Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bnyuszi

0 bejegyzést írt és 192 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Saláta- és Paksfóbiával válaszoltunk az 1986-ban a Csernobilban történt atomkatasztrófára. Persze több napos késéssel...
bnyuszi 2019.11.03 08:07:01
@ProsTata: én csak röviden: '86, Lenti, szintén sok saláta.
Alapvetően 2 féle elszámolási mód létezik a rezsiköltségekre. A havi diktálós és az átalány elszámolás. A kettő keveréke az éves hőmérsékletfüggő elszámolás. Mindegyik módnak van előnye és hátránya. Melyik a legkedvezőbb a pénztárcánk szemszögéből?..
Eljött ez is, jó ideig biztosan ez lesz az utolsó poszt a blogon - legalábbis tőlem. A választási eredményt látva egyszerűen nincs értelme a továbbiakban ennek a munkásságnak. Nemcsak azért, mert akihez fontos lenne, ahhoz nem jut el, mert nem olvas csak Ripostot, hanem mert már úgyis mindegy. Talán…..
bnyuszi 2018.04.11 12:15:40
@.megmondoember.: "a nép sajnos hülye" Így van, igazad van! Azt ugye tudod, hogy Te vagy az egyetlen kivétel!

Vigyázz nagyon a zsebedben lévő bölcsek kövére!!!

Tudod, amíg az ilyen magát tévedhetetlennek nézők lehülyézik a népet anblokk, addig a nép védekezésként arra fog szavazni, aki nem nézi őket hülyének.

Persze megértem én, hogy könnyebb mindig másban keresni a hibát, mint magadba nézni, s elgondolkozni azon hogy vajon én mindent jól csináltam-e!
Szél Bernadett, aki kint is van meg bent is   A Magyar Nemzet online így láttatja Szél Bernadett LMP elnököt - és a főcímük is sokat mond Az LMP társelnöke minden bizonnyal azt gondolja, hogy most ő áll a centrumban, ő integrálja az ellenzék erőit és viszi győzelemre őket Jobbiktól a DK-ig –…..
bnyuszi 2018.03.20 16:51:21
Egy régi BBC-felvétel sokkolja ezekben a napokban az internetet. A beszélgetésben az egyik frissen megválasztott parlamenti képviselőnőt kérdezi mai szemmel nézve meglehetősen sajátos módon a riporter...
bnyuszi 2018.02.12 12:37:57
A legnagyobb veszély az idén Közép-Európából fenyegeti az uniót. Az illiberalizmust a belső elnyomás, a haveri kapitalizmus, a járványos korrupció, a jogállam összeomlása, a rasszizmus megerősödése és a nemzetközi viszályok nagy esélye jellemzi. Orbán igencsak melléfogott, amikor azt hitte, hogy…..
Az ellenzéki pártok az összefogás fontosságát hangsúlyozva zárkóztak el az összefogás minden lehetséges formájától - egészen eddig. A Momentum és az LMP most viszont a Jobbik nyakába borult...
bnyuszi 2017.12.13 22:38:25
@Látens Inszinuáció: "meséld már el nekem, hogy mi az a ballib?"
bocs hogy belekotty, de miért nem a nyugatifénytől kérdezed ezt?

"Baloldali-liberális körökben napok óta szenvedélyes vita folyik arról, hogy szabad-e elmenni a Jobbik tüntetésére"
nyugatifeny.blog.hu/2017/12/13/jo_reggelt_kivanok_hany_tuntetest_is_szervezett_a_jobbik_az_elmult_8_evben_509
A politikai reklámokkal most nem foglalkozunk, hiszen az nem is reklám, hanem propaganda. Személy szerint nem kedvelem a Sorost, de mumusként való ábrázolásával kissé túllőttek a célon. (Csodálom, hogy a remek üzletember hírében álló Soros nem vette észre a piaci rést, mivel - másik hazánk Ámerikába…..
bnyuszi 2017.12.07 17:17:19
@Androsz: "Most már tudom, hogy valami gyógyszerfélét, "
Hát téged is gyorsan megfertőznek a reklámok, ha egy nézés+hallgatás után elhiszed, hogy az a termék gyógyszer!
Az idei Black Friday idehaza vagy teljesen flottul ment le, végtelen mennyiségű boldog és elégedett vásárlót hagyva maga után, vagy a magyarok még nem tértek magukhoz a hétvégén őket ért sokktól, de az biztos, hogy egyelőre nem kaptunk panaszlevelet a karácsonyi bevásárlószezon idei…..
bnyuszi 2017.11.28 15:20:13
Akkor álljon itt egy idézet a következő oldalról: www2.hm.com/hu_hu/customer-service/shopping-at-hm/online-shopping.html
"A bevásárlókosár 7 napig őrzi meg a beletett árukat, de ne várj túl sokáig, mert maguk a tételek nincsenek lefoglalva és elfogyhatnak."
Ha ez valakinek nem elég egyértelmű, akkor inkább ne vásároljon online boltban!
Akik jól ismerik Zuglót, netalán itt nőttek fel, azok méltán ragaszkodnak a városrészhez, melynek a kevés lakásszámú, zöldövezetben elhelyezkedő társasházak adják sajátosságát. A családias hangulatú környezet ráadásul közel van a főváros központjához, így a kedvező…..
bnyuszi 2017.11.10 16:36:16
Egy korábbi bejegyzésben leírtak szépen ráillenek erre is: lakopark.blog.hu/2017/11/01/lakotelep_vagy_lakopark
Annyit tennék még hozzá, hogy projektcég, azaz a "társasház" átadása után a cég megszűnik, nuku garancia!
Arról em is beszélve, hogy tudni kell, hogy melyik mondat mit is akar mondani. Pl: "környék kis lakásszámú társasházai" Igen, pl a békásmegyeri lakótelephez képest tényleg kis lakásszámú a környék!
"lakások fűtését házközponti gázkazán biztosítja" Ja, az építőnek ez a legolcsóbb megoldás, nem kell lakásonként engedélyeztetni, kiépíteni a gázkazánokat a szükséges velejárókkal együtt (több marad a haszon).
Valószínűleg nincs. Egy friss közvélemény-kutatás rávilágított arra, hogy komoly csapdahelyzetbe kerülhet a Fidesz, ha egyedül Soros György állítólagos tervére bízza magát. A kicsit több mint kétmilliós Fidesz-tábort összetartja ugyan a milliárdos üzletember iránti gyűlöletkeltés, ám a hívők száma…..
bnyuszi 2017.10.29 23:05:10
@Okos Tóbiás: Ááááá, az olyan lenne mint a szüzesség elvesztése!
Ha egyszer megtörtént, akkor már nem lennénk mi sem a nyugalom szigete, ahová érdemes jönni turistaként, vagy ideköltözni.

A fidesz igazán attól fél hogy az oldalukon (jobb?) megerősödik egy másik párt, akik elszipkázhatják a belőlük kiábrándult választókat. De ha a kommunikációjukkal a jobbikot balra tolják, akkor bíznak abban hogy a belőlük kiábrándultak inkább nem mennek el szavazni, minthogy egy baloldali jobbikra szavazzanak.
Ezreket spórolhatsz, ha ahelyett, hogy fürdőszoba szőnyegre költenél, inkább magad csinálod azt meg otthon. Minden háztartásban vannak már agyonhasznált, érdes, esetleg szakadt törülközők. A helyett, hogy a nagytakarításkor megszabadulnánk tőlük, szuper fürdőszobai szőnyeget lehet belőlük…..
bnyuszi 2017.10.27 15:21:26
bnyuszi 2017.10.27 15:21:48
A főváros egyik nagyon magasra besorolt városrésze kétség kívül a Marina part, mely a Dunától csupán néhány lépésnyi távolságra várja a különlegességek szerelmeseit és természetesen azokat, akik nem kevés pénzt tudnak és hajlandóak áldozni egy otthonra. Az exkluzivitás…..
Hónapokon belül esedékessé válik az Országos Bírói Tanács (OBT) új tagjainak megválasztása. Ha az OBH elnököt beperelő Vasvári Csabát beválasztják, ő is Handó Tünde főnökévé válhat. Sőt, még az elnökasszony leváltását is kezdeményezheti...
Hat évvel ezelőtt a magánnyugdíjpénztári-rendszer államosítása során a Fidesz 3 millió embert kényszerített bele, hogy visszatérjen az állami rendszerbe, miközben azzal hitegette őket, hogy a felhalmozott 3 ezer milliárd forintnyi megtakarításukat később egyéni számlákon…..
Mikor jó 15 évvel ezelőtt felépültek az első lakóparkok Magyarországon, sok új lakástulajdonos panaszkodott, hogy ugyanolyan, mintha panelban élne, pedig jóval többet fizetett érte. Kétség nem fér hozzá, hogy az első lakópark építési hullámban sok új kivitelező tűnt elő a semmiből, silány minőségű…..
A mai nemzetállamok kevés kivétellel bevándorlás eredményeként jöttek létre, vagy bevándorlások sorozata alakította ki azt a speciális jellegüket, ami a konzervatívok számára megőrzendő értéket képvisel. Az emberi faj vándorlásaival benépesítette a Földet. Ahol az emberek rosszul éltek, onnan…..
bnyuszi 2016.12.21 11:54:42
Lámaszeme Szálljunk el LuLuval :) 2016.05.25 20:00:00
bnyuszi 2016.05.27 12:40:10
Évtizedekig kell majd magunkról tisztítanunk azt a mocskot, amivel Orbán Viktor miniszterelnökként beszennyezi hazánkat. A hétvége német sajtója újra attól volt hangos, hogy a magyar miniszterelnök éppen szétverni készül az Európai Uniót. Történelmi kár ez, ami történelmi lemaradást fog okozni. Nem…..
bnyuszi 2016.02.15 15:18:51
@1ghost: "reméljük nem ússzátok meg az elszámoltatást"
most eszembe juttattad Keller László volt közpénzügyi államtitkárt, aki jól elszámoltatta az Orbán Torgyán polgár kormányt! :)
Ezután is lesz okuk félni!
Attila határozott hangú levelet küldött nekünk azzal a hírrel, hogy panaszt tett a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóságnál a Telenor augusztusban bejelentett tarifacsomag-kivezetési akciója miatt, és a hivatal el is indította az eljárást. Szerinte lefutott a…..
bnyuszi 2015.09.08 19:21:28
Kerestem a legrégebbi, a legfiatalabb, a legszebb medencével rendelkező, a legfurcsább történetű budapesti fürdőket. Nem volt nehéz megtalálni őket. Kíváncsi vagyok, Önöknek melyik a kedvence? Talán már a rómaiak által is használt fürdő: a Császár Az itt található hőforrásokat már a rómaiak is…..
Amiért évtizedeken át hiába harcoltak önkormányzatok és civil szervezetek, azt a világ egyik legbefolyásosabb óriáscége önhatalmúlag megcsinálta. Nem azért, mert annyira érzékenyek lennének a nemzeti kisebbségek jogaira, hanem mert – szemben a környező országok vezető…..
bnyuszi 2015.02.27 13:05:53
@cso zsi: Ez már nekem is szemet szúrt. De úgy látom elvesztettük Ipolyt is (Ipel), Szeged elvesztette a Marost (Raul Mures).
Ami viszonz jó a szemnek, a teljesség igénye nélkül: Póla, Abbázia, Fiume, Zára, ...
Akadnak tanulságai vasárnapi veszprémi eredménynek azon túl is, hogy megszűnt a Fidesz-KDNP kétharmados parlamenti többsége, így az alkotmányozó hatalma az Országgyűlésben. Tulajdonképpen éppen a rövidtávú következmény számít a legkevésbé jelentősnek. Egyfelől, mert a…..
bnyuszi 2015.02.24 15:52:57
@♔bаtyu♔: Dehogy ez a valós indok! Azért "hagyták" elbukni a kétharmadot, hogy ne lehessen az EU miatt a jelenlegi kétharmados törvényeken változtatni!
Ugyanis ehhez már valaki(k)nek együtt kellene szavaznia a fidesszel. A jobbik biztos nem fog, marad a magát demokratikusnak nevező ellenzék. Ki vállalja be?
Amikor 286-os, vagy 486-os számítógépek előtt ültünk a 90-es években - természetesen lopott Windows 3.1 később 3.11, mégkésőbb Windows 95 előtt - , szinte nélkülözhetetlen volt, hogy legyen a közelben egy csomag "kislemez" (más néven floppy) vagy a még klasszikusabb…..
Pavlov kutyája néhány jelzés után már magától nyáladzott. A magyarok évek óta tanulják a kétsávos körforgalmat, de a java része még mindig képtelen elsajátítani a helyes használatát. Mi hát a megoldás? Igazodjunk az ostobákhoz! A körforgalom a forgalomszervezés egyik…..