Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MaxVal, BircaMan

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  „Magyarország az új millennium első fasiszta országa lesz” (Gabi Gleichmann, Aftenposten, Norvégia)   Ez a Gabi Gleichmann egy igazi rohadék újságíró lehet, úgy fejezni be egy cikket, hogy „Magyarország az új millennium első fasiszta országa lesz”…..
MaxVal, BircaMan 2010.04.19 07:04:03
Önkormányzati és országgyűlési képviselőt, emiatt lemondott polgármestert, és indexes újságírót is megfenyegettek, lejárattak, rágalmaztak a kétes ingatlanügyletben érdekelt felek...
MaxVal, BircaMan 2010.04.18 13:24:59
@vizafogó:

Nem kampányoltam én. Megtapasztaltam, hogy Pátyon és környékén igen magas a bunkóarány, s bármilyen lehetetlen fejlődést elősegíteni, mert a mucsaipátyi bunkófaj kizárólag sártengerben dagonyázva érzi magát jól, s azonnal felkel öklöt rázva a sártócsájából, ha bárki emberi körülményeket szeretne teremteni a mocskos kis községben és környékén. Tudomásul vettem, hogy ez a helyzet, ez mégis demokrácia, s a zöldbarmok többségben vannak, így elköltöztem. Ennyi. Azóta a "pátyi" szót mint a félanalfabéta sárdagonyázó ősbuta bunkó szinonímáját használom.
MaxVal, BircaMan 2010.04.18 15:33:48
@vizafogó:

Igen, akkor sem volt igazatok. Van egy új projektem. A Bunkó Skanzen projekt. Jól elzárva, nehogy a bunkók kijöjjenek és terjesszék a kórt. Aztán lesznek busztúrak, rácsos ablakokkal lefedve a buszokat, nehogy a skanzenlakók megtámadják a "jöttmenteket". Bemennek oda az emberek, s élőben megfigyelik, hogy a skanzenbunkók reggeltől estig a kocsmákban ülve tervezik a zöld jövőt, s az aszfaltot is felbontják, helyét árvalányhajjal bevetve.
MaxVal, BircaMan 2010.04.18 15:53:26
@hypotheticalfriend:

Az igazi veszélyes anyag a ZSMTE, a Zsámbék-medencei Totális Elmebetegség...
Már napok óta téma, amit az Index kiszivárogtatott: A Fidesz a kétharmados parlamenti többség birtokában előrehozná az önkormányzati választásokat, és új kerületeket alakítana ki. A cikk szerint: "Információink szerint Budapesten radikálisan átalakítanák a kerületi…..
MaxVal, BircaMan 2010.04.17 14:58:14
@smartdrive: Tetszik, hogy nálad Pesthidegkút független állam. Tagja lesz az EU-nak vagy onnan is kilép? :-)
MaxVal, BircaMan 2010.04.17 17:41:23
@Winnifred:

Érdekességképpen egy, a budapestinél is bonyolultabb rendszer: Szófia - 1,4 millió lakos.

Van először is Szófia Megye, mely egyetlen járásból áll, a járás neve: Fővárosi Járás.

A Fővárosi Járás feloszlik 24 kerületre. Ezen kívül - ez egy külön felosztás! - feloszlik 4 városra (az egyik város a szűkebb értelemben vett Szófia város) és 34 falura/városnegyedre.

Minden kerületnek van saját polgármestere, akit a lakosság közvetlenül választ. A 4 városból 2 város valamint a 34 faluból/városnegyedből 1 falu egybeesik egy-egy kerülettel. Itt a kerületi polgármester egyben az adott város ill. falu/városnegyed polgármestere is. Csak kerületi polgármestert választanak emiatt.

A többi 33 falu/városnegyed és 1 város része valamely kerületnek. Itt a falusi/városnegyedi ill. városi polgármester a kerületi polgármester alatt van, s mind a falusi/városnegyedi ill. városi polgármestert, mind a kerületi polgármestert a lakosság választja.

A szűken vett Szófiának nincs "saját" polgármestere, a polgármester ugyanaz, aki a Fővárosi Járás polgármestere, őt a járás összes lakosa választja.

Szükség esetén a kerületeken belül még létre lehet hozni "alpolgármesterségeket" is, jenleg 11 ilyen van, ezeknek nincs sem városi, sem falusi/városnegyedi jogosultságuk, viszont őket is a lakosság választja, de a vezető rangja itt nem polgármester, hanem "polgármesteri helytartó".

Ha egy szófiai ember olyan helyen lakik, akkor önkormányzati választáson akár 3 polgármesterre (Fővári Járás, kerület, város) és egy polgármesteri helytartóra (alpolgármesterség) is szavaz! S persze emellett még önkormányzati képviselőkre is 1 szinten - csak járási szinten, de régebben volt kerületi szinte is!

Aki az egész rendszert képes elmagyarázni, azt meg tiszteletbeli doktori címet kap. Én többször is voltam független választási megfigyelő Bulgáriában, így nekem nem jár a doktori cím... :-)
Az alábbi ügyben felmerül a kérdés, törvényes-e ennyi kamatot kérni magánszemélyként, és ha valaki tényleg szerződésben vállalta ennek a visszafizetését, akkor behajtható-e a lent körülírt  helyzetben. Tisztelt Zugügyvéd!Az alábbi - lehet, hogy hétköznapi, lehet,…..
MaxVal, BircaMan 2010.04.14 19:29:52
@Ixos:

"Magánszemély Magyarországon nem adhat kölcsön kamatra, szóval az egész ügylet törvénytelen és bűncselekmény."

Ki találta ki ezt a butaságot?
A szexi színésznő egy darabig eltűnt a nyilvánosság elől, de újabban ismét papparazzik követik minden lépését, a bulvársajtó tele van azzal, hogy mennyire lefogyott a divatmagazinok pedig arról cikkeznek, hogy Catherine egyik nap Victoria Beckham stílusát, másnap pedig Beyoncét…..
MaxVal, BircaMan 2010.04.14 13:09:08
@RAMBO: Nagyon jó képet vág. Nekem tetszik. A feleségem is pontosan így szokott nézni.
Nyerj Asus netbookot a Munkahelyi terror blog nyereményjátékával. Csatlakozz  facebook oldalunkhoz  és automatikusan részt veszel a sorsoláson.   A részletekért kattints ide   Szaisztok!   Panaszom a következő:…..
MaxVal, BircaMan 2010.04.11 17:34:10
@Animacs:

Az egyik takarítónő hangosan megjegyezte, hogy azért fogy sok vécépapír a női vécékben, mert a nők lopnak, minden nap munkaidő után vécés gurigákkal megtömött táskákkal távoznak, mert így spórolnak, s különben meg lusták hazafelé bemenni boltba ott venni vécépapírt, ezért a HR-nek ellenőriznie kellen elmenetkor a női táskákat! De ezt az ötletet még a HR is túlzónak tartotta.
MaxVal, BircaMan 2010.04.11 17:35:49
@Animacs: Azóta nagyon ritka lett a török vécé. Pedig sokan hiányolják.
MaxVal, BircaMan 2010.04.11 18:20:37
@Animacs:

Én évekig éltem Bulgáriában, s most ismét ott vagyok, még pluszban bolgár származású is vagyok (a "bolgár kertészek Magyarországon" című történet), de sosem tudtam megszokni a török vécét, s örülök, hogy ma már Bulgáriában is nagyon ritka.

Viszont van egy nagyon jó bulgáriai fürdőszobai dolog, amit nagyon jónak tartok, s ez Magyarországon ismeretlen: a zuhanyzós fürdőszobákban az esetek 90 %-ában nincs zuhanytálca, hanem folyik a víz a fürdőszoba közepén lévő lefolyóhoz. Mindig undorodtam a magyarországi zuhanyzótálcáktól, mert megvétel után 6 hónappal már iszonyúan néznek ki a vízkőtől és lassan gombatenyészetté válnak, akkor is, ha sikálják őket. Szállodákban én eleve gumipapucsban zuhanyoztam mindig a fentiek miatt. A bolgár változatban viszont nincs vízkő, nem rozsdásodik el a zuganytálca, mert helyette rendes csempe van, ami sokkal könnyebben tisztán tartható és évek alatt sem gombásodik el.
Nyerj Asus netbookot a Munkahelyi terror blog nyereményjátékával. Csatlakozz  facebook oldalunkhoz  és automatikusan részt veszel a sorsoláson.   A részletekért kattints ide   Sziasztok! Most nem terrortémában írok, csak…..
MaxVal, BircaMan 2010.04.11 13:55:17
@Male39: Kb. ugyanaz, mint a szerb és a horvát. Nyelvészetileg ugyanaz a nyelv, de politikailag ketté vált. Az ábécéjük különböző, míg a hindit szanszkrit ábécével írják, az urdut arabbal.
Igazán tréfás húzás volt a külföldön élők elsőkörös szavazását Húsvétra időzíteni, amikor senki nincs otthon odakint, mert például épp hazajött: A külföldön lakó magyarokat akik még a közelben Európában élnek rendesen megszivatták. Én most itthon vagyok mert…..
MaxVal, BircaMan 2010.04.07 21:00:28
@MosoMasa / Ha nagy leszek, japán leszek!:

A határ az állampolgárság szerintem. Így van ez szinte mindenhol.
MaxVal, BircaMan 2010.04.07 21:03:49
@MosoMasa / Ha nagy leszek, japán leszek!:

"Aki meg 56-ban kiment és kinn maradt, az szavazzon ott."

Ott is, itt is.
MaxVal, BircaMan 2010.04.10 14:28:25
@salapapa: Máshol ez nem gond. Aki állampolgár, az szavazhat - ez a természetes. Semmi köze sem belföldi címhez, sem adóhoz.
Tollner József tanárt, a pátyi önkormányzat képviselőjét, aki faluja sorsát szívén viselve becsületesen küzd a pátyi ingatlanpanama ellen, nemrég kampányszerűen rágalmazni kezdte a pátyi ingatlanmaffia hazugságokat terjesztő névtelen szórólapok bevetésével. Minden jó…..
MaxVal, BircaMan 2010.04.09 17:16:04
@Daily Shark:

Én egy dolgot tudok: a pátyi hangadók 15 éve, amióta ismerem Pátyot, MINDENT meggátolnak, s mindig ugyanaz az érv: gonosz spekulánsok, környezetszennyezés, a lakosság 100 ezerre növekszik 3 hónap alatt, s hasonlók...
MaxVal, BircaMan 2010.04.09 17:17:48
@MaxVal, BircaMan:

Utána olvastam: ez pátyi hagyomány. A XIX. sz. végén a hasonló szellemiségű pátyi vezérek nagy erőbedobással kiharcolták, hogy NE legyen Pátyon vasútállomás. Az akkori ok: a vasút veszélyes üzem, s a mozdony esetleg felrobban az állomáson várakozva, s a lökéshullám majd lerombolja a fél községet. Ismerős?
MaxVal, BircaMan 2010.04.10 14:05:42
@Daily Shark:

Hát akkor további kellemes és büszke dagonyázást a sárfészekben!
Zsiráf rendhagyóan pozitív laptopjavítási története reményt ad ezekben a sötét időkben. Gondoltam leírom a pozitív sztorimat az Acer szervizeljárásával kapcsolatban, mert én is meglepődtem rajta hogy mennyire korrektek, aztán folyton csak a tapló szervizesekről van cikk.…..
MaxVal, BircaMan 2010.04.09 17:31:54
A két bevezető rész után itt az idő, hogy a lényegre térjünk, és nézzük meg, hogy egészen pontosan hogyan is szabályozta az állam a nemzetiségi kérdést. Ezen a ponton már érdemes kategorizálni, ugyanis számtalan terület létezik, amely szabályozásának lehet nemzetiségi…..