi a lényege egy saját blognak. De, mint nálad már jeleztem, töketlen vagyok én az ilyesmihez...
Tudjátok mi a legnehezebb a posztírásban? Elkezdeni, szerintem. Ezt szoktam a leginkább halogatni. :P Hogy hát az úgy volt és ezért meg azért nem... Ezzel akkor át is lendülnék a bevezetésen és sürgősen becsukom a kedvenc online játékom ablakát, mert ebből így ma sem lesz…..
Egyszer volt, hol nem volt, tikkasztó melegben, bundában, panelben... na, valahogy így, most is. Köszönjük az érdeklődést, továbbra is élünk és virulunk, bár utóbbit inkább csak éjszaka tesszük, napközben alszunk és pihegünk. Kaptam/kaptunk némi feddést innen-onnan, hogy…..
Nefernefernefer 2012.09.10 09:52:07
@mickie: Köszönjük a kérdést, aranyos, hogy eszedbe jutottunk. Túl vagyunk az aktuson végre, mindannyiunk örömére. Én szinte egész múlt héten ezen stresszeltem magam, 6-án alig bírtam magammal. Úgy hagytam ott Dokibácsinál, hogy óvatosan az altatással, és egy, James Herriot könyvből idevonatkozó sztorit meséltem el neki mintegy célzásként, amikor a műtétre altatott kutya nem ébred fel és utolsó esélyként körben forgatja a levegőben, és így nagy nehezen magához tér a kutyus. :-)
Két fogacskától búcsúztunk és némi fogkőtől. Most dorombolás közben még jobban folyik a nyálunk, ami akkor válik igazán érdekessé, amikor közben még a fejünket is megrázzuk, mert akkor mindent beterítünk...
Amikor az Uram hazavitte, rohant volna elbujdokolni, de előrelátóan kitettem fincsi kaját, és a zacskó zörgésére azonnal előbújt kajálni. :-)
Ha már szóba került, ugye ismeritek a James Herriot könyveket? Nektek, mint állatimádóknak kötelező!!! :-)
És még egy fontos dolog: Narancsra vadászom mostanában. :-) Ő egy vörös cica, a munkahelyemnél, akit itt hagytak a gazdái költözés után (rohadjanak meg!!!), és haza akarom vinni, de sajna ritkán látom. :-(
Itt az ideje, hogy színt valljanak komolyan gondolják-e törvényüket, hazaszeretetüket a kormánytagok, képviselők, polgármesterek!   Nem vagyok fiatal. Időm sincs most keresgélni, mi és mennyi igaz ebből a bejegyzésből. Azonban annyira elkeserített ez a hivatali erődemonstráció…..
Nefernefernefer 2012.09.10 10:20:16
@nefernefernefer: az az érdekes eset állt elő, hogy én is ezen a néven futok... :-)
Nefernefernefer 2012.09.11 11:06:40
@nefernefernefer: Nemcsak a macskaimádat a közös, de volt legalább egy közös olvasmányunk is. :-) Hiába, másik szenvedélyem az egyiptológia...