Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wadallat

0 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A biciklit még a bicikliút átvezetésen is tolni kell, ha sokan bicikliznek, akkor az emberek csórók, Békéscsaba egy megye, a gyalogosokat nem gázolják el a zebrán. Olyanok tanítanának KRESZ-re, akik maguk sem tudják jól, jogalkalmazók jogot alkotnak. Ha nem tanítják meg…..
Már régebben megtaláltam a webbeteg.hu oldalon egy kutatócég idei őszi felmérését arról, hogy miért nem sportolunk. (Mármint nem mi, hanem úgy általában a nép itt kis hazánkban.) Mondjuk előrebocsátom, hogy gyanús nekem ez az anyag, mert azzal indít, hogy a megkérdezettek 40%-a…..
wadallat 2010.11.30 18:25:00
Hozzá kell szólnom.

Egyrészt: "Nincs időm!" Ez nem lehet kifogás. Vagyis inkább azt mondom, hogy ez csak kifogás lehet azért hogy ne azt kelljen mondani, hogy "Lusta disznó vagyok!" Mindenki napi 24 órával gazdálkodhat ahogy akar. Értelemszerűen vannak létszükséglethez elengedhetetlen tevékenységek, de a maradék időt mindenki maga osztja be nyilván a szerint, hogy neki mi a fontos. Az pl nem érdekel (bár nem nézme jó szemmel), hogy valakinél a valóságshow előrébb van a sportolásnál, de akkor ne hivatkozzon az időre...

Másik: Ki mit nevez sportnak? Az hogy valaki bicajjal jár munkába bármit jelenthet. Pl van kolegám aki oda-vissza 30 perc alatt megteszi az otthon-melóhely távot (kényelmes tempóban), múlt héten meg bicajszaküzletben egy hölgy keresett "munkábajárós" kerékpárt, és hozzátette hogy ez nála napi 30km-t jelent. Szóval szintén egyénre van bízva, hogy van-e pofája egy kis sétára azt mondani, hogy sportol, vagy nem. Arra kell rájönnie, hogy ezzel maximum magát csapja be.
Valamelyest ide tartozik: Konditerembe járok,de nem csak "gyúrni", hanem spining órákra is. Meggyőződésem, hogy itt is több olyan lány van aki nem azért jár hogy sportoljon, hanem azért, hogy ELMONDHASSA, hogy sportol. Saját magának, barátnőknek, mittudomén. Alig izzadnak meg, fáradtságnak nem mutatják jeleit, stb. Ezt nem tudom megérteni, hogy ha már ott van valaki az órán, akkor miért nem ad bele mindent? Ezzel végül is megint csak úgy vagyok, hogy lesz*rom, hogy ki hogy csinálja, csak akkor bosszantó, ha teltházas az óra és miattuk pl nem fér be olyan aki tényleg csinálna is valamit...

Jajj. Sokat írtam. Abbahagyom, mert mer ennyi is elég ahhoz, hogy automatikusan kihagyjátok a hozzászólásomat. :)
wadallat 2010.12.01 00:42:52
@Szöszkeboszi: Jogos. Ha így érzi jól magát, akkor rendben, el lehet fogadni. Mivel nem tartozik szorosan a poszthoz ezért nem akartam kifejteni az e téren tapasztaltakat, de most még hozzáteszem, csak hogy tisztább legyen a kép:

1. Volt már olyan aki panaszkodott spining óra után, hogy nem elég kemény az óra. Persze nem az edzőnek mondta, hanem egymást közt beszélgettek az öltözőben, aztán valahogy visszajutott az edző fülébe aki jogosan felháborodott ezen. Ha valakinek nem elég kemény az óra, akkor tekerjen gyorsabban, tegyen rá még több ellenállást, karhajlításnál tegye előrébb a súlypontját. Rengeteg lehetőség van, ha esetleg valaki olyan kemény lenne, hogy az óra nem készíti ki. (A sztori vége amúgy az lett, hogy következő órán név szerint megkérte őket az edző, hogy legyenek szívesek az ellenállást feljebb tekerni. :) )

2. Nem egy olyan leányzó van aki sminkben belibeg órára, és óra végén "sértetlenül" távozik. Nyilván, ha tudja hogy nem fog kimelegedni, leizzadni, akkor nem kell aggódnia, de nekem ez furcsa, hogy valaki így állítson be...

Szóval eljutunk megint oda, hogy ki hogyan definiálja sportolást. Mondjuk egy pulzusmérőt ráraknék mindenkire kíváncsiságból. Pulzusmérésről nemrég olvastam egy jó cikket valahol. ;)

Na, nem írok egyenlőre többet, úgy tűnik ennyi még elolvasható egyszerre. Meg különben is a végén még úgy tűnhet, hogy csak osztom a népet, hogy milyen puhányok. Nem így van! A többség azért rendesen edz. (rendesen = elfárad az óra végére)

Ja! Tetszett a "bőrizomtömlőjét vedlett giliszta" :D
Nem szeretnék benevezni a nagy nemzeti kémiaversenybe, mert az adott helyzetben az empirikus megközelítés sokkal kézenfekvőbb:Bármilyen anyag ÁRTALMAS, amiből hirtelen egymillió köbméter zúdul lakott településekre.Ha egy iszapfolyam több embert elsodor, négyen pedig belefulladnak,…..
wadallat 2010.10.06 12:07:56
Hát itt volt ez a békés szombat délután, legalábbis békésnek indult, aztán jött az index címlap, amivel amúgy nincsen semmi baj, szeretjük, meg minden. Szeretem, ha olvasnak, ha kérdeznek, ha az olvasók velem és egymással párbeszédet folytatnak, és nyilván szeretem, ha az…..
Groó Diána rendezőnő idáig két nagyjátékfilmet forgatott, 2004-ben a Csoda Krakkóbant, és idén a Vespát. Jó mókának tűnik ez a rendezősdi. Leszívjuk  nagyrészt az állami csecst, forgatunk valamit, ha bűnrossz, akkor rámondjuk, hogy "művészfilm", azt úgysem…..
Az utóbbi időben kicsit elmaradtam a bloggolással, ezért most pótolom :) Előrebocsájtom, hogy szakmai lesz ez a post. Napjaim munkával és ehhez kapcsolódó tanulással telnek. Például kezdem egyre jobban azt érezni, hogy a BDD (Behaviour Driven Development, ez egy fajtája a TDD-nek…..
wadallat 2010.09.28 17:32:10
@onetom: Ilyen cikkekre a vezetőségnek kellene rátalálnia. Persze csak akkor ha megvolna a hajlandóság arra, hogy változtassanak. Itt nagyon apró lépsekkel haladunk, nagyon sok idő, fáradtság és pénz árán. Egyébként az jó észrevétel, hogy jelezzem fölfelé ha valami érdekeset találok, vagy ötleteim vannak, de az évek során nem véletlenül alakult ki bennem az az érzés, hogy hiábavaló lenne. Egyszerűbb lesz átmenni valahová, ahol már nem a programozók őskorában járnak, és túljutottak már legalább a kőbalta feltalálásán. Na de ebbe nem megyek bele mélyebben. Ismered a munkahelyemet, főnökeimet.
Futni mindenhol lehet, pont ez az egyik legjobb benne. Legyen szó a sivatagról, a Mont Blanc környékéről vagy éppen a Dunapartról. Budapesten a futás talán legnépszerűbb helyszíne a Margitsziget, végül is van ott egy futópálya vagy mi.Vannak azonban olyanok, akik szerint…..
A rovat kedvéért kicsit csalok, mert ezen az órán nem mostanában voltam, hanem tavaly - mi más apropóból, mint leánybúcsún -, a helyszín pedig a közismert expornós rúdtáncos celebünk táncstúdiója. Rendes hagyományos módon a földön maradtunk két (esetenként egy) lábbal,…..
Az edzőtermek általános megítélése a kívülállók szemében eléggé egyoldalú: ott gyúrják ki magukat a kétajtós szekrények, akik isszák a fehérjeturmixokat, rosszabb esetben nyomják a kokszot, a hely több tonnányi súlyzótól hemzseg, meg gyanús kinézetű…..
wadallat 2010.09.06 18:01:17
@Szöszkeboszi: Tetszik a cikked. (Apránként elolvasom majd a korábbiakat is. ;) ) Nagyon jó kedvcsináló ez egy kis gyúráshoz. Személyi edző, vagy teremedző "használatát" nem lehet eléggé hangsúlyozni. Én valamivel több mint fél éve járok rendszeresen kondizni és nagyon sokat köszönhetek az edzőmnek. Változatos programokat ír, motivál, figyelemmel kíséri a mozdulataimat...

Hetekig súly nélkül, vagy kis súllyal, csak rúddal végeztem gyakorlatokat a gépek mellőzésével. Mindezt azért, hogy a mozdulatokat be tudjam gyakorolni úgy, hogy később ne legyen benne hiba mert akkor már nagy súlyokkal hibás mozdulatokkal csak ártanék magamnak.

A kommentekben emlegetett guggolás éppen egy ilyen. Látszólag egyszerű és eleinte mégsem tudtam tökéletesen megcsinálni, hiába mutatta be hibátlanul a mozdulatot. Ilyet könyvekből meg videókból megtanulni nem mondom, hogy lehetetlen, de kell hozzá gyakorlat, hogy tudd pontosan mire kell figyelni. (A múltkor rutinosnak tűnő gyúrós srác mozdulatait látva magyarázta, hogy miért nem jó amit csinál...)

Kommentekben edzésterv. Ezt nem tudom hova tenni. Meg kéne ismerni a másikat (alkat, egészségi állapot, igények, rászánt idő, ...) mielőtt ilyen konkrétumokig eljutunk. Addig meg csak általánosságokat lehet mondani.

Persze mindennek az alapja a hosszútávú gondolkodás. Lehet, hogy látványos dolgokat lehet elérni pár hét alatt. Hatalmas izmok, 100kilóval fekvenyomás, mittudomén. De pár év múlva meg: Fáj a hátam, fáj a derekam, stb... Szóval lassan, fokozatosan, szabályosan...

Na befogom. :)
Tom születésnapja alkalmából elmentünk egy drága étterembe kagylót, rákot meg halat enni. A kagyló egészen finom volt (ez ugye nyersen van, mindenféle hőkezelés nélkül), bár már konzerves kagylót ettem otthon is. A rák és a hal is jó nagy volt, saját kezűleg választottuk ki,…..
wadallat 2010.07.19 15:23:09
@suan2: Nem a mennyiségre céloztam. ;) Nem igazán izgatott fel a kinézetük, de lehet hogy ez a kamera hibája.
Azzal a céllal hoztam létre az internet eme szögletét, hogy a távol keletre történő utazásom alatt történtekről a családtagjaim és a barátaim könnyebben értesülhessenek.Sok bejegyzés várhatóan nem lesz, mert nem nagyon szeretek írni. Már így is késésben vagyok, mivel…..
wadallat 2010.06.09 18:02:14
Végre! Láttam az Avatart 2D-ben! Így az igazi: nem vonja el a figyelmet a lényegről a sok háromdimenziós hókuszpókusz.Most már tudom, miről szól a film: egy harcban megrokkant amerikai tengerészgyalogos hős fényévekre a hazájától egy idegen civilizáció élére áll, és…..
Az amerikai Jordan Romero május 22-én, szombaton 9 óra 45 perckor feljutott a Mount Everest csúcsára. Ebben még nem is lenne semmi különös, csakhogy a kis Romero még épp hogy túl van első merevedésén, 13 éves.  Mindenesetre amerikai módra felépítették a kis hegyi…..
wadallat 2010.05.27 11:06:12
  Vidéken az országban elsőként alkalmazzák a kerékpáros felállóhelyet Szegeden. A Boldogasszony sugárút végén, a Hősök kapujánál lévő jelzőlámpa előtt jelölték ki a területet, melyet kerékpársávon lehet elérni. A biciklizők így elhaladhatnak a torlódó kocsisor…..
Régóta próbálom megfejteni azoknak az embereknek az észjárását, lelkivilágát, akik nem valami mellett, hanem valami ellen köteleződnek el. Foglalkoztunk már számos közlekedéssel, autózással kapcsolatos "vádponttal", és mindig feltűnt néhány kommentelő, akik - a…..
wadallat 2010.04.27 09:55:56
Komoly gondolkodásra késztetett a keskeny, töredezett, jelöletlen bicikliúton haladván az az abszurd gondolatfoszlány, hogy Mórahalom vajon mitől lett kiemelten kerékpárosbarát. Ebben a gondolkodásban a sorozatban ért enyhe agyrázkódás sem akadályozott meg, melyet a barátságos…..
wadallat 2010.04.21 11:25:04
@atomboy: Hú! Van itt anyag bőven. Nem kötekedésképpen, hanem jó szándékból mondom: Több képet is elbírt volna a cikk (ha már van miből válogatni), meg a videó is lehetne beágyazott, egy link helyett.

Bakker! Ez a Mórahalom egy vicc kerékpáros szempontból.
VIGYÁZAT! Megbokrosodott kanca tombol a focipályán! Posztját tekintve a - ma már kicsit elavult - 1-2-5-2-es játékrendszerben ő lehet az egyik emberfogó, avagy klasszikus "pióca". Nem tudni, hogy edzője milyen taktikai utasításokkal küldte pályára, de kíméletlenül üt,…..
SÜN: az első hungarikum, ami be tudott törni az amerikai piacra! Az amerikai diákok láthatóan sebezhetetlenségi téveszmében szenvednek, és nem mérik fel, hogy nem okos dolog fókajelmezben úszkálni a fehér cápák között, de talán két büdös nagy pofon is bőven elég lett…..
Meg tudja valaki magyarázni, hogy miért kell minden jelentős sporteseményhez kiizzadni egy hivatalos dalt? Mintha nem lenne elég az aggasztó közbiztonsági helyzet, illetve a vuvuzela által okozott zajszennyezés, tetézik a bajt, és a 2010-es foci VB-hez is komponáltak egy förmedvényt.…..
Vastagbőr Szociellenes kaparás 2010.04.07 15:01:00
A jóllakott óvodásra emlékeztető Ágh Péter, és az irányítása alá tartozó Fidelitas így a kampány utolsó pár napjában előrukkolt valami olyan durva dologgal, amit egész egyszerűen lehetetlen komolyan venni. Mentségükre szóljon, hogy legalább egy csinos politikuslányt is…..
Barna, Barna... Megint kibasztál valakivel. A wikipedia szerint "szakmai tudását nemzetközi szinten elismerik", itthon mégis csak annyit tudunk róla: ő az az edző, aki még nem teljesített teljes élvonalbeli szezont magyar kispadon. Lehúzta a Zalaegerszeget, a Kispestet és…..
Sajnos Szegeden mostanában elterjedt a gyakorlat, hogy a kerékpárosokat az úttest helyett a járdán vezetik annak ellenére, hogy számos tanulmány igazolta a helytelenségét és Nyugat-Európa szinte minden városa ennek az ellenkezőjét teszi (legalábbis az újan kialakított szakaszokon…..
wadallat 2010.03.30 15:08:29
Éppen mostanában jártam ezen a szakaszon e miatt: wadallat.blog.hu/2010/03/30/petres_79_tura

Nekem is feltűnt a logikátlanság. Ráadásul én befelé jöttem, így át kellett mennem az úton, majd párszáz méter múlva vissza a túloldalra, mert ott vezetett tovább az út. De mé?!

Más: Sándorfalván (Dóc felől jöttünk) megörültünk a kerékpárútnak. Ki volt téve hogy 15km. Gondoltam de jó, az akkor Szegedig elér. Hát persze... Sándorfalva másik végéig sem ért el, ráadásul a minősége is színvonalon aluli. (Pár méterenként kersztbe repedt.)