Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ephudd

0 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eddig is tudtuk, hogy az étlapok fordításai igazgyöngyöket rejtenek, de Turpi beküldése még ebben a kategóriában is kiemelkedő, mind abszolút mennyiségben, mind az egy szóra eső félrefordítások arányában: Pár éve egy dunántúli kisváros egyik éttermében vacsoráztunk,…..
Tragikus dolog, ha valaki saját identitását kizárólag saját felmenői genomja alapján tudja, szeretné meghatározni. Egyetlen dolog van, ami ennél borzasztóbb, ha vannak olyan emberek, akik más emberekkel teszik ugyanezt. Másokat nem cselekedeteik, hanem etnikai hátterük alapján…..
ephudd 2012.07.30 10:58:21
@Neonknight: Az azonban senkinek nem tűnt fel, hogy Európai Parlamenti képviselőként a gyűlölt EU pénzét ajánlotta fel megvesztegetésként. Ezzel nincs baj, ugye, mert az egész ország így működik... Csak akkor a Jobbik mivel más, mint a FIDESZ és az MSZP? Nem is baj, hogy megy az ország oda, ahová való. Lefelé, lefelé, oda, ahonnan már a béke segge is csak távcsővel látszik... Ja, egyébként nem a Jobbik delegáltjaként ül az EP-ben? Azt a posztját miért is tarthatta meg? Jól jön az a pár ezer euró havonta. Képmutatók:-)
Bár blogunkat alapvetően a munkaundor önfeledt élvezetének szenteljük,  és távol áll tőlünk a politizálás, azért - sokoldalúságunkról tanúságot téve - bizony akadt már rá korábban is alkalom, hogy kitekintettünk a politika világába. Így például méltattuk Obamát,…..
Így jár az az ember, aki nyolc éven át hazudik. Aki azzal áltatja az országot, hogy adócsökkentésből lesz több állami bevétel, hogy marad az eva, meg a magánnyugdíj, hogy nem lesz ingatlanadó, ráadásul a népnek semmit sem kell tennie, csak rájuk szavazni, és máris lesz 7…..
ephudd 2011.11.10 10:51:38
@Gábriel angyal: Ne röhögtesd már ki. Az egyház, mint az erkölcs záloga? Isten nevében évezredek óta használnak ki primitív embereket, milliókat mészároltak le csak azért, mert máshogy nevezik a láthatatlan erőt, amiben hisznek, gyermekek százezreit rontották meg "szent" emberek, amihez még falaz is az egyház. Nálunk az egyházak a legnagyobb adócsalók: miért nincs fal az állam és az egyház között? Bánom én, miben hisztek játék közben, de tartsátok fenn a játszóteret, ha fontos nektek, miért nekem kell? A folyamatos gyűlöletkeltésről meg már nem is beszélek: szeretetvallás, my ass....
ephudd 2011.11.10 10:53:45
@midnight coder: Persze, ez a magyar mentalitás: igaz, hogy itt szar, de majd lesz máshol is az... Bocs, nagyon más kategória a két ország, meg az emberek is...
ephudd 2011.11.10 15:47:28
@Bellagio: Hú, köszi, akkor ezért nem jutok be egy boltba sem vasárnap... Pedig már két éve gondolkodtam rajta, miért nem megy a dolog... Pffff...Látom megértetted miről írtam...
(A szerző filozófus, újságíró.)  Egy demokratikus ország miniszterelnöke bejelentette, hogy egy kérdésben, sőt, bízvást mondhatjuk, egy Sorskérdésben népszavazást akar kiírni. Az EU vezető demokráciáinak vezetői hisztériás rohamot kaptak, a piac pedig fogta magát és…..
Megfogadtam, hogy nem foglalkozom Kertész Ákos amerikai Népszavában megjelent nyílt levelével – a nyílt levelekről általában is elmondtam már lesújtó véleményem. A legfőbb okom erre az volt, hogy a közélet ezen a szinten, pontosabban egy bizonyos szint alatt nem érdekel. Az…..
A Ténytár is elemezte, hogy a vártnál kisebb gazdasági növekedés és az egykulcsos adó bevezetése miatt kieső adóbevételek miatt komoly megszorításokra kiigazításokra lehet számítani. Bár ennek mértéke 2012-ben lesz jelentősebb, már az idei problémák kezelése érdekében is…..
Hosszabbítás után 15-14-re kikapott a vízilabda-válogatott a szerbektől a világbajnokság elődöntőjében. Kemény kapitány minden meccsünk után szóba hozta a bíráskodást. Most akkor ennyire utálnak minket a bírók vagy szimplán nem vagyunk olyan jók, mint szeretnénk? Hajtás…..
ephudd 2011.07.29 11:59:59
@Csehszlovák Kém: Teljesen igazad van, ezt akartam írni. Hallottatok már valahol is ilyen korrekt nyilatkozatot Magyarországon: "Szeretnék gratulálni az ellenfélnek, jobbak voltak. Mi is szép teljesítményt nyújtottunk, de ez most kevés volt". Ez a sportszerű, ez a tisztességes - politikában, sportban, mindennapokban egyaránt. Ez TELJESEN hiányzik a magyar társadalomból, semmiért nem vállaljuk a felelősséget, mindent meg tudunk magyarázni, ebbe pedig remekül illik a mártirkodás. Hol tartana Németország, ha a földön toporzékolnának még mindig az elveszített világháború után, a világ gyűlöletétől övezve? Ott, ahol mi. Kik a hibások: a románok, csehek, szlovákok, Trianon, zs.dók, c.gányok, homoszexuálisok, kommunisták, a sportban meg a bírók. Ezért utálnak bennünket mindenhol, s ezután már lehet, hogy határesetben nem nekünk fújnak. Érthető?
ephudd 2011.07.29 18:31:43
@Szalahadin: És írtam én egy árva szóval is, hogy Kemény Dénesről beszélek? Igen? Nem? Na.
  Eltörölné a kormány a középiskolákban a nyelvi előkészítő, úgynevezett nulladik osztályokat; három nyelv tanulását tennék kötelezővé a nyolcosztályos gimnáziumokban; a felsőoktatásba való bejutást nyelvvizsgához kötnék – derül ki a nyelvoktatási…..
ephudd 2011.07.29 15:27:11
@Bona Fides: Sajnos, van akinek eddig terjed a nyelvtanítás...
ephudd 2011.07.29 15:28:49
@tarackos: És miért gondolom, hogy ezt nem az idén írta? Még csak nem is ebben az évezredben...? Nem változik semmi...
ephudd 2011.07.29 15:31:45
@Mensikov: Az USA-ban, amikor Charlottesville-ben voltam, az egyik Starbucksban külön plakáton köszöntötték a "Helyi Hősöket", a tanárokat, s a cég vendége voltak egy kávéra...
Néhány információ kiszivárgott a készülő nyelvstratégiáról:„A nyolcosztályos gimnáziumokban legalább három idegen nyelvet kellene tanítani, és az angol egyeduralmát megtörheti a francia és a spanyol - az [origo] információja szerint többek között ez áll az oktatási…..
Ritkán fordul elő velem, hogy többször, jó alaposan elolvasok egy pártközleményt, most mégis ezt tettem az elmúlt percekben. A Jobbik szóvivőjének nyílt leveléről van szó, amely egy olyan beszélgetésben elhangzott mondatra reflektál, amelyben magam is részt vettem. Az ügy eleve…..
Komolyan gondolják. És megindultak nagy léptekkel előre a megvalósítás útján. Pénteken megjelent a Munka Törvénykönyvének tervezett módosítása. A dolgozók számára csak egy "jóhír" (=régi taktika) van benne: a próbaidő a beígért 6 helyett marad a mostani 3 hónap.…..
ephudd 2011.07.25 20:52:39
@Nurrddin: Hát a demokratikus eszközök csak egy demokratikus keretben működhetnek, azt viszont felszámolták. Innentől kezdve... Az elmaradt forradalomról gyakran hallani a rendszerváltás kapcsán, de Orbán téved, ha a tavalyi választást gondolja forradalomnak. Ha így folytatják egyszer beszakad a cérna mindenkinek, s akkor tényleg baj lesz.
ephudd 2011.07.25 20:54:33
@gramercy: És merre? A "hanyatló" nyugatra vagy az új alternatívát, az orosz-kínai tengelyt vegyék célba?
ephudd 2011.07.25 20:56:17
@JaBo: Akkor hajrá! Itt Berlinben is nagyon sok magyar van, Németországban van munka is (elsősorban szakképzett munkaerőt keresnek), s nyugodt az élet... Minek megyek én haza? Hmmm...
A Sarki fűszeres Budapest kötelező helyeinek egyike, amennyiben folyton azt lehet hallani, hogy az újlipótvárosi éttermet egyszerűen nem lehet kihagyni. Mert jó kaját adnak reggel, délben, este, szuper a hangulat, a törzsközönség, mert már majdnem Dunapark, csak kevésbé modoros,…..
ephudd 2011.07.25 11:28:03
@Kulics: Éppen ezt akartam írni... Berlinben 7 euróért, ami még mindig nincs a hely árszínvonalán, vasárnapi brunchon all you can eat van... Nem két koszlott kifli, meg egy-két sonkácska...