Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Petrovai

160 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Galgóczy Zoltán, a FIDESZ képviselője, aki ez előző ciklusban alpolgármesterként szolgálta pártját kerületünkben, levelet intézett a Flór Ferenc utcában élőkhöz, melyben több helyen is hivatkozik rám, így szükségét éreztem, hogy reagáljak az abban leírtakra. Ide teszem a levél első oldalának…..
  Jégterasz megnyitása December 1-jén megnyílt a pestszentlőrinci fedett jégpálya a megszokott helyen, a régi piactéren (Üllői út 392.). A tervek szerint egészen 2020. február 20-ig lehet majd korcsolyázni az ideiglenes pályán. A belépő és a korcsolyabérlés tavalyhoz képest sokkal olcsóbb lesz!…..
A Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészete 2019. év végéig megkezdte a soron következő erdőgazdálkodási tevékenységeit az időjárás függvényében. Tevékenységüket a hatályos jogszabályoknak megfelelően tervezik és hajtják végre, míg a védett területeken a természetvédelmi hatóság ellenőrzése mellett…..
, fogadjátok szeretettel! ... és persze szavazzatok rám október 13-án Pestszentlőrinc 5.sz. választókörzetében, azaz Liptáktelepen, Rendessytelepen, a Lakatostelep Üllői úttal határos részén valamint a Bókaytelep Baross utcától a városközpont felé eső területein! Számíthattok rám. Én is számítok…..
A Külső Kerületi Körút (továbbiakban: KKK) kérdése azon súlyos problémák egyike, melyet a kerület lakosságának közmegegyezése övez: nevezetesen az a közvélekedés, hogy nincs szükség rá, nem akarjuk! Miről is van szó? Annak, aki esetleg nincs kellő információ birtokában az ügyben röviden…..
Petrovai 2019.08.04 13:45:46
@Ahoj-: Ez egy 2x2 sávos gyorsforgalmi utat jelentene a Péterhalmi-erdő kettévágásával és sűrűn lakott kertes-családi házas övezeteken átvezetve. Inkább bevonzaná az M0-ról a tranzitforgalmat, mint segítené az annál egy nagyságrenddel kisebb helyi haránt-irányú közlekedési igényt.
Ezen túl kerületünknek jelenleg is egyik legnagyobb problémája, hogy néhány vonalas felszíni közlekedési infrastruktúra kelet-nyugati irányú sávokra szabdalja, és e sávok között csak korlátozottan lehet átkelni. A KKK ezt megfejelné egy ezekre merőleges irányú, újabb nehezen átszelhető elemmel tovább szabdalva ezzel a kerületet.
A csapadékvíz-elvezetés megoldatlanságának problémaköre az egyik fontos feladat, amire az őszi önkormányzati választások után felálló új városvezetésnek megoldást kell találnia. Hálás téma ez az ellenzék számára, hiszen egyre gyakrabban szembesülünk a nagy intenzitású záporokkal és…..
A demokratikus ellenzék tíz esztendőnyi szinte teljességgel haszontalan protestálás után - úgy tűnik - végre megtalálta a már nevében is hamis NER legyőzésének amúgy kézenfekvő ellenszerét: a teljes körű együttműködést, az egy-az-egyben küzdelmet az oligarcha-kormány helytartói és helyi kiskirályai…..
Petrovai László Fő a város 2019.06.10 18:12:32
30°C. Árnyékban! Valóban fő a város a saját levében ... ám most nem erről szeretnék írni. Ősszel önkormányzati választások lesznek. Nem csak kerületi képviselőket, kerületi polgármestereket hanem főpolgármestert is választunk. A dolgok érdekesen alakulnak. A fidesz a "járt utat járatlanért el…..
FRISSÍTÉS! (2018.11.13. 18:00) A nap folyamán lefolytatott több órányi telefonbeszélgetés, és nyilvánosságra került anyagok kapcsán tapasztalható kerületi felháborodás hatására a délutáni Településfejlesztési és Fenntartható Fejlődési Bizottság ülésére az előterjesztő Polgármester képviseletében…..
Petrovai 2018.11.13 21:11:55
@p.a: Kedves p.a.! el kell ismernem, valószínűleg igazad van. Valóban "nehéz szöveg" lett. Le akartam írni mindent, amit tudok, pontos időrendet tartani és rávilágítani az ok-okozati összefüggésekre, illtve lehetséges következményekre. Nem akartam (indokolható) támadási felület hagyni, de mivel az ügy összetett, a megismertetése sem tudott egyszerű lenni.
Karácsony Gergely csak akkor lesz miniszterelnök, ehhez való joga csak akkor lesz vitathatatlan, ha a 9. sz. MSZP-PM lista, amelynek vezetője, kimagaslóan sok szavazatot kap a választáson. Kérem, figyeljék az alábbi videóban a két rivális és vitapartner reakcióját, testbeszédét, és ennek…..
Petrovai 2018.04.08 09:04:47
Kedves @Laci A Lakli:
- Az egyetértő gesztusok nem a FIDESZ kormányzásának szapulásakor érkeznek, hanem Karácsony Gergely kormányzati elképzeléseinek, egy élhetőbb Magyarország képének ismertetésekor. Az valóban természetes, hogy az ellenzék egyetért abban, hogy a jelenlegi kormány rosszul kormányoz, ám itt többről van szó: abban is van egyetértés, hogy amit Karácsony Gergely felvázol, az helyes és járható út!
- Nem tolva másra a felelősséget, hiszen valóban senki sem tökéletes, az ellenzéki együttműködés elmaradásáért nem lehet Karácsony Gergelyt felelőssé tenni. Tőle származik az előválasztás javaslata. Korábban - közel öt éve, tehát még az előző választás előtt - ő javasolta a technikai koalíciót a Jobbikkal. Amióta ismerem, azon dolgozik, és tesz folyamatosan építő javaslatokat, hogyan törhető meg a fideszes monolit. Ha mást nem, ezt a törekvését javaslom most díjazni!
Petrovai László Például ... 2018.03.20 21:22:44
Ma hosszú napot zártam. Kampány ide, választás oda, az ember fia dolgozik is, így csak délután, az autóban értek utol a mai hírek. Elsőként ez: A Momentum Mozgalom visszalépteti kerületünkben jelöltjét, Nagy Károlyt a legesélyesebb ellenzéki jelölt, Kunhalmi Ágnes javára! majd kicsit később jött…..
Március 7.-én egy cikk jelent meg a kerület 2014-es választásokra beizzított alternatív hírportálján a tovább18.hu-n "Tények a Bókay iskola felújításáról" címmel. Szerzője Bodó Csaba. A cikk felsorol néhány valós tényt, amivel megpróbálja megmagyarázni a Bókay iskola felújítása kapcsán felmerült…..
Az elmúlt napokban nagy port vert föl kerületünken a Péterhalmi erdőben végzett fakitermelés. (A térkép Martincsák Illés, a került Facebook csoportja egyik tagjának munkája. Ezúton is köszönet érte.) Hajmeresztő számok láttak napvilágot, amire a Pilisi Parkerdő zRt.-nek előbb-utóbb reagálnia…..
    Piotr Szczęsny lengyel vegyész 2017 október 29-én hunyt el, miután 10 napig eszméletlenül feküdt a kórházban. Szczesny október 19-én gyújtotta fel magát a Tudomány és Kultúra Palotája előtt Lengyelországban, így tiltakozva a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságoság (PiS) politikája ellen.  A…..
Petrovai 2017.11.19 15:46:51
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Tudod Bircaman, mélységesen szánalmas és visszatetsző, de leginkább undorító, ahogy egy elkeseredett ember végső megoldásához viszonyulsz. Ez a tett nem játék, itt nincs helye a menetrendszerű "sorosozásnak". (Még a "magadfajták" között sincs, mert inkább taszít a beteg godnolkodásodtól, mintsem támogatókat hozna, de ez legyen a ti bajotok!)

Emberek tucatjai választották az évek során a tiltakozásnak ezt a formáját, akiket aztán vagy őrült anarchistának bélyegzett az állami propaganda gépezet, vagy nemzeti hőst csinált belőlük - attól függően, mikor ki volt hatalmon, és mit kívántak az érdekei.
(index.hu/tudomany/tortenelem/2013/03/02/akik_felgyujtottak_magukat_a_nemzetert/)

Pedig egy embernek csak egy élete és egy halála van, s ha előbbit az utóbbira cseréli, annak súlyos oka van, amit ha nem értesz, vagy nem értesz vele egyet, inkább halgass!
Ésszel felfogni úgysem tudod, hogy egy ilyen tett a reménytelenség kiáltása; amikor az "elkövető" nem lát más utat maga előtt. Pl. azért, mert az összeset lezárják előtte. Tisztességtelen választási rendszerrel, korrupt, a hatalom érdekeit szolgáló ügyésszel, rendőrrel, (alkotmány)bíróval, a nem kívánatos hírek, információk blokkolásával, mindannyiunk pénzének következmények nélküli, haszontalan, eredménytelen, vagy érdemtelen dolgokra való "elégetésével", és így tovább. Amikor a hatalmi tébolyban tobzódót már a szelep sziszegése is zavarja, és ezért elzárja azt ... nem törődve egy esetleges robbanás lehetőségével.

"
....

Ötszáz, bizony, dalolva ment
Lángsírba velszi bárd:
De egy se birta mondani
Hogy: éljen Eduárd. -

Ha, ha! mi zúg?... mi éji dal
London utcáin ez?
Felköttetem a lord-majort,
Ha bosszant bármi nesz!

Áll néma csend; légy szárnya bent,
Se künn, nem hallatik:
„Fejére szól, ki szót emel!
Király nem alhatik.”

Ha, ha! elő síp, dob, zene!
Harsogjon harsona:
Fülembe zúgja átkait
A velszi lakoma...

De túl zenén, túl síp-dobon,
Riadó kürtön át:
Ötszáz énekli hangosan
A vértanúk dalát."
... szokták mondani, ha nyilvánvaló változás történik egy-egy területen. Magam sem tudok mást tanácsolni: érezzétek a különbséget múlt és jelen között! Volt egyszer egy halastavacska a Bókay-kertben. Fóliás ugyan, mégis természetközeli állapotú. Még a vízpótlás is egy kis patakot imitált (igaz…..
Olvasom Fegyverneki Sándor, korábbi országos főépítész, a kiemelt budapesti beruházások kormánybiztosa tanácsadójának mai, "Merjünk kicsik lenni" c. cikkét a Magyar Időkben, és nem tudom megállni szó nélkül.   Végzettségem szerint építész és várostervező, városgazdász vagyok, így nem csak fővárosi…..
Petrovai László Órarend 2017.09.03 23:00:30
"Környezetemben több, az általános iskolát befejező gyermek kezdi meg idén tanulmányait különböző középiskolákban. Jómagam is tanítok középiskolásokat.Hallgatom a szülőket, nézem az órarendeket, és elborzadok: legtöbbjüknek öt tanítási napból egyszer van hét (7) órája, a többin nyolc (8) és kilenc…..
Ennél nagyobb butaságot talán még Németh Szilárd se tudna mondani...
Petrovai 2017.04.02 15:41:06
@BAZINGA2: Lázár? Ugyan már! Attól nem maradhat az, ami sosem volt.
Van, aki teljesen elveszíti a kapcsolatát vele de akad, aki megvilágosul...
Petrovai László Öngól! 2017.02.19 12:31:39
Február 16-án az alábbi bejegyzés jelent meg a kerületi FIDESZ facebook oldalán: (Ha esetleg el találna tűnni, a lényege: "A Fidesz XVIII. kerületi szervezete és Kucsák László országgyűlési képviselő ételosztást szervez FEBRUÁR 18-án, szombaton 11 órától a Polgárok Háza udvarán." ) A…..
Tegnap késő este egy kis összejövetelről autóztunk haza családommal. A gyerekek kifáradva a hátsó ülésen kókadoztak a melegben, mi is alig vártuk már, hogy újra otthon legyünk. Az Esze Tamás utcából fordultunk ki a Halomi útra, amikor kisebbik lányom egyszer csak megszólal: "Fúúúj! Ki…..
Petrovai László 20 Ft/m, avagy 2% 2016.07.12 10:32:42
20 Ft/m, vagy ha úgy jobban tetszik: 2%! Mindössze ennyit spórolt az útépítő minden egyes méternyi szegélykövön a kerületben végzett útfelújítások során, ha a kiemelt szegély helyett az elenyészően olcsóbb 'K'-szegélyből épített. S ez az oka annak is, hogy az Önkormányzat utóbb parkolásgátló…..
A kérdés - remélem, mindenki érzi - költői! Véleményem szerint kerületünknek szüksége lenne egy hatékony, professzionális állatvédelmi szolgálatra. Nem csak azért, mert az állatvédelemmel kapcsolatos feladatok ellátását a törvény kötelező feladatként az önkormányzat jegyzőjéhez, mint Állatvédelmi…..
Ami a csövön kifér ... A csatornaszag nem csak a Halomi út környékén élők életét keseríti meg. Évek óta kifogásolják a kerületben élők a Halmierdőben az FCSM által működtetett és az FTSZV szippantós autói által használt folyékonyhulladék-leeresztő használatát is. Az…..
Petrovai 2016.04.30 16:25:39
@JoeP: Köszi! Ezt is jelzem akkor.
Petrovai 2016.05.01 09:12:29
@promenád: Minden infót megköszönünk. Igyekszünk ennek is utána járni.
Jöhetnek észrevételek, információk, bizonyítékok, iratmásolatok a petrovai.laszlo@parbeszedmagyarorszagert.hu e-mail címre is. Előre is köszönet érte.